View RSS Feed

dragan-che

Vodič za kupovinu kupaćeg kostima za vaše dete

Oceni tekst


Čak i na kraju kupališne sezone, neke porodice će se odlučiti za odlazak na more, a kupovina kupaćeg kostima za najmlađe ima posebno mesto na šoping listi svake porodice. Iako roditelji obraćaju pažnju na dezen, boju ili šare koje ukrašavaju sam kupaći kostim, potrebno je posvetiti posebnu pažnju aspektu funkcionalnosti kod odabira odgovarajućeg kupaćeg kostima.

Tako je poželjno odabrati kupaći za dečake koji neće ograničiti njegovo kretanje ili kupaći za devojčice koji ih neće žuljati. Baš zbog tog faktora udobnosti i funkcionalnosti, potrebno je primeniti nekoliko univerzalnih saveta. Ovaj kratak vodič ima za cilj da pruži nekoliko adekvatnih saveta koji se tiču kupovine kupaćeg kostima za vaše dete.

Funkcionalnost kupaćeg kostima - birajte udobne stvari

Kao što smo već pomenuli, estetski trenutak kod kupovine kupaćeg kostima za decu ima manju važnost od onog koji se tiče funkcionalnosti. Baš iz tog razloga, pre same kupovine je potrebno da znate šta tražite. Udobne stvari, odnosno kupaći koji vašem detetu pristaje, olakšava mu plivanje i pruža slobodu pokreta je prava odlika funkcionalnosti.

Osećaj prijatnosti u vodi je ono što je na kraju dana najvažnije, pa se tako i naš prvi savet tiče udobnog, funkcionalnog kupaćeg kostima koji odgovara vašem detetu, bilo da je na plaži ili kućnom bazenu. Tokom ranijih godina i odrastanja, lični stil treba da bude u drugom planu. Upoređivanjem različitih brendova, njihovog kvaliteta i cene moguće je odabrati udoban i krajne funkcionalan model za vaše dete.

Brend kupaćeg kostima - proveren kvalitet i tradicija

Pored osećaja udobnosti, odnosno funkcionalne uloge kupaćeg kostima za decu, važno je posebnu pažnju pokloniti i samom brendu kupaćeg kostima. Postoje brendovi koji su se pozicionirali na tržištu dugi niz godina, koji svojim kvalitetom i poslovnom politikom garantuju kvalitet proizvoda koji prodaju.
Ipak, pored takvih “starih” brendova, šansu treba pružiti i kvalitetnim, novijim brendovima. Inovativni pristup, kombinacija elemenata koje nude udobnost i kvalitet, kao i atraktivne kolekcije, samo su neki od razloga zašto su i mlađi, a kvalitetni brendovi jedna od opcija.

Uradite istraživanje, uporedite brendove i dobro se upoznajte sa ponudom kupaćih kostima, što preko internet stranica, tako i direktno. Pre kupovine kupaćeg kostima za vaše dete potrebno je da se inforimišete šta tačno tražite i da u skladu sa tim procenite koji brend i koji model najbolje pristaju vašem detetu.

Materijali kupaćeg kostima za vaše dete

Pored funkcionalnosti, kvaliteta i samog brenda kupaćeg kostima, potrebno je obratiti pažnju i na materijale od kog je kupaći skrojen. Visok kvalitet materijala, ali i visoka otpornost na hlor, ukoliko dete često odlazi na bazen, predstavljaju neke od zahteva koje bi, prilikom kupovine kupaćeg kostima, trebalo da razmotrite.

Kada je reč o kvalitetnim materijalima od kojih se prave kupaći kostimi, posebnu pažnju je potrebno obratiti na tri materijala - likru, poliester i najlonska vlakna. Likra, odnosno spandeks ili elasta, jeste materijal koji odlikuje mekoća i udobnost. Dostupna je u različitim bojama i stilovima. Likra ima dug vek trajaja, a noviji modeli obezbeđuju i dodatnu trajnost i izdržljivost kupaćeg kostima.

Drugi materijal koji pruža odličnu alternativu likri jeste poliester. Uz pravilno održavanje, kupaći kostimi od ovog materijala mogu da traju duži niz godina. Ipak, kada su u pitanju mekoća i udobnost, poliesteru nedostaje veća mogućnost rastezanja u odnosu na likru. Važno je napomenuti da je poliester potpuno nepromočiv materijal, samim tim i pouzdan partner vašeg deteta u vodi.

Većina ne-poliesterskih kupaćih kostima sačinjena je od najlonskih vlakana. Bilo da su pomešani sa likrom ili su stoprocentno sačinjeni od najlona, kupaći kostimi od ovog materijala su lagani, dobro upijaju vodu i lako i brzo se suše. Glavni nedostatak najlona je u zadržavanju boje i elastičnosti, ali je odličan izbor za decu koja žele da treniraju plivanje.

Bez obzira na to da li se spremate za letovanje ili posetu obližnjem gradskom bazenu, osećaj prijatnosti i udobnosti vašeg deteta u vodi ima veliku ulogu u celokupnom letnjem doživljaju mališana. Vodič za kupovinu kupaćeg kostima je zbog toga izneo nekoliko saveta kojih bi trebalo da se pridržavate, ukoliko želite da postignete pozitivan efekat kod deteta u upražnjavanju vodenih aktivnosti.

Komentara