Pogledaj Punu Verziju : Kad ti kažu hvala
Nešto razmišljam o tome kako prečesto čujem "Hvala",al' ne bavim se tim ,budući da su riječi kao hvala,izvolite,molim,oprosti i sl.odavno prestale da znače ono što bi trebalo.
Zato me misao odvela na odgovor.
Elem.šta odgovorite kad vam neko kaže :"Hvala ti".
:curica:
Tako sam "uhvatila sebe":pada:
kako izgovaram:
"Nema na čemu" ...( a itekako sam se pomučila da to nešto nekom učinim i ima itekako na čemu:qq:)
ili:
"Molim, i drugi put":pada: (aman nikad ,a ni tad.. nikad više :fik:)
Šta vi kažete:palac:
Šta zapravo treba da se kaže:sarmica:
причалица
15-05-2017, 06:08
uvek na ''hvala'' kažem ''nema na čemu''....i to i mislim....retko kad kažem ''molim i drugi put''...to mi je baš nekako previše servilno :aha: ali ''nema na čemu'' je ok.
treba se držati klasike u ponašanju, to nikome nije ništa loše donelo.
Klasika je sasvim u redu ukoliko to "nema na čemu" nije licemjerje i nije laž,ukoliko smo to iskreno rekli..ali,ukoliko to kažemo uvijek i reda radi,onda je bezveze:neznam:
bakterijasmarsa
15-05-2017, 23:47
nema pravila,
nekad kažem "molim i drugi put"
nekad kažem nema na čemu, a
nekad samo molim, doviđenja prijatno
zavisi od osobe s kojom vodim kurtoazni dijalog
ono prvo i meni malo smeta suviše je usiljeno, ali kad treba da bude mazno i lažno, onda tako
smeta mi i ono nema na čemu, pa ima na čemu, obično se potrudim za to hvala, i nije mi žao niti teško, samo mi je malo glupo
ovo treće je bar iskreno
причалица
18-05-2017, 16:23
Klasika je sasvim u redu ukoliko to "nema na čemu" nije licemjerje i nije laž,ukoliko smo to iskreno rekli..ali,ukoliko to kažemo uvijek i reda radi,onda je bezveze:neznam:
naravno da ne treba govoriti neistinu...ako se zaista misli da jeste učinjena usluga, onda može da se kaže ''ma ok je...ljudi smo, treba pomoći''...ali, u krajnjoj liniji - da se nije moglo, ne bi se ni učinilo...i u tom smislu ''nema na čemu'' ne mora nužno da bude licemerna izjava.
причалица
18-05-2017, 16:24
zavisi od osobe s kojom vodim kurtoazni dijalog
otprilike :lol:
bakterijasmarsa
24-05-2017, 10:34
došao sam danas u situaciju, a setio sam se ove teme, da ne znam kad kažem hvala šta bi bilo iole normalno odgovoriti
Danas me na putu do posla, a idem pešice, pa srećem komšije,
i jedna komšinica mi uz put dobaci "srećna radnja"
pitanje: na moje HVALA kakav odgovor bi bio razuman, kulturan ili je logično na moje HVALA da ne dobijem nikakav odgovor.
Zavisi ko sam,šta sam,koliko imam para,na kojoj sam radnoj poziciji,koliko sam metera iznad zemlje :b:koliko mi je ego,plata,kako živim a pre svega šta sam ponela "iz kuće"pa na osnovu toga odlučujem šta ću reći kad mi neko kaže "Hvala"
uvek na ''hvala'' kažem ''nema na čemu''....i to i mislim....retko kad kažem ''molim i drugi put''...to mi je baš nekako previše servilno :aha: ali ''nema na čemu'' je ok.
treba se držati klasike u ponašanju, to nikome nije ništa loše donelo.
Jednom dama,uvek dama. :bravo:
причалица
27-05-2017, 07:48
došao sam danas u situaciju, a setio sam se ove teme, da ne znam kad kažem hvala šta bi bilo iole normalno odgovoriti
Danas me na putu do posla, a idem pešice, pa srećem komšije,
i jedna komšinica mi uz put dobaci "srećna radnja"
pitanje: na moje HVALA kakav odgovor bi bio razuman, kulturan ili je logično na moje HVALA da ne dobijem nikakav odgovor.
ne znam šta znači ''srećna radnja'' :lol: ali je logično da se ne dobije nikakav odgovor na ''hvala'', osim ako komšinica nije željna komšijske lake konverzacije....
Pokreće vBulletin® verzija 4.2.0 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.