Nemaš frke...pustiću buvu po pašaluku :lol:
Printable View
Prirodni brojevi se mogu prikazati i u binarnom i u oktalnom sistemu. Jedino što je oktalni sistem prikladan ovaj za stolare kojima obično fali par prstiju, a binarni je zgodan za jednu što radi na šalteru u opštini i kucka sa jednim (jok sa dva) prsta. :lol:
zazi :lol: bajka je ono što živiš :lol:...već sam ti negde pričao o crno beloj orijentaciji, ali izgleda da nisi čitao ili nikako da ti dopre tamo gde treba :lol:. Ja razumem ustrosjtvo po kojem čim neko kaže reč protiv nauke, taj neko automatski mora biti vernik. Nema treće...mora crno belo, A-B...kad (i ako) uspeš izađeš iz tog klišea, možda i shvatiš da ima ljudi kojima nije sve crno belo(večeras ćemo da razbijemo andrleht :lol: ), a možda ti bude jasno i ono što sam pomenuo juče - da se prava slika sveta dobija isključivo na osnovu trojstva - nauke, religije i filozofije...tj zajedničkog preklapanja činjenica, uvida i spoznaja iz pomenute tri oblasti. Znam da takvo nešto zvuči nemoguće i nepojmljivo umu koji je tokom života istreniran da bespogovrno veruje u to da samo u školama uče istinu, ali je nažalost tako. Ako posmatraš svet isključivo kroz prizmu nauke i gluposti nazvane ''naučni'' metod, ili ako posmatraš svet isključivo kroz prizmu crkve i verskih pojanja, nećeš daleko stići, tačnije nećeš stići nigde :lol: , već ćeš se vrteti u začaranom krugu svog matriksa (kao i vernik sa suprotne strane), i sve što će i jedna i druga strana imati jeste njihova bespogovorna vera u program koji su prihvatili ka jedan jedini istinit.
Ako kao polaznu osnovu uzmemo da je Isus postojao, onda da znaš da se nije povampirio :lol:. Umro je u 117oj godini života :pusi:
Kad je umreo? :misticlady:
E aj ti otvori temu o Isusu...:lol:
Napisao sam već nešto malo o Isusu na nekoj temi :lol:...'da li ste pročitali Bibliju'...
A ne znam tačno baš kad je umro...po bibliji kažu da je izdahnuo na krstu u devetom satu, a ovamo imaš da je umro u 117oj godini (1+1+7 :lol: )...e sad...pošto se istoričari dosta prepiru oko datuma i godine njegovog rođenja, samim tim je teško odrediti kad je umro :lol:...ako uzmemo da je rođen treće godine pre n.e., onda je umro u 114te godine naše ere :lol:
Što se samog Isusa tiče, pre sam sklon da verujem :per: :lol: da nije postojao, već je u pitanju izmišljena ličnost :)
Koješta. :pusi:
Ti samo istresaš svoje klišee ovdi.
Ja, mada sasvim sigurno nisam vernik, pisao sam mnogo protiv zvaničnih stavova naučnika. Recimo protiv ideje da globalno zagrevanje izazivaju poprdljive krave i magarci koji voze Trabante.
Kada neko kaže "teorija evolucije je samo nedokazana teorija" onda nije obavezno (avramski :mrgreen:) vernik, ali je svakako neobrazovana osoba. Najčešće je i jedno i drugo.
Kada neko kaže "Zemlja je stara nekoliko iljada godina" onda je jasno da je avrmski vernik.
Ukoliko neko uspe u sebi da pomiri ideju da je zemlja istovremeno kugla i ravna ploča koja se eventualno oslanja na kornjaču koja stoji na četer slona, to ne znači da ima pravu sliku sveta, već da je kreten. :lol:Citiraj:
a možda ti bude jasno i ono što sam pomenuo juče - da se prava slika sveta dobija isključivo na osnovu trojstva - nauke, religije i filozofije...tj zajedničkog preklapanja činjenica, uvida i spoznaja iz pomenute tri oblasti.
Jako bih bio radoznao da čujem kako ti zamišljaš taj "naučni metod". :raz_096:Citiraj:
Ako posmatraš svet isključivo kroz prizmu nauke i gluposti nazvane ''naučni'' metod...
Sada sam još znatiželjniji kako ti to zamišljaš da ljudi dolaze do naučnih tvrdnji i kako ih tumače.Citiraj:
i sve što će i jedna i druga strana imati jeste njihova bespogovorna vera u program koji su prihvatili ka jedan jedini istinit.
Ne znam zašto bismo uzeli u obzir tako nešto.Citiraj:
Ako kao polaznu osnovu uzmemo da je Isus postojao, onda da znaš da se nije povampirio :lol:. Umro je u 117oj godini života :pusi:
No, ako uzmemo u obzir da je Isus umro onako kako je opisano u bibliji, ispada da se baš povampirio, pa je posle saletao bivše učenike da mu dadu štogoć za jelo.
Ako i dalje nisi u stanju da razjasniš sebi o čemu ja pišem, ili iz koje perspektive...potrudi se malo :lol:...pokušaj ako možeš za trenutak da stopiraš svoj program i sagledaš stvari sa tačke nulte percepcije.
Da bih ti preciznije predstavio o čemu pričam, jer vidim da te buni kada povezujem pojam vernik sa tobom, jer pobogu, ti nisi vernik (ti samo veruješ nauci :lol: )...ja samo pravim analogiju između dva programa...
Unutar Nauke, zasnovane na religiji dokaza, u jednom trenutku je nastala određena ideja koja je počela da okuplja oko sebe ljude sa određenim viđenjem, mišljenjem, shvatanjem i stavom, koji su počeli sa propagiranjem te ideje i oni su počeli oko sebe dalje da okupljaju pristalice te ideje, te se stvorila jedna poveća grupa pobornika i sledbenika te ideje. Pošto je ideja poprimila određenu razmeru, Nauka zasnovana na religiji dokaza je počela preko svojih misionara da opovrgava i demantuje tu ideju na sve moguće načine, u startu postavljajući svoja merila kao jedina merodavna, bogomdana i istinita.
Unutar Hrišćanstva je u jednom trenutku nastala određena ideja i počela je da se širi, da privlači svoje pristalice i vremenom je nastala poveća grupa pobornika i sledbenika te ideje. Kad je ta ideja poprimila značajnije razmere, Hrišćanstvo je poslalo svoje misionare da opovrgavaju i demantuju tu ideju na sve moguuće načine, u startu postavljajući sebe kao jedino validno, merodavno, bogomdano i istinito.
To što si ti pisao/pričao protiv jedne ili više ideja unutar tvog programa je analogno tome kada pravoslavni ili katolički hrišćanin piše/priča protiv jedne ili više ideja unutar njegovog programa( recimo kad pišu protiv ideja mezimčadi masona, sataniste i pedofila Čarlsa Rasela - jehovinih svedoka)
...kada neko tvrdi da je teorija evolucije validna i dokazana, to samo pokazuje kako je program evolucije dobro instaliran, a manifestuje se kao nesposobnost da se stvari sagledaju iz šire perspektive, jer je naravno instaliran i maleni programčić koji sprečava deprogramiranje :lol:...taj program, koji funkcioniše unutar autotrankvilizacionog sistema, ima svoju manifestaciju u izgovaranju nekoliko određenih mantri u repetitivnom maniru, koje se aktiviraju svaki put kad se naleti na određeni keyword, jer programirani biorobot gaji isključivo asocijativno razmišljanje. :pusi:
Ovde je, doduše, u pitanju advanced primerak, koji je vremenom samostalno razvio tu sposobnost da umesto ponavljanja mantri, kao u mlađim danima, sada može da bez ikakvih problema i straha od eventualnih posledica plasira nekoliko sarkastičnih racionalizacija, koje imaju dve svrhe a to su samopotvrđivanje ispravnosti sopstvenog programa... i da zasmeju :lol:
Ovo iznad je upravo je primer jedne sarkastične racionalizacije, koja samo govori o skučenosti pogleda i shvatanja na osnovu kojih je sarkastična racionalizacija i nastala...ali je iz određene perspektive i smešna :lol:
Radoznalost je kvalitetna osobina, ali nema pravilnu funkciju ako se toj sposobnosti zvanoj radoznalost postave ograničenja.
First things come first Atačment 1732
Pre nego što se uopšte dođe do bilo kakvog razmatranja naučnog metoda, koji je nastao u određenim postavljenim granicama, potreban je uvid u činjenicu i nepobitnu istinu da se jedini pravi uvid u Nauku stiče paralelnim posmatranjem, izučavanjem i preklapanjem znanja iz još jednog tebi nepoznatog trojstva - iz same Nauke, iz istorije Nauke i filozofije Nauke. To je jedini ispravan način za pravilno shvatanje Nauke. Ti za sada posmatraš isključivo samu Nauku, a to je redukovan pogled, samim tim nije i ne može biti objektivan. Sve teorije se moraju posmatrati naučno sa stalno prisutnim uvidom i shvatanjem istorijskih momenata i okolnosti koje su tu teoriju u trenutku nastajanja okruživale.
Znam da je lakše da furaš sarkazam, korsiteći kao osnovu doslovno shvatanje određenih biblijskih priča, nego da eventualno pokušaš npr. da se pozabaviš simbologijom korišćenom u bibliji, jer...simbologija je nešto što je mutno i nejasno...nije se učilo u školi tj nioje predviđeno programom, a uz to, i sam program ima izvršnu naredbu koja kaže da se na polju simbologije ne može primeniti religija dokaza :lol:
O, itekako sam u stanju da sagledam šta ti to pišeš. :)
Pišeš koještarije koje eventualno može da proguta samo neko ko je na "tački nulte percepcije". Na priliku kakav afrički urođenik koji je preležao meningitis.
Jok. Ne buni mene ništa. Ti si onaj koji si zbunjen. Analogija između nauke i religije je otprilike kao analogija između pingvina i plazme.Citiraj:
Da bih ti preciznije predstavio o čemu pričam, jer vidim da te buni kada povezujem pojam vernik sa tobom, jer pobogu, ti nisi vernik (ti samo veruješ nauci)...ja samo pravim analogiju između dva programa...
Viš da si zbunjen. :lol:Citiraj:
Unutar Nauke, zasnovane na religiji dokaza, u jednom trenutku je nastala određena ideja koja je počela da okuplja oko sebe ljude sa određenim viđenjem, mišljenjem, shvatanjem i stavom, koji su počeli sa propagiranjem te ideje i oni su počeli oko sebe dalje da okupljaju pristalice te ideje, te se stvorila jedna poveća grupa pobornika i sledbenika te ideje. Pošto je ideja poprimila određenu razmeru, Nauka zasnovana na religiji dokaza je počela preko svojih misionara da opovrgava i demantuje tu ideju na sve moguće načine, u startu postavljajući svoja merila kao jedina merodavna, bogomdana i istinita.
Da ti dam jedan primer. Nekada se pojavila teorija flogistona. Ljudi koji nisu ništa znali o termodinamici jer se do takvih saznanja u to vreme još nije došlo, izazili su teoriju da je toplota jedan oblik materije koja se prenosi sa tela na telo. Ova teorija je odbačena i danas nema nikakvih "flogistonističkih" sekti koje bi trebalo napadati. Ne zato što su "flogistonisti" ućutkani prevarnim sredstvima, već zato što je dokazano da ta teorija nije tačna.
Ovo je sasvim normalno. Budući da verska sekta ne može dokazati ispravnost svojih pogleda (iz mnogo razloga od kojih je najvažniji da njihovi pogledi nisu ispravni), ostaje im da se bore nadvikivanjem (kao što ti pokušavaš u ovoj diskusiji :mrgreen:).Citiraj:
Unutar Hrišćanstva je u jednom trenutku nastala određena ideja i počela je da se širi, da privlači svoje pristalice i vremenom je nastala poveća grupa pobornika i sledbenika te ideje. Kad je ta ideja poprimila značajnije razmere, Hrišćanstvo je poslalo svoje misionare da opovrgavaju i demantuju tu ideju na sve moguuće načine, u startu postavljajući sebe kao jedino validno, merodavno, bogomdano i istinito.
To što sam ja pisao, tiče se samo mene. No, čovek (astrofizičar) koji je globalno zagrevanje povezao sa aktivnošću Sunca zaradio je lepe novce na neobično preciznim dugoročnim prognozama. :)Citiraj:
To što si ti pisao/pričao protiv jedne ili više ideja unutar tvog programa je analogno tome kada pravoslavni ili katolički hrišćanin piše/priča protiv jedne ili više ideja unutar njegovog programa( recimo kad pišu protiv ideja mezimčadi masona, sataniste i pedofila Čarlsa Rasela - jehovinih svedoka)
Uzgred, stalno govoriš o nekakvim programima. Da nisi ti android? :lol:
Kažem ja da si ti android. Nezamislivo ti je da čovek ne funkcioniše po unapred zadatom programu. :lol:Citiraj:
...kada neko tvrdi da je teorija evolucije validna i dokazana, to samo pokazuje kako je program evolucije dobro instaliran, a manifestuje se kao nesposobnost da se stvari sagledaju iz šire perspektive, jer je naravno instaliran i maleni programčić koji sprečava deprogramiranje :lol:...taj program, koji funkcioniše unutar autotrankvilizacionog sistema, ima svoju manifestaciju u izgovaranju nekoliko određenih mantri u repetitivnom maniru, koje se aktiviraju svaki put kad se naleti na određeni keyword, jer programirani biorobot gaji isključivo asocijativno razmišljanje.
Ovde je, doduše, u pitanju advanced primerak, koji je vremenom samostalno razvio tu sposobnost da umesto ponavljanja mantri, kao u mlađim danima, sada može da bez ikakvih problema i straha od eventualnih posledica plasira nekoliko sarkastičnih racionalizacija, koje imaju dve svrhe a to su samopotvrđivanje ispravnosti sopstvenog programa... i da zasmeju
Sasvim je jasno da uopšte ne razumeš kako funkcioniše ta stvar sa naukom.
Nešto što se može dokazati da nije tačno više niko ozbiljan ne uzima kao tačno.
Moj sarkazam nije nikakva racionalizacija, već rezultat začuđenosti da odrasli ljudi sasvim ozbiljno veruju da će nakon smrti da u ljudskom telu žive večno na nebesima.Citiraj:
Ovo iznad je upravo je primer jedne sarkastične racionalizacije, koja samo govori o skučenosti pogleda i shvatanja na osnovu kojih je sarkastična racionalizacija i nastala...ali je iz određene perspektive i smešna
Jok. Ništa ja ne znam, nego ćeš ti da mi objasniš. :raz_097:Citiraj:
Pre nego što se uopšte dođe do bilo kakvog razmatranja naučnog metoda, koji je nastao u određenim postavljenim granicama, potreban je uvid u činjenicu i nepobitnu istinu da se jedini pravi uvid u Nauku stiče paralelnim posmatranjem, izučavanjem i preklapanjem znanja iz još jednog tebi nepoznatog trojstva - iz same Nauke, iz istorije Nauke i filozofije Nauke. To je jedini ispravan način za pravilno shvatanje Nauke. Ti za sada posmatraš isključivo samu Nauku, a to je redukovan pogled, samim tim nije i ne može biti objektivan. Sve teorije se moraju posmatrati naučno sa stalno prisutnim uvidom i shvatanjem istorijskih momenata i okolnosti koje su tu teoriju u trenutku nastajanja okruživale.
Juče ti trojstvo uključivalo i veru i filozofiju. :mrgreen:
Gle, androidu naš uglancani... :pusi:Citiraj:
Znam da je lakše da furaš sarkazam, korsiteći kao osnovu doslovno shvatanje određenih biblijskih priča, nego da eventualno pokušaš npr. da se pozabaviš simbologijom korišćenom u bibliji, jer...simbologija je nešto što je mutno i nejasno...nije se učilo u školi tj nioje predviđeno programom, a uz to, i sam program ima izvršnu naredbu koja kaže da se na polju simbologije ne može primeniti religija dokaza
Pojma nemaš šta sam ja učio u školi i izvan škole. A nisi ni obavešten. Simboli, koji su prilično univerzalni, nalaze se na mnogim mestima. Komparativna analiza pruža obilje dokaza kako simboli nastaju u primitivnom umu i kako se koriste da bi se vladalo primitivnim umovima.
Tačno, možda jesi u stanju da sagledaš, ali pre sagledavanja sam pomenuo još par radnji, koje program nije u stanju da pojmi, te si to nekako preskočio, i prikladno izvrnuo kontekst. Za slučaj da nisi pročitao pravilno, ili shvatio, obzirom da si odgovor pisao rano ujutru, ponovo ću citirati:
Tebi je um prilikom obrade pročitanog ostao samo u poslednjoj rečenici, na analizi tvoje sposobnosti sagledavanja stvari iz šire perspektive, te si ostavio sebe u ubeđenju da si sposoban da na taj način sagledaš stvari, i verovatno si sa tim ubeđenjem i otišao na posao :lol:Citiraj:
Ako i dalje nisi u stanju da razjasniš sebi o čemu ja pišem, ili iz koje perspektive...potrudi se malo...
Buni te, buni... i te kako :lol:, a svojim sarkastičnim racionalizacijama to potvrđuješ iz posta u post. Ja ti sve vreme naglašavam da pričam o suštini, tj principu po kojem funkcionišu programi, ali očigledno nisi baždaren za shvatanje suštine, jasno mi je da izversna ograničenja kod tebe postoje i sprečavaju te da izađeš iz začaranog kruga zadojenosti tripom da je nauka, i samo nauka, jedan jedini bogomdani ispravni način spoznaje sveta oko nas.
Ne, nisam ja zbunjen, nego ti jednostavno nemaš kapacitet i sposobnost za obradu informacija drugačije vrste. Lepo sam koristio pojam Nauka, sa velikim N, sa ciljem da shvatiš o čemu pričam, ali jok, program ti ne da dalje :lol:...teorija flogistona koju pominješ, ili bilo koja druga ex naučna teorija koja ti bude pala na pamet da je uspešno pobijena, nemaju nikakve veze sa ovim o čemu pišem, što je još jedan dokaz nesposobnosti da pravilno shvatiš o čemu pišem. Nauka ima svoje zacrtano i sve što je u sukobu sa time - ne važi se, ne priznaje se. Hrišćanstvo ima svoje zacrtano i sve što je u sukobu sa time - ne važi se, ne priznaje se. To je suština, ili mehanizam, po kojem funkcionišu oba programa. Sećaš se da sam pričao o utopljenosti svet i čovečanstva u dualizam, crno-belo, Ai B - Nauka i Religija su dva programa po kojima funkcioniše čovečanstvo. Treća opcija nije ostavljena, jer roboti ne treba da razmišljaju, već da budu ili na jednoj ili na drugoj strani.
Još jedan primer izvrtanja konteksta napisanog, tj još jedan primer nesposobnosti da se shvati ono o čem sagovrnik piše.
Ne, taj čovek je zaradio pare na gluposti verujućih ljudi. Kada bi bi iole bio u stanju da posmatraš stvari sa tačke nulte percepcije, shvatio bi da je priča o globalnom zagrevanju još jedna bajka u nizu, ali, tebi je pojam tačke nulte percepcije potpuno stran te si pribegao ismevanju istog. Kada jednog dana shvatiš da je priča o globalnom zagrevanju još jedna bajka u nizu, tj još jedan strah u nizu kojim se muštra čovečanstvo, onda će ti valjda biti i jasna besmislenost pisanja protiv druge verzije bajke u koju su uključene krave koje prde i trabanti.
Znači, ti si poslušno pofafao bajku o globalnom zagrevanju koje se dešava sa određenim razlozima. Kada si naleteo na grupu ljudi koja tvrdi da su razlozi bajke drugačiji od onih koji su tebi predstavljeni kao jedini istiniti i koje si ti naučio, ti si se otisnuo u poduhvat pisanja protiv tih razloga koji se ne uklapaju u verziju koju si ti dobio na tanjiru od onih koji za tebe predstavljaju autoritet. Dakle, skučenost i ograničenost shvatanja i pogleda ti ne dozvoljavaju da uvidiš da je priča o globalnom zagrevanju bajka, već si bajku kao prihvatio kao dokazanu i nepobitnu istinu i ne pada ti na pamet da pomisliš nešto (program ti ne dozvoljava) van tih granica.
Nauci je svejedno da li ćeš ti pričati za ili protiv ove ili one njene bajke, Nauci je bitno da ti ostaneš u njenim uzanim okvirima, da operišeš isključivo unutar njih, i da na dalje pronosiš reč naučnu i njenu slavu :lol:
Tvoj sarkazam nije sarkazam u pravom smislu te reči, već je to sarkastična racionalizacija...ali to se ne uči u školi, pa mi je jasno zašto ti taj koncept nije najjasniji.
Teorija evolucije je sasvim lep primer kako običnu glupost zadojena masa uzima kao tačnu, istinitu i verodostojnu :lol: . I ne, to što pričam protiv evolucije, ne znači da sam pristalica kreacionizma, ili da propagiram isti. Znam da si naučen da operišeš u okvirima - ako nisi A, onda si B. Zato shvati da ćeš ispasti glup svakim svojim pokušajem da me okarakterišeš kao vernika ili kreacionistu kada pričam protiv evolucije. Razumem da ti je nepoznat koncept trojstva i da ne možeš da shvatiš u šta to čovek može da veruje ako ne u Boga ili u Evoluciju, ali strpi se...doći ćemo i do toga...do opcije br.3 :lol:
Jeste uključivalo i veru i filozofiju, ali to nije trojstvo koje sam ovde pominjao. Razumem u potpunosti to što nisi u stanju da pojmiš različite kategorije/nivoe, zato tu stoji i ovaj bled pokušaj sarkazma o trojstvima
Ne, nije da ti ništa ne znaš... ti znaš dosta toga unutar postavljenih ti ograničenja, ali je baš prava šteta što unutar tih ograničenja nisi osposobljen da razumeš nešto od tog znanja koje si vremnom sakupio. Ja ti ne mogu ništa objasniti, jer su preko programa svi tvoji receptori za istinu (kojicehokliceknedlice javi se :lol: ) odavno popunjeni...pa još i zapekli...teško da se tu može nešto više uraditi po pitanju objašnjavanja (ne samo da ti ja objasnim, već bilo ko drugi :lol: )...
Šta god da si učio van škole, očigledno je da si to učio i razmatrao, tumačio i shvatao isključivo na osnovu ''istina'' koje si pokupio u školi. Ne zaboravi da kad stigneš u prvi osnovne, od tada počinješ da bivaš u vlasti školskog programa (sama reč sve lepo kaže, ali biorobot i dalje ne može to da pojmi :lol: ). Školskim programom je određeno šta je prihvatljivo, a šta ne, i šta deca treba da znaju (ali ne i da razumeju).
Simboli nisu prilično univerzalni, već su u potpunosti univerzalni :lol:. Potpuna je budalaština da simboli nastaju u primitivnom umu, a samo pominjanje komparativne analize u slučaju simbola i simbologije uopšte pokazuje da nemaš svoje lično mišljenje, znanje, razmevanje i stav po tom pitanju, već imaš samo napamet naučene definicije koje nevešto plasiraš sa ciljem diksreditacije ili umanjivanja značaja simbola i simbologije.
Ali dobro... neka ti bude zbog daljeg zeza, iako koncept ne shvataš baš najbolje, ja sam android a ti programirani biorobot :lol:
Bez uvrede, ali većina tvojih rečenica ne vredi ni da se čita, a kamoli tumači. :pusi:
A i ne idem na posao. Posao dolazi k meni. :lol:
Zabavno je da nauku definišeš kao bogomdani način.:lol:Citiraj:
Buni te, buni... i te kako :lol:, a svojim sarkastičnim racionalizacijama to potvrđuješ iz posta u post. Ja ti sve vreme naglašavam da pričam o suštini, tj principu po kojem funkcionišu programi, ali očigledno nisi baždaren za shvatanje suštine, jasno mi je da izversna ograničenja kod tebe postoje i sprečavaju te da izađeš iz začaranog kruga zadojenosti tripom da je nauka, i samo nauka, jedan jedini bogomdani ispravni način spoznaje sveta oko nas.
Naravno, androidu ne vredi tumačiti suštinu funkcionisanja ljudi.
Svakako, nauka nije jedini način spoznaje koji je vremenom korišćen. Ima još i metod sa halucinogenim supstancama, na primer. Ne kažem da je taj metod obavezno loš, već samo da je rezultate teško verifikovati. :mrgreen:
Sposobnost obrade informacija ne zavisi preterano od vrste informacija. Osnovna informacija je uvek binarne prirode, a složena informacija je umnožak te osnovne jedinice. Zato ti ne vredi da kukaš na DA/NE sistem. Jer jedino što možeš dodati je N/A, a to je oznaka za nedostatak ili nepotrebnost informacije. :eek:Citiraj:
Ne, nisam ja zbunjen, nego ti jednostavno nemaš kapacitet i sposobnost za obradu informacija drugačije vrste.
Nauka zavisi od toga kakvim početnim slovom se piše koliko i monsunske kiše od žgaravice moje prababe. :mrgreen:Citiraj:
Lepo sam koristio pojam Nauka, sa velikim N, sa ciljem da shvatiš o čemu pričam, ali jok, program ti ne da dalje :lol:
Znam ja da želiš da sugerišeš da je nauka ono što iskreno prezireš jer ne poznaješ i pomalo te plaši, a Nauka je ono što ne znaš šta je, ali je zasigurno u skladu sa onim što se tebi učinilo u nekom trenutku. :mrgreen:
Istina je da ono što ti pišeš nema previše veze sa bilo čim. :lol:Citiraj:
...teorija flogistona koju pominješ, ili bilo koja druga ex naučna teorija koja ti bude pala na pamet da je uspešno pobijena, nemaju nikakve veze sa ovim o čemu pišem...
Tako nekako. E sad... kako nauka zacrtava to što priznaje? A kako zacrtava rišćanstvo?Citiraj:
Nauka ima svoje zacrtano i sve što je u sukobu sa time - ne važi se, ne priznaje se. Hrišćanstvo ima svoje zacrtano i sve što je u sukobu sa time - ne važi se, ne priznaje se.
Rekoh ja da si android. Ti si za tu treću opciju u kojoj se ne traži razmišljanje.Citiraj:
To je suština, ili mehanizam, po kojem funkcionišu oba programa. Sećaš se da sam pričao o utopljenosti svet i čovečanstva u dualizam, crno-belo, Ai B - Nauka i Religija su dva programa po kojima funkcioniše čovečanstvo. Treća opcija nije ostavljena, jer roboti ne treba da razmišljaju, već da budu ili na jednoj ili na drugoj strani.
Izgleda da si ipak ti taj koji nije sposoban da shvati šta priča sagovornik. Mrzi me da nabrajam po redu, ali samo kao ilustracija, nikada nisam tvrdio da je priča o globalnom zagrevanju verodostojna. Dapače. :mrgreen:Citiraj:
Ne, taj čovek je zaradio pare na gluposti verujućih ljudi. Kada bi bi iole bio u stanju da posmatraš stvari sa tačke nulte percepcije, shvatio bi da je priča o globalnom zagrevanju još jedna bajka u nizu, ali, tebi je pojam tačke nulte percepcije potpuno stran te si pribegao ismevanju istog. Kada jednog dana shvatiš da je priča o globalnom zagrevanju još jedna bajka u nizu, tj još jedan strah u nizu kojim se muštra čovečanstvo, onda će ti valjda biti i jasna besmislenost pisanja protiv druge verzije bajke u koju su uključene krave koje prde i trabanti.
Znači, ti si poslušno pofafao bajku o globalnom zagrevanju koje se dešava sa određenim razlozima. Kada si naleteo na grupu ljudi koja tvrdi da su razlozi bajke drugačiji od onih koji su tebi predstavljeni kao jedini istiniti i koje si ti naučio, ti si se otisnuo u poduhvat pisanja protiv tih razloga koji se ne uklapaju u verziju koju si ti dobio na tanjiru od onih koji za tebe predstavljaju autoritet. Dakle, skučenost i ograničenost shvatanja i pogleda ti ne dozvoljavaju da uvidiš da je priča o globalnom zagrevanju bajka, već si bajku kao prihvatio kao dokazanu i nepobitnu istinu i ne pada ti na pamet da pomisliš nešto (program ti ne dozvoljava) van tih granica.
Ne bavim se naukom. Ne bavim se čak ni propagiranjem nauke. No, uveravam te da si jako promašio. Svako uspešno obaranje prihvaćene naučne tvrdnje nagrađuje se. :eek:Citiraj:
Nauci je svejedno da li ćeš ti pričati za ili protiv ove ili one njene bajke, Nauci je bitno da ti ostaneš u njenim uzanim okvirima, da operišeš isključivo unutar njih, i da na dalje pronosiš reč naučnu i njenu slavu :lol:
Naravno, postoji mnogo bolje objašnjenje od teorije evolucije i ti bi ga svakako izneo kada bi ti bilo poznato. :pusi:Citiraj:
Teorija evolucije je sasvim lep primer kako običnu glupost zadojena masa uzima kao tačnu, istinitu i verodostojnu :lol:.
Zar sam ikada tvrdio tako nešto? To što pričaš protiv teorije evolucije ne znajući o čemu se uopšte radi ne znači da propagiraš kreacionizam. Znači jednostavno da si bezobrazni galamdžija koji bi nekako da na sebe srkene pažnju, a ne zna kako. :lol:Citiraj:
I ne, to što pričam protiv evolucije, ne znači da sam pristalica kreacionizma, ili da propagiram isti.
Svašta. :lol:Citiraj:
Znam da si naučen da operišeš u okvirima - ako nisi A, onda si B.
Čak su i međedi veštiji formalnoj logici od tebe.
Zapravo si ti ispao glup pretpostavljajući tako nešto. Jedino te karakterišem kao neukog. A ne moraš biti vernik )avramske religije :mrgreen:) i/ili kreacionista da bi bio neuk. Ukratko, to nije potreban, ali je dovoljan uslov. :mrgreen:Citiraj:
Zato shvati da ćeš ispasti glup svakim svojim pokušajem da me okarakterišeš kao vernika ili kreacionistu kada pričam protiv evolucije.
Do tvoje opcije koja ne potrebuje razmišljanje... :lol:Citiraj:
Razumem da ti je nepoznat koncept trojstva i da ne možeš da shvatiš u šta to čovek može da veruje ako ne u Boga ili u Evoluciju, ali strpi se...doći ćemo i do toga...do opcije br.3 :lol:
Kada bih mogao da razmišljam izvan sopstvenih ograničenja... bio bih kao Čak Noris, pretpostavljam. :lol:Citiraj:
Ne, nije da ti ništa ne znaš... ti znaš dosta toga unutar postavljenih ti ograničenja,
Priznajem, kriv sam. U moje vreme prvaci nisu mogli da biraju šta će učiti.Citiraj:
Ne zaboravi da kad stigneš u prvi osnovne, od tada počinješ da bivaš u vlasti školskog programa (sama reč sve lepo kaže, ali biorobot i dalje ne može to da pojmi :lol: ). Školskim programom je određeno šta je prihvatljivo, a šta ne, i šta deca treba da znaju (ali ne i da razumeju).
Jelda? Frojd je u trolisnoj detelini video simbol giokice. Papuanci u trolisnoj detelini ne vide nikakav simbol jer na Novoj Gvineji ne raste detelina.Citiraj:
Simboli nisu prilično univerzalni, već su u potpunosti univerzalni :lol:.
Na sreću, tu si ti da mi objasniš čim budeš ukapiro o čemu se radi. Ajde, diši malo. :lol:Citiraj:
Potpuna je budalaština da simboli nastaju u primitivnom umu, a samo pominjanje komparativne analize u slučaju simbola i simbologije uopšte pokazuje da nemaš svoje lično mišljenje, znanje, razmevanje i stav po tom pitanju, već imaš samo napamet naučene definicije koje nevešto plasiraš sa ciljem diksreditacije ili umanjivanja značaja simbola i simbologije.
Sinko , ovo brej lepota umlja na sunčanju...divno je kada se voli nudizam.."nasla se kapa za Jovu" :raz_067:..
dva junaka šiljokurana, izašla na dvoboj...UBI ME PREJAKA REČ :)
Sjajno...bolje nego Rat i mir i Prohujalo sa vihorom u dujetu!:raz_018:
Lepo sam ti rekao u prethodnom postu da ćeš ispasti glup prilikom svakog pokušaja da me etiketiraš i svrstaš ovde ili onde kako bi lakše mogao da procesiraš ono što sam napisao. Ali dobro...bolje je ispasti glup nego iz voza :lol: .
Sad zaista nisam u prilici da svaku tvoju napisanu rečenicu komnetarišem, ali ću to svakako uraditi kasnije popodne.
Kad već pričam o robotima i programima, mora se javnosti dati na uvid kako taj mehanizam funkcioniše :lol:.
Mora se prevodi. Pišemo latinicom.
a ti, tole, nemo nam kvariš zabavicu il će te vratimo u kutiju. :mrgreen:
evo ja ću malo da vam pokvarim zabavu...:rumenko:
umesto da godinama pričate o tome šta niste, zašto jednostavno svaki od
vas ne kaže šta jeste...:lol:
ma dijalozi su sjajni...sviDZa mi se...zazitj cakanish i Drkytj medeni :)
el vidiš ti zazi, ova tolica bi da se naslađuje našim verbalnim prepucavanjima :lol:...mislim da je vreme da raspravu učinimo interaktivnom, tj da do sada nemi posmatrači postanu aktivni učesnici :lol:
o ne, nikako... nastavićemo samo da čitamo...:lol:
ko god pokuša da vas zaustavi utepatju ga.. :koja:
:raz_067:
ne budali staće tema-garant :)..nego pishi o brojevima (nako uz pu dok ubivash radoznale buhe)
pisaću i o brojevima tol...al moram da se sad malko pozabavim zazibotom :lol:...a on i ne zna da je sve ovo zatišje pred buru :lol:...
Ne, ne vređam se :) ...ako bi me vređale reči programiranog robota, onda bih i sam bio programirani robot :lol:…što se tiče čitanja i tumačenja mojih rečenica tiče, ovim gore si samo potvrdio upravo ono što pričam od početka – nemaš razvijene umne i misaone alatke pomoću kojih bi uopšte bio u mogućnosti da sa razumevanjem pročitaš rečenice od 30 i više reči, sa 4-5 zareza, a koje se tiču informacija drugačije vrste/nivoa/kategorije.
A za posao, ako je istina, svaka čast :)
Znam da ti je zabavno :lol:, upravo zato što ti nije sasvim jasan sarkazam koji koristim u opisu tvog programa.
…reče programirani robot :lol:
Pa vidiš…nije :lol:…ti posmatraš iz perspektive tvog osnovnog Programa, tj. nečega što je čovek smislio, a ja ti pričam iz perspektive objektivne realnosti :pusi:
Ja zaista ne znam kojim putevima te je odveo tvoj autotrankvilizacioni sistem pa si ovo iznad istrtljao, ali ja sam veliko slovo isključivo upotrebio jer se imena pišu velikim početnim slovom, a pošto pišem o dva programa koji imaju imena, veliko slovo je bilo neophodno.
…(gornji rakurs)…pobedonosno uzviknu operativni deo autotrankvilizacionog sistema zazibota…(krupan kadar na lice zazibota, vidno je primetno olakšanje)…samosmireni i ozareni zazibot nastavlja dalje da čita….(kadar u crno… novi kadar)…prilikom nove prepreke zazibot opet pribegava teranju vode na svoju vodenicu :lol: …i, malo podignutog nosa, sa dva cilja postavlja dolecitirano pitanje – prvi cilj je da se izbegne suština onoga o čemu se priča, a drugi - da se akcenat stavi na, među Naukom programiranim robotima, opšteprihvaćenu istinitost i ispravnost programa pod imenom Nauka u odnosu na program pod imenom Hrišćanstvo.
Da ponovim na ovom mestu još jednom, ispod ovog citata…zbog određenih stvari koje očigledno trenutno nisi u stanju da uzmeš u obzir, a o kojima ću pisati( ne da bih tebi objašnjavao :lol: ), ti ne možeš da izađeš van granica koje si što voljno što nevoljno prihvatio, i zbog toga nemaš uspeha u razumevanju činjenice da ja pričam o suštini, tj da postoje 2 programa - A i B, pardon, Nauka i Hrišćanstvo, i da oba programa zacrtavaju svoje istine. Ti zanemaruješ upravo tu istinu, i uporno priču teraš unutar okvira svog Programa, na to si primoran, jer ti je odavno instalirana komponenta koja te drži u iluziji da je tvoj Program jedini ispravan i istinit.
Ovde si, verovao ili ne, izgovorio istinu :) i još jednom si potvrdio da sam u pravu :lol:
Kada programirani robot koristi termin razmišljanje, on može isključivo da priča o razmišljanju koje postoji unutar okvira Programa, stoga, da, ja sam za tu treću opciju u kojoj se ne traži razmišljanje programiranih robota, već se u trećoj opciji traži razumevanje znanja koje poseduješ. Programirani robot može samo da poseduje gomilu informacija, tj da ima znanje knjiškog moljca – znanje o jednoj stvari povezano sa neznanjem o drugoj stvari .
Ja jako dobro vidim, znam i razumem šta i koliko ti ne razumeš i ne shvataš, pa mi je jasan ovaj pokušaj ponovnog izvrtanja konteksta onoga o čemu sam pričao.
To znam :lol: …ali zato bespogovrno veruješ u sve što su bogomdani, pardon :lol: , odabrani autoriteti odredili da bude školski program. Ne znam zaista na kojoj si udaljenosti od uvida u činjenicu da u shvatanju objektivne realnosti ne možeš samovoljno da proklamuješ i postaviš svoje mere kao jedine moguće i istinite, i da potom sve meriš u odnosu na te mere a da sve druge mere odbacuješ i odbijaš jer se ne slažu sa tvojim merama, koje su jelte, jedne jedine, najverodostojnije, istinite.
Priznajem, nisam u životu bio dovoljno glup pa da moram neophodno da imam prihvaćenu neku teoriju kao definisanu, nepobitnu i jedinu istinu, a pogotovo ne toliko glup da prihvatim fantazmagoričnu glupost pod imenom teorija evolucije kao validno objašnjenje pitanja razvoja života na Zemlji :pusi:
Hvala za novu etiketu :), ali ozbiljno…dodajem je na listu etiketa koje su mi do sada kačili i lepili raznorazni programirani roboti zbunjeni činjenicom da nisam ni A ni B, tj zbog svoje nemoći da iole razumeju ono o čemu pričam :lol:
I ovde priznajem, kriv sam…formalna logika je poslednje utočište, sigurna kuća :lol:, za programirane robote. Ljudska bića imaju sposobnost razumevanja izveštačene prirode formalne logike :lol:
To koliko sam ja uk ili neuk :lol: ne može da određuje programirani robot. Ali za sada nek ti bude, neuk sam :). Znam da moraš nekako da me klasifikuješ, i da ne možeš na dalje da formiraš svoju priču bez toga :lol:
To smo već apsolvirali :lol:
Znam da pretpostavljaš :lol:…isto kao što je teorija evolucije svoj život počela kao pretpostavka (na šta je btw darvin u ‘poreklu vrsta’ upozorio)…ali pošto Ja znam i razumem, reći ću ti ….kada bi mogao da razmišljaš izvan sopstvenih ograničenja bio bi kao dr.kadžija iz posta sa teme o Čak Norisu :lol:
Prihvatam ti priznanje, ajde :lol:…al samo da znaš, ako do sada nisi već saznao - nigde nije pisalo, niti zakonski bilo određeno da moraš celog života slepo da pratiš program kojem si izložen od prvog osnovne :lol:
:lol:….frojd …i još jedna bleda racionalizacija :lol: koja naravno nema nikakve veze sa pričom o simbolima.
Na sreću... :lol:...odavno sam ukapirao o čemu se radi, te valjda neće biti problema da ti objasnim. Ja za svakog programiranog robota gajim iskrenu nadu da će jednog dana možda uspeti ponovo da počnu sa korišćenjem delova mreže neurona koji su im od detinjstva zakržljali zbog intenzivnog i konstantnog prijema jednostranih i jednoobraznih informacija, koje uvek kroz mrežu neurona prolaze istom, prvobitno utabanom putanjom, dok ostali delovi mreže neurona ostaju neaktivni, i vremenom zakržljaju, jer nema protoka slabih električnih impulsa preko kojih se informacije kroz mozak prenose....to be cntd :lol:
P.S. Mane, ako čitaš ovo kojim slučajem :lol :...ni 30 kom nije dovoljno :lol : ...daj nek bude recimooo... 11 na kub :lol : ...vidiš bre kako pišem ove smajlije - :lol :
Doktore,ima li neke simbolike u broju 27?
Ih kako nema :)....3 x 3 x 3...trojstvo na kub :lol:...pisaću i o njemu ...al kad stignem :lol:
A koji tvoj broj :lol: ? duhovni, sudbinski, pun lični izraz :lol: ?...ako si sabirao ceo datum i godinu rođenja i dobio 27 onda se redukuješ do 9 :)...a možda se varam, možda i ne, rekao bih da imaš još neku devetku u datumu rođenja...:)
danas je onaj opaki dan...:raz_096:
ma neeee kojice nije to bilo tad :lol:...to će da bude opako 2012 :lol:... 11.9.2012 će da bude jedanaest godina od ''jedanaestog septembra'', a 92 :per: dana posle 11.9.2012 dolazi onaj 12 decembar 2012, koji poslednjih godina služi za plašenje nevinog naroda :lol: