... a đavo, zavidan budući Bogu na Negovoj moći i slavi, učini te poče i on stvarati
te tako, Bog stvori ovcu, a Đavo kozu
Bog stvori vinovu lozu, a Đavo drač
Bog stvori Adama, a Đavo Milku Canić.
Printable View
... a đavo, zavidan budući Bogu na Negovoj moći i slavi, učini te poče i on stvarati
te tako, Bog stvori ovcu, a Đavo kozu
Bog stvori vinovu lozu, a Đavo drač
Bog stvori Adama, a Đavo Milku Canić.
Bog stvori razbibrigu, a djavo krstu :mv:
e neznam vam ja te umotvorine...
ne poznajem takve osobe,ali baksuzom smatram odredjene pojave.to mise bas desavalo,da na primer pred ulazak na svecanu veceru pri kojoj treba da upoznam roditelje mog muza,njegovu porodicu,pri izlasku iz auta stanem u odvod za vodu,iscasim clanak,otkinem potpeticu,padnem,sva se izmazem..ima li veceg baksuza..ili su to marfijevi zakoni na delu..
Baksuz je nekako vezan za pojam osobe koja " da se uhvati za zelenu granu,i ona bi se osušila"...
Plasticno pokazivanje baksuzima da su baksuzi bi dovelo do burne reakcije. To su ljudi sa dobro osmishljenim postupcima, sve sto rade je povoljno samo po njih, imaju taj pakosni osmeh. Njihovi postupci su kao ubistvo sa umislom u pokusaju :lol:. Imam ih u svakodnevnom zivotu.
A ono drugo znacenje, pa ne znam bash, ponekad kad mi se desi neki peh tek puno kasnije se nametne razmishljanje tipa - ko zna zasto je to dobro. Kad zelis da ostavis najbolji utisak onda blejis ko koza, slusas, pola ne cujes, progovoris dve reci ( a inace sve znas :lol: i ne zaustavljas se ), kad hoces da najbolje izgledas onda te oci peku jer nisi spavala, otekne ti obraz od zuba.... Obuces najstarije cizme i i dalje bledo gledas, a drugu priliku za prvi utisak nemas .:lol: I ponovicu ko zna zasto je to dobro...