View RSS Feed

jaca.p.

7 neophodnih stvari za odmor sa bebom

Oceni tekst
Ako ove godine po prvi put idete na odmor sa bebom, a pritom mislimo na more, posete plaži više neće biti iste. Kako biste doskočili svim mogućim nepredvidjenim situacijama, opremite se po preporuci mnogih roditelja. Male stvari mogu da vam olakšaju i ulepšaju odmor. Evo naše liste od 7 stvari.


  1. Ponesite mali bazen na naduvavanje i suncobran

Neke bebe ne žele u morsku vodu. Makar ne odmah. Zato je bitno da imate plan B. Napunite bazen vodom i ostavite ga na suncu da se voda ugreje. Ponesite i odgovarajući suncobran kako biste zaštitili bebu dok uživa, a sigurni smo da ćete i vi dobiti malo vremena za sebe.

2.
Krema za sunčanje
Po preporuci pedijatra, ponesite kremu za sunčanje sa odgovarajućim faktorom. Mažite bebinu kožu češće nego svoju. Njihova koža je mlada i sklona opekotinama, nakon vrlo kratkog vremena. Svakako, u periodima dana tokom najjačeg sunca, sklonite se u debelu hladovinu ili apartman.

3.
Napravite zonu bez peska
Beba i pesak nisu baš idealna kombinacija, to je svima jasno. Zato se potrudite da napravite zonu bez peska. Zanimljiv predlog jeste da ponesete posteljinu sa gumom na rubovima, raširite je i u svaki ćošak stavite nešto dovoljno teško da drži posteljinu na mestu. Ispod same posteljine stavite prostirke za plažu. I tako ste napravili jedno malo bezbedno igralište za vašu bebu.

4.
Ponesite mali šator
Ako volite da maksimalno iskoristite vreme na plaži, onda potražite debelu hladovinu i ponesite mali šator. Potrudite se da kreirate idealnu atmosferu za spavanje bebe, jer će svakako morati da odrema. Ponesite i nešto poznato - omiljenu igračku za spavanje, na primer - i probajte da ispoštujete rutinu pred spavanje kao kod kuće.

5.
Ponesite vreću za spavanje
Kada smo već kod spavanja, to nam je svakako najbitnije kada imamo malo dete - da se svi dovoljno naspavamo. Vreće za spavanje za bebe održavaju njihovu idelanu temperaturu tela i tokom letnjih noći. Pored mirnog sna, vreće za spavanje imaju i mnoge druge benefite koji će vam svakako dobro doći i kada ste na odmoru.

6.
Zaboravite gomilu igračaka
Često vidimo roditelje koji vuku ogromne kesa sa igračkama, a istina je da je plaža zabavna sama po sebi. Na njoj ima mnogo stvari koje dete tek treba da istraži i svakako su mu zanimljivije od plastičnih igračaka. Igrajte sa onim što nadjete u prirodi.

7.
Ne zaboravite šeširić
Možda jeste modni detalj, ali ovde više nego ikad vredi krilatica - „Kapa glavu čuva”. Pokvasite ga s vremena na vreme u morskoj vodi i stalno ga držite bebi na glavi.


Posmatrajući druge roditelje na plaži, sigurno ćete pokupiti još neke korisne trikove. Važno je prihvatiti da će izleti na plaži od sada biti malo drugačiji, ali pokušajte da izvučete najbolje iz toga i stvorite uspomene vredne prepričavanja. Deca brzo porastu pa posle ni ne žele sa vama na plažu.
Sigurno vam je poznato, pošto čitate ovaj tekst, da bebe na svaku promenu burno reaguju. I ovo je jedna vrsta promene. Promena okruženja i mnogo novih stvari za obraditi u toku dana. Osluškujte potrebe vašeg deteta u prvim danima. Ako je beba zadovoljna onda su svi srećni i zadovoljni.