Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Google Webmaster Tools

  1. #1
    Administrator
    Man avatar
    Status : Man je odsutan
    Registrovan : Jun 2009
    Pol:
    Lokacija : Razbibriga
    Poruke : 24,534
    Tekstova u blogu : 320

    Početno Google Webmaster Tools


    Google Webmaster Tools
    alati besplatni su i izrazito informativni alati namijenjeni vlasnicima web stranica. Nakon početne verifikacije (da, potrebno je prvo potvrditi vlasništvo nad domenom) alati će vam prikazati pregršt podataka i postavki o vašoj web stranici.
    Geografska lokacija i uvid u brzinu učitavanja vaše stranice neki su od izuzetno korisnih mogućnosti Googleovog besplatnog skupa alata.
    Geografska lokacija

    Kako bi iskoristili prednosti geografskih i jezičnih pretraživanja, Google nudi opciju geografskog ciljanja. Ovo će biti posebice zanimljivo vlasnicima lokalnih web stranica smještenih na “neutralnim” domenama poput .com .net ili .org.



    Odredite lokaciju svoje web stranice

    Uključivanjem ove opcije (za Hrvatsku primjerice) možete očekivati kako će se vaše web stranice češće prikazivati među rezultatima pretraživanja koja se obavljaju na hrvatskom internetskom području tj. na www.google.hr.
    Geografsko ciljanje naći ćete u Site Configuration pa u Settings. Sve što morate napraviti kako bi pomogli Googleu da vaše web stranice poveže s nekom lokacijom je označiti checkbox pored imena države.
    Brzina učitavanja stranica



    Pagespeed za brzinu.

    Ovu mogućnost Google je predstavio krajem prošle godine, a bitna iz razloga što vam pruža uvid u brzinu izvršavanja (učitavanja) sadržaja na web stranici. Razlog zbog kojeg bi trebali obratiti posebnu pozornost na ovu opciju je, dakako, rangiranje na pretraživaču.
    Da, dobro ste čuli, Google je objavio kako planira mnogo više pažnje posvetiti brzini web stranica, a sve u svrhu ugodnijeg surfanja korisnika.



    Pagespeed postoji i kao dodatak za preglednik Firefox

    Povodom ovih izmjena, Google je objavio dodatak za Firefox koji će vam pomoći odrediti “uska grla” web stranica i predložiti vam rješenje. Preduvjet za pokretanje PageSpeeda je instalacija Firebug dodatka za Firefox.
    Nakon instalacije oba dodatka, otvorite web stranicu koju želite analizirati te pokrenite PageSpeed. Nakon kratkog testa web stranice, PageSpeed će vam ukazati na probleme, te vam ponuditi rješenja.
    Svi problemi označeni su znakovima upozorenja, a rezultati testa su opširni i nude detaljna objašnjenja. Nećemo ići u svaki pojedinačno, no linkovi koje vam Google ponudi u opisima problema bi trebali biti dovoljni kako bi te iste probleme i riješili.
    Prepoznavanje (ostalih) problema na stranicama



    Jeste li propustili koju grešku?

    Osim kod problema pri brzini učitavanja stranica, Google Webmaster Tools vam može pomoći u pronalasku broken linkova, 404 grešaka i drugih grešaka koje često i opreznima znaju promaknuti kroz prste. Naravno, alati će vas obavijestiti o kojim stranicama (greškama) se radi, a na vama ostaje da ih ispravite. Ovu opciju možete pronaći u Diagnostics u Crawl errors.
    Nije na odmet spomenuti kako osim informiranja, Google Webmaster Tools nudi opciju spremanja tablice s problemima na računalo kako bi vam olakšao rad u slučaju da nabasate na (pre)velik broj grešaka.
    Upravljanje “sitelinkovima”



    Malo starije i s(p)retnije web stranice često imaju mogućnost prikazivanja dodatnih linkova za domenu među rezultatima pretraživanja. S obzirom da Google automatski stvara listu prikazanih linkova, dobro je znati kako listom dodatnih linkova možete upravljati, odnosno, odabrati one koje ne želite da se prikazuju.
    Sitelinkovima možete pristupiti klikom na Site configuration pa Sitelinks, gdje ćete dobiti pregled trenutno aktivnih sitelinkova te opciju za blokiranje.
    Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko

  2. #2
    Registrovani Član
    Charlie S avatar
    Status : Charlie S je odsutan
    Registrovan : Jul 2016
    Pol:
    Poruke : 13

    Početno Odg: Google Webmaster Tools

    Svaki svoj website i blog stavim na WMT i mogu reci da mi taj alat nudi vazne informacije o 'zdravlju' stranica.

Slične teme

  1. Dodaci na Google Chromu-problem
    Od Mistery u forumu Surferski kutak
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 03-09-2012, 15:00
  2. Google Music zvanično stigao
    Od Man u forumu Surferski kutak
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 17-11-2011, 11:57
  3. Gašenje Google Buzz-a
    Od ribizla u forumu Surferski kutak
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 16-10-2011, 19:44
  4. Animirane rute uz Google Maps
    Od ribizla u forumu Surferski kutak
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 05-10-2011, 15:21
  5. Google nas zaglupljuje?
    Od Пркос u forumu Psihologija i Neurologija
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 18-01-2011, 14:14

Članovi koji su pročitali ovu temu: 0

There are no members to list at the moment.

Oznake za ovu temu

Dozvole

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete slati odgovore
  • Ne možete postavljati priloge
  • Ne možete izmeniti svoju poruku
  •