PDA

Pogledaj Punu Verziju : Kad ti kažu hvala

DaDole
12-05-2017, 10:43
Nešto razmišljam o tome kako prečesto čujem "Hvala",al' ne bavim se tim ,budući da su riječi kao hvala,izvolite,molim,oprosti i sl.odavno prestale da znače ono što bi trebalo.
Zato me misao odvela na odgovor.
Elem.šta odgovorite kad vam neko kaže :"Hvala ti".
:curica:

Tako sam "uhvatila sebe":pada:
kako izgovaram:
"Nema na čemu" ...( a itekako sam se pomučila da to nešto nekom učinim i ima itekako na čemu:qq:)
ili:

"Molim, i drugi put":pada: (aman nikad ,a ni tad.. nikad više :fik:)

Šta vi kažete:palac:

Šta zapravo treba da se kaže:sarmica:

причалица
15-05-2017, 06:08
uvek na ''hvala'' kažem ''nema na čemu''....i to i mislim....retko kad kažem ''molim i drugi put''...to mi je baš nekako previše servilno :aha: ali ''nema na čemu'' je ok.
treba se držati klasike u ponašanju, to nikome nije ništa loše donelo.

DaDole
15-05-2017, 09:47
Klasika je sasvim u redu ukoliko to "nema na čemu" nije licemjerje i nije laž,ukoliko smo to iskreno rekli..ali,ukoliko to kažemo uvijek i reda radi,onda je bezveze:neznam:

bakterijasmarsa
15-05-2017, 23:47
nema pravila,
nekad kažem "molim i drugi put"
nekad kažem nema na čemu, a
nekad samo molim, doviđenja prijatno
zavisi od osobe s kojom vodim kurtoazni dijalog

ono prvo i meni malo smeta suviše je usiljeno, ali kad treba da bude mazno i lažno, onda tako
smeta mi i ono nema na čemu, pa ima na čemu, obično se potrudim za to hvala, i nije mi žao niti teško, samo mi je malo glupo
ovo treće je bar iskreno

причалица
18-05-2017, 16:23
Klasika je sasvim u redu ukoliko to "nema na čemu" nije licemjerje i nije laž,ukoliko smo to iskreno rekli..ali,ukoliko to kažemo uvijek i reda radi,onda je bezveze:neznam:

naravno da ne treba govoriti neistinu...ako se zaista misli da jeste učinjena usluga, onda može da se kaže ''ma ok je...ljudi smo, treba pomoći''...ali, u krajnjoj liniji - da se nije moglo, ne bi se ni učinilo...i u tom smislu ''nema na čemu'' ne mora nužno da bude licemerna izjava.

причалица
18-05-2017, 16:24
zavisi od osobe s kojom vodim kurtoazni dijalog

otprilike :lol:

bakterijasmarsa
24-05-2017, 10:34
došao sam danas u situaciju, a setio sam se ove teme, da ne znam kad kažem hvala šta bi bilo iole normalno odgovoriti

Danas me na putu do posla, a idem pešice, pa srećem komšije,
i jedna komšinica mi uz put dobaci "srećna radnja"
pitanje: na moje HVALA kakav odgovor bi bio razuman, kulturan ili je logično na moje HVALA da ne dobijem nikakav odgovor.

Rosa
25-05-2017, 20:01
Zavisi ko sam,šta sam,koliko imam para,na kojoj sam radnoj poziciji,koliko sam metera iznad zemlje :b:koliko mi je ego,plata,kako živim a pre svega šta sam ponela "iz kuće"pa na osnovu toga odlučujem šta ću reći kad mi neko kaže "Hvala"

Rosa
25-05-2017, 20:04
uvek na ''hvala'' kažem ''nema na čemu''....i to i mislim....retko kad kažem ''molim i drugi put''...to mi je baš nekako previše servilno :aha: ali ''nema na čemu'' je ok.
treba se držati klasike u ponašanju, to nikome nije ništa loše donelo.

Jednom dama,uvek dama. :bravo:

причалица
27-05-2017, 07:48
došao sam danas u situaciju, a setio sam se ove teme, da ne znam kad kažem hvala šta bi bilo iole normalno odgovoriti

Danas me na putu do posla, a idem pešice, pa srećem komšije,
i jedna komšinica mi uz put dobaci "srećna radnja"
pitanje: na moje HVALA kakav odgovor bi bio razuman, kulturan ili je logično na moje HVALA da ne dobijem nikakav odgovor.

ne znam šta znači ''srećna radnja'' :lol: ali je logično da se ne dobije nikakav odgovor na ''hvala'', osim ako komšinica nije željna komšijske lake konverzacije....