View RSS Feed

dragan-che

5 najzanimljivijih destinacija za letovanje koje vredi obići

Oceni tekst


Leto
je uveliko u toku, i ako do sada niste izabrali destinaciju na kojoj ćete provesti godišnji odmor, krajnje je vreme da to učinite. More, pesak i palme vas čekaju u većini letovališta, pa je samim tim teže i izabrati pravo.

Destinacija za letnje putovanje se bira na osnovu više kriterijuma - Cena, udaljenost destinacije, izgled plaže, mogućnost za provod, ali i atraktivnost samog letovališta su obično najbitniji kriterijumi. Predstavljam vam 5 najzanimljivijih destinacija za letovanje koje možete obići ove godine.

#1 Ada Bojana, Crna GoraUkoliko ste ljubitelj obližnjih destinacija, Crna Gora i njena letovališta su pravi izbor za vas, a jedno se posebno izdvojilo nekoliko godina unazad. Reč je o čuvenoj Adi Bojani, koja je trenutno omiljena crnogorska destinacija, pogotovo kod mladih.

Kada je u pitanju Ada Bojana apartmani i sojenice koje ona nudi turistima su dovoljan razlog da je posetite. Uz ovakav tip smeštaja, pored reke, doživećete leto na potpuno drugačiji način, uz maksimalno opuštanje u oazi mira.

Ovoj činjenici idu u prilog i opušteni beach barovi na peskovitoj plaži, gde se noću uz muziku sakuplja veliki broj mladih ljudi. Ova destinacija je ujedno i odlična prilika za nova iskustva, jer je poznata kao centar za vodene sportove, gde možete isprobati kitesurfing, windsurfing, kao i jedrenje katamaranom. U svakom slučaju - avantura je zagarantovana!

#2 Lefkada, GrčkaGotovo svi koji su letovali na ovom grčkom ostrvu, kažu da je to najlepša destinacija koju su posetili. Glavni krivac za to je Jonsko more, nestvarne tirkizne boje, koje čini da se plaže Lefkade nađu među najlepšima na svetu.

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da je nekim plažama usled zemljotresa uništen kopneni prilaz, pa vas očekuje uzbudljivo celodnevno krstarenje kako biste se okupali na njima i upoznali se sa njihovim lepotama.

Kada je Lefkada u pitanju, preporučuje se da tamo putujete automobilom, jer će vam biti potreban za obilazak fantastičnih plaža koja su raštrkane po ostrvu. Druga opcija je, naravno, rent a car, ali i izeti sa turističkim agencijama koje će vas odvesti na najatraktivnija mesta ovog ostrva.

#3 Kušadasi, TurskaNapokon vraćena u ponude turstičkih agencija, ova čuvena letnja destinacija bi obavezno trebalo da se nađe među mestima koja ćete nekad posetiti. Kušadasi, najpoznatije letovalište Turske, je s razlogom jedno od omiljenijih među našim turistima.

Reč je o nešto drugačijem tipu letovališta, jer svojim posetiocima može da ponudi mnogo više od plaže, šetališta i beach barova. Kušadasi je pravi grad, sa centrom, gradskim prevozom, mnoštom kafića, restorana, ali i prodavnica, i celoj ulici posvećenoj noćnom životu, u kojoj se nalazi veliki broj klubova.

Još jedna specifičnost ovog mesta jeste čuvena pijaca, na kojoj možete kupiti sve “od igle do lokomotive”. Pored garderobe i obuće, u ponudi su razni morski plodovi, voće, ali i zanimljivi turski začini i čajevi, a tu je naravno i veliki izbor ratluka. Ne propustite priliku da probate i čuveni turski burek sa mesom, koji izaziva oduševljenje brojnih turista.

#4 Hurgada, EgipatJoš jedna destinacija koja je ove godine i više nego popularna među našim turistima, zahvaljujući povoljnim ponudama turističkih agencija. Letovalište Hurgada u Egiptu pružiće vam, pored sunca i mora, i veliki broj nezaboravnih iskustva.

Ovo je jedinstvena prilika za obilazak čuvenih piramida i Kaira, glavnog grada Egipta. Svaki fakultativni izlet je ovde avantura za sebe, pa možete obići i pustinju, i usput se družiti sa kamilama. Ronjenje je još jedna od popularnih aktivnosti u Hurgadi, pa se možete i upoznati bolje sa morskim svetom koji tamo živi.

#5 Ohrid, MakedonijaZa one koji nisu ljubitelji slane vode, a s druge strane ne vole ni duga putovanja, postoji jedna odlična alternativa. Reč je Ohridu i Ohridsko jezeru, biserima Makedonije kojima se naši turisti uvek rado vraćaju. Rezervišite apartman preko Bookinga i provedite leto sa druželjubivim Makedoncima.

Osim kupanja i sunčanja, Ohrid svojim posetiocima nudi šetalište puno kafića i restorana u kojima će vas dočekati domaćinska atmosfera, muzika, i preukusna hrana. Ovo mesto je prepuno turista tokom leta, pa ćete siguro steći i nove prijatelje. Iskoristite ovo leto i posetu Ohridu da obiđete i Skoplje, glavni grad Makedonije.

Ovo su neki od najzanimljivijih predloga letnjih destinacija, ali koju god da izaberete, nećete pogrešiti. Naoružajte se dobrim raspoloženjem i pozitivnom energijom, i uživajte u godišnjem odmoru koji je pred vama.

Komentara