Nekoliko razloga zašto bi svi trebalo da imaju teglu meda kod kuce Jedna od mnogih blagodeti meda je to što jaca imunitet. Njegova svojstva pomažu da se poboljša varenje, održava telo zdravim i pomažu u borbi protiv raznih bolesti. Zato svaki dan pocnite s osvežavajucim napitkom koji ce probuditi vaše telo. Pre dorucka, pomešajte kašicicu meda sa sokom polovine limuna u caši tople vode i popijte Posekotine i opekotne. Vec hiljadama godina med je poznat kao prirodni kucni lek za mnoge boljke. Njegova antisepticka svojstva sprecavaju razvoj odredenih bakterija i štite rane od infekcije. Med se koristio i kao prva pomoc kod opekotina i posekotina, jer može da apsorbuje vlagu iz vazduha i ubrza proces izlecenja. Njegova antibakterijska svojstva sprecavaju infekcije i deluju protivupalno, umanjujuci natecenost, bol i nastajanje ožiljaka. Med je izvrstan i za regeneraciju ispucanih usana.

Nesanica
Ne možete da spavate? Isprobajte slavni napitak s medom i mlekom. U šoljicu toplog mleka umešajte kašiku meda i popijte. Med možete dodati i u caj od kamilice, to ce vas takode opustiti.

Ako grlo zaboli
Jedna od poznatih cinjenica je da med leci upaljeno grlo. Zahvaljujuci njegovim antibakterijskim svojstvima, on uništava neke bakterije koje uzrokuju infekciju. Profesionalni pevaci cesto koriste med kako bi grlo održali zdravim i pripremili ga za nastupe. Tri puta na dan otopite kašiku meda u ustima kako biste smirili upalu grla ili "grgoljajte" mešavinu koju cete napraviti od dve kašike meda, cetiri kašike soka od limuna i malo soli.

Proliv
Recepti naših baka uvek su se pokazali korisnim. Ako imate dijareju, otopite jednu veliku kašiku meda u caši tople vode, a ako imate tvrdu stolicu, med stavite u hladnu vodu, mešajte dok se potpuno ne rastopi i popijte.
Narodni lijek