Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... ZadnjaZadnja
Pokazuje rezultate 101 do 120 od 199

Tema: Misterija brojeva

Registrovani Član
    kojica avatar
    Status : kojica je odsutan
    Registrovan : Aug 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 15

Početno Re: Misterija brojeva

Citiraj Prvobitno napisano od dr.Kadžija Vidi poruku
    hahaha pa daaaa... zaboravio sam ...ranije ništa nije postojalo i sve je nastalo ni iz čega...:raz_095:
    ok , nemam nameru da te ubeđujem u bilo šta, sama prema svom poimanju i shvatanju određuješ skučenost svog pogleda na svet, niko te ne prisiljava ni na šta
    ne skačem sa teme na temu, već samo ukazujem na neispravnu postavku tvog pitanja, koje si ti btw uvela u priču
    Pre čoveka ništa nije postojalo?

naš šta.. ne mogu ni jedan post da nađem u kome sagovornika, ako se ne slaže
    sa tvojim stavovima, nisi uvredio...

Ok.. ima nas skučenih, inferiornih i svakakvih.. mož biti da si ti jedan svestran
    i jako pametan čovek...
    ali ti bratac sa argumentima slabo stojiš i to je očigledno...
    Večnost je čista sadašnjost.

Registrovani Član
    dr.Kadžija avatar
    Status : dr.Kadžija je odsutan
    Registrovan : Jul 2010
    Pol:
    Lokacija : Mračno doba šverca srednjevekovnih štamparskih boja
    Tekstova u blogu : 3

vidi....malo je nekulturno izvrtati sagovornikov kontekst, a potom suditi po tome - konkretno što se tiče tog ''uvredio'' - nikoga ja ne vređam, već iznosim svoje mišljenje o tuđem mišljenju ili stavu - znači ja samo mogu da ''vređam'' nečije mišljenje ili stav, a ako se taj neko identifikovao sa svojim mišljenjem ili stavom, to je već njegov problem

nisam rekao da pre čoveka nije ništa postojalo...ti ili namerno ne želiš da shvatiš pravilno šta pričam, ili jednostavno nisi u mogućnosti da shvatiš...(ne, ovo nije vređanje, samo postavljam kao mogućnost)
    A da bih ti pojasnio gde nastaje kurcšlus kod tebe - brojevi postoje oduvek, čovek nije izmislio brojeve, čovek je osmislio (ili ajde...izmislio) simbole/znakove koji predstavljaju brojeve. Nadam se da možeš da razlučiš ta dva pojma (ne, ovo takođe nije vređanje)
    Ovo što se argumenata tiče...kakve ti argumente želiš? jel umeš to da formulišeš?...da li ti uopšte možeš da formulišeš šta tačno želiš? - da li putem argumenata želiš da naučiš i saznaš o svetu i životu nešto novo ili samo želiš da sediš i sudiš o tuđim argumentima braneći tvoje ''istinite istine''?
    every year, every week, every day, every memory

Registrovani Član
    kojica avatar
    Pol:

brojevi su simboli

grupa ljudi se može predstaviti brojem/simbolom, ali grupa ljudi nije grupa brojeva
    Da nema onoga ko ima potrebu da nešto predstavi simbolom ili grupom simbola,
    simboli ne bi postojali.

Pretpostavke zadrži za sebe. Sa mnom možeš tako da razgovaraš,
    zato što me takav stav zabavlja, ali će ti komentari biti ispravljani
    budeš li se i ostalim sagovornicima tako obraćao.

Registrovani Član
    dr.Kadžija avatar
    Pol:

kada argumentuješ svoju tvrdnju da su brojevi simboli, tek tada možeš da nastaviš da gradiš priču na osnovu te jednakosti

...ili argumentovano opovrgni sledeću tvrdnju - 1 je simbol koji označava da je nešto prisutno u broju/količini od jedan (ali ne da opovrgneš tvrdnjim- brojevi su simboli)
    ispravljaj šta želiš i kako želiš, niko te u tome ne može sprečiti

Registrovani Član
    kojica avatar
    Pol:

Ove tamne mrlje na svetloj podlozi u koje sada gledaš, ostale bi samo tamne mrlje da
    ti nije poznat pojam dogovorenih simbola koji nam omogućavaju jedan vid komunikacije.
    3, 2, 1, klik! ima klik? Nema klik?
    Tako nešto nemam potrebe da ti dokazujem. Pronađi neku literaturu, prelistaj i javi mi
    da/li grešim i gde grešim.

1 Jeste apstraktni dogovoreni simbol koji označava da je nešto prisutno u broju/količini od jedan,
    ali to ne dokazuje da broj kao pojam postoji izvan analitičkog uma, koji je sposoban da
    iz celine izdvaja pojedinačno i da pojedinačno spaja u opšte.

Što nas vraća na infatilnu priču o pijanom Risti i moju tvrdnju da sticaj okolnosti
    kao što je prisustvo broja/brojeva jedanaest u nekom događaju sasvim nebitan.
    Bitno i presudno je prisustvo novca/moći/vlasti.

Registrovani Član
    marlon avatar
    Status : marlon je odsutan
    Registrovan : Jun 2009
    Pol:

mnogo bi se dalo pisati o numerologiji posebno o broju 11 ali jednu stvar sam shvatio posle tone knjiga iscitanog o tome... covek veruje u ono u sta zeli da veruje.... covek izucava do cizeliranja neke stvari i spaja nespojivo ako samo jedna stavka od 100 potvrdjuje neku njegovu "teoriju". verovanje u nesto ne mora nikad da znaci da je to apsolutna istina. to sam skontao razmisljajuci posle ekovog klatna i spajajuci tu metafiziku sa onom srpskom u izreci...moz da bidne al' ne mora da znaci...

Registrovani Član
    zLozi avatar
    Status : zLozi je odsutan
    Registrovan : Mar 2010
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od dr.Kadžija Vidi poruku
    to je tačno što kažeš, ali samo ako posmatraš u tako uzanim okvirima, a već sam rekao, ali možda ne dovoljno jasno, da je za izvođenje rituala neophodna što veća učestalost i prisustvo određenog broja, da bi se ritul što uspešnije i efikasnije izveo. 77 = 7 x 11...znači na postojeći broj jedanaestica, tu je dodato još 7 . Znači da bi se ritual žrtvovanja 11. septembra što bolje odigrao bila je potrebna što veća zastupljenost broja 11.
    već sam rekao da ne znam čija je kuća, a za spot se vidi da nije dorađivan, već je snimljen sa par kamera u kući u kojoj na jednom zidu visi okačena pomenuta slika.
    Đavo...on postoji... ...to je ovaj Bog u kojeg masa veruje, a pošto se dobro zna da je đavo otac svih laži, iz toga sledi da je đavo slagao i predstavio se narodu kao bog
    Sve je to lepo, ali prvi let je bio let 11, njemu nije trebala velika ucestalost broja 11. Vidis u cemu je caka, onaj ko zeli da veruje - verovace, onaj ko nece, nema predispoziciju da veruje, nista ga ne moze ubediti i uvek ce naci iglu u plastu sena.

Ako je djavo bog u koga vecina veruje, gde je pravi bog? Inace, ne verujem u postojanje boga i djavola. Ako zanemarim da ne verujem u magiju brojeva, zanima me sta je sa brojevima 3 i 10? Kakvu energiju ili sta vec oni nose?

Registrovani Član
    dr.Kadžija avatar
    Pol:

...:raz_095: no comment... nastavljam dalje ...(a to doživite i shvatite kako vam volja )

Vidis u cemu je caka, onaj ko zeli da veruje - verovace
    ...upravo je tako kao što kažeš - i ti veruješ da magija brojeva ne postoji ili ne funkcioniše

Sad sam i dalje na frekvenciji 11 ...3 i 10 će doći kasnije...

Svaki broj, kao i sve što postoji, ima tri aspekta - pozitivni, negativni i neutralni. Na ta tri načina brojevi deluju na osobu. Doduše, to trojako delovanje se ispoljava u našim životima, a objektivno gledano, sami po sebi brojevi nisu ni dobri ni loši. Tokom naših života (hteli mi to ili ne), u različitim situacijama se manifestuju različiti aspekti našeg broja oblikujući tako tok našeg daljeg života. Sve je (p)određeno brojevima. Naravno, ovo ne znači da je ponašanje i karakter neke osobe doslovce i u svakom trenutku određen i uređen preko osobina broja pod kojim je rođen. Postojanje volje i pravljenje svesnih izbora u većoj ili manjoj meri utiču na ispoljavanje našeg broja tokom života.
    Pored 9 'arhetipskih' brojeva, još tri broja se ubrajaju među osnovne, to su 11, 22 i 33. Ta tri broja nazivaju moćni brojevi, harizmatični brojevi, na engleskom je termin master number. Oni sadrže daleko veći potencijal od svih ostalih brojeva (izuzimajući br.9). Broj 11 predstavlja viziju, broj 22 kombinuje viziju i akciju a broj 33 dovodi do uspešnog ostvarenja (npr.kenedijevo ubistvo). Na taj način ova tri broja formiraju trougao. Neki sistemi ubrajaju i 44,55,66,77,88 i 99 u moćne brojeve.
    Broj 11 je izuzetzno moćan broj, moćniji od svih ostalih koji nastaju množenjem sa osnovnim brojevima. Opšti magijski broj. Sastoji od dve iste cifre, i to je slučaj kod svih takvih brojeva - vibraciona frekvenca osnovnog broja se duplira, pa se samim tim i moć broja duplira, u ovom slučaju je to broj 1 koji predstavlja novi početak, uniju, prvobitni uzrok, sve u jednom... Pored toga, broj 11 u sebi sadrži vibraciju ravnoteže, predstavlja jednakost između muškog i ženskog principa, a prastari su verovali da u sebi istovremeno sadrži i Sunčevu i Mesečevu energiju. Osobe kojima broj 11 figurira u životu su takođe osetljive na sve vibracione frekvence koje proističu iz broja 2 (dualnost, ravnoteža, smirenost, osećaj za pravdu, taktičnost...) Broj 11 je prost broj. Ne može biti podeljen ni jednim brojem osim jedinicom i samim sobom. Kada god da su nastajali Prostor i Vreme, istovremeno su nastajali brojevi... u tim trenucima je, prilikom uspostavljanja novog tipa energije (koji nije bio iskušen/doživljen do tada) nastajao i novi prost broj. Broj 11 je mističan i za čoveka, jer dolazi posle njegovih 10 prstiju, označava prelazak na drugi/novi nivo.

Osobe rođene pod brojem 11 su sanjari, vizionari, idealisti, osetljivi, harizmatični, inspirativni, treba ima više vremena da odrastu, empatični, bojažljivi, intuitivni, neretko su geniji (ili na granici samouništenja), ljudi sa vanserijskim umom, koji su izumeli inovativne teorije, izume i metode ... osobe na vibraciji broja 11 se nalaze na višim duhovnim ravnima od okoline. Predodređeni su za humanitarne ciljeve i inovacije, ili sa druge strane, za mistične pozive i ciljeve. Njihovo ponašanje u spoljnom svetu i motivacije koje se nalaze iza njihovih odluka često nailaze na nerazumevanje od većine. Psihološki gledano, osobe pod vibracijom broja 11 se osećaju veoma nekomforno na Zemlji, kao da su došli sa druge planete pa im usaglašavanje sa svim Zakonima fizičko-materijalne realnosti ne ide baš najbolje . Njihovi problemi ne mogu biti rešeni na Zemaljskoj ravni, a ukoliko kod tih osoba postoje bolesti, obično su u pitanju bolesti ili problemi koji ne mogu biti izlečeni. Najveći izazov za ''11-ice'' je da steknu i razviju puno poverenje u svoje sposobnosti, jer tek tada te osobe dolaze u priliku da oslobode i počnu da koriste svoj ogromni potencijal.

(za one koji vide crno belo - ovo iznad napisano ne znači da se doslovce sve osobe na planeti rođene pod brojem 11 uklapaju u gornji
    opis)

Kroz istoriju, raznorazni okultisti su broju 11 davali sledeće magijska značenja - nesreća, očajanje, gubitak, destrukcija, neprijateljstvo, besmisao, bolesti, bol, patnja, kazna, prevara, a u bibliji se broj 11 pominje uglavnom u negativnom kontekstu (biblija se sastoji od 66 knjiga... 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11=66) Broj 11 je loš broj po jevrejskom verovanju. Već sam pomenuo da je jedanaestica opšti magijski broj, glavni broj magije i magičara - individua koja je u sukobu sa svetom. U zlatnoj zori postoji 11 koraka ili stepeni, a Alister Krouli se broju 11 obratio izjavivši da se sva magija bazira na 5 (pentagonalno, crno, jin) i na 6 (heksagonalno, belo, jang).

A sad još malo slučajnosti i broj 11

Kreatori realnosti 20. veka su pukim slučajem odlučili da se I svetski rat(dugotrajni ritual krvavog žrtvovanja uz generisanje ogromnih količina negativne energije) završi 11.11. baš u 11h, ili da kenedi bude ubijen baš 22.11. na 33.paraleli. Sasvim slučajno je svetu predstavljen terorizam baš 11. septembra 1972 na olimpijadi u minhenu gde je ubijeno 11 izraelskih sportista, na manifestaciji na kojoj je učestvovala 121 država (11x11)...29godina posle minhena (2+9) je bio onaj svima znani 11.septembar.
    Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi...počelo 11.6.2010(=11), završeno 11.7... lopta kojom se igralo ima 11 boja koje predstavljaju 11 plemena i 11 jezika. Više sile ili slučajnosti su uredile da na dan otvaranja prvenstva bude žrtvovana 13togodišnja devojčica(čitaj devica), unuka Nelsona Mendele. Sama postavka fudbala je 2 x 11 igrača koji se igraju loptom. Penal je na 11 metara...
    Engleska kraljica posećuje vimbldon svake 33 godine, baš im se tako u protokolima kraljevskim ćefnulo . Albert Pajk, jedan od poznatijih masona, imao je svoje ''predviđanje'', 22. januara 1870, gde je rekao da su za postizanje potpune kontrole u svetu neophodna tri svetska rata. 44 godine kasnije je počeo I svetski rat, koji je kao jedan od ciljeva imao rušenje ruske carske familije i uspostavljanje komunizma baziranog na marksovom komunističkom manifestu, napisanom 1848., 22 godine pre nego što je Pajk izneo svoje predviđanje...

Registrovani Član
    zLozi avatar
    Status : zLozi je odsutan
    Registrovan : Mar 2010
    Pol:

E sad si mi dao dokaz da magija brojeva ne funkcionise. Sve to je uklopljeno, ako se broj 11 ne pojavljuje - nacice se vec nekako, nekom matematickom operacijom. I dalje da je letu 11 bila dovoljna jedna 11-ica.

Registrovani Član
    dr.Kadžija avatar
    Pol:

E baš mi je drago da si našla sebi dokaz ...sad još samo da shvatiš da ja ništa ne dokazujem, i na konju si
    Letu broj 11 nije bila dovoljna jedna jedanaestica, puna oznaka leta je bila AA11, a pošto sva slova imaju svoj brojevni ekvivalent, pa je tako A=1, tu dobijaš 11 11

Registrovani Član
    Bisernica avatar
    Status : Bisernica je odsutan
    Pol:
    Tekstova u blogu : 22

Osobe rođene pod brojem 11 su sanjari, vizionari, idealisti, osetljivi, harizmatični, inspirativni, treba ima više vremena da odrastu, empatični, bojažljivi, intuitivni, neretko su geniji (ili na granici samouništenja), ljudi sa vanserijskim umom, koji su izumeli inovativne teorije, izume i metode ... osobe na vibraciji broja 11 se nalaze na višim duhovnim ravnima od okoline. Predodređeni su za humanitarne ciljeve i inovacije, ili sa druge strane, za mistične pozive i ciljeve. Njihovo ponašanje u spoljnom svetu i motivacije koje se nalaze iza njihovih odluka često nailaze na nerazumevanje od većine. Psihološki gledano, osobe pod vibracijom broja 11 se osećaju veoma nekomforno na Zemlji, kao da su došli sa druge planete pa im usaglašavanje sa svim Zakonima fizičko-materijalne realnosti ne ide baš najbolje . Njihovi problemi ne mogu biti rešeni na Zemaljskoj ravni, a ukoliko kod tih osoba postoje bolesti, obično su u pitanju bolesti ili problemi koji ne mogu biti izlečeni. Najveći izazov za ''11-ice'' je da steknu i razviju puno poverenje u svoje sposobnosti, jer tek tada te osobe dolaze u priliku da oslobode i počnu da koriste svoj ogromni potencijal.
    Ja sam rodjena 22
    samo da ga podelim sa 2 i dobijem dve jedanaestice
    Kao da gledam sebe u ovom komentaru :raz_114:
    ako ne 100,a ono 99 %
    Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
    A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.

Registrovani Član
    dr.Kadžija avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od Bisernica Vidi poruku
    Ja sam rodjena 22
    samo da ga podelim sa 2 i dobijem dve jedanaestice
    Kao da gledam sebe u ovom komentaru :raz_114:
    ako ne 100,a ono 99 %
    ...rođena si 22og ili ti zbir brojeva datuma i godine rođenja daje 22?

Registrovani Član
    divilac avatar
    Status : divilac je odsutan
    Registrovan : Oct 2009

...o ovome nisam puno razmišljao,...
    verujem da se takvih primera može naći na hiljade,....
    meni to ništa ne govori, sem da je to nesavršan broj,....
    u tom smislu, stvari mogu i da sagledam,....nakon nesavršenog dolazi savršeno,....broj 12!!!
    ....i to, verujem,....uskoro!!!
    brzo ću ja,.....samo se malo strpite

Registrovani Član
    dr.Kadžija avatar
    Pol:

Savršen broj je broj 9

Registrovani Član
    Tibi avatar
    Status : Tibi je odsutan
    Tekstova u blogu : 10

Nema savrsenstva, cak ni u...brojevima sve je...iluzija

lilasta
    Lilu avatar
    Status : Lilu je odsutan
    Pol:
    Tekstova u blogu : 7

tjah... jos kad bih se i brojevima operecivala... ali mi je interesantna prica o broju 11...
    Proleteri svih zemalja, ujedinite se!

Registrovani Član
    sani avatar
    Status : sani je odsutan

Hehe..datum mog rodjenja je 17.03.1966

1+7+3=11
    a godina 1966...to je 1+9+6+6 = 22

Dakle 3x11 u datumu mog rodjenja

..e doktore...aj sad kazi

Pijem da utopim tugu, al' prokleta stvar naučila da pliva.

Registrovani Član
    dr.Kadžija avatar
    Pol:

Ima savršenstva, samo što čoveku bude ponekad teško da pojmi da savršenstvo u sebi mora da sadrži SVE, pa samim tim i nesavršenstvo

Registrovani Član
    dr.Kadžija avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od sani Vidi poruku
    Hehe..datum mog rodjenja je 17.03.1966

17.03
    1+7+3= 11

a godina 1966...to je 1+9+6+6 = 22

Dakle 3 x11 u datumu mog rodjenja

..e doktore...aj sad kazi
    ...šta da kažem...promeni nick u sunny 33
    do koje godine ti sežu sećanja u detinjstvo? ...tj od koje godine svog detinjstva pamtiš svoj život?

Registrovani Član
    Tibi avatar
    Status : Tibi je odsutan

Odavno nije neka tako sekta savrsena isplivala, bas je plodno doba za...jednu, topla preporuka Dr-e

Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... ZadnjaZadnja

Slične teme

1. Misterija – zašto muškarci varaju?
    Od Sagacity u forumu Ljubav & Seks
    Odgovora: 43
    Poslednja poruka: 12-08-2013, 08:25
  2. OKULTNA ZNACENJA BROJEVA
    Od Cruz u forumu Veštine predviđanja
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 30-04-2012, 12:58
  3. prenosivost brojeva
    Od mica u forumu Mobilna sokoćala
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 06-10-2011, 19:59
  4. Misterija Kremanskog proročanstva
    Od Пркос u forumu Natprirodne pojave i misterije
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 02-03-2011, 15:16

Članovi koji su pročitali ovu temu: 0

There are no members to list at the moment.

Oznake za ovu temu

Dozvole

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete slati odgovore
  • Ne možete postavljati priloge
  • Ne možete izmeniti svoju poruku
  •