Prijava

Pogledaj Punu Verziju : Najbolji srpski teniser NOVAK ĐOKOVIĆ

Strane : 1 [2]

Ravnica Carobnica
29-10-2011, 14:15
432243224322

Moj veseli NOLE POBJEDE te vole:srce::srce::srce:

rile_nezni_oblak
29-10-2011, 15:57
http://www.youtube.com/watch?v=x9eNJBzptZ0

причалица
31-10-2011, 07:51
Svetski reket broj jedan nastupiće predstojeće sedmice u rodnom gradu Rodžera Federera, pošto se oporavio od povrede leđnog mišića, zbog koje je bio prinuđen da prekine duel protiv Huana Martina Del Potra u okviru polufinala Dejvis kupa Srbija - Argentina 18. septembra u Beogradu.

"Naravno da će biti potrebno neko vreme da se vratim u pravu formu. Ne očekujem da ću u Bazelu igrati sa 100 odsto mogućnosti, ali pokušaću", rekao je ovogodišnji šampion Australijen Opena, Vimbldona i US Opena. Đoković će u Bazelu za prvog protivnika imati 50. tenisera sa ATP liste, Belgijanca Ksavijera Malisa, sa kojim se sastaje u utorak. Novak je priznao da mu je prunudna pauza "možda i odgovarala".

Turir u Bazelu počinje u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 1,22 miliona evra, a titulu brani Federer.

supermen*prvi
03-11-2011, 19:00
VIDEO: Djokovič bavil fanoušky v Basileji, na kurt vkročil v podivné masce
Věru nevšedně vstoupil tenista Novak Djokovič do zápasu v Basileji. Na oslavu Halloweenu nasadil na obličej masku a vkročil mezi diváky, které pochopitelně pobavil. Ostatně, jak je jeho zvykem. Takové entrée si připravil Srb a současná světová jednička před utkáním prvního kola.
Djokovic zabavljao navijace u Bazelu. Na kurt je uskocio u cudnoj maski
Na nesvakidasnji nacin nastupio je Novak Djokovic u takmicenje u Bazelu. Na nproslavu Halloweena na licu je imao masku i skocio medju gledaoce koje je naravno zabavljao. Ostalo, kako smo vec navikli. Takvu predstavu je pripremio srbin, sadasnja svetska Jedinica, pred mec prvog kola.
http://www.sport.cz/clanek/193521-video-djokovic-bavil-fanousky-v-basileji-na-kurt-vkrocil-v-podivne-masce.html

(Ne mogu da prekopiram video pa ga pustite sa ovog linka)

supermen*prvi
04-11-2011, 17:42
Rang lista zarada u istoriji tenisa

1. Roger Federer (Švýcarsko, stále hraje) 64 107 721 USD
2. Rafael Nadal (Španělsko, stále hraje) 43 824 337
3. Pete Sampras (USA, 1988 - 2002) 43 280 489
4. Andre Agassi (USA, 1986 - 2006) 31 152 975
5. Novak Djokovič (Srbsko, stále hraje) 30 872 275
6. Boris Becker (Německo, 1984 - 1999) 25 080 956
7. Jevgenij Kafelnikov (Rusko, 1992 - 2003) 23 883 797
8. Ivan Lendl (ČR/USA, 1978 - 1999) 21 262 417
9. Stefan Edberg (Švédsko, 1983 - 1996) 20 630 941
10. Andy Roddick (USA, stále hraje) 19 999 099

Cetvorica jos uvek igraju. Mislim da ce se Novak drasticno primaci Federeru.

причалица
08-11-2011, 20:58
Novak gubi više od milion dolara ako ne igra u Parizu

N. Todorović | 08. 11. 2011. - 16:48h ''Blic''

Srpski teniser i svetski broj jedan Novak Đoković biće na gubitku 1,6 miliona dolara ako izostane sa Mastersa koji je ove nedelje počeo u Parizu.

Naime, bonus za učešće na svih osam masters turnira tokom sezone iznosi dva miliona dolara, a kako je Novak već propustio turnir u Šangaju, što ga je koštalo 400.000, novi gubitak bi usledio ove nedelje.
Ukoliko odluči da zbog povrede ramena preskoči Masters u glavnom gradu Francuske, Đoković bi ostao i bez preostalih 1,6 miliona.

Prvi teniser sveta je zbog problema sa desnim ramenom bio sprečen da pruži potpuni otpor Keiju Nišikoriju na turniru u Bazelu, gde je neočekivano u četvrtfinalu zavšrio učešće.

Osvajač turnira u Švajcarskoj Rodžer Federer smatraje da novac ipak nije najbitniji.

„To je svakako veliki problem, ali on je ove godine na terenu već zaradio 10 miliona. To će biti njegova odluka. Da li je novac sve? Mislim da nije. On je već dosta napravio ove sezone, tako da to ne bi trebalo da ga brine“, istakao je Federer.

Švajcarac je dodao da Novak "svakako zaslužuje bonus, jer je pružio mnogo ove sezone što je bilo sjajno za tenis, ali da su pravila ista za sve".

Ukoliko odluči da uzme učešće na turniru u Parizu, Novaku će prvi protivnik biti hrvatski teniser Ivan Dodig. (http://sport.blic.rs/Tenis/205532/Ako-zaigra-u-Parizu-Djokovica-u-drugom-kolu-ceka-Dodig)

rile_nezni_oblak
08-11-2011, 22:42
"Novače, nauči da gubiš časno"

Strani mediji i javnost često su u prošlosti kritikovali Novaka Đokovića zbog predaje mečeva, a nova “lekcija” osvanula je na sajtu Eurosporta.

http://razbibriga.net/imported/2011/11/20051045164eb99abadf835186516139_size3-1.jpg

Blolg počinje rečenicom da Đoković ima spektakularnu sezonu u kojoj je izgubio samo četiri meča, od čega tri jer je bio “povređen”, pod znacima navoda.U nastavku teksta autor ili autori iznose još nekoliko otpužbi na Novakov račun i na kraju mu poručuju da “veliki sportisti gube časno”.U blogu Eurosporta piše da je bilo očigledno da je Đoković bio povređen, ali da to nije razlog njegove maltene predaje u trećem setu, već činjenica da ga je Nišikori nadigrao u drugom setu. Kako bi ilustrovali svoju tvrdnju, Britanci su stavili sliku Novaka koji se raduje sa stisnutom pesnicom posle osvojenog poena.

“To je slika čoveka spremnog na borbu i nadmetanje, željnog trijumfa i prolaska u finale. Ali potom se desilo nešto što se retko viđalo u 2011. Novak je bio nadigran. Potom se Srbin predao. Nije delovalo da je bilo šta pogoršalo njegovu povredu od prvog do kraja drugog seta, ali Đoković je postao nezainteresocan U nekim potezima stajao je u mestu, bez želje da krene na lopticu. Možda ga je i bolelo rame, ali ništa nije falilo njegovim nogama, što govori o njegovom odsustvu poštovanja”.

Englezi su potom napisali da takvo ponašanje baca senku na Nišikorijevu pobedu, ali i podsetili da Đokoviću nije prvi put da tako nešto čini.

“Džoker je sav u osmesima i šalama kada pobeđuje, ali kada gubi, njegov govor tela je samosažaljevajući i neverovatno je koliko često je povređen u trenucima kada stvari na terenu ne idu u njegovu korist. Đoković je neverovatan igrač, u mnogo čemu najbolji na svetu u ovom trenutku, ali malo više skromnosti kada ne igra dobro mu neće škoditi. Veliki sportisti pobeđuju sa stilom, ali i gube časno”.

supermen*prvi
08-11-2011, 23:11
Tendenciozno napisan komentar. Ja se pitam kako izgleda taj "castan poraz"? Kako treba da se ponasa covek kada zbog povrede ocigledno ne moze vise da igra? Treba "casno" da preda mec ili da pod bolovima "casno" nastavi da igra? Zao mi je novinara koji upotrebljava termine tamo gde im nije mesto. "Gospodin" novinar zaboravlja koliko kritika je upuceno Novaku kada je meceve predavao onda kad mu nije islo. Zaboravlja samo posle dve ispisane recenice u pocetku. Upotrebiti termin "povredjen" i to pod znacima navoda, jasno pokazuje zlu nameru da se najbolji svetski teniser omalovazi i dovede u poziciju sportskog prevaranta a jasno je i zbog cega. Svet nije spreman da prihvati da je jedan srbin najbolji na svetu i da mu niko ne moze nista.

supermen*prvi
08-11-2011, 23:12
A lepo sam pitao neki dan na chatu jel pocela pljuvacina po Djokovicu? :ljut:

причалица
09-11-2011, 08:16
A lepo sam pitao neki dan na chatu jel pocela pljuvacina po Djokovicu? :ljut:

i ja sam ti lepo odgovorila da je počela po kometarima u dnevnim novinama, u srbiji, doduše.

причалица
09-11-2011, 08:16
Novak Đoković doputovao je u Pariz, ali je izjavio da još nije odlučio hoće li igrati na turniru masters serije u francuskoj prestonici.

Đoković je naveo da predstoji testiranje njegovog povredjenog ramena, i tek nakon toga biće poznato da li nastupa na turniru, koji se igra za nagradni fond od 2,75 miliona evra.

"Dobro veče Parizu. Sleteo sam na Orli i krećem u dvoranu Bersi da udarim nekoliko loptica na terenu, pre nego što odlučim da li ću igrati. Hvala na strpljenju, ali i dalje ne znam kako će reagovati moje rame, što će biti poznato večeras ili sutra ujutro. Veoma mi je drago što sam se vratio u najromantičniji grad", objavio je Đoković na svom sajtu.

rile_nezni_oblak
11-11-2011, 08:03
"Novak nije kao Rodžer ili Rafa"
Novak Đoković mora da ostvari još mnogo toga pre nego što može da se poredi sa Rodžerom Federerom ili Rafaelom Nadalom, ocenio je Francuz Žo-Vilfred Conga.

http://razbibriga.net/imported/2011/11/12753819904ebc15f26d232620072966_size3-1.jpg

"U ovom trenutku Đoković ima manju auru nego Rodžer ili Rafa, prvenstveno zbog činjenice da je osvojio manje gren-slem titula.""Đoković ima zaista veoma uspešnu sezonu, ali i drugi su bili u vrhu dugi niz godina i on je još dosta daleko od onoga što su oni postigli. Mislim da njegova trenutna pozicija nije istorijska", izjavio je Francuz.Conga će ukrstiti reket sa Đokovićem u četvrtfinalu turnira masters serije u Parizu, a taj meč se iščekuje sa velikim interesovanjem.

"Uživaću u tom duelu. Kada se suočim sa Đokovićem na terenu krenem od toga da nemam šta da izgubim, a on može više da izgubi nego ja. Kada igram protiv njega uvek prezentiram svoj najbolji tenis i siguran sam da će i ovoga puta biti tako", rekao je Conga, koji od Đokovića nikad nije izgubio u dvorani.

Turnir u pariskoj dvorani "Bersi" igra se za ukupan nagradni fond od 2,75 miliona evra.

причалица
11-11-2011, 08:05
e to sam pročitala juče :lol: missim, stvarno je nekad providno kako se plasiraju te izjave...mogu novaku da pljunu pod prozor.

rile_nezni_oblak
11-11-2011, 16:46
Loše vesti iz Pariza - Nole odustao!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković objavio je danas da se povlači sa turnira u Parizu zbog jake upale desnog ramena.

http://razbibriga.net/imported/clear.jpg

Srpski teniser, i pored jake želje i volje, danas saopštio da se povlači iz daljeg toka Masters turnira u Parizu.

"Nažalost, imam loše vesti."

"Primoran sam da se povučem sa turnira u Bersiju sa jakom upalom ramena, zbog koje sa daljim naporima rizikujem veću povredu. Stanje se pogoršalo mečom protiv Viktora", navodi se u saopštenju Djokovića.

Srpski reprezentativac kazao je da mora da stavi zdravlje na prvo mesto.

"Stavljam zdravlje na prvo mesto i oporavak nakon duge sezone, i nadam se da razumete moj postupak. Izvinjavam se svima koji su kupili karte za večerašnji meč, kao i onima koji su se spremili da gledaju na televiziji", naveo je Djoković.

Prvi nosilac turnira trebalo je večeras da igra protiv Žo-Vilfreda Conge u četvrtfinalu turnira.

supermen*prvi
11-11-2011, 17:04
e to sam pročitala juče :lol: missim, stvarno je nekad providno kako se plasiraju te izjave...mogu novaku da pljunu pod prozor. Mogu i da ga poljube u dupe*. Conga narocito, zajedno sa svim novinarima i celom Francuskom. :ljut: :ljut: :ljut: Sve to umesto autograma. :raz_130:

причалица
12-11-2011, 08:23
evo nekih komentara na ovu vest iz naših dnevnih listova:

@karburator : Steta, kvota na Congu je bila 1.95

@kladionicar: istreso bi ga iz gaca Conga zato je predao folirant. Prpa, prepo se od Congine aure... ali fole je uzeo to po sto je dosao tako da ga briga, uzece jedan pasuljcic i "povreda" ce nestati caskom i za London ce biti opet svjez i spreman za novo foliranje!

@mirsad: ipak moraš priznati da se izjave Noleta u zadnjih par dana toliko različe da se stvarno vidi da je išao u Pariz samo zaradi onih milion i šesto tisuća..i jučerašnja izjava Tsonge o Noletu opravdava sve kritike koje nisu na njegovoj strani...Novak je ove godine pokazao da je promjenio svoj prgavi balkanski stil, ali nedovoljno..mora još da sazrijeva i uči bonton kavalijera i profesionalca..bilo bi još za pričati ali svi već znamo zašto Nole neće biti nikada na svima područjima kao pojedini

причалица
14-11-2011, 13:00
Federer o Đokoviću: Deluje mi iscrpljeno, ali biće on spreman za LondonD. Nikolić | 14. 11. 2011. - 10:13h ''Blic''

Uoči završnog Mastersa u ovoj sezoni, Rodžer Federer sa dosta optimizma gleda ka Londonu: osvojio je dva turnira u nizu, u Bazelu i u Parizu, a neki od njegovih najvećih rivala kubure sa povredama. Ipak, uveren je slavni Švajcarac da će najbolji teniser sveta Novak Đoković biti spreman.

Nole je sredinom prošle nedelje na pariskom turniru odustao od duela sa Congom zbog upale ramena koja mu već duže vreme pravi problem, ali Federer ne misli da će prvi igrač sveta propustiti sam kraj sezone. Uostalom, pred svim teniserima je nedelju dana pauze da se oporave i pripreme za završni izazov u 2011, ako se izuzme finale Dejvis kupa koje potom sledi.

“Iskreno, mislim da svi koji dođu u London imaju čemu da se nadaju. Biće to kvalitetan turnir, kao što je bio i prošle godine kada su Huan Martin del Potro i Nikolaj Davidenko došli do finala. Istina, Mardi Fiš i Novak Đoković u ovom trenutku deluju iscrpljeno, ali opet, mislim da će ova nedelja odmora biti dovoljna da zaleče povrede i možda budu u odličnoj formi u Londonu”, kaže Federer.

On je dodao i da će tri igrača koja su ispred njega na ATP listi svakako biti u konkurenciji za titulu.

“Verujem da je Đoković spreman. I Marej, takođe. Bar mi se tako čini. Zato će biti teško pobediti njih dvojicu. A Nadal? U kakvom god da je stanju, on je uvek teška ‘mušterija’. Zbog svega navedenog i mislim da će ovo biti jedan jako, jako težak turnir”, uveren je švajcarski teniser.

supermen*prvi
14-11-2011, 19:49
evo nekih komentara na ovu vest iz naših dnevnih listova:

@karburator : Steta, kvota na Congu je bila 1.95

@kladionicar: istreso bi ga iz gaca Conga zato je predao folirant. Prpa, prepo se od Congine aure... ali fole je uzeo to po sto je dosao tako da ga briga, uzece jedan pasuljcic i "povreda" ce nestati caskom i za London ce biti opet svjez i spreman za novo foliranje!

@mirsad: ipak moraš priznati da se izjave Noleta u zadnjih par dana toliko različe da se stvarno vidi da je išao u Pariz samo zaradi onih milion i šesto tisuća..i jučerašnja izjava Tsonge o Noletu opravdava sve kritike koje nisu na njegovoj strani...Novak je ove godine pokazao da je promjenio svoj prgavi balkanski stil, ali nedovoljno..mora još da sazrijeva i uči bonton kavalijera i profesionalca..bilo bi još za pričati ali svi već znamo zašto Nole neće biti nikada na svima područjima kao pojediniI sad treba neko ovim mamlazima da replicira?:sad: Njima replicirati i budalu savetovati je isto. :ljut:

причалица
15-11-2011, 22:40
http://www.youtube.com/watch?v=TfGsvcbSJPg&feature=related

причалица
17-11-2011, 08:04
Đoković je putem profila na društvenoj mreži "Tviter" obavestio fanove širom planete da je već odradio dva treninga u glavnom gradu Engleske i za večeras najavio posebnu vrstu "treninga".

"Lepo se osećam i srećan sam što sam ponovo ovde. Večeras vodim Jelenu na premijeru dugo očekivanog filma 'Brejking Doun'. Svi su ludi za vampirima, a vi?", napisao je Đoković.

Reč je o svetskoj premijeri drugog dela filma čuvene priče o ljubavi i prijateljstvu vampira, smrtnice i vukodlaka u kojem glavne uloge opet tumače Robert Patinson, Kristin Stjuart i Tejlor Lautner.

Prvi meč na završnom Mastersu u Londonu Đoković igra u ponedeljak uveče protiv Čeha Tomaša Berdiha od 21 čas.

причалица
22-11-2011, 11:13
Novak Đoković je na putu do pobede nad Tomašom Berdihom od 3:6, 6:3, 7:6(3) u prvom kolu završnog Mastersa morao da spase i jednu meč loptu do koje je stigao Čeh, pa i ne čudi što je posle trijumfa istakao da je neophodno da podigne nivo svojih nastupa ako želi da ostvari svoj cilj i podigne trofej u Londonu.

“Ovo je bio verovatno moj najteži meč od US opena. Mislim, nisam baš mnogo zadovoljan svojom igrom. Svestan sam da to nije bila moja vrhunska partija. Ali, na kraju, pobeda je ipak pobeda”, započeo je Đoković svoju analizu meča sa Berdihom.

Čeh je u odlučujućem setu imao meč loptu pri vođstvu od 6:5, a nakon što je njegov forhend poslao lopticu u mrežu počeo je Đokovićev juriš ka trijumfu.

“Znao sam vrlo dobro da je moj rival nepredvidiv, da ima snažan udarac i odličan servis. Ako mu krene, ako udara lopticu dobro, onda je teško nadmetati se sa njim. To se upravo i desilo. Tomaš je imao inicijativu, i to priličnu, a naročito se to odnosilo na gemove u kojima sam servirao. Na svaki moj drugi servis on je ‘grizao’, a ja sam se povlačio. Bio sam previše pasivan. Na papiru sam ja bio favorit, ali su su šanse, manje ili više, bile podjednake ovoga puta jer ja ne igram najbolje što mogu možda mesec i po dana”, priznaje Đoković posle 70. pobede u sezoni.

Najboljeg tenisera sveta u sredu čeka meč sa Davidom Fererom, koji je u prvom kolu pobedio ljubimca domaće publike Endija Mareja sa 6:4, 7:5.

“Mnogo bih voleo da osvojim ovaj turnir. Bila bi to kruna svega onoga što sam uradio, bio bi to fantastičan način da se privede kraju najbolja sezona moje karijere. Ali, morao bih da malo podignem nivo svoje igre. Morao bih, kako bih uopšte imao šanse da idem do kraja”, kaže Novak.

причалица
22-11-2011, 21:36
Novak: Uživao sam u svakom trenutku na terenu, ponosan sam na ostvaren uspehN. Todorović | 22. 11. 2011. - 18:50h ''Blic''

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je u Londonu pehar koji se dodeljuje najboljem igraču u protekloj sezoni.

Pred početak duela na završnom Mastersu između Žo-Vilfreda Conge i Mardija Fiša, najboljem srpskom teniseru uručen je pehar koji pripada najboljem igraču na Turu u ovoj sezoni.

"Želim da se zahvalim čitavom ATP. Imao sam sjajnu godinu u karijeri i ponosan sam na ono što sam ostvario. Velika mi je čast što sam na prvom mestu i što sam ušao u istoriju ovog sporta. Uživao sam u svakom trenutku na terenu tokom sezone i nadam se da ćete i vi moći da uživate u tenisu ove nedelje", poručio je Nole.

причалица
09-12-2011, 08:00
Svoj prvi meč u pohodu na novu godinu za pamćenje Novak Đoković će, posle odmora, odigrati 29. decembra protiv Gaela Monfisa na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

Na “Mubadala svetskom teniskom šampionatu”, kako su organizatori nazvali ovaj nesvakidašnji turnir sa šest učesnika, voljom žreba je određeno da najbolji teniser sveta mora da odigra tri meča ne bi li došao do trofeja, dok su u četvrtfinalu slobodni Rodžer Federer i Rafael Nadal. Konačno je postao poznat i tačan raspored takmičenja.

Đokovića u četvrtak, 29. decembra, čeka meč sa Francuzom Monfisom, a pre toga će se, istog dana, u četvrtfinalu sastati David Ferer i Žo-Vilfred Conga.

Već u petak, samo dan kasnije, Federer će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Đoković - Monfis, a Nadal protiv pobednika drugog četvrtfinalnog okršaja.

Za subotu su rezervisana poslednja dva susreta, meč za treće mesto i veliko finale

“Nema boljeg načina da otpočnete novu sezonu nego da sebe odmah oprobate protiv najboljeg. Uostalom, čitav turnir je sastavljen od kvalitetnih igrača, a oni će biti i moji najveći rivali u 2012”, rekao je Monfis koji je tokom 2011. ostvario najbolji plasman u karijeri, sedmo mesto na ATP listi.

Monfis, trenutno 16. igrač na svetu, igrao je osam puta protiv Noleta i svih osam puta izgubio. U 2011. to se desilo dva puta: u Montrealu je bilo 6:2, 6:1 za Đokovića, a u Sinsinatiju 3:6, 6:4, 6:3.

причалица
13-12-2011, 18:47
Međunarodna teniska federacija (ITF) proglasila je Novaka Đokovića za najboljeg igrača u 2011. godini, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje otišlo u ruke Čehinji Petri Kvitovoj.

"Ponosan sam na ovu nagradu. Još od pobede u prošlogodišnjem finalu Dejvis kupa, prethodnih 12 meseci su bili fantastični za mene. Oduvek sam maštao da budem najbolji na svetu, a ove sezone osvojio sam tri Grend slem titule i prvo mesto na ATP rang listi", rekao je Đoković za sajt ITF.

Srpski teniser je godinu počeo sa 43 pobede zaredom, a u 2011. osvojio je 10 turnira, uključujući Grend slem trofeje u Melburnu, Londonu i Njujorku. Godinu je završio sa više od 4.000 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Španca Rafaela Nadala.

"Zauvek ću pamtiti ovu nagradu, koja predstavlja šlag na torti u sjajnoj godini na izmaku. Osvojila sam Vimbldon i završni Masters kup, a na to dodala i FED kup", kazala je najbolja igračica sveta Petra Kvitova.

Đokoviću i Kvitovoj nagrade će biti uručene 5. juna sledeće godine na svečanoj ceremoniji u Parizu, tokom Rolan Garosa.

причалица
21-12-2011, 21:31
Prvi teniser sveta i ambasador Unicefa Novak Đoković odvojio je 100.000 dolara za ugroženu decu u Srbiji i celom svetu.

„Nadam se da će moja donacija i podrška doneti promenu u životima male dece u Srbiji, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoje pune potencijale. Izgradnja solidnog temelja u ranim godinama ne samo da pomaže detetu da ostvari svoje pune potencijale, nego doprinosi i izgradnji boljeg društva u celini. Želim da pomognem deci u Srbiji i u celom svetu da ostvare svoje snove. Sva deca imaju prava i ta prava moraju da se štite“, rekao je Đoković.

Đoković je postao ambasador u avgustu ove godine. Pored čestih akcija Đoković trenutno promoviše i prodajnu kampanju UNICEF-a u Srbiji za prodaju čestitki i proizvoda kako bi pomogao prikupljanje finansijskih sredstva za ugroženu decu u celom svetu.

„UNICEF veoma ceni Novakovu posvećenost pravima dece, i posebno njegovo angažovanje na polju ranog razvoja najugroženije dece, što je kritična oblast u Srbiji“, izjavila je direktorka UNICEF-a u Srbiji Judita Rajhenberg.

http://sport.blic.rs/Tenis/207594/Djokovic-donirao-100000-dolara-Unicefu

причалица
12-01-2012, 21:13
Prvi teniser sveta Novak Đoković bio je zvezda emisije ATP-a "Uncovered" u kojoj je njegova mentalna snaga istaknuta kao najjače oružje, kojim je dominirao u 2011. godini.

"Iskustvo iz ranijih godina pomoglo mi je na putu ka ostvarenju vrhunskih rezultata u 2011", rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser je istakao da je prošla sezona "bila neverovatna", ali da je ona "plod napornog rada".
"Samopouzdanje u mečevima je takođe važan faktor uspeha. Zato sam dobro osećao sve udarce, kako sa osnovne linije, tako i iz svih ostalih pozicija", dodao je Đoković.

Novinar "Sandej tajmsa" Bari Fletman ocenio je da je 2011. godina bila "šou Novaka Đokovića".

"Osim pobede Rafaela Nadala na Rolan Garosu, sve ostalo bio je šou Đokovića", istakao je Fletman.

On je naglasio da je upravo mentalna snaga ključ Đokovićevog uspeha.

"Novak zna da će sada svaki naredni protivnik morati da igra neverovatno dobro, ukoliko želi da ga pobedi. Đoković tek sada neće snižavati nivo igre“, zaključio je Fletman.

http://sport.blic.rs/Tenis/208561/Autor-emisije-Uncovered-Prosla-godina-je-bila-sou-Novaka-Djokovica

причалица
24-01-2012, 07:34
Posle teškog meča na Australijan openu i pobede nad Lejtonom Hjuitom od 3:1, Novak Đoković je pohvalio veliku borbenost Australijanca koji je imao ogromnu podršku sa tribina.

"Ovo je bio težak meč, pošto je Lejton je sjajan teniser. Fantastično se kretao i vraćao mi neke nemoguće udarce. Odličan meč moram priznati i u velikoj borbi, bio sam malo bolji", naveo je Đoković.

Srbin je takođe istakao da mu je drago što svoju zemlju predstavlja u najlepšem svetu.

"Moram istaći da sam blagosloven što predstavljam svoju zemlju, moju Srbiju. Najneverovatniji trenutci su bili kada sam osvojio Dejvis Kup, jer je to ipak trofej koji pripada mojim ljudima i mojoj zemlji. To isto i Lejton zna, i on je bio broj jedan i svestan je koliko znači svom narodu", rekao je Đoković.

Našeg igrača očekuje duel u četvrtinifinalu i do sada najteži izazov u vidu Španca Davida Ferera.

http://sport.blic.rs/australian-open-2012/vesti/181510/Djokovic-Blagosloven-sam-sto-u-najboljem-svetlu-predstavljam-Srbiju

причалица
26-01-2012, 08:39

причалица
26-01-2012, 13:33

što mi nešto lepa ova slika pred sutrašnji polufinalni meč :)

причалица
29-01-2012, 19:35

причалица
29-01-2012, 19:37
Trijumf Novaka Đokovića u Melburnu posle neverovatnog finala i gladijatorskog duela sa Rafaelom Nadalom zadao je još jedan zadatak novinarima širom planete - da nađu prave reči za opisivanje borbe koja je trajala skoro šest sati - 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5), 7:5.

Španski "As" uz fotografiju razočaranog Nadala svoj izveštaj otvara naslovom "Jedan šampion, dva heroja". "Marka" se takođe slaže da je Nadal heroj, ali uz najboljeg tenisera sveta stoji epitet - nadljudski!

Madridski "El mundo" u naslovu ističe da je Novak bio "neosvojiva planina" a izveštaj počinje konstatacijom da "Đoković ostaje kralj i na početku 2012."

"Srbin je naterao Nadala da udje u teniske knjige moderne ere, od 1968, koji je izgubio tri uzastopna Gran-slem finala, sva tri protiv "reketa iz Beograda". Poslednji poraz je najbolniji jer je došao posle agonije koja je trajala 5 sati i 53 minuta u najdužem lfinalu, za 39 minuta dužem od polufinala Nadal - Verdasko iz 2009. Đoković je pobedio iako je između petka i nedelje na terenu proveo 10 sati i 47 minuta i imao dan odmora manje", navodi "El mundo."

причалица
29-01-2012, 19:37
"Eurosport" piše da je Đoković slavio u epskom meču u Melburnu.

"Ovo će se pamtiti kao jedno od najvećih finala u tenisu. Nijedan igrač nije želeo da poklekne suočavajući se sa baražnom paljbom i mecima koji su stizali sa osnovne linije", piše "Eurosport".

Dodaje se da je "Novakova moć da konačno utiša Nadalove pokušaje dokaz zašto je on bez pogovora broj jedan tenisa".

"Nije čudo što su njih dvojica morali da sednu tokom ceremonije dodela pehara", piše "Eurosport".

"Skaj" navodi da je Srbin pobedio Nadala u najdužem finalu u istoriji grend slemova uz naslov "Kralj Đoković suvereno vlada".

Komentator britanske kuće "BBC" i nekadašnji najbolji teniser Ostrva Džon Lojd je meč nazvao neverovatnim.

"Pričali smo o Novakovoj veličini tokom prošle godine, ali ovo je najvažniji duel u njegovoj karijeri. Dobiće ogromno poštovanje svih ostalih igrača zbog toga što je sa Nadalom mogao da se bori do ovakve iscrpljenosti. Mislim da ni sam ne veruje šta je uspeo", piše Lojd.

причалица
29-01-2012, 19:39

причалица
30-01-2012, 18:28

причалица
30-01-2012, 18:31
http://www.youtube.com/watch?v=yvPZcQbL-ok&feature=related

причалица
30-01-2012, 18:32
http://www.youtube.com/watch?v=iojlgbZ6U8c&feature=related

причалица
30-01-2012, 18:37
http://www.youtube.com/watch?v=5PhA7oL9-ZE&feature=related

причалица
31-01-2012, 07:57
Rod je uspeo da uzme sva četiri grend slema u godini, što govori da je to dostižan cilj, rekao je Novak posle osvajanja Australijan opena šetajući po Melburnu sa novim peharom.

PROŠLE godine slavio je Novak Đoković titulu u Melburnu uz ćirilicu i trubače, sa celim orkestrom u svlačionici, dok je ovog puta, posle šest sati borbe na terenu i trijumfa nad Nadalom, pobedničku himnu izveo u solo tački. Uzeo je električnu gitaru u ruke i prašio čuveni hit rok grupe AC-DC "Hajvej tu hel", pevajući poznate stihove u društvu članova stručnog tima i najbližih prijatelja.

Udar adrenalina doveo je do toga da Nole tek ode na odmor oko pet ujutro i sklopi oči na svega par sati u šampionskoj noći. Posle toga je morao da ispunjava obaveze prema organizatoru Australijen opena i slika se sa "Norman Bruks" pobedničkim peharom, u "Karlton gardensu", jednom od parkova u centru grada.

- Uh, čoveče, baš sam umoran - bile su prve reči Novaka, kada su ga mnogi zamolili da im ponovo otpeva nešto od AC-DC. - Nemam više snage da slavim, ni da pevam. Radije bih otišao u krevet.

U prvim trenucima nakon što se probudio telo ga je podsetilo na sve ono što je prošao u duelu sa Špancem.

- Osećam bol svuda u telu. Adrenalin je još tu, a i dalje sam veoma uzbuđen zbog svega što sam doživeo ovde u protekle dve nedelje, a posebno onog u finalnoj noći. Pun sam radosti, ali i dalje nisam skroz svestan šta se sve dešava oko mene.

http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:364237-Djokovic-Mogu-da-stignem-Lejvera

причалица
03-02-2012, 11:15
Pilić smatra da je Đoković u velikom finalu, odbranom titule protiv Nadala, pokazao da je klasa za sebe i da u ovom trenutku nema pravu konkurenciju.
- Novak je pokazao da je fizički, psihički i tehnički broj jedan na svetu. Pobediti Nadala posle skoro šest sati igre, i to posle onakvog petog seta, za to je trebalo imati izuzetno jaku psihu. Španac je u završnici dobio krila, ali je Đoković ipak uspeo da se vrati. Novak je, po meni, mnogo talentovaniji u odnosu na Nadala. Rafa je igrač koji se bori kao zver i koji je fizički izuzetno jak, ali, i pored svega toga, on zavisi isključivo od Đokovića. A kada zavisiš od nekoga, jasno je da je taj bolji igrač od tebe. Nadal može dobiti Đokovića, ali samo kada Đoković ima loš dan - kaže Pilić.
On ističe da je razlog Novakove dominacije veoma jednostavan.
- Novak je bolji iz prostog razloga što on u svojoj igri ima dve strane i njegove lopte su mnogo duže u odnosu na Rafine. Španac ima nešto kraće udarce sa spinom, koji Novaku dozvoljavaju da pravi tempo. Đokovićeva igra ima veću težinu i nije slučajno što je Rafa sedam puta zaredom izgubio od Novaka. Koliko god se borio, on u svakom poenu oseća težinu Novakove lopte. Nadal je sjajan (http://www.popboxads.com/server/campain.php?utm_source=popbox&utm_medium=cpc&utm_campaign=popbox&idR=21292&oglId=911&mId=231&burl=pressonline.rs&t=1328263478&sc=f6498fb27201514a87122006f8f4b665&dl=1) u defanzivi, ali to je ujedno i jedino što može da radi protiv Đokovića. Od deset poena Nadal se u osam brani jer Novakovi udarci imaju daleko veću prodornost i dužinu - zaključio je Pilić.

http://www.pressonline.rs/sr/sport/tenis/story/201326/Novakovi+udarci+su+razaraju%C4%87i.html

причалица
06-02-2012, 22:58
Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini, a u Vestminsteru u Londonu na svečanosti koja je upriličena za tradicionalnu dodelu nagrada - srpskom teniseru pripao je trofej Laureus.

Novak je iza sebe ostavio ostatak nominovane konkurencije, u kojoj su bili fudbaler Barselone Lionel Mesija, sprinter Jusein Bolt, košarkaš Dalasa i nemačke reprezentacije Dirk Novicki, vozač Formule 1 Sebastijan Fetela i biciklista Kadel Evans.

Ova nagrada, koja se još naziva i "sportskim oskarom", dodeljuje se od 2000. godine, a uručuje je fondacija Laureus, koja je u 2011. izdvojila oko 40 miliona evra za pomoć mladim sportistima u 91 državi.

http://sport.blic.rs/Tenis/209818/Novak-Djokovic-najbolji-sportista-sveta

Cruz
06-02-2012, 23:52
Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini, a u Vestminsteru u Londonu na svečanosti koja je upriličena za tradicionalnu dodelu nagrada - srpskom teniseru pripao je trofej Laureus.

Novak je iza sebe ostavio ostatak nominovane konkurencije, u kojoj su bili fudbaler Barselone Lionel Mesija, sprinter Jusein Bolt, košarkaš Dalasa i nemačke reprezentacije Dirk Novicki, vozač Formule 1 Sebastijan Fetela i biciklista Kadel Evans.

Ova nagrada, koja se još naziva i "sportskim oskarom", dodeljuje se od 2000. godine, a uručuje je fondacija Laureus, koja je u 2011. izdvojila oko 40 miliona evra za pomoć mladim sportistima u 91 državi.

http://sport.blic.rs/Tenis/209818/Novak-Djokovic-najbolji-sportista-sveta

e bas mi je drago, zasluzio je svaku pohvalu :dada:

причалица
14-02-2012, 13:35
Teniser Novak Đoković dobiće Zlatnu Karađorđevu zvezdu prvog stepena za izuzetne zasluge u predstavljanju Republike Srbije, a odlikovanje će mu dodeliti predsednik Srbije Boris Tadić, piše beogradska štampa.
U kabinetu predsednika Srbije, Tanjugu je potvrđeno pisanje štampe da će Đoković dobiti Zlatnu Karađorđevu zvezdu prvog stepena.
Kako je rečeno u kabinetu, imena dobitnika odlikovanja i medalja povodom Dana državnosti Srbije biće zvanično saopštena danas.
Zlatna Karađorđeva zvezda prvog stepena je najviše priznanje Srbije i dodeljuje se prvi put od kako je pobovo uvedeno 2010. godine.

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Novaku-Dokovicu-Zlatna-Karadjordjeva-zvezda-prvog-stepena.lt.html

Cruz
16-02-2012, 11:23
Zasluzio je! Najbolji ambasador nase zemlje do sada!:)

http://www.youtube.com/watch?v=7qNx2NJ_pNU

:srce:

причалица
16-02-2012, 16:23
srce naše veliko :) novače, svaku sreću ti želimo :bravo:

причалица
10-03-2012, 08:49
Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je luksuzni privatni avion kojim će moći da putuje na turnire širom sveta.

Đoković je postao ambasador kompanije "Bombardier", trećeg najvećeg proizvođača aviona na svetu i više neće morati da čeka u redu na redovnim letovima.

Filijala čuvenog "bombardera" iz Kanade ustupiće srpskom teniseru model "lirdžet 45", koji će mu biti na usluzi kad god bude želeo. Reč je o letelici srednje veličine, koja košta 11,5 miliona dolara i ima mesta za osam do 10 putnika.

"Putovanje ovim letelicama pomaže mi da nađem ravnotežu između intenzivnog rasporeda putovanja, obaveza igranja na ATP turu i pojavljivanja u javnosti između toga. Fan sam 'Lirdžeta' dugi niz godina i imaju fantastične avione", rekao je Đoković, koji u drugom kolu mastersa u Indijan Velsu igra protiv kvalifikanta Andreja Golubjeva iz Kazahstana.

http://sport.blic.rs/Tenis/211316/Djokovic-dobio-privatni-avion

Cruz
23-03-2012, 17:08
Đoković prvi Srbin u emisiji "60 minuta" na CBS

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prvi je Srbin koji će gostovati u čuvenoj emisiji "60 minuta" na američkoj televiziji CBS.

http://razbibriga.net/imported/2012/03/228131_novakdjokovic60minuta_f-1.jpg?ver=1332516264

Emisija je snimana krajem prošle godine i predstavlja dokumentarac o Đokoviću i njegovom životu.

Ekipa CBS-a pratila je srpskog tenisera na mnogim delovima sveta, a kadrovi emisije snimani su na sportskom centru "Milan Gale Muškatirović", kod Novakovog dede Vlade na Banjici, kao i prvog trenera Jelene Genčić.

Reč je o jednoj od najcenjenijih emisija u svetu, koja se emituje od 1968. godine i godišnje ugosti samo jednog aktivnog sportistu.

Đoković je govorio o detinjstvu, prvim danima druženja sa reketom, ratu u bivšoj Jugoslaviji, bombardovanju 1999. godine i kako su takve okolnosti uticale da danas bude najbolji na svetu.

"Bombardovanje je bilo zastrašujuće iskustvo za dečaka koji sanja da postane teniski šampion. Dva i po meseca budili smo se svake noći između dva i tri ujutru zbog uzbuna. Pokušavam da se sećam tog vremena po nekim pozitivnim dešavanjima. Dobra strana je bila, recimo, ta što smo manje išli u školu, a više smo se družili sa reketom", ispričao je Đoković u emisiji.

On je dodao da je upravo tada dobio novi motiv, jer se kod njega i njegove porodici "probudila glad za uspehom".

"Mi, kao Srbi, morali smo težim putem da dolazimo do uspeha, zbog prošlosti i istorije kakvu smo imali. Morali smo dublje da kopamo od ostalih", istakao je Đoković.

Jedan od dečačkih snova koji je ostvario bilo je osvajanje Vimbldona.

"Kada je meč završen, pojeo sam komadić te čuvene trave i tada su mi kroz glavu prošle slike iz detinjstva, svega onoga što sam prošao. Uspomene na prvi teniski teren na kojem sam počinjao, dane u Beogradu... Bilo je prelepo", ispričao je Đoković.

Emisija "60 minuta" biće prikazana u noći između subote i nedelje, u isto vreme kada Đoković igra prvi meč na turniru masters serije u Majamiju od 1 sat ujutru protiv Kipranina Markosa Bagdatisa.

http://www.youtube.com/watch?v=wSyA0K9Y29U&feature=player_embedded

Izvor: Blic Online

Cruz
26-03-2012, 14:09
Đoković: Ja sam dokaz da ništa nije nemogućeIntervju sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, koji je emitovan u izuzetno cenjenoj emisiji "60 minuta" na televiziji Si-Bi-Es (CBS) izazvao je veliku pažnju i mnogobrojne pozitivne komentare u Americi.

Đoković je prvi Srbin koji je gostovao u emisiji "60 minuta", a u razgovoru sa autorom Bobom Sajmonom pričao je o odrastanju, njegovom odnosu sa prvim trenerom Jelenom Genčić, važnosti osvajanja titule na Vimbldonu i uloge heroja i uzora mladima u Srbiji.

Amerikanci posebno ističu Đokovićev prijatan osmeh i pozitivan pogled, čak i kada je govorio o nekim od najtežih trenutaka u njegovom životu kao što su treninzi tokom NATO bombardovanja.

"Ja sam primer da ništa nije nemoguće. Kada sam imao sedam ili osam godina i govorio da želim da budem najbolji teniser sveta, većina ljudi se smejala jer su mislili da nemam ni jedan odsto šanse, a ja sam ipak to uradio", rekao je srpski teniser u emisiji.

Autor emisije ističe da je on primer kako se većina velikih sportista formirala u ranom uzrastu, a da su do vrha došli zahvaljući izuzetnoj veri i velikom radu na trenizima.

"Jedino dobro tokom bombardovanja bilo je to što se manje išlo u školu, a više se igrao tenis. Bio sam gladan uspeha", rekao je Đoković.

Kao ostvarenje svog sna on je naveo osvajanje Vimbldona prošle godine.

"Osećao sam se kao u raju, jer sam baš na Vimbldonu uspeo da ostvarim dva sna, da osvojim turnir i postanem svetski broj jedan", kaže Đoković.

Srpski teniser je kao poseban trenutak u svojoj karijeri naglasio osvajanje Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije, jer je "poseban osećaj podariti trofej svom narodu".

Koliko je taj uspeh veliki najbolje govori podatak da teniseri kao što su Ivan Lendl i Mats Vilander nikada nisu osvojili Dejvis kup.

U emisiji se podseća da Đoković u Srbiji uživa status nacionalnog heroja. Za razliku od drugih sportista koji su odgovorni samo za svoju karijeru, Đoković je svestan da je najbolji ambasador svoje zemlje.

Kao veoma važan faktor na putu do vrha, Novak je istakao veru u sopstvene mogućnosti.

"Samopouzdanje je u jednom trenutku možda i presudno. Kada sam gubio od Nadala i Federera shvatio sam da moram da više verujem u sebe i da nemam strah od pobede. Imao sam previše poštovanja prema njima, ali kada sam taj pritisak savladao, uspeo sam da ih nadmašim", rekao je Đoković i izrazio nadu da će u narednih nekoliko godina dominirati svetskim tenisom.

Emisija je snimana krajem prošle godine, ekipa CBS-a pratila je srpskog tenisera na mnogim delovima sveta, a kadrovi emisije snimani su na sportskom centru "Milan Gale Muškatirović", kod Novakovog dede Vlade na Banjici i prvog trenera Jelene Genčić.

"60 minuta" je jedna od najcenjenijih emisija u svetu, koja se emituje od 1968. godine i godišnje ugosti samo jednog aktivnog sportistu.

http://sport.blic.rs/Tenis/212116/Djokovic-Ja-sam-dokaz-da-nista-nije-nemoguce

причалица
01-04-2012, 06:37
Novak Đoković večeras juriša na novu titulu u Majamiju. U finalu najjačeg masters turnira sezone, takozvanog „petog grend-slema”, sa druge strane mreže stajaće Škot Endi Marej, četvrti reket sveta, čvrsto rešen da sa novim trenerom Lendlom razbije dominaciju velike trojice. U konačno prijatnom za nas terminu, od 19 časova, naslućuje se izuzetan meč.
Ko je najbolji teniser današnjice videli smo, ne žaleći dve neprospavane noći, u prvim setovim Đokovićevih mečeva sa Davidom Fererom i Huanom Monakom. I mada su strani mediji više pažnje posvećivali drugom, odlučujućem setu – kada je Đoković u oba meča gubio servis pri vođstvu 5:4 – nova strategija prvog reketa sveta pokazala se kao efikasna i svima dala na znanje koliko još aduta nosi u džepu.

U polufinalnom sudaru sa Monakom, Srbin je doslovce ponovio recept za Ferera. Nikome od njegovih potencijalnih rivala, pa ni Mareju, nije bilo lako da gleda ono što je snašlo Monaka: zastrašujući početak, bez predaha ili zastajkivanja na servisu, potpuno usredsređena pažnja i vrhunska promena udaraca koji klize santimetar gore ili dole po linijama.
Ko je pomislio da Novak ne može da ponovi savršeni prvi set iz četvrtfinala, ponovo je bio zatečen, bez daha. Protiv Monaka je „blic krig” imao još jednu važnu dimenziju – potpuno je zanemela temperamentna argetinska publika koja je svog ljubimca nosila protiv Rodika i Fiša, zasenivši tada brojnije domaće navijače u Ki Biskejnu.
Novak je ovim jurišima jasno dao na znanje da sve može kad hoće i kako hoće. Ne samo da je ponovio onih 6:1 protiv Ferera, nego i popravio na 6:0, a vreme od pola sata još skratio, mada ga servis nije približno slušao kao protiv Španca.
Ono drugo lice Đokovića sa kojim je mukotrpno dovršavao oba meča – protiv Monaka još duže i teže – ne treba nikoga da zbunjuje ni zabrinjava. I u jeku veličanstvene prošlogodišnje forme imao je Novak česte setove odmora, kada je delovao bezvoljno. Nekad je počinjao oprezno, a nekada zastajao u drugom setu, kad bi u prvom bio potpuno nadmoćan.

A, sada su motivacija i forma najboljeg tenisera sveta tempirani na period od kraja maja do početka avgusta, kada su na programu Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre. Sve pre i posle toga daleko je manjeg značaja.
Realno je pitanje šta najboljeg na svetu može da motiviše posle ponižavajuće nadmoći i 6:0, ukoliko nema „instikt ubice” ili neizmirene račune sa rivalom. U mečevima sa petim na svetu Fererom, i 21. Monakom, takvih motiva nije bilo, a posle savršenog prvog seta ništa više nije moglo da zadovolji ili razbudi daleko boljeg na terenu.
Zanimljivo je da je u oba meča Novak ispuštao pobedu na svoj servis, a zatim bivao ubedljivo bolji u taj-brejku. To je verovatno bio period novog naleta adrenalina, za 7:1 protiv Ferera i 7:3 u meču sa Monakom. Na drugoj strani mreže, tada je rivalima konačno pucao sistem, načet poniženjima iz prvog seta.
Bez obzira primeni li Đoković i protiv Mareja strategiju početnog juriša – svestan rizika i nerviranja doživljenih u završnici mečeva –novi pristup mu je pomogao da dođe do finala bez ijednog izgubljenog seta. Mada Majami nije u grend-slem kategoriji, Đokovićev uspeh već sada može da se meri činjenicama da je u eri najjače konkurencije u novijoj istoriji tenisa Federer pao protiv Rodika, Del Potro lako izgubio od Ferera, Marej jedva prošao Tipsarevića, a Nadal predao polufinalni meč zbog nove povrede kolena. Među modernim gladijatorima tenisa, Novakova igra i strategija do finala delovali su najzdravije.

Retko se događa da finalista preskoči dva meča zbog predaje rivala, a na Marejovom putu to su bila dva veoma važna stepenika, Miloš Raonić i Rafael Nadal. Nije sada bitno da li će to pomoći ili odmoći Škotu, čiji su mečevi sa srpskim vršnjakom uvek uzbudljivi. Marej je kazao da je sa Ivanom Lendlom spremio iznenađenja za Đokovića, Nadala i Federera, i da mu je žao što u polufinalu nije imao prilike da ih primeni. Videćemo to, verovatno, večeras, kao i sva moguća iznenađenja koja Novak još može da priredi.
M. Kovačević

http://www.politika.rs/rubrike/sportski-dan/Dokovic-u-finalu-posle-pobede-nad-Monakom.lt.html

причалица
02-04-2012, 18:27
http://www.youtube.com/watch?v=NOJjydpN3ZE&feature=player_embedded

Cruz
04-04-2012, 21:33
Novak među najuticajnijima na svetuIZVOR. B92 | NK

Novak Đoković nalazi se među kandidatima za listu najuticajnijih ljudi na svetu u izboru magazina Tajm.

U glasanju učestvuju svi posetioci interenet stranice tog lista, a među kandidatima su poznati političari, glumci, pevači, reditelji, novinari...
Glasanje se završava u petak, a rezultati će biti objavljeni 17. aprila.
„Đoković je istorijsku 2011. završio kao prvi teniser sveta sa zaradom od 12.6 miliona dolara, tri Gren slem titule (Otvoreno prvenstvo Australije, Vimbldon i Otvoreno prvenstvo SAD) i savršenim skorom od 6-0 protiv Rafaela Nadala u finalima. Nakon što je pobedio Nadal u teniskom klasiku u finalu Australijen Opena početkom ove godine, najveći zabavljač među teniserima je na četvrtinu puta da postane prvi igrač od Rod Lejvera koji je u istom trenutku vlasnik sve čtiri Gren slem titule“, piše Tajm.

Među kandiadtima su i pevačice Adel i Lana del Rej, državna sekretarka SAD Hilari Klinton, glumci Džordž Kluni i Rajan Gosling, voditeljka Opra Vinfri... Kompletnu listu možete pogledati ovde (http://www.time.com/time/specials/packages/completelist/0,29569,2107952,00.html), a za Novaka Đokovića glasati ovde (http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2107952_2107953_2109591,00.html).

причалица
19-04-2012, 13:15
Tužne vesti sačekala je Novaka Đokovića u Monte Karlu - preminuo mu je deda po ocu, Vladimir, u 83. godini.
Novaku je preminuo deda koji je bio dugo bolestan, a za koga je teniski kralj bio izuzetno vezan i u čijoj je kući na Banjici odrastao pre nego što je krenuo da korača stazama svetskog tenisa.

Tužna vest izuzetno je pogodila Novaka na treningu pred meč sa Aleksandrom Dolgopolovim u okviru trećeg kola Monte Karla, koji je on napustio u suzama.
Titulu koju je najbolji teniser planete osvojio u Majamiju je posvetio upravo dedi Vladimiru.

Renolas
21-04-2012, 15:40
Evo baš pogledao noleta protiv berdiha. Pomeo ga opet

Cruz
03-05-2012, 20:45
Đoković: Oženiću se spontano

Odgovarajući na pitanja fanova preko svog zvaničnog sajta, Novak Đoković, između ostalog, rekao da će se oženiti spontano, da mu je osvajanje Vimbldona najveći uspeh, a poraz u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu najteži poraz u karijeri.

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je da mu je devojka Jelena velika podrška i da će spontano i zajednički doneti odluku o trenutku kada će se venčati.

"Ljubav je veliki pokretač i Jelena i ja ćemo odluke vezane za našu budućnost doneti spontano", rekao je Ðoković odgovarajući na pitanja fanova putem svog zvaničnog internet sajta.

Ðoković je otkrio i da mu je trijumf na Vimbldonu najsrećniji trenutak u karijeri, a da je poraz od Rafaela Nadala u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu najteži.

On je ponovio da su mu Rolan Garos i Olimpijske igre u Londonu na vrhu liste prioriteta za 2012. godinu.

Na pitanje zašto insistira na "dropšot" udarcu, Novak je rekao:

"I sam sebe često iznerviram zbog toga. Igrao sam mnogo napetih mečeva u karijeri, ali volim izazove i to je ono što me privlači", poručio je Ðoković.

Najbolji svetski teniser od četvrtka se nalazi u Madridu, gde od ponedeljka učestvuje na Mastersu i na novoj "plavoj šljaci" brani trofej osvojen prošle godine.

(Tanjug)

причалица
05-06-2012, 19:22

Spektakl. Tako bi u najkraćem mogao da glasi izveštaj sa novog antologijskog meča srpskog i francuskog tenisera, koji su dizali publiku na noge ne samo na tribinama stadiona “Filip Šatrije”, već i sve one ljubitelje tenisa širom planete koji su tokom maratona uživali u čarima belog sporta. Na kraju je gledalište, koje je sve vreme bilo uz domaćeg igrača, moralo da pozdravi i najboljeg na svetu.

Neverovatni Đoković je još jednom pokazao ono što mu je i donelo lidersku poziciju na ATP listi prošle godine, neverovatnu smirenost u najtežim trenucima. Dve uzastopne meč lopte za rivala. Pa potom još dve. Tajac na tribinama u iščekivanju toliko željene pobede pretvorio se sva četiri puta u nevericu. Novak se izdigao iznad težine zadatka, maestralnim potezima izborio nastavak meča u toj, po Congu kobnoj četvrtoj deonica, a onda pokazao koliko je spreman. A po svemu viđenom - spreman je za ostvarenje sna, kompletiranje sva četiri Grend slema.

Isprva je, međutim, delovalo da će zadatak biti obavljen sa manje nerviranja i više lakoće, ali 6:1 u prvom setu za Novaka kao da je razbesnelo njegovog suparnika. Završnice oba naredna seta pripale su, brejkovima, francuskom teniseru, koji je u narednom stigao do pomenute četiri meč lopte. A kada je njih rešio u svoju korist, Đoković je uputio pogled Congi koji se jedino može opisati rečima “Ok, dosta je bilo. Sad si moj”.

I bio je. U petoj deonici na terenu stadiona “Filip Šatrije” održan je čas tenisa. Gotovo bezgrešan. San o osvajanju trofeja je produžen, i to na impresivan način. Smirenošću u teškim momentima, odlučnošću u finišu. Tako se i postaje šampion. A Novak nas je samo podsetio da on to već jeste.

izvor: www.blic.rs

причалица
06-06-2012, 14:26
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je veoma uzbuđen zbog učešsća na Olimijskim igrama u Londonu, posebno zbog toga što će nositi zastavu Srbije.

"Svi smo mi veoma uzbuđeni zbog Olimpijskih igara u Londonu, tog veličanstvenog sportskog događaja i suvišno je pričati koliku mi čast predstavlja da nosim zastavu", izjavio je Đoković.

Među stotinak srpskih reprezentativaca, koliko se očekuje da učestvuje na u Londonu, Novak je među glavnim kandidatima za osvajanje zlatne medalje.

Njegov kolega Janko Tipsarević, koji se nalazi na osmom mestu ATP liste očekuje medalju na OI (http://sport.blic.rs/Tenis/215617/Tipsarevic-Ocekujem-medalju-sa-Zimonjicem-na-Olimpijskim-igrama) u paru sa najboljim srpskim dubl igračem Nenadom Zimonjićem.

Trenutno najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović takođe je izjavila da joj je veoma važno takmičenje na Olimpijskim igrama, ali da za sada u prvi plamn stavlja uspeh na Vimbldonu.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

Asterix
06-06-2012, 14:34
a tako me nervira njegova igra.... oni visoki spinovi ubijaju, stalo mislim da ce u aut..

ali... njegova igra nervira i njegove protivnike, heheh, a to je jedino bitno...

причалица
08-06-2012, 18:23

причалица
09-06-2012, 10:32

Novak o eventualnom osvajanju Rolan Garosa:

"Tu i tamo pomislim na istorijsku priliku. Trudim se da svaki meč odigram maksimalno i da ne mislim previše unapred. To je pravilno razmišljanje. Danas sam odigrao najbolji meč na turniru i to me raduje. Ako osvojim trofej, valjano ću ga proslaviti".

причалица
23-06-2012, 05:15
Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je neuspeh na Rolan Garosu pojačao njegovu ambiciju da osvoji Vimbldon.

"Prošle godine sam osvojio Vimbldon i postao najbolji teniser sveta. Lepo je vratiti se na mesto uspeha, imam ambiciju da odbranim trofej i nadoknadim propušteno na Rolan Garosu", rekao je Đoković.
On je u egzibicionom meču pred Vimbldon pobedio Endija Mareja (http://sport.blic.rs/Tenis/216399/Djokovic-bolji-od-Mareja-u-Stouk-Parku) sa 6:4, 6:4.

"Taj rezultat nije merodavan, igrali smo relaksirajuć, trening meč radi pripreme. Uvek je lepo igrati protiv Endija, meni je značilo jer nisam još igrao na turnirima na travi ove sezone. Potrebno je prilagođavanje zbog razlike u podlozi, šljaka je najsporija, trava najbrža. Zadovoljan sam razvojem i tempiranjem forme. Dobro kontrolišem igru, osećam se dobro na travi i biću spreman", rekao je Đoković.

On je u prošlogodišnjem finalu pobedio Rafaela Nadala sa 6:4, 6:1, 1:6, 6:3 i osvojio prvi trofej na Vimbldonu.

"Mislim da još nisam pružio sve što mogu na Vimbldonu. Uvek želim bolje, jer je tenis moj život, zaljubljen sam u ovaj sport, sve sam mu podredio. Motivacija mi je najmanji problem, uvek hoću da napredujem i osvajam turnire", zaključio je Đoković.

Prvi reket sveta otvara takmičenje na Vimbldonu u ponedeljak duelom sa Špancem Huanom Karlosom Fererom.

причалица
26-07-2012, 14:56
http://www.youtube.com/watch?v=FcVuMQi4Xuw

причалица
31-07-2012, 22:42
Incident se dogodio dok su trenirali u Londonu, u sklopu Olimpijskih igara.

Novak je stavio limenku na glavu, koju je Šarapova trebala da pogodi, međutim ona je promašila i loptica je pogodila Novaka u međunožje.

Dok se on previjao na travi od bola, Šarapova je pored njega umirala od smeha.

http://www.youtube.com/watch?v=dJk-vp4cxoo&feature=player_embedded

:ljuta:

причалица
12-08-2012, 18:23
Srpski teniser Novak Đoković priznao je da je Švajacarac Rodžer Federer trenutno bolji, ali i da želi ponovo da se vrati na prvo mesto na ATP listi.

"Biti broj jedan je veliki motiv za mene. Ne mogu da lažem, želim opet da budem na toj poziciji. Ipak, Rodžer trenutno zaslužuje taj status, osvojio je Vimbldon i igra dobro. Mi činimo jedan drugog velikim igračima", rekao je Đoković loklanim medijima.

Đoković (10.870) zaostaje 475 bodova za Federerom, a u slučaju odbrane titule u Torontu smanjio bi razliku na 75 bodova.

Federer je početkom jula osvojio sedmu titulu na Vimbldonu i posle dve godine vratio se na prvo mesto ATP liste.

Srpski teniser trenutno se nalazi u Torontu, gde u ponedeljak od jedan sat posle ponoći igra u finalu Rodžers kupa protiv Francuza Rišara Gaskea.

причалица
13-08-2012, 10:34

Srpski teniser Novak Đoković odbranio je titulu na Rodžers kupu u Torontu pošto je u finalu rano jutros pobedio Francuza Rišara Gaskea sa 6:3, 6:2.
Đoković je na turniru bio prvi, a Gaske 14. nosilac.
Đoković je pre ove pobede zaostajao 475 bodova za Rodžerom Federerom na ATP listi, a pošto je odbranio titulu u Torontu smanjio je razliku na 75 bodova.
Masters turnir u Torontu, igrao se za ukupan nagradni fond od 2,64 miliona dolara.

причалица
21-08-2012, 17:23
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JwhPfOPinjM

aaahahahaha...koja ispala :)

причалица
26-08-2012, 07:00
Sve je delovalo sasvim obično za Novaka Đokovića: jedan klasičan otvoreni trening, pred klasičan pohod na odbranu jedne velike titule. Ipak, trening pred početak US opena obeležio je nesvakidašnji događaj: prosidba. A ona nije stigla od očekivane osobe već od jednog dečaka.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YcJL48wTcNE#!

Vežbajući servis, Đoković se posvetio radu u manje ili više tihom okruženju, iako je trening bio otvoren, pa su brojni gledaoci stigli ne bi li videli do skora najbolje rangiranog tenisera na svetu.

Odjednom se sa tribina začuo dečji glas. Na engleskom je upitao Novaka: "Hoćeš li da se udaš za mene?"

Publika je počela da se smeje, a Đoković je mališana koji je to uzviknuo pozvao da siđe do terena. I ne samo to. Ovom dečaku, opremljenom za tenis a očigledno i vičnom "belom sportu", Đoković je ukazao čast pustivši ga da servira nekoliko puta, jednom čak i dok je sa druge strane bio najbolji srpski teniser svih vremena.

izvor: www.blic.ra

причалица
01-09-2012, 08:32
Naš najbolji teniser i njegova fondacija organizuju dobrotvornu aukciju 12. septembra. Među gostima Dona Karan, Endi Garsija, milioneri iz Amerike, top modeli....http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/2012//08/31n/spek-nole_620x0.jpg

KADA Novak Đoković pozove, najpoznatija imena Sjedinjenih Američkih Država spremna su da pomognu. Naš najbolji teniser, u ime svoje humanitarne fondacije, prirediće dobrotvornu večeru u Njujorku, neposredno po završetku Ju-Es opena, 12. septembra u jednom od elitnih lokala u centru grada.
U planu je da se organizuje aukcija, na kojoj će biti skupljana sredstva za decu Srbije. Novak se, naime, opredelio da svoj humanitarni rad posveti ulaganju u programe ranog obrazovanja i obnovu i izgradnju vrtića.

Među gostima će biti veliki broj uglednih zvanica iz sveta sporta, modne industije, biznisa, ali i više filantropa, poznatih po učešću u dobrotvornom radu.
Prvi među njima je Novakov lični prijatelj, Ronald Barkl, američki poslovni magnat, čije bogatstvo se procenjuje na 3,2 milijarde dolara. Mesto na aukciji zauzeće i Endi Garsija, čuveni holivudski glumac, koji se proslavio ulogama u filmovima "Kum 3", "Okeanovih 11", "Kada čovek voli ženu", "Nedodirljivi"....
Đokovićev predlog da se uključi u ceo događaj rado je prihvatila i jedna od najvećih modnih kreatorki na svetu, Dona Karan, vlasnica istoimenog brenda, takođe poznata po dobrotvornom radu. Novakova gošća biće i prava modna institucija, urednica američkog "Voga", Ana Vintur (godišnje zarađuje 2.000.000 dolara), zatim Poljakinja Anja Rubik, jedan od najtraženijih top modela današnjice.
Dolazak na večeru potvrdili su i Mo Stojnović, prvi čovek kompanije "Jana voda" za američko tržište, kao i Milutin Getsbi, filmski producent, poznat i po tome što je na jednoj od ranijih dobrotvornih aukcija, kupio Madoninu belu akustičnu gitaru za 300.000 evra. Potom joj je vratio, kako bi se njena deca igrala i svirala baš na ovom instrumentu.
Cilj aukcije i, uopšte, misije Novakovog fonda je da se pomogne deci, time što će im se omogućiti da razvijaju i ostvaruju svoje potencijale u bezbednom, kreativnom i lepom okruženju, i da, što je više moguće, zaborave na teškoće sa kojima se suočavaju.

izvor: www.novosti.rs (http://www.novosti.rs)

причалица
13-09-2012, 15:07
Humanitarna fondacija Novaka Đokovića prikupila je na dobrotvornoj večeri u Njujorku 1,4 miliona dolara pomoći za decu Srbije. Najbolji srpski teniser, ujedno i počasni predsedavajući fondacije, bio je noćas domaćin ovog humanitarnog događaja, gde su na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti učestvovale ugledne ličnosti iz sveta sporta, mode, biznisa, zabave, zatim filantropi i druge osobe iz javnog života SAD.

http://www.blic.rs/data/images/2012-07-31/263739_mdf20420_f.jpg?ver=1347532404
Đoković: Privatni teniski meč sa top modelima Sašom Kneževićem i Anjom Rubik
Kako je rečeno Tanjugu u fondaciji, najveće i najzanimljivije nadmetanje učesnika aukcije, kojom je rukovodio Endi Bus, vladalo je za privatni teniski meč sa Đokovićem, koji su predstavili Anja Rubik i Saša Knežević, čuveni top modeli.

Na prodaju su bile i karte za Madonin koncert po izboru i šansa za druženje sa pop divom, zatim skupoceni Odemar Pige sat kom je cenu dizao slavni teniser Džon Mekinro, kao i partija golfa sa holivudskom zvezdom Endijem Garsijom (prodaju vodila Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka).

- Prezadovoljan sam prvom dobrotvornom večerom fondacije. Iako ona postoji već pet godina, sada je vrlo precizno usmereno njeno delovanje na podršku ranom obrazovanju dece, pre svega u mojoj Srbiji. Ovakvim događajima skrećemo pažnju javnosti na probleme koji imaju sva društva i ja se zahvaljujem svima koji su učestvovali i pruzili podršku - rekao je Đoković.

On je rekao da će fondacija u saradnji sa UNICEF-om pokušati da donese sreću i radost deci.

- Ono što moja fondacija i ja želimo je da pomognemo i podignemo svest u Srbiji o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i da pokušamo da omogučhimo deci da imaju pristup sportskim aktivnostima i objektima, bolju ishranu i obrazovanje. Ovo je prvi ovakav događaj u organizaciji fondacije i svi smo veoma uzbuđeni zbog toga - dodao je srpski teniser.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/342588/Djokovic-u-Njujorku-sakupio-14-miliona-dolara-za-decu-Srbije-pomogli-Mekinro-Garsija-Nik-Vujicic

причалица
07-11-2012, 18:48
http://sport.blic.rs/data/images/2012-11-07/286767_mdf10166_origh.jpg

причалица
13-11-2012, 07:49
http://sport.blic.rs/data/images/2012-11-13/288093_mdf19238_origh.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2012-11-12/288082_mdf19216_origh.jpg

причалица
13-11-2012, 07:50
http://sport.blic.rs/data/images/2012-11-12/288073_mdf19159_origh.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2012-11-12/288066_mdf19153_origh.jpg

причалица
13-11-2012, 07:51
http://sport.blic.rs/data/images/2012-11-12/288063_mdf19132_origh.jpg

причалица
13-11-2012, 18:12
Veliko finale završnog Mastersa u Londonu između Novaka Đokovića i Rodžera Federera pratili su mnogi ljubitelji tenisa koji su mogli da uživaju u novoj dozi atomskog tenisa i trijumfu srpskog tenisera od 7:6(6), 7:5.

http://sport.blic.rs/data/images/2012-11-12/288085_mdf19226_f.jpg?ver=1352762152

Čestitke na račun i Novaka i Rodžera krenule su da stižu odmah po okončanju meča. Fudbaler Milana Bojan Krkić je na srpskom napisao "Čestitam majstore", dok je predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Vuk Jeremić, na zanimljiv način proslavio pobedu Đokovića u Njujorku.

"Prevrnuli stolove u kafani na 50-oj i 3-oj, Nole prvak sveta!", napisao je Jeremić.

Na konstataciju jedne Tviterašice da se "nada da kafanu drže neki gastosi, da ih ne privode njujorški plavci zbog vandalizma, da ne pukne bruka", Jeremić je odgovorio da niko ne mora da brine.

"Rekoh Vam - gazda je White Anglo-Saxon Protestant iz Alabame... Ali draga mu je Srbija, za razliku od nekih...Kažem Vam, gazda Amer je prvi prevrnuo sto, i viknuo da je 'all on the house'. A od Vas je za predsedavanje Srbije UN otišlo 0.18EUR hahaha. Ameri sa nama prevrtali, oni bili još radikalniji. Eto, za one koje se toliko brinu.Pozdrav iz NY , slave navijači svih rasa. Ljudi, odoh da radim, bilo mi je veliko zadovoljstvo ćaskati sa svima vama. Long live Nole, long live Serbia!! Pozdrav iz UN HQ", poručio je Jeremić, inače i predsednik Teniskog saveza Srbije.

"Čestitam Novače. Gledali smo sjajno finale", napisao je Rafa Nadal na svom Tviteru, putem kog ni mnogi drugi ljubitelji tenisa nisu štedeli reči hvale na račun planetarnog vladara igre reketom i žutom lopticom.

U čestitkama za osvajanje Londona pridružili su se i košarkaši Vladimir Štimac i Nemanja Nedović, ali i kapiten fudbalera Đenove Boško Janković.

"Nole najbolji... Ma, Srbija je rasadnik talenata i šampiona", napisao je centar reprezentacije Srbije Vladimir Štimac.

http://sport.blic.rs/Tenis/223392/Jeremic-prevrtao-stolove-u-kafani-na-Menhetnu-posle-Noletove-pobede

причалица
14-11-2012, 12:32
Britanski dnevnik Independent nadahnuto je pisao o trijuimfu najboljeg srpskog i svetskog tenisera Novaka Đokovića na završnom Mastersu u Londonu.

http://sport.blic.rs/data/images/2012-11-06/286331_20121105reuterskieran-dohertylondondi004197701_f.jpg?ver=1352801488

"Tenis koji su prikazali Federer i Đoković bio je senzacionalan. Snažni udarci ove teniske bitke odjekivali su poput čekića, a lopte su se vraćale iz skoro nemogućih pozicija, u čemu je naročito briljirao Đoković" ocenjuje Independent.

Britanski list ističe da je Novak "pobedio i zakone fizike".

"Đoković je nalazio snagu da uzvraća iz pozicije iz kojih bi obični smrtnici mogli samo da odigraju defanzivni lob", navodi se u tekstu.

Indipendent ističe da je 25-godišnji Srbin , pošto se podvrgao terapiji tokom meča, zbog posekotine na ruci, "odveo potom tenis u drugu dimnenziju".

"Đoković možda nikada više neće moći da ponovi 2011, kada je osvojio tri Grend slem turnira i još sedam drugih titula, ali je njegova upravo završena sezona vredna svakog divljenja", ocenjuje Independent.

http://sport.blic.rs/Tenis/223402/Independent-Djokovic-teniski-besmrtnik-pobedio-je-i-zakone-fizike

причалица
22-11-2012, 21:30
http://www.novosti.rs/upload/images/2012//11/22n/sp-novak.jpg

PRINC Vilijam krunisaće kralja Novaka! Najbolji teniser sveta primiće uglednu "Centerpoint premijer" nagradu za doprinos životima mladih širom sveta, na svečanosti "Vinter vajts gala", u Rojal Albert holu u Londonu, 8. decembra. Ovo izuzetno priznanje uručiće mu lično Njegovo kraljevsko visočanstvo vojvoda od Kembridža, inače pokrovitelj dobrotvorne ustanove po kojoj nagrada i nosi naziv.

U pismu koje je u četvrtak stiglo iz britanske prestonice, navedeno je da je naš as jednoglasno izabran da bude laureat, pre svega jer je njegova Fondacija prikupila 1,4 miliona dolara za obrazovanje dece na prvoj humanitarnoj večeri u Njujorku u septembru ove godine. Samo nedelju dana kasnije, Novak je u sklopu programa Unicefa posetio vrtić "Ispod lipa" u Lešnici, sa ciljem da podigne svest o značaju ulaganja u rani razvoj i učenje u ranom detinjstvu. U oktobru je sa svojim sponzorom, kompanijom "Uniklo", pokrenuo program "Odeća za osmeh", koji ima za cilj da obezbedi deci svih uzrasta šansu za bolju budućnost. Osnovan je fond od 10 miliona dolara, koji će pomoći da deca širom sveta neguju svoje snove.

- Ovo je jedna od najvećih nagrada koju sam ikada dobio, jer prepoznaje doprinos moje fondacije poboljšanju života mladih ljudi širom sveta. "Centerpoint" je humanitarna organizacija posvećena rešavanju problema mladih beskućnika i velika mi je čast što ću primiti ovu nagradu od pokrovitelja dobrotvorne ustanove, Nj. K. V. vojvode od Kembridža - rekao je Đoković, koji je ujedno i ambasador Unicefa.

Princ Vilijam je pokrovitelj "Centerpointa" od 2005. godine, čime je nastavio dobrotvorni rad pokojne majke, princeze Dajane. Prihod ostvaren te večeri biće doniran za unapređenje rada i pružanje podrške i pomoći beskućnicima u Velikoj Britaniji.

U okviru svečanosti biće priređen i teniski Statoil masters turnir, a velelepna dvorana Albert hola biće pretvorena u zimsku čarobnu zemlju, a biće prisutna velika imena iz sveta sporta i zabave: legendarni asovi Džon Mekinro, Bjorn Borg, Boris Beker, Ivan Lendl i Kris Evert su potvrdili svoj dolazak. Goran Ivanišević i Britanac Tim Henman će, takođe, igrati u reprizi polufinala vimbldonskog grend slema iz 2001. godine.

http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:407171-Princ-Vilijam-nagradio-Djokovica

причалица
11-12-2012, 18:18
Prvi teniser sveta Novak Đoković i Amerikanka Serena Vilijams proglašeni su za šampione Međunarodne teniske federacije (ITF).

http://sport.blic.rs/data/images/2012-11-13/288231_20121112afpglyn-kirklondondi004233324_f.jpg?ver=1355229060

Đoković je u izboru ITF pobedio direktnog konkurenta Britanca Endija Mareja, zahvaljujući činjenici da je drugu godinu uzastopno završio na prvom mestu ATP liste, uspešno odbranivši titulu na Austalijen openu.

Prvi reket Srbije istovremeno je igrao i u finalu Rolan Garosa i US Opena i osvojio pet ATP titula, uključujući završni Masters sezone u Londonu.

"Ponosan sam što sam drugu godinu zaredom progašen ITF šampionom", rekao je Đoković koji je prethodne 2011. ostvario jednu od najuspešnijih sezona u istoriji tenisa, osvojivši tri od četiri Grend slema.

Prvi teniser sveta je naglasio da nije lako ponoviti tako uspešnu sezonu kakva je bila 2011.

"Bilo je veoma teško ponoviti takav uspeh, ali je svejedno bila velika satisfakcija osvajanje jednog Grend slema, plasman u dva velika finala i osvajanje finalnog Mastersa", istakao je Đoković.

http://sport.blic.rs/Tenis/224859/Novak-pobedio-Mareja-u-trci-za-ITF-sampiona-Serena-najbolja-kod-dama

причалица
23-12-2012, 21:38
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/60992_491695057550017_1273105890_n.png

причалица
29-12-2012, 19:40
http://sport.blic.rs/data/images/2012-12-29/300457_mdf90172_f.jpg?ver=1356803229

причалица
11-01-2013, 16:13
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/196833_496496033736586_479137271_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/556322_494097343976455_1080899020_n.jpg

причалица
11-01-2013, 16:14
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/418085_493392074046982_1879336763_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/9651_491555200897336_91477416_n.jpg

причалица
17-01-2013, 12:34
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/428065_503232489729607_1247238700_n.jpg

причалица
22-01-2013, 15:56
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/395420_10151373979833701_1306539012_n.jpg

причалица
22-01-2013, 19:17
http://www.blic.rs/data/images/2013-01-22/307041_20130122afpgreg-woodmelbournedi004512802_origh.jpg

http://www.blic.rs/data/images/2013-01-22/307034_20130122reutersnavesh-chitrakarmelbournedi004512575_origh.jpg

причалица
22-01-2013, 19:21
http://www.blic.rs/data/images/2013-01-22/307043_20130122reuterspoolmelbournedi004513122_ori gh.jpg

http://www.blic.rs/data/images/2013-01-22/307027_889f4811_origh.jpg

причалица
22-01-2013, 21:41
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/64936_476359542399202_1121034713_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/544059_474614322573724_1125361142_n.jpg

причалица
23-01-2013, 15:02
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/23415_506150706104452_1476052470_n.jpg

причалица
24-01-2013, 11:29
http://sport.blic.rs/data/images/2013-01-24/307531_mdf29851_ig.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2013-01-24/307532_mdf29858_ig.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2013-01-24/307551_mdf29913_ig.jpg

причалица
24-01-2013, 12:20
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/528973_10151377450413701_1163173384_n.jpg

причалица
24-01-2013, 16:17
http://www.youtube.com/watch?v=qx6-bFicmZg

причалица
24-01-2013, 16:19
http://www.youtube.com/watch?v=Kofgm5YAR04&ytsession=2x4AwnMjZbARqxpd1oQPketTSkMUPifdeoYG2HtZ ewV7j-eRMTmpQrWTA2o_7p5JYl6KOIVCtT2GyT9OTZbDpm4MBDOFqu5F LwNJvwemGSezJMKKdHvv93tuaSCpJVVzD88LiAd0_Q36zBX8cg 7Owkamn4VbpZlvadZxw2PHNvyyqHPc0itNBYDGDLFOqRqTtM8l lIYRyme8P2FnS9A7sPA7320XQoee8RDd6yazTgEJgxZ1cV2k9J-BW6x14HkA--Aui9HC8B5E-parnzdftCi3t3WO0Ch8Sa9mXukyvWs_i0FHn0Be2SOVpwWdd_x _eDEimQe3bknSYcxMUukxPkwWELQu-KIn7CWjB-zb7gCtB1o8sdhJP2onZxA5dPxMx4V5k9zoA9IQlxdjcrQqVhRV MT7cZepw7Y89DFGzLfV__loHNNnF2W4qdvR8FglTUpXIJWQbUM eXCeY7MvXv41O7qkyJ6dT88HmZvC6ps783UBPLlDkPNoZnQmyo 6OO4tJbNEJqo-DkOLeyFcE3Gg5hanCW--59TUlAjcw3HFggMPlfnoyaDzxAVmsrJn5pCXztTcpa3sqyLRXS 0aFilDilxOzKKgp4OLH_RREGkw_Wy4_J6hv15HHi9vqoSk2wx5 qfef6nmSBxAZtms_LrGwlV0RGLC4Bv3rRktMz1ygdR7f3JqDVP opB0Y4GBIW3rFy3VQIyS-qg8

причалица
24-01-2013, 16:19
http://www.youtube.com/watch?v=N8SjG6mjVOA

причалица
28-01-2013, 07:28
https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-snc6/276719_161367337249459_1445603034_q.jpg (https://www.facebook.com/djokovic.official?ref=stream)

Novak Djokovic (https://www.facebook.com/djokovic.official?ref=stream)

Dragi moji prijatelji, evo me najzad u krevetu posle nekoliko ludih sati. Imao sam brdo intervjua za TV i novine, ali još nisam stigao vama lično da se obratim. Ne brinite, nikako vas nisam zaboravio. A i nekako vama moram posebno da se obratim - ipak se mi najbolje razumemo, na našem jeziku :) Prvo da vam čestitam svima Svetog Savu, našu školsku slavu. Verujem da su mnoge škole ovih dana pripremile lepe priredbe za roditelje i porodice. Sveti Sava je danas bio uz mene, sve do pobede!

Još uvek me drži uzbuđenje i verujem da će to trajati danima. Voleo bih da imam malo više vremena da se opustim i dozvolim sebi da uživam u ovom uspehu, ali tenis je vrlo brz sport kako na terenu, tako i van njega. Odmah pakujem torbe i moram da idem dalje... Sledeća stanica je Belgija i Dejvis kup. I verujte mi, jedva čekam!

A do tada, da se malo osvrnem na proteklih par nedelja i sumiram utiske kako vama, tako i sebi.

Iako sam bio jako daleko, čak u Australiji, nisam se osećao ni malo usamljenim. Imao sam tim koji je uvek bio uz mene i pomagao mi da budem spreman za mečeve, a imao sam i vas i vašu podršku od početka do kraja. Hvala vam što ste dolazili u tolikom broju da me gledate! Znam da večeras nije bilo dovoljno karata da svi uđete na stadion i pratite meč, i hvala vam što ste uprkos tome bili ispred i navijali. Čuo sam vas i puno mi je značila vaša podrška! I srećan sam što me je tenis povezao sa milionima ljudi širom sveta, što mogu da ih inspirišem da počnu da se bave sportom i bore se za svoje snove. Lepo je što nas sve spaja ljubav prema tenisu, a zajedno možemo da učinimo divne stvari! Da širimo ljubav, motivišemo ljude da budu bolji, da rade, uče, bave se sportom... Imamo veliku moć :)

Jos jednom bih želeo da vam se svima zahvalim na neprospavanim noćima, na velikoj podršci i ljubavi koju mi šaljete. Znam da vas moji uspesi raduju i inspirišu, pa mi je to dodatna motivacija da budem još bolji. A ova godina je tek počila, velike stvari nam tek predstoje... već od sutra ujutru :)

Vidimo se!

причалица
28-01-2013, 07:31
Čestitke za osvajanje Australijan openu na adresu Novaka Đokovića stižu sa svih strana, a među prvima koji su ih uputili bili su slavni teniseri i teniserke Boris Beker, Džon Lojd, Gustavo Kuerten, Martina Navratilova, ali i Viktorija Azarenka, koja je osvojila titulu u Melburnu u ženskom singlu.

"Ako sagledamo meč kao celinu, pobedio je bolji. Marej je imao nekoliko brejk šansi, ali kad je Đoković osvojio drugi set, igra je dobila drugu dimenziju, Novak je podigao na viši nivo. Postao je taj koji napada agresivno, preuzima više rizika i stvara više šansi. Uradio je sve za šta Marej nije smogao snage", rekao je Beker, šestostruki osvajač Grend slema.

Njegovo mišljenje deli i Džon Lojd, bivši britanski "broj jedan".

"Fantastična partija oba tenisera! Da je Marej našao način da osvoji drugi set, možda bismo gledali drugačiji meč. Kad je Novak izjednačio, sve se preokrenulo, dobio je zalet. Izgledalo je da može još pet sati da igra. Endi jeste imao problema sa nogom, ali to nije izgovor i apsolutno nema veze sa porazom, Đokovićeva partija u nastavku je bila briljantna", rekao je Lojd.

Srpskom teniseru čestitala je i Martina Navratilova.

"Svaka čast za stvaranje istorije, postao si prvi igrač u Open eri koji je osvojio Australijan open tri puta uzastopno", napisala je Navratilova na Tviteru.

Na isti način Novaku se obratio i Gustavo Kuerten, ali nije zaboravio da pomene i Mareja.

"Čestitke Novaku, treća titula uzastopno, neverovatno!!! Marej i Nole su napravili pravi klasik, prikazali spektakularan tenis sadašnjosti i budućnosti", napisao je Kuerten.

Osvajačica Australijan opena u ženskom singlu Viktorija Azarenka pridružila se bivšim, ali i sadašnjim kolegama Janku Tipsareviću i Džejmiju Mareju (http://sport.blic.rs/Tenis/227218/Jeremic-Bravo-Nole-prevrcemo-stolove-u-Adis-Abebi-i-radujemo-se-sa-Afrikancima)u hvalospevima.

http://sport.blic.rs/Tenis/227228/Legende-tenisa-slozno-o-trijumfu-Djokovica-Pobedio-je-bolji

причалица
28-01-2013, 07:55
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558310_508187565900766_1705894061_n.png

причалица
28-01-2013, 20:27
http://sport.blic.rs/data/images/2013-01-28/308721_20130127reuterstim-wimbornemelbournedi004542545_origh.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2013-01-28/308709_20130127apfonetapmelbournedi004541968_origh .jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2013-01-28/308706_20130127afpmanan-vatsyayanamelbournedi004541280_origh.jpg

Sarmica
29-01-2013, 12:41
http://www.youtube.com/watch?v=twCjM6yvV3I&feature=player_embedded#at=51

Posle osvajanja Australijan opena, najbolji svetski teniser Novak Đoković ušao je u pesmu anonimnog Amerikanca, koji će bez sumnje steći veliku slavu na internetu.
"Slušaj ATP. Ne, slušajte svi… Ako ideš protiv Đokovića bićeš samo drugi. Rodžere Federeru, to uključuje i tebe. Ti si gubitnik… Nadal… Na šljaci… Novak ne može da dočeka da te… Na kolenima si pošto ne možeš da prihvatiš da te je pobedio kralj…", između ostalog repuje nepoznati momak.

причалица
06-02-2013, 19:48
Najbolji teniser sveta Novak Đoković posetio je danas specijalnu Osnovnu školu za decu sa posebnim potrebama "Anton Skala" u Beogradu i uručio donaciju vrednu 5,5 miliona dinara, zahvaljujući kojoj će biti uređeno školsko dvorište.

http://www.blic.rs/data/images/2013-02-01/310261_mdf45940_f.jpg?ver=1360151950

Đoković je u društvu devojke Jelene i majke Dijane iskoristio priliku da se druži s mališanima koji su u njegovu čast organizovali posebnu priredbu.

- Zadovoljstvo mi je što kao predsednik fondacije mogu da pomognem na realizaciji projekta koji je još 2008. na konkursu UNESKO-a proglašen za najbolji u svetu. Drago mi je što će deca imati priliku da se igraju i razvijaju u novom dvorištu, ali i da se druže sa vršnjacima pošto u ovom kraju ima mnogo škola - rekao je Đoković.

Direktor škole Igor Raičević zahvalio je najboljem teniseru sveta i na slikovit način opisao značaj njegove posete.

- Donacija kojom ste nam pomogli je merljiva, ali zadovoljstvo i značaj druženja sa decom nije moguće izmeriti i od srca vam zahvaljujem - rekao je Raičević.

Đoković će sutra posetiti "Andrićgrad" u Višegradu i pružiti podršku projektu grada od kamena, čiji je idejni tvorac poznati filmski reditelj Emir Kusturica.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/366420/Nole-urucio-55-miliona-dinara-za-decu-sa-posebnim-potrebama

причалица
14-02-2013, 21:13
Novak Djokovic (https://www.facebook.com/djokovic.official)
Liked · 28 minutes ago

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/179719_519787581407431_188006877_n.jpg

Srećan Dan zaljubljenih svima :) Mada znate mene, ja verujem da je uvek odlična prilika da slavimo ljubav i prijateljstvo. Sećam se da sam sa 12 godina kao povod iskoristio današnji dan da po prvi put dam cvet i bombonjeru svojoj simpatiji :) Jeste li radili takve stvari kao klinci? Sada više ne čekam ovaj dan da bih proslavljao ljubav, radim neke tako lepe stvari skoro svaki dan! Želim da vam čestitam i našeg Svetog Trifuna, zaštitnika vinograda, vinara i vina! Nazdravite s prijateljima u moje ime... i živeli :)

причалица
24-02-2013, 16:03
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/421389_10151462048468701_904875747_n.jpg

причалица
03-03-2013, 09:17
http://sport.blic.rs/data/images/2013-03-02/318812_mdf00789_origh.jpg

причалица
04-03-2013, 20:15
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/555301_527785540607635_1621784925_n.jpg

причалица
06-03-2013, 08:05
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/554898_528201943899328_473313291_n.jpg

причалица
08-03-2013, 22:39
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/386278_529471330439056_1331494467_n.jpg

Divim se damama iz mnogo razloga: moja majka je bila tako strastvena podržavajući me celog života; moja Jelena mi daje snagu i ljubav u svim izazovima sa kojima se suočavam svakog dana; imam sestre i tetke, prijateljice i saradnice - sve divne i kreativne dame! Na današnji dan želim da kažem HVALA VAM svima, hvala svim ženama širom sveta na vašoj hrabrosti, na vašim inicijativama, na vašim toplim i ljubaznim osmesima, na vašim sjajnim doprinosima u biznisu ali i u razvoju civilnog društva. Ovaj je svet lepši zbog sinergije koju kreiramo zajedno kao nezavisna i ravnopravna bića!

Na kraju - dajem svu svoju podršku ovogodišnjoj temi Ujedinjenih nacija za 8. mart - Obećanje je obećanje: vreme je za akciju u okončanju nasilja nad ženama.

Novak Đoković

причалица
17-03-2013, 19:52
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/576031_533146900071499_1075823289_n.jpg

причалица
02-04-2013, 18:26
http://www.24sata.rs/resources/img/21-06-2011/single_horizontal/71858-25.jpg

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova devojka Jelena Ristić uključili su se u akciju pomoći porodici osmogodišnje Tijane Ognjanović, kojoj je neophodna transplantacija srca u američkom gradu Hjustonu. Kako "24sata" saznaje Novak je donirao jedan od najvećih pojedinačnih iznosa.

​http://www.24sata.rs/sport/vesti/vest/veliko-srce-najboljeg-tenisera-sveta-i-nole-donirao-novac-da-mala-tijana-ozdravi/83026.phtml

причалица
22-05-2013, 07:23
http://www.dodaj.rs/f/24/jr/1z4jUbpg/1.jpg

srećan ti rođendan, nole :)

причалица
22-05-2013, 16:13
Najbolji teniser sveta Novak Đoković, na dan kada proslavlja 26. rođendan, poručio je da nikada neće zaboraviti odakle dolazi i da čini sve da promeni lošu sliku u Srbiji koju su svetski mediji kreirali u poslednjih 20 godina.

http://sport.blic.rs/data/images/2013-01-20/306404_mdf21622_f.jpg?ver=1369218667

"Bio sam mlad i trebalo mi je vremena da shvatim ozbiljnost situacije u mojoj zemlji, posebno nakon rata. Bilo je mnogo ekonomskih i političkih problema poslednjih 10 godina, standard je veoma nizak i ljudi pate. Zbog svega toga pokušavam da Srbiju predstavim na najbolji mogući način, da pokažem da mi imamo mnogo pozitivnih stvari da ponudimo, ne samo negativnih. Ali to je proces i ja ne mogu da budem jedini koji to radi, potrebno je još ljudi. Kada se govori o Srbiji, glavni cilj medija je isticanje negativne strane. Nasilje, kriminal... Ja se sa time ne slažem i želim to da promenim", rekao je Đoković u razgovoru koji je vođen u Monte Karlu, neposredno nakon što je osvojio masters u gradu gde živi.

On je priznao da bi ponekad voleo da ima više privatnosti, ali da se oseća blagoslovenih, jer bi mnogi voleli da su na njegovom mestu. Na pitanje da li je nekada osetio pritisak jer dolazi iz Srbije rekao je:

"To je dobro pitanje. Sećam se kada sam putovao sa ocem dok sam igrao juniorske turnire ljudi su uglavnom bili čudni prema nama kada bi čuli odakle dolazimo. To je bilo veoma ružno osećanje, pre svega jer ljudi ne bi trebalo da imaju predrasude. Ali, razumeo sam jer se tada stvarala loša slika o Srbiji. Polako sam počeo to da menjam jer su ljudi zavoleli mene i moju porodicu. Bilo mi je važno da pokažem da su Srbi dobar narod.“

Srpski teniser je objasnio zašto je na finalni meč US opena 2011. godine kada je osvojio turnir izašao sa kapom njujorških vatrogasaca, koji su stradali u napadima Al Kaide na taj grad 11. septembra 2001. godine.

"Da, da, to je osetljiva tema, zbog odnosa SAD i Srbije. Amerikanci su devedesetih godina vodili rat protiv Srbije, ali neću da ulazim u to. Nemojte suditi ljudima, ja nemam predrasude, imam mnogo prijatelja u Americi. Želeo sam da pokažem saosećanje sa žrtvama. Ja znam kako je upoznati ljude koji su ostali bez svojih najbližih i kako je to kada hoće da unište tvoju zemlju. Mislim da je tada bio pravi trenutak za to", poručio je Đoković.

On se između ostalog dotakao i rivalstva sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, nije se složio sa konstatacijom legendarnog američkog tenisera Džimija Konorsa da je to rivalstvo "mekano" i otkrio je da je od mnogobrojnih poznatih ličnosti koje je upoznao na njega najjači utisak ostavio muzičar Santana.

http://sport.blic.rs/Tenis/233538/Novak-na-26-rodjendan-Zelim-da-promenim-sliku-Srbije-dobar-smo-narod

причалица
03-06-2013, 15:49
Komemoracija povodom smrti Jelene Genčić održana je u prostorijama Teniskog saveza Srbije (TSS), a od nekadašnje šampionke, kasnije i uspešnog trenera, oprostili su se čelni ljudi TSS, kao i najbolji igrač sveta Novak Đoković, koji je poslao pismo iz Pariza.

http://sport.blic.rs/data/images/2013-06-03/347741_novak_f.jpg?ver=1370266792

Novakova majka, Dijana Đoković, pročitala je na komemoraciji veoma emotivno pismo najboljeg tenisera sveta.

"Draga moja Jelena, beskrajno sam tužan jer se danas opraštam od tebe. U životu si me pripremala za mnoge situacije, za pobede, za trijumfe, za naše trofeje, ali za naš rastanak potpuno sam nespreman. Opraštam se od tebe beskrajno tužan što ne mogu da te ispratim. Znam da bi se ljutila da odustanem i umanjim šansu da ispunim i ovu poslednju nasu želju, da osvojim Rolan Garos", naveo je Đoković.

On se zahvalio na svemu što ga je Jelena Genčić naučila i što je verovala u njega od prvog dana.

"Hvala ti na strpljenju, na ogromnoj ljubavi. Hvala ti na svakodnevnoj podršci, na savetima koje pamtim, na toplim rečima koje su uvek nosile neku vanrednu poruku. Znaš, da sam ih sve upamtio i da se tvojih pravila uvek držim. Naš poslednji razgovor, pre dve nedelje nije ukazivao da nesto nije u redu. Tužan sam jer si se i tada trudila da me oslobodiš bilo kakvih briga i uveravala me da je sve u redu, da si u bolnici jer je rutinska kontrola, da ne brinem nego da pobeđujem", napisao je Đoković.

Na kraju, on je poručio da je Genčićeva imala i da će uvek imati posebno mesto u njegovom životu.

"Bila si dobri anđeo. I kad si me trenirala i kasnije - gde god da sam bio osećao sam tvoju podršku. Iskrenu. Snaznu. Bezrezervnu. Ostavila si neizbrisiv trag u našem tenisu. Dužni smo ti svi koji smo danas sa reketom u ruci. Obećavam ti da ću se potruditi da tvoje ime prenesem na buduće generacije i da tvoj duh vecno bude prisutan na teniskim terenima", poručio je Đoković.

причалица
09-06-2013, 11:16
http://sport.blic.rs/data/images/2013-06-09/349748_djokovic-nadal-afp_f.jpg?ver=1370767570

"U petak smo gledali našeg sportistu koji je izgubio (Novak Đoković), ali je prišao svom protivniku i lepo ga zagrlio. Drugo je šta oni misle i kako doživljavaju svoju pobedu ili poraz, ali je jako lepo videti da sportisti posle nadmetanja lepo prilaze, pruže ruku pobedniku. Prijateljski su došli i prijateljski se razdvajaju sa arene"

Рatrijarh Irinej

причалица
19-06-2013, 19:13
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1012160_575015465884642_769123375_n.jpg

причалица
05-07-2013, 21:40
http://sport.blic.rs/data/images/2013-07-05/358589_mdf94339_ig.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2013-07-05/358566_mdf94161_ig.jpg

причалица
05-07-2013, 21:52
http://sport.blic.rs/data/images/2013-07-05/358613_mdf94360_f.jpg?ver=1373051199

http://sport.blic.rs/data/images/2013-07-05/358571_mdf94167_f.jpg?ver=1373044484

причалица
08-07-2013, 22:36
Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je domaćin humanitarne večere u Londonu, sa koje su prikupljena sredstva namenjena pomoći programima ranog razvoja dece u Srbiji.

http://www.24sata.rs/resources/img/08-07-2013/single_horizontal/880890-20130708-reuters-neil-hall-london-di005306329.JPG

Dobrotvornoj večeri prisustvovale su brojne poznate zvanice, među kojima i glumac Džerald Batler, koji je samo dan ranije zdušno bodrio zemljaka Endija Mareja u finalu Vimbldona protiv srpskog tenisera.

Fondacija Novak Đoković organizovala je humanitarno veče u Londonu sa ciljem da poveća svest o problemima ranog razvoja dece u Srbiji i da obezbedi novac kako bi se još više investiralo u neophodne projekte, kao i izgradnju objekata Školica života.

причалица
18-07-2013, 17:27
Srpski teniser Novak Đoković dobitnik je ESPY nagrade, koju američka televizijska kablovska mreža ESPN od 1993. godine tradicionalno dodeljuje za najveća dostignuća u sportu.

http://www.24sata.rs/resources/img/05-07-2013/single_horizontal/875817-mdf94330.JPG

Na dodeli nagrada u Los Anđelesu, zvezda večeri bio je lider šampiona NBA lige, košarkaš Majamija Lebron Džejms, koji je proglašen za najboljeg sportistu.

Njegovi konkurenti bili su bejzbol igrač Detroita Migel Kabrera, Adrijan Piterson iz NFL ekipe Minesote i olimpijski šampion u plivanju Majkl Felps.

причалица
30-07-2013, 19:09
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/988705_595058653880323_1589299900_n.png

причалица
03-09-2013, 08:51
Морални чин Новака Ђоковића

Велики публицитет добила одлука српског тенисера да усред Њујорка критикује америчку војну интервенцију и то док се Америка спрема за рат

http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/268903/i/1/novak-1-strana.jpg

Када је Новак Ђоковић прексиноћ на Отвореном првенству Америке казао да се противи оружаним ударима на Сирију, била је то дубоко морална порука, али и далеко куражнији чин него што то на први поглед изгледа. Усред Америке јавно критиковати америчку војну интервенцију, и то баш у тренутку када се Вашингтон спрема за рат – храбро је ма од кога, а посебно од славног спортисте коме су потребне сва наклоност и подршка овога света.

Најбољи тенисер планете поручио је да се противи било којој врсти оружја, било којој врсти напада из ваздуха или напада ракетама. Новинар Ђоковића није директно питао шта мисли о војним плановима САД да казни Сирију због наводне употребе недозвољеног хемијског оружја у грађанском рату који је почео 2011, већ је поставио благо сугестивно питање о томе шта Ђоковић мисли „поводом актуелних догађаја”. Српски тенисер не само што није избегао тему, већ је дао врло отворен и искрен одговор. Позивајући се на лично искуство стечено током бомбардовања Србије 1999, јасно је казао да би напад на Сирију био непромишљен и контрапродуктиван.

– Потпуно се противим било чему деструктивном, јер сам имао то искуство и знам да не може донети добро никоме. Тај период који смо ја и моји сународници и колеге из Србије преживели је период у животу који никоме не бих пожелео. Рат је најгора ствар за човечанство. Из њега нико не излази као победник – рекао је Ђоковић.

Он се пред светским аудиторијумом присетио да је као дванаестогодишњи дечак вежбао на теренима без мреже док су га прелетали авиони са бомбама. Искористио је планетарну славу да каже да су његова породица и он „срећом преживели” и опише разорне последице војних интервенција које се на Западу називају хуманитарним.

То није нешто што прија ушима многих Американаца. Они су убеђени да је њихова војска спасила невине цивиле у Босни, Србији, Авганистану или Либији и не повезују оружане нападе своје земље са патњом тих истих цивила.

Врло је одважна Ђоковићева морална лекција нацији која сматра да је морално изнад већине других. Она верује да је светионик демократије и људских права или да се послужимо речима Мадлен Олбрајт, америчке државне секретарке за време бомбардовања СРЈ: „Америка стоји изнад и види даље од других земаља”. Они радо деле лекције, али их нерадо слушају. А сада их је преслишао, не неки туриста на Тајмс скверу већ најбољи тенисер света на једном од најзначајнијих такмичења. Његова изјава пренета је на свим меридијанима. И то би могао да буде проблем, јер је једном спортисти потребно да га воле и подржавају. На терену и изван њега. Зарад бодрења током игре и спонзорских уговора.

Ђоковић је, ипак, ризиковао да изгуби наклоност и неких Американаца који не подржавају напад на Дамаск, јер шта год мислили о плановима своје владе, не желе о томе да слушају од странаца. Ђоковић не само да је странац, већ долази из земље коју највећи део западне јавности и даље прво повезује са Сребреницом. Како се он осуђује да придикује САД, запитаће део њих. А он не само да их је критиковао, већ им поручује да не прихвата моралну надмоћ бомбардера.

Ђоковић се при томе изјаснио о нечему о чему није морао. Могао је да ћути и каже да се не бави политиком. Али, одлучио је да проговори и тиме искористи своју славу да пошаље потресну и моралну поруку. Светски медији већ су га упознали као најбољег у послу, харизматичног (забавља публику имитирањем Рафе Надала, Роџера Федерера или Серене Вилијамс), звезду (интервјуи у свим најзначајнијим светским медијима), филантропа (помаже различитим донацијама) и џентлмена који противнику честита као после овогодишњег Вимблдона: „Он (Мари) потпуно је заслужио ову победу”.
Амерички Србин Обрад Кесић међутим верује да ће Ђоковић после ове изјаве стећи симпатизере и поклонике међу антиратно настројеним Американцима који се до сада нису занимали за њега и за његову игру. „Мислим да је ово добар потез за Новака”, каже Кесић за „Политику”, „јер ће постати популаран у круговима који имају великог утицаја на медијску сцену. Тешко му је замерити јер је говорио на основу личног искуства, као аутономна морална личност која има право на свој став”.

„Њујоркер” је Ђоковића у недавном опсежном профилу приказао као побожног младог човека коме је покојни патријарх Павле био један од узора и патриоту који мења негативни имиџ Србије:

„... Трудим се да не судим тим људима (западњацима), али сам сигуран да нису добро информисани. Све је то последица медијског оцрњивања Србије у последњих 20 година. Не кажем да је Србија најбоља држава на свету, али сигурно не заслужује такав третман светске штампе. Ја, који сам одрастао у Србији, знам историју свог народа. Знам колико је неправде нането нашим људима”.

Србија се прошле године, у складу са политиком прикључивања Европској унији, придружила санкцијама које је Брисел увео Сирији. Пооштравање санкција значило је замрзавање имовине и забрану путовања за проширену групу Сиријаца, као и забрану извоза оружја у Сирију и забрану увоза нафте из Сирије. Био је то заокрет у спољној политици Србије. ЕУ још није заузела заједнички став о хемијском оружју које је по тврдњама Беле куће употребио режим сиријског председника Башара ел Асада, па се ни званичан Београд није изјашњавао поводом напада. Али, Ђоковић се изјавом у Њујорку понео као незванични изасланик Србије који је изразио осећање већине грађана о будућој вероватној америчкој интервенцији у Сирији.

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Moralni-cin-Novaka-Dokovica.sr.html

sudjenik
03-09-2013, 11:17
nole car.... sa mu****.... i posle nek' neki bedni mondijalista kaze kako je on dileja.... ako postoji nacin da toj anglosaksonskoj stoci osvetimo za sva zla koja su nam naneli u poslednjih sto i kusur godina, ovo je najbolji nacin.

причалица
07-09-2013, 21:53
http://sport.blic.rs/data/images/2013-09-07/376321_mdf79484_origh.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2013-09-07/376335_mdf79561_origh.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2013-09-07/376364_mdf79690_origh.jpg

причалица
08-09-2013, 08:51
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1240136_556308144424696_92984493_n.jpg

причалица
11-09-2013, 17:38
http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/2013//09/11/sp-novak-glavna_620x0.jpg

SVETSKI broj jedan Novak Đoković u utorak uveče je u Njujorku priredio dobrotvornu večeru na kojoj je prikupljeno 2.5 miliona dolara za pomoć programima ranog razvoja i obrazovanja dece u Srbiji.

Fondacija "Novak Đoković" tako je nastavila sa humanitarnim radom kako bi ulepšala detinjstvo mališanima u našoj zemlji, i približilo ih ostvarenju njihovih snova. Da ceo događaj prođe što uspešnije, pored domaćina i osnivača Fondacije, potrudili su se i brojni ugledni gosti iz SAD i celog sveta, sa svojim donacijama.
Među njima su se našli Adriana Lima, Naomi Kembel, Kejt Hadson, Goldi Hon, Dona Karan, Tomi Hilfiger, Džimi Konors, Džon Mekinro, Rajan Lohte, Kamila Alveš i mnogi drugi, koji su se nadmetali na aukciji, ujedno i centralnom delu večere u svečanoj sali "Capitale".
Najviše pažnje privukla je ponuda Ane Vintur, glavne urednice magazina "Vog" - da lično stilizuje onog ko ponudi najviše novca, a da slavni svetski modni fotograf Patrik Demaršije uradi njegove ili njene fotografije.
"Victoria Secret" je donirala ulaznice za čuveni Fashion Show, izuzetno posećenu i popularnu reviju, dok su zvanice mogle da se nadmeću i za privatni teniski meč sa Novakom Đokovićem tokom Vimbldona naredne godine.

http://www.novosti.rs/upload/images/2013//09/11/sp-novak-hum12.jpg

- Naš cilj je da mališanima pružimo podršku, ohrabrenje i neophodna sredstva kako bismo im omogućili da sanjaju. Trudimo se da im obezbedimo uslove za što lepše odrastanje, učenje i razvoj u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju, kao i da im pomognemo da nauče da treba da poštuju druge, odnosno da brinu o prirodi i okolini. Važno je da znaju da su mnoge stvari moguće ako vredno rade - rekao je Novak obraćajući se gostima, podsetivši ih da su dosadašnja sredstva uložena na pravi način, u rekonstrukciju školskog dvorišta u "Anton Skali", primeni obrazovnog programa "Školice života", u partnerstvo sa UNICEF kako bi se sprečilo smeštanje dece u institucije, i u još mnogo toga.Da ovaj događaj po mnogo čemu prevaziđe prethodne večere, u Njujorku i Londonu, pobrinuo se Milutin Getsbi, globalni direktor Fondacije "Novak Đoković", zadužen za organizaciju dobrotvornih večera, koji nije krio zadovoljstvo ostvarenim.

http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:453314-Novakova-fondacija-u-Njujorku-prikupila-25-miliona-dolara-za-decu-u-Srbiji

причалица
14-09-2013, 07:18
http://sport.blic.rs/data/images/2013-09-13/378356_tenis-srb-kanada130913ras-foto-aleksandar-dimitrijevic40_origh.jpg

причалица
26-09-2013, 06:15
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1234461_622177707835084_1972854778_n.jpg

Od sada cu Jelenu da svima predstavljam kao moju verenicu i buducu zenu :)... hehe, pocinje navikavanje Slatke muke :) Presrecni smo!

причалица
06-10-2013, 19:03
http://sport.blic.rs/data/images/2013-10-06/386164_mdf23647_origh.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2013-10-06/386158_novakkk_origh.jpg

причалица
06-10-2013, 19:03
http://sport.blic.rs/data/images/2013-10-06/386162_mdf23643_origh.jpg

причалица
14-10-2013, 07:25
http://sport.blic.rs/data/images/2013-10-13/388644_mdf34078_origh.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2013-10-13/388645_mdf34084_origh.jpg

причалица
03-11-2013, 08:19
http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/274691/i/1/Untitled-1.jpg

причалица
12-11-2013, 20:13
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1002023_644349445617910_791235010_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1395167_646964222023099_1249819993_n.jpg

причалица
13-11-2013, 19:54
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1441233_647462255306629_88747641_n.png

причалица
04-12-2013, 16:01
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1473019_658480240871497_1750146712_n.jpg

:)

причалица
12-12-2013, 16:55
Prema izboru ESPN-a, čak šest mečeva koje je u prethodnoj sezoni odigrao Novak Đoković našlo se na listi najboljih deset duela, od toga su četiri odigrana na grend slem turnirima.

"Novak Đoković nije završio sezonu na prvom mestu, ali je obeležio prethodnu godinu spektakularnim mečevima", naveo je ESPN uz listu najboljih okršaja. Igrao je u tri grend slem finala, osvojio je trofej na Australijan Openu, na Vimbldonu je poražen od Endija Mareja, a na US Openu od Rafaela Nadala. Antologijski meč odigrao je u porazu od "kralja šljake" u polufinalu Rolan Garosa, a ESPN je neke od duela sa ovih turnira stavio na listu:

1. Novak Đoković - Stanislas Vavrinka, 1:6, 7:5, 6:4, 6:7 (5), 12:10, četvrto kolo Australijan Opena

Vavrinka je u prethodnoj sezoni posebno bio inspirisan protiv najboljih tenisera, a prvi maraton odigrao je protiv Đokovića, ali nije iskoristio svoje šanse. Ipak, dobro je namučio Novaka, koji je posle došao do treće uzastopne titule u Melburnu, a četvrte u karijeri na ovom grend slemu.

2. Rafael Nadal - Novak Đoković, 6:4, 6:3, 1:6, 6:7(3), 9:7, polufinale Rolan Garosa

Iako je po mnogim ocenama ovaj meč bez premca jer je obeležio sezonu, našao se na drugom mestu. Novak je prvo u Monte Karlu svrgnuo Rafu sa trona, bio je na korak od objedinjavanja kolekcije trofeja sa svih grend slem turnira, ali je "kralj šljake" osmi put postao šampion Rolan Garosa.

3. Novak Đoković - Huan Martin del Potro, 7:5, 4:6, 7:6 (2), 6:7 (6), 6:3, polufinale Vimbldona

Posle četiri sata i 43 minuta iscrpljujuće borbe, Novak je ostvario plasman u finale Vimbldona. Del Potro je bio najprijatnije iznenađenje turnira i londonska publika je uživala u ovom duelu, a naročito u tome što je Argentinac iscrpeo Đokovića za finalni duel sa Endijem Marejem, koji je bio ubedljiv u finalu.

4. Rafael Nadal - Novak Đoković, 6:4, 3:6, 7:6 (2), polufinale Montreala

Još jedan veliki meč su odigrali najveći rivali u borbi za finale, a posle Rolan Garosa, Španac je bio uspešniji i na tvrdoj podlozi. To im je bio prvi duel u sezoni na betonu, a Nadal je bio agresivniji u taj-brejku, što mu je donelo pobedu.

7. Novak Đoković - Stanislas Vavrinka, 2:6, 2:6, 7:6 (4), 6:3, 6:4, polufinale US Opena

Posle Australijan Opena, na red je došao i novi grend slem maraton. Igrao je furiozno Vavrinka, čak i pod povredom, pokušavajući da spreči dug meč. Nije mu pošlo za rukom da trijumfuje, a ostaće upamćen treći gem petog seta, koji je trajao čak 21 minut.

8. Grigor Dimitrov - Novak Đoković, 7:6 (6), 6:7(8), 6:3, drugo kolo Madrida

Čak tri set lopte je sprečio Dimitrov u prvom setu, u drugom je imao i meč loptu, ali je uz pomoć publike na kraju slavio. Očekivalo se da će posle toga bugarski teniser napraviti uspon u karijeri, ali nije napravio sličan podvig, a ovaj meč je obeležila publika koja je iz takta izbacila nikad nervoznijeg Đokovića.

Od ostalih mečeva, na petom mestu našla se pobeda Stanislasa Vavrinke nad Rišarom Gaskeom na Rolan Garosu. Švajcarac je trijumfovao posle izgubljena dva seta i velikog preokreta, a šesti je duel Rafaela Nadala i Rodžera Federera u četvrtfinalu Sinsinatija, koji je na kraju osvojio Španac.

Pobeda Endija Mareja nad Davidom Fererom u finalu Majamija je na devetom mestu, a trijumf Tomija Hasa nad Džonom Iznerom u četvrtom kolu Rolan Garosa deseti meč sezone.

причалица
16-12-2013, 20:12
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1468704_664518550267666_1335553767_n.png

причалица
12-01-2014, 09:58
http://sport.blic.rs/data/images/2014-01-12/421594_mdf05275_origh.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2014-01-12/421602_mdf05461_origh.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2014-01-12/421603_mdf05462_origh.jpg

причалица
17-01-2014, 17:08
http://sport.blic.rs/data/images/2014-01-17/423756_mdf15244_origh.jpg

причалица
17-01-2014, 17:09
http://sport.blic.rs/data/images/2014-01-17/423747_mdf15209_origh.jpg

причалица
17-01-2014, 17:13
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1512689_681424275243760_1338776949_n.jpg

причалица
25-01-2014, 12:10
nema veze što je slavno propao na australian open-u (kao mooda kroz trule gatje :lol:), važno je da uživa u prvom snegu :)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1/1618537_685588374827350_1237644925_n.jpg

Jovan
29-01-2014, 12:04
http://i57.tinypic.com/iy34sh.jpg

причалица
06-02-2014, 07:53
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1782013_691428657576655_1693572511_n.png

причалица
28-02-2014, 22:44
http://sport.blic.rs/data/images/2014-02-28/440533_mdf07498_origh.jpg

причалица
08-03-2014, 19:18
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1897797_706651106054410_261289057_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1969239_706651209387733_1497944639_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1970439_706651289387725_493000476_n.jpg

причалица
11-03-2014, 08:38
Novak Đoković je proglašen je za najboljeg sportistu svih vremena sa prostora bivše Jugoslavije u anketi 19 medija iz regiona.

http://sport.blic.rs/data/images/2013-09-13/378356_tenis-srb-kanada130913ras-foto-aleksandar-dimitrijevic40_f.jpg?ver=1394454552

Anketu je pokrenuo crnogorski radio "Tivat", a Đoković je dobio 161 glas, ostavivši ispred sebe dvoje Hrvata - košarkašku legendu Dražena Petrovića i skijašicu Janicu Kostelić.

U prvih deset u ovom izboru bili su još Miroslav Cerar, Mate Parlov, Monika Seleš, Jasna Šekarić, Dragan Džajić i Leon Štukelj, prenose beogradski mediji.

Glasalo se po sistemu odabiranja deset sportista od kojih najboljem ili najboljoj pripada 12 poena, drugom 10, trećem osam, četvrtom sedam, pa sve do jednog poena.

Glasovi su stigli iz svih država nastalih na prostoru SFRJ, a glasali su novinari iz redakcija - "SOS kanal" (Srbija), RTV Makedonija, "Sport" (Srbija), "Dnevne novine" (Crna Gora), "Slobodna Dalmacija" (Hrvatska), "T-potal" (Hrvatska), "Indeks" (Hrvatska), "Vijesti" (Crna Gora), "Sportski žurnal" (Srbija), OBN (BiH), "SportSport" (BiH), "Delo" (Slovenija), B92 (Srbija), "Dnevni avaz" (BiH), "Ekipa" (i slovenačka i makedonska) , Televizija Crne Gore, "Dan" (Crna Gora) i Radio Tivat kao organizator.

причалица
18-03-2014, 19:11
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1509028_711204655599055_426439745_n.png

Jovan
19-03-2014, 14:45
http://i57.tinypic.com/1i1ks1.jpg

причалица
24-03-2014, 10:58
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/1975016_713669478685906_1681022607_n.jpg

причалица
24-03-2014, 10:58
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/1609977_713669498685904_314835171_n.jpg

причалица
31-03-2014, 07:13
http://sport.blic.rs/data/images/2014-03-30/451966_mdf61770_origh.jpg

причалица
31-03-2014, 07:16
http://sport.blic.rs/data/images/2014-03-30/451961_mdf61750_origh.jpg

причалица
31-03-2014, 07:16
http://sport.blic.rs/data/images/2014-03-30/451962_mdf61751_origh.jpg

причалица
18-04-2014, 07:52
http://www.b92.net/news/pics/2014/04/17/1158198455535009979b741083256779_orig.jpg

причалица
17-05-2014, 07:18
https://www.youtube.com/watch?v=YOksElrey80#t=30

https://pbs.twimg.com/media/BnyckLTIgAARXrt.png

причалица
18-05-2014, 06:24
Novak Đoković vrlo je nezadovoljan kako neki od vodećih svetskih medija izveštavaju o strašnim poplavama u Srbiji, o čemu je javno govorio posle plasmana u finale rimskog turnira Masters serije.

Posle dramatične pobede nad Milošem Raonićem u tri seta, Đoković je istakao da je u Srbiji u pitanju "poplava biblijskih razmera", a onda dodao:

"Moram to da istaknem, svuda i uvek kada je to moguće, jer glavni međunarodni mediji kao što su CNN i BBC potcenjuju u svojim izveštajima veličinu onoga što se dešava u Srbiji i Bosni. Ovo je jedna od najgorih poplava ikada viđenih, mnogi gradovi su evakuisani, pola moje zemlje možda neće imati struju... To mora da se pokaže svetu, potrebna nam je pomoć", apelovao je Nole.

причалица
18-05-2014, 19:32
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/10299081_849541098420049_5169802614828107047_n.jpg

причалица
18-05-2014, 19:33
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/10336816_848986045142221_8669406593781125654_n.jpg

причалица
20-05-2014, 06:47
Drugi teniser sveta Novak Đoković donirao je 500.000 dolara osvojenih na turniru u Rimu za pomoć ugroženim sunarodnicima u Srbiji usled katastrofalnih poplava.

http://sport.blic.rs/data/images/2014-05-18/471757_mdf43634_f.jpg?ver=1400522173

Reč je o celokupnom iznosu nagrade koja mu je preostala posle odbijenih poreza, a Novak je odlučio da preko svoje fondacije taj novac uloži u obnovu porušenih škola i vrtića u poplavama pogođenim podrućjima.

Takođe, Novakova fondacija je preko svojih pej-pal računa u protekla tri dana uspela da prikupi još 100.000 dolara koji će biti uplaćeni u iste svrhe. To nije konačna cifra, jer ona raste iz dana u dan kako stižu nove uplate.

причалица
21-05-2014, 06:54
Gest Novaka Đokovića, koji je novčanu nagradu kao pobednik turnira u Rimu odlučio da uplati u humanitarne svrhe kao pomoć za stradale u poplavama u BiH i Srbiji, izazvala je veliku pažnju.

http://sport.blic.rs/data/images/2014-05-17/471101_mdf41518_f.jpg?ver=1400604881

Reči nije štedeo ni selektor fudbalske reprezentacije BiH i nekadašnji reprezentativac SFRJ Safet Sušić, isto poznat kao čovek velikog srca.

- Novak je još jednom pokazao da nije samo veliki sportista, već i da je veliki čovek, ljudska gromada. Nisam iznenađen, jer od pre znam o kakvom se sportisti, čoveku i humanisti radi, ali oni koji ga ne poznaju dirnuti su u srce. Cela BiH priča o ovom potezu koji mogu da povuku samo veliki ljudi ogromnog srca. Novak je čovek koji treba da bude uzor mnogima - rekao je Sušić.

Proslavljeni fudbaler kaže da Đoković ima dosta navijača u BiH.

http://sport.blic.rs/data/images/2013-10-10/387896_mdf29890_f.jpg?ver=1400604903

- U Sarajevu ima jedan klub gde ja rekreativno igram tenis i u tom klubu postoje samo slike Novaka. Nema tu slika Nadala, Federera, Mareja ili nekih drugih tenisera, već ima mesta samo za Đokovića. Kad igra važne mečeve, Novak tu ima dosta svojih navijača. Mogu samo da zamislim kakva je atmosfera tu vladala kad je Đoković posle pobede poslao poruku celom svetu o tragediji koja je zadesila naše dve zemlje. Novak je i pre Rima imao svoje navijače ovde, ali ovim potezom je kupio Bosnu i sada će cela država da navija za jednog od najvećih tenisera u istoriji ovog sporta.

I svi u reprezentaciji BiH, koja se priprema za Mundijal, dirnuti su potezom Đokovića.

- Navijaćemo za Novaka i u Parizu i u Londonu i na svim turnirima. Želim mu od srca da se što pre vrati na prvo mesto, jer po svemu zaslužuje da bude ispred svih i hvala mu za sve od srca - jasan je Sušić.

причалица
22-05-2014, 06:59
http://www.tennisworldusa.org/Editor/Img/Novak-Djokovic-img5679_668.jpg

srećan rođendan, novače :)

причалица
22-05-2014, 16:28
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10177871_764393273601306_8927938503023205684_n.jpg

причалица
22-05-2014, 16:38
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10361973_10152461274903701_3132956505046776244_n.j pg

salel
22-05-2014, 20:30
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10348314_1412238245722433_1664067663427969574_n.jp g

DaDole
23-05-2014, 20:51
Ljekar iz Tuzle uputio otvoreno pismo Novaku Đokoviću
Adnan Burina, ugledni neurolog iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, uputio je “otvoreno pismo” Novaku Đokoviću povodom njegove odluke da nagradu osvojenu na turniru u Rimu (oko 500.000 dolara) donira stradalnicima u poplavama u Srbiji, BiH i Hrvatskoj.

Dragi Novak,

kroz istoriju, kataklizme i katastrofe su se dešavale. Nestajali su kontinenti, nestajali su narodi… Nažalost, na ovim prostorima nam se nedavno desila nova. Nezapamćene poplave u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj odnijele su mnoge živote, odnijele teško stečene kuće i domove, a donijele bol i tugu.

Kao što uvijek biva, prvo su si komšije počele međusobno pomagati. Svijet je u početku “na kašičicu” dobivao informacije, a onda si ti taj svijet uzburkao. Iz elektronskih i pisanih medija slao si iskrenu podršku svima kojima je ona trebala. I ne samo to, kroz odricanje novčane nagrade za “osvojeni Rim” u korist poplavljenih, samo si dodatno pokazao ko si ti zaista. Poslije tebe, počeli su neki sportaši da se slično ponašaju, ali način kako si ti sam to uradio je da se ne zaboravi.

Možda su mi smetala uzdignuta tvoja tri prsta nakon tvojih pobjeda, jer su me podsjećala na uzdignuta tri prsta nekih drugih, bradatih, prljavih koji su slavili silovanja i ubijanja tu oko mene. Međutim, tri prsta su tvoje naslijeđe i tvoj simbol, a zbog svog stava, ničim natjeranog, i bez zadnje namjere iskazanog na najhumaniji način dostojan čovjeka, potrudiću se da te bilo gdje gledam uživo i tamo, zajedno s tobom, nakon tvoje pobjede, i sam podignem tri prsta tebi u čast.

Bravo, Novak Đoković!

DaDole
24-05-2014, 16:21
Bravo
Rasprodate sve ulaznice za današnji meč Džumhura i Đokovića
Damir Džumhur i Novak Đoković od 15.30 sati danas će u Parizuigrati revijalni meč, a sav prihod od novca prikupljenog prodajom ulaznica bit će uplaćen u fondove za pomoć stradalim u poplavama.

http://www.6yka.com/img/s/656x350/upload/images/01Maj%202014/130114novakovic_dzumhur.jpg
Damir Džumhur i Novak Đoković od 15.30 sati danas će u Parizuigrati revijalni meč, a sav prihod od novca prikupljenog prodajom ulaznica bit će uplaćen u fondove za pomoć stradalim u poplavama.
Sve ulaznice za ovaj susret već su rasprodate.U ovom spektaklu humanitarnog predznaka učestvovat će još nekoliko ponajboljih teniserki i tenisera današnjice poput Rogera Federera i Serene Williams.

причалица
27-05-2014, 07:06
https://www.youtube.com/watch?v=YskqvyX1W7M

Kiša je dva puta prekidala duel Novaka Đokovića i Žoaa Souse, dok je srpski teniser na kraju vrlo lako slavio, Ipak, osim pobede, Nole je zaradio i novog druga, ni više, ni manje, nego skupljača lopti.

Simpatičan situacija desila se krajem drugog seta kada je kiša po drugi put prekinula igru. Dečak koji skuplja lopte držao je kišobran iznad Novakove glave, ali ga je drugi reket sveta pozvao da sedne pored njega i ponudio ga vodom.

Nole i skupljač su nazdravili, a predstavnik Srbije je, kako bi olakšao posao momku, uzeo kišobran i dao njemu da drži reket, a nakon toga je tražio i aplauz za momka koji se pomalo zacrveneo... Originalan potez, nema priče.

причалица
02-06-2014, 15:54
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10404522_10152451918144165_1805063938577878328_n.j pg

noletova jelena :)

причалица
06-06-2014, 19:30
http://www.dodaj.rs/f/2V/jp/17S6NraM/1.png

http://www.dodaj.rs/f/1w/Zt/2IeJ2tEa/2.png

http://www.dodaj.rs/f/1u/XB/1jwNXHyE/3.png

причалица
20-06-2014, 15:15
http://www.dodaj.rs/f/2h/11N/SJYense/4.jpg

причалица
22-06-2014, 17:58
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/s720x720/10464007_762971527089034_1859095830516341991_n.png

причалица
26-06-2014, 07:12
http://sport.blic.rs/data/images/2014-06-25/486236_20140625reuterstoby-melvillelondondi006585406_origh.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2014-06-25/486235_20140625reuterstoby-melvillelondondi006585358_origh.jpg

причалица
26-06-2014, 07:13
http://sport.blic.rs/data/images/2014-06-25/486204_20140625reuterstoby-melvillelondondi006585344_origh.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2014-06-25/486206_20140625reuterstoby-melvillelondondi006585350_origh.jpg

причалица
08-07-2014, 06:49
Победник вимблдонског турнира осећао да је то морало да се деси, као да му је био предодређен тако тежак изазов и тежак задатак да би имао нов почетак

http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/298585/i/1/32-DJOKOVICH.jpg

За мање од 20 часова Новак Ђоковић је освојио Вимблдон, био на шампионској вечери у Краљевској опери и вратио се на легендарни стадион да још једном подели импресије са седмом силом.

И да утисак о перфектном професионалцу који на терену плени невероватним талентом и фанатичном борбеношћу, а ван њега изузетном харизмом и интелигенцијом, буде још већи – све то је поднео са смешком.

– Не осваја се Вимблдон сваког дана.

Да ли то значи да почињете нову доминацију?
– Потрудићу се да тако буде, а искрено се надам да ће ми ово послужити као ветар у леђа за предстојећи период у сезони, а и у каријери. Осећам као да је ово морало да се деси, као да ми је бог предодредио овако тежак изазов и тежак задатак, да најважнији турнир освојим на најтежи начин како бих имао нови почетак за нове победе.

И Ненад Зимоњић је освојио Вимблдон, у миксу, само неколико часова после Вас?
– Сјајно, имамо дуплу круну. Били смо заједно на вечери, загрлили се и честитали један другоме. Пре два дана смо били у свлачионици и причали да је и мени и њему драго што заједно проживљавамо историјске тренутке за српски тенис. Он је присуствовао многим мојим финалима, као и ја његовим, и доста се пута десило да истовремено освојимо исте турнире. Надам се да ће тако још бити.

Други пут истовремено освајате Вимблдон и број 1. Да ли је то судбинска повезаност.
– Јесте, али надам се да нећу и догодине морати да се борим на Вимблдону за број 1. Надам се да ћу остати први на свету. Заслужио сам да будем на том месту.

Четврту годину освајате бар један грен слем трофеј, колико је битан тај континуитет?
– Изузетно. Грен слемови су најпрестижнији турнири које имамо, и свако се припрема и покушава да их одигра најбоље што може.

Колико је важна ова титула с обзиром на присуство Бориса Бекера као Вашег тренера?
– Много ми је помогло што је он један од најбољих тенисера на трави свих времена. Он зна како се ментално играју овако важни турнири.Доминирао је на Вимблдону, победио три пута, разуме кретање на трави, какав план игре треба имати.

причалица
08-07-2014, 06:53
наставак:

Шта Вам је рекао?
– Неколико ствари ми је казао пре финала, а најважнији су психолошка чврстина и веровање у себе. Он верује у моју игру, знао је да имам квалитет да освојим Вимблдон. Да морам да останем чврст без обзира кроз шта прођем у финалу.

Колико су били битни његови савети?
– Имамо различит тип игре, он сервис-волеј, ја са основне линије. У великим мечевима желите да будете ментално спремни и да играте оно што најбоље знате. Било је много критичних момената, зато је имати Бекера у ложи са осталим члановима мог тима било од велике помоћи.

Титула, па одмах свадба. Да ли сте нервозни или уживате у свему што вам се догађа?
– Различити притисак су финале Вимблдона и венчање. Нисам под стресом, веома сам узбуђен и радостан због свега што долази. Свадба, трудноћа, беба, бићемо родитељи до краја године. Веома узбудљива времена која једва чекамо.

Колико је требало времена да сарадња са Бекером почне да функционише?
– Желео сам да освојим Аустралију, али није увек то могуће. Не можете да очекујете да све одмах буде идеално. Покушали смо да проведемо што је више времена заједно, ван терена и на њему, причајући о емоцијама у мечевима, мојој игри. Бекер је много допринео са психолошке стране, јер има огромно искуство. На почетку сарадње, због разлике у карактеру и рутини, требало је времена да све проради. Последњих месеци све је дошло на своје место. Вајда је допринео много.

Словак је био на неким турнирима паралелно са Бекером?
– Није било планирано да буде у Риму, али сам веровао да ће тај турнир бити прекретница у раду са Бекером. Вајда је пристао да буде ту и освојио сам пехар. Тада сам почео да се осећам много ближе Бекеру. Схватио сам шта жели да ми пренесе. Од тада је све било много боље.

Вимблдон је донео и велики напредак неким младим играчима. Колико су Димитров, Раонић, Кирјос опасни?
– Нешто се мења у тенису, долази нова генерација. Већ показују одличан тенис, Кирјос је победио Надала, Димитров Марија. Знали смо да ће то бити тешки мечеви, али сам био изненађен да су победили. Напредују и психолошки јачају. Колико далеко могу и да ли могу да освоје највеће титуле, то је још увек дуг пут. Заиста не могу да предвидим ко ће бити следећи велики шампион. Ту је и Раонић, изузетан сервер, а има их још. Надал и Федерер су дуго били доминантни, прикључили смо се Мари и ја, а сада долази млада генерација.

Шта ви доносите спорту?
– Тешко ми је то рећи, тенис је моја страст, мој живот, нешто што сам увек желео да радим. Моја судбина. То није мој посао, нити моја обавеза, него љубав. Нешто у чему уживам. Има дана када ми се не тренира, али свако има такве дане. Инспирација је најважнија када имам рекет у рукама. Све поштујем у тенису, све моје ривале, у сваки меч улазим максимално да победим, никога не потцењујем.

Друго финале заредом у Вимблдону, а Ваш противник има већу подршку публике?
– Прошле године против Марија нисам ни могао да очекујем да буде другачије. Ове године је тако било и против Федерера који је највољенији тенисер на свету и он то заслужује због свега што је постигао и што јесте. За мене је то потпуно нормално, то сам и очекивао. Да бих дошао на његово место, морам много да урадим у наредним годинама. Осећам да људи поштују и мене, све више ме воле, свуда. Знам да то морам да зарадим, не само победама, него и представљајући тенис и себе као особу. То људи желе да виде, људску страну а не само победе. Потребне су године за то.

Како сте се осећали после три узастопна пораза у највећим финалима?
– Почео сам да сумњам у себе, нарочито после Ролан Гароса јер сам имао шансу против Надала. Добро сам почео, али ми је после пала концентрација и нисам успео да се вратим. Зато сам у меч са Федерером ушао психолошки спремнији него икада. Изгубио сам пет од последњих шест финала и нисам хтео још један пораз.

Бред Гилберт, познати тренер, подсетио је да сте после четвртог сета отишли у тоалет, као Енди Мари на Ју-Ес опену када је после открио да је причао са собом у огледалу. Да ли сте и Ви то урадили?
– Не, гледао сам у шољу, а не у огледало, – у свом стилу је одговорио Ђоковић.– Било ми је потребно време да се опет усредсредим, да заборавим четврти сет и пропуштене прилике. Осећао сам позитивна охрабрења, рекао сам себи да и поред различитих емоција, увек постоје сумње у себе. Велико је разочарање било после четвртог сета, разни демони са којима сам морао да се изборим и победим их. Успео сам да имам јаче убеђење него сумње и зато сам освојио трофеј.

Новака Ђоковића сада чека свадба, па медени месец а онда припреме за америчку турнеју. Нема сумње да ће на Флашинг Медоуз доћи као највећи фаворит.

причалица
25-07-2014, 18:58
http://www.blic.rs/data/images/2014-07-23/496908_novak-djokovic-snimanje-filma230714ras-foto-aleksandar-dimitrijevic16_ff.jpg?ver=1406139451

http://www.blic.rs/data/images/2014-07-23/496909_novak-djokovic-snimanje-filma230714ras-foto-aleksandar-dimitrijevic17_ff.jpg?ver=1406139559

причалица
26-07-2014, 20:00
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10561655_780991191953734_8073782915289304316_n.jpg

причалица
26-08-2014, 17:06
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10647174_797033237016196_14147617617809176_n.png

причалица
28-08-2014, 11:27
https://www.youtube.com/watch?v=jnPn3Q3vDKM

DaDole
04-09-2014, 19:43
Đoković donirao 100.000 evra za obnovu vrtića
"Projekat sanacije vrtića `Krajiška radost` u Sanskom Mostu je počeo. Provodi se preko UNDP-a i uskoro će početi radovi", rekao je Avdagić novinarima u Prijedoru.

Posredstvom Unicefa u BiH, fondacija slavnog tenisera darovala je 100.000 evra za obnovu dječijih vrtića u Sanskom Mostu i Šamcu, pogođenih majskim poplavama.

Prema podacima Unicefa, najmanje 11 predškolskih ustanova, te 80 osnovnih i 12 srednjih škola prijavilo je teška oštećenja nakon majskih poplava i zatražilo pomoć za opremanje ili rekonstrukciju posredstvom nadležnih ministarstava prosvjete i obrazovanja.

http://www.6yka.com/img/s/656x350/upload/images/1%20ASeptember%202014/Novak%20Djokovic.jpg

причалица
06-09-2014, 06:23
http://sport.blic.rs/data/images/2014-09-04/510272_djokovic07apfoto-ap_origh.jpg

причалица
http://sport.blic.rs/data/images/2014-09-04/510267_djokovic02reutersfoto-reuters_origh.jpg

причалица
http://sport.blic.rs/data/images/2014-09-04/510268_djokovic03reutersfoto-reuters_origh.jpg

причалица
06-09-2014, 06:24
http://sport.blic.rs/data/images/2014-09-04/510275_djokovic10reutersfoto-reuters_origh.jpg

причалица
26-09-2014, 06:47
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10672207_812463515473168_1725786251578388571_n.jpg ?oh=2f4a0725d0a7188cbabf5d843c1eca32&oe=54C2870F&__gda__=1421699767_44599e2686e6f667c248eea7051894c 2

причалица
08-10-2014, 06:41
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/1909635_817747278278125_811634055387878990_n.jpg?o h=ff2ad6a2bffcb6895a28054792b00bb8&oe=54CCA70B&__gda__=1420560650_c8a262f5b547f485d6abb70499f2829 d

причалица
08-10-2014, 06:42
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10647134_801402369912616_7329741707519118180_n.jpg ?oh=4c9a263353515fe351692bec07483b15&oe=54CDB47F&__gda__=1420700323_f71966a0192c6bae28c6a00d5e2b591 b

причалица
12-10-2014, 07:58
http://sport.blic.rs/data/images/2014-10-11/522982_20141011reutersaly-songshanghaidi006824428_origh.jpg

http://sport.blic.rs/data/images/2014-10-11/522981_20141011reutersaly-songshanghaidi006824373_origh.jpg

supermen*prvi
16-01-2015, 19:44
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/l/t1.0-9/s720x720/10915249_838338839538819_1705857998986774981_n.jpg ?oh=ba5301813edf5305cf5e80d1fd1df8ec&oe=55272E3C

Padalica
01-02-2015, 15:43
http://www.alo.rs/resources/img/01-02-2015/intext_big/1791082-krrrrr.jpg

причалица
25-08-2015, 07:07
http://www.b92.net/news/pics/2015/08/24/89589336255dae9bd59f71871243030_w640.jpg

причалица
02-09-2015, 07:08
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/11752436_994436827275835_2450349453460278070_n.jpg ?oh=08abf9275fb7fbaf2e89c1243060cf68&oe=56647C47

причалица
02-09-2015, 07:08
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11234915_962284780491040_7043890255166204030_n.jpg ?oh=53c7b925e0f5e8695b8cf568930a562a&oe=566D43CF

причалица
02-09-2015, 07:09
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/10464271_950330321686486_7280973036777729589_n.jpg ?oh=ca5174c8edf76b81366e19dce885cd41&oe=565DB605

причалица
07-09-2015, 05:35
http://www.b92.net/news/pics/2015/09/07/202555888455ece9d19f057398938897_w640.jpg

причалица
07-09-2015, 05:36
http://www.b92.net/news/pics/2015/09/07/18362179855ecf65e2c0a1096527970_w640.jpg

причалица
08-09-2015, 05:39
Plasmanom u četvrtfinale US opena Novak Đoković je postao peti teniser u istoriji Open ere kada su u pitanju pobede na Gren slem turnirima.

http://www.b92.net/news/pics/2015/09/08/34417864955ee159e1f7fc153121280_w640.jpg

Najbolji teniser sveta sada ima 204 pobede na najveća četiri turnira, jednu više od svog idola Pita Samprasa.
Na prvom mestu je neprikosnoven Rodžer Federer sa 294 trijumfa, a slede Džimi Konors (233), Andrea Agasi (224) i Ivan Lendl (222).

Đoković je u ponedeljak isustio prvi set na turniru ali je savladao Roberta Bautistu Aguta sa 3-1 i plasirao se u svoje 26 uzastopno Gren slem četvrtfinale gde ga očekuje duel sa Felisijanom Lopesom.

причалица
12-09-2015, 06:20
Najbolji teniser sveta Novak Đoković prvi put u karijeri je uspeo da se plasira u finale sva četiri Gren slema u jednoj godini.

http://www.b92.net/news/pics/2015/09/12/71184512055f362a1278e1693996582_w640.jpg

Srpski teniser pobedio je Marina Čilića sa 6:0, 6:1, 6:2 i plasirao se u svoje 18. Gren slem finale u karijeri.
Đoković je ove godine osvojio titule na Australijan openu i Vimbldonu, dok je u finalu Rolan Garosa poražen od Stana Vavrinke.

Pre Novaka, samo su Rod Lejver 1969. godine i Rodžer Federer 2006, 2007. i 2009. godine uspeli da igraju u sva četiri najveća finala u jednoj godini.

„Hvala mom timu. Ovo su turniri na kojima želim da igram najbolje. Ovo je najveći stadion na svetu i hvala svima koji su došli da podrže tenis“, rekao je Novak posle pobede u polufinalu.

причалица
14-09-2015, 04:30
http://www.dodaj.rs/f/u/ll/1ZwCoP4v/us-open-2015.jpg

причалица
14-09-2015, 05:10
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12004952_10153295938291006_4822013983402592537_n.j pg?oh=ae8292b3bfcf8d1dfb98560a35bea649&oe=569CB9EB

причалица
14-09-2015, 05:11
http://www.b92.net/news/pics/2015/09/14/108903854555f64568bcc52538184441_w640.jpg

Đoković je osvojio jubilarnu 10. Gren slem titulu u karijeri i postao tek četvrti teniser u istoriji sa dvocifrenim brojem Gren slemova.
„Pre svega, moram da podelim moje divljenje prema svemu što Rodžer još uvek radi za tenis. On nastavlja da napreduje, nastavlja da igra. Bio je veoma težak meč, nisi imao sreće večeras, ali imao si sjajan turnir. Želim ti sve najbolje u budućnosti. Imam veliko poštovanje prema Rodžeru i onome što njegova igra predstavlja meni i bilo kom drugom igraču. Ima neverovatne rezultate, sigurno da sam imao dodatni pritisak igrajući protiv verovatno najboljeg igrača u istoriji. Uvek možete da pružite svoj maksimum na terenu, ja sam to pokušavao da uradim. Znao sam da će biti veoma agresivan i da nivo njegove igre neće mnogo padati. Uvek izvlači najbolje iz mene. Znao sam da moram da igram tako kako bih osvojio ovaj trofej i ovo je za mene neverovatno veče.“

причалица
15-09-2015, 04:42
Najbolji teniser sveta Novak Đoković je već u septembru obezbedio prvo mesto na ATP listi do kraja 2015. godine.

http://www.b92.net/news/pics/2015/08/30/40893281855e328c4908b3666949873_w640.jpg

Đoković je obezbedio prvo mesto posle osvajanja svoje 10. grend slem titule, Otvorenog prvenstva SAD i četvrti put u karijeri će godinu završiti kao najbolji teniser sveta.
Srpski teniser je imao odličnu sezonu, osvojio je sedam titula, od kojih tri grend slem turnira i četiri Mastersa.

Đoković je prethodno godinu završavao na prvom mestu 2011, 2012. i 2014. i šesti je teniser kome je to pošlo za rukom četiri ili više puta. Pit Sampras je šest puta bio prvi, Džimi Konors i Rodžer Federer po pet puta, a Ivan Lendl i Džon Mekinro po četiri.

"Fantastično je saznanje da ću ponovo godinu završiti na prvom mestu ATP liste. Za to se svi borimo od 1. januara. Ostalo nam je još nekoliko turnira do kraja godine i radujem se što ću učestvovati na turnirima u Pekingu, Šangaju, Parizu i Londonu", rekao je Đokovićza sajt ATP.

Đoković je na prvom mestu ATP liste 164 nedelje i 2. novembra će prestići Džona Mekinroa koji je 170 nedelja bio na vrhu. Samo su još Federer (302), Sampras (286), Lendl (270) i Konors (268) proveli više nedelja na prvom mestu.

On je ove godine postao tek treći teniser u Open eri, od 1968. godine, koji je igrao u četiri grend slem finala u jednoj sezoni, posle Roda Lejvera (1969) i Federera (2006-2007 i 2009). Ove godine osvojio je Australijan open, Vimbldon i Ju Es open, a u finalu Rolan Garosa izgubio je od Stena Vavrinke.

причалица
18-09-2015, 05:36
http://supersport.rs/sw4i/box/image.jpg?imageId=35266&thumb=1

причалица
18-09-2015, 05:39
On dobija u vašoj glavi
On nije ubica, Novak Đoković, ali on zna kako da namesti ubistvo. Više nego bilo koji drugi igrač u tenisu, on zna kako da vas tera, da vas udara, kako da vas natera da budete svoj najgori neprijatelj. Vi imate limite, u tempu, moći, upornosti, istrajnosti - i on ne samo da zna kako da ih pronađe, već i da ih prevlada, uz minimalan rizik za sebe. On šalje sigurne udarce malo dublje nego što biste vi to želeli. Vuče vas u širinu, terajući vas da trčite jače da biste stigli lopticu. Njegovi udarci lete ka vama sa tek malo više snage. Da biste bilo ravnopravni s njim, uvek morate da uradite malo više od onog što ste sposobni da uradite konforno - ne mnogo više, jer je njegov um setovan na "oprezno", on ne pokušava da vas gura prejako, već samo malo jače, i to sve vreme, tera vas da radite više nego što ste sposobni da uradite rutinski, i na kraju vas dovede do toga da posumnjate u svoje mogućnosti. Natera vas da i vi počnete da pritiskate. Gađate spoljne linije umesto unutrašnjih, ili dodate još malo snage svom servisu, ili pokušavate da ubijete poen suludom viner dijagonalom umesto da samo vratite lopticu u igru. I počinjete da pravite greške, čak i kada vas on ne natera direktno na to.
On dobija u vašoj glavi, i dok vas uništava spolja, pomaže vam da pobedite sami sebe iznutra.

Zastrašujuća dekonstrukcija ideje Federera
Impresivno je gledati kako to radi bilo kome. Njegova 6:0, 6:1, 6:2 dekonstrukcija cele ideje Marina Čilića u polufinalu, je remek delo kontrolisane agresije, zapanjujuće čak i ako znate da Čilić, šampion US opena, možda igra povređen. Ali videti ga da to isto radi Rodžeru Federeru, igraču za koga se toliko dugo mislilo da nema granice, da li u tempu, snazi ili bilo čemu drugom, bilo je zastrašujuće. Đoković je osvojio treći ovogodišnji gren slem pobedom nad Federerom 6:4, 5:7, 6:4, 6:4, i to način na koji je to radi cele godine - nivoom igre koji je retko viđan u istoriji tenisa.
Federer ima 34, ali je stigao do finala osvojivši 28 setova uzastopce. Čini se da je Federer imao najbolji ulaz u jedan gren slem u poslednjih nekoliko godina, mnogi su govorili da igra najbolji tenis u svojoj karijeri, a u poslednje dve nedelje taj argument se činio mnogo realnijim nego ranije. Sve je bilo pesma, osvajao je mrežu, sekao poene, pod neverovatnim uglovima pogađao niske bekende dok mu je kosa lepršala u smeru udaraca - sve je bilo simfonija. Protiv svog zemljaka Stanislasa Vavrinke u polufinalu, odbacio je švajcarski pacifizam. Znate onu scenu iz svakog špijunskog filma kada tajni agent koristi kod da otvori super osigurani švajcarski sef, vadeći iz njega potom pištolj, keš i pasoše i kakve druge vrednosti? E tako je bilo, samo što je Vavrinka bio sef.

Mentalno, najjači sportista ikada
Protiv Đokovića, dva aspekta Federerove igre, koji su bili najimpresivniji u njegovim prethodnim mečevima, prvi servis i bekend, pali su, ne drastično ali primetno. On nije osvojio manje od 80 odsto poena na svoj prvi servis ni na jednom meču na turniru, protiv Novaka je bilo 71 odsto. Uzeo je 22 od 28 poena na mreži protiv Vavrinke, 23 od 28 protiv Gaskea, a protiv Novaka 39 od 59. Dolazio je na mrežu prečesto i pritiskao prejako. Njegovi bekendi su leteli predugo. Forhendi su leteli svuda okolo. Njegove 54 neiznuđene greške jednake su zbiru grešaka iz tri poslednja meča, i to sve mečeva protiv tenisera iz top 15. I nije on igrao loše, s vremena na vreme ispalio bi udarce koji oduzimaju dah, ali igrao je dovoljno loše. Zahvaljujući dugom odlaganju zbog kiše, igrao je na Ešu uveče, u vreme koje voli u kada je stadion njegov, pred publikom koja bi skakala kada bi Đoković promašio servis... Novak se okliznuo i teško pao u prvom setu, ali je Federer bio taj koji je izgledao zbunjeno. I možda su to bili nervi, možda je to bila stegnutost, ali reći da je to bilo presudno, bilo bi teranje na Rodžerovu vodenicu. Veći deo onoga što je krenulo loše za njega, pa čak i za njega prihološki, bila je posledica blizine jednog igrača s druge strane mreže...
Ozbiljno, šta su u ovom trenutku Novakove slabosti? On je postao mentalno najjači sportista koga sam ikada video. Mislim da se publika još uvek navikava na njega, a on i dalje želi da bude prihvaćen i slavljen kao što zaslužuje, ali i da nekako pronađe način kako da i činjenicu da to nije pretvori u briljantan tenis. Nakon sjajnog udarca, poslaće taj pogled ranjenika, otvorenih nozdrva, prkosno, pokazujući superiornost i sugerišući: Odigrao sam ovako jer ste me povredili. Fizički, on je osa (isečenog struka i izgrađenih grudi) kombinovana sa plesačem (naizgled nesigurnim, ali nezaustavljivim). Ima tenisera koji plutaju po terenu bezveze, udarajući lopticu kako bi otprilike trebalo. Đoković ne pravi nesvrsishodne pokrete. Napred, nazad, iskorak, on na tarenu crta tenisku koreografiju, izgleda kao da sve što treba da uradi da dođe do lopte je da trči tamo gde već unapred zna da će ona, loptica, biti. Federer je gubio poene na mreži zbog Đokovićevih neverovatnih pasingšotova, ali i zbog toga što ga je Novak terao da pokušava više nego što je ovaj mogao da izvuče. Đoković je brži, spremniji, jači, ali ujedno i strpljiviji u primeni tih svojih prednosti od bilo koga ko igra tenis. On je ogroman, bez obzira da li vam se njegova igra sviđa ili ne.

http://supersport.rs/tenis/novak/31230/novak-raspametio-americkog-novinara-ovo-je-remek-delo-kontrolisane-agresije.html

причалица
24-09-2015, 15:18
http://www.b92.net/news/pics/2015/09/24/2678422775603af9db37f4495505410_w640.jpg

причалица
24-09-2015, 15:18
http://www.b92.net/news/pics/2015/09/24/3167428285603af9f26810065239167_w640.jpg

причалица
24-09-2015, 15:20
Svetski ambasador dobre volje UNICEF, Novak Đoković posetio je dečiji kutak u Beogradu i upoznao decu izbeglica i migranata koja prolaze kroz Srbiju.

http://www.b92.net/news/pics/2015/09/23/1335180835602b859f1740180865759_w640.jpg

On je prilikom posete rekao da je "duboko dirnut situacijom u kojoj se nalaze deca".

"Ova deca danima putuju sa svojim porodicama, izloženi su strašnim vrućinama, spavaju na otvorenom po kiši i hladnoći. Fizički su iscrpljena i psihološki istraumatizovana", rekao je Đoković, navodi se u saopštenju UNICEF.

Prema njegovim navodima Dečiji kutci, koje je uspostavio UNICEF, predstavljaju bezbedno mesto gde deca migranti mogu da se odmore, igraju i dobiju psihosocijalnu podršku od strane kvalifikovanih stručnjaka.

U saopštenju se precizira da je od početka godine u Srbiji registrovano 129.947 osoba koje su tražioci azila.

Prema procenama agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice najmanje još toliko ljudi je prošlo kroz Srbiju bez registrovanja, dodaje se u saopštenju.

UNICEF je do sada uspostavio dva dečija kutka, opremljena obrazovnim materijalima i igračkama, u Preševu i Beogradu, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da svaki kutak može da primi do pedesetoro dece.

U saopštenju se na navodi da je UNICEF u Srbiji angažovao dodatne socijalne radnike u Preševu i Beogradu koji pomažu da se identifikuju najugroženija deca i porodice i da im se pruži odgovarajuća pomoć.

U Preševu i Beogradu su uspostavljeni i prostori za majke i bebe, gde dojilje mogu da nastave da doje svoju decu i dobiju neophodne informacije o dojenju, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da će za oko 200 odojčadi i male dece biti obezbeđena dnevna ishrana, a pratiće se i stanje uhranjenosti dece.

причалица
16-10-2015, 21:08
Novak Đoković ne namerava da stane sa dominacijom u muškom tenisu, a sada je kompletirao punu godinu bez izgubljenog boda na ATP listi.

http://www.b92.net/news/pics/2015/10/16/5247307905620ea3fca8c7327677013_w640.jpg

Đoković je u petak savladao Bernarda Tomića rezultatom 7:6 (8-6), 6:1 i tako se plasirao u polufinale Mastersa u Šangaju.
Novak je tako ponovio rezultat od prošle godine, kada je u polufinalu izgubio od Rodžera Federera. Odbranio je bodove od prošle godine i proslavio tačno godinu dana kako nije izgubio niti jedan ATP bod.
Srpski teniser vezao je 16 turnira na kojima je odbranio ili zaradio bodove, a poslednji put to mu nije pošlo za rukom upravo u Šangaju prošle sezone. Tada je ispao u polufinalu od Federera, a branio je titulu osvojenu 2013. pobedom nad Huanom Martinom del Potrom u finalu.

Prvi igrač planete trenutno ima 16.145 bodova i skoro osam hiljada više od drugoplasiranog Endija Marija.

Novak će se u borbi za finale sastati sa boljim iz duela Endi Mari – Tomaš Berdih. Prvi polufinalni par čine Rafael Nadal i Žo-Vilfred Conga. Protiv Britanca vodi 19-9, a protiv Berdiha 19-2 u međusobnim mečevima.

причалица
19-10-2015, 13:47
Nesporna je superiornost Novaka Đokovića ove godine, a od ponedeljka ta će razlika biti još izraženija na ATP listi.

Đoković će na novoj lestvici imati čak 16.785 bodova, što je za 8035 bodova više od drugoplasiranog Endija Marija. Ilustracije radi, tolika je razlika između Marija i 70. igrača sveta Lukasa Puija.
Novak je titulom u Šangaju postao prvi igrač u istoriji koji je u dve sezone osvojio pet Mastersa, pošto mu je prethodno to pošlo za rukom i 2011. godine.
U subotu je postao jedini igrač sa sedam Masters finala u sezoni, a u Parizu ima priliku da postane prvi u istoriji sa šest Mastersa u godini.

Ukupno je ove sezone osvojio devet trofeja, uključujući i tri Gren slema.

причалица
19-10-2015, 13:48
http://www.b92.net/news/pics/2015/10/18/3514854425623862c29fd7043627531_w640.jpg

причалица
20-10-2015, 18:23
https://www.youtube.com/watch?v=p2xIYR8gyv4

salel
21-10-2015, 15:24
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xla1/v/t1.0-0/p240x240/12106739_891180324282830_6066521402539496759_n.jpg ?oh=62041c9dfa71e41c403ed77e02bf7345&oe=56C51CD2https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtl1/v/t1.0-0/p235x165/10295789_891183900949139_2173807285945876996_n.jpg ?oh=e7d4499b75a701a6917bc541312f20f4&oe=56CAFF34

Nole poseduje tajnu Svetog Grala
Vinuo se u nedostižne visine
posebno ove 2015. godine.
Njegov sin je pokrenuo tu Kosmičku
energij...

причалица
22-10-2015, 16:58
https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=W_7N7OOiezk

причалица
26-10-2015, 07:08
Organizatori su zbog njega morali da izmene scenario ceremonije koja se sprema mesecima unapred, pa je tako Novak uručio jednu od MTV nagrada.

http://www.blic.rs/data/images/2015-10-25/684372_djokovic-profimedia0107422414_ff.jpg?ver=1445802262

Među glavnim zvezdama na crvenom tepihu Evropskih muzičkih nagrada u Milanu bio je i naš teniser Novak Đoković i tamo je izazvao pravu pometnju.

Nole je u poslednji čas uspeo da uskladi obaveze i odgovori na dugogodišnje molbe muzičke televizije i bude gost na ceremoniji.

Kako saznajemo, čelnici MTV već nekoliko godina pregovaraju sa Novakovim timom ne bi li se srpski teniser pojavio među akterima dodele. Takođe, oni su još ranije hteli da odaju priznanje našem teniseru i njegovoj humanitarnoj organizaciji. Kako se ceremonija uglavnom održavala u novembru, Novak je uvek u to vreme bio na turnirima. Međutim, ove godine je pomerena za kraj oktobra, a kako je Novak već bio na kraćem odmoru u Veneciji, odlučio je da se priključi zvezdama poput Džastina Bibera, Farela Vilijamsa i Eli Goulding i pojavi se na dodeli nagrada.

Novak je u Milano stigao nekoliko sati pred izlazak na crveni tepih, gde ga je dočekalo više od 700 fanova. Organizatori su zbog njega morali da izmene scenario ceremonije koja se sprema mesecima unapred, pa će tako Novak i uručiti jednu od MTV nagrada.

причалица
26-10-2015, 07:10
http://www.blic.rs/data/images/2015-10-25/684369_mtv-foto-ana-ladjarevic-1_ff.jpg?ver=1445802104

http://www.blic.rs/data/images/2015-10-25/684370_mtv-foto-ana-ladjarevic-2_ff.jpg?ver=1445802120

supermen*prvi
27-10-2015, 19:28
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11207360_982539841805258_3328611299827502857_n.jpg ?oh=ce0f64135fec6ffe9547cc11ae9eb396&oe=56C8319C

supermen*prvi
27-10-2015, 19:38
http://bulevar.b92.net/news/pics/2015/10/26/373481665562de1ed0800d156712095_w640.jpg

http://i.imgur.com/jfywG1i.png

причалица
02-11-2015, 17:29
http://www.b92.net/news/pics/2015/11/02/116643482556375c37cb265662092728_w640.jpg

причалица
02-11-2015, 17:31
Novak Đoković započeo je 171. nedelju na prvom mestu ATP liste i prestigao Džona Mekinroa.

http://www.b92.net/news/pics/2015/11/02/35512621956371fb495cdc419435735_w640.jpg

Đokoviću je ovo 70. uzastopna sedmica na čelu ATP karavana kojom je na petom mestu večne liste prestigao legendarnog Amerikanca.
Novak se tako osamio iza četiri velike legende ’belog sporta’ – Džimija Konorsa, Ivana Lendla, Pita Samprasa i Rodžera Federera.
Konors je sledeća meta Srbina, pošto je ukupno na prvom mestu na svetu proveo 268 nedelja, što znači da bi Đoković na ovoj poziciji trebalo da ostane još najmanje dve godine.

Lendl ima dve sedmice više, Sampras se zaustavio na 286, dok je Federer daleko ispred svih – 302.

Novak ima 15.785 bodova na najnovijoj ATP listi, ispred Federera koji je pobedom u Bazelu ponovo preskočio Endija Marija. Švajcarac je drugi sa 8.250, dok je Britanac opet na trećoj poziciji sa 8.070 bodova.

Đoković ove nedelje počinje odbranu titule na Mastersu u Parizu, a u odnosu na prošlonedeljnu listu izgubio je 1.000 bodova zbog toga što je prošle godine trijumfovao u glavnom gradu Francuske.

причалица
02-11-2015, 17:36
http://www.b92.net/news/pics/2015/11/01/546911004563665ef9cd53820321256_w640.jpg

причалица
07-11-2015, 07:22
http://www.b92.net/news/pics/2015/11/06/657898933563c6d64e45db288425363_w640.jpg

причалица
11-11-2015, 07:35
Novak Đoković ima sezonu za pamćenje, možda i svoju najbolju u karijeri, a njegovi rivali mu nisu ni prići.

http://www.b92.net/news/pics/2015/11/10/3290491275641b558e0601593516390_w640.jpg

Zbog toga je opravdana diskusija o tome da li ’Velika četvorka’, koju uz Đokovića čine i Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari, uopšte više postoji.
Britanski „Telegraf“ u svom tekstu ističe da je ’Velika četvorka’ u poslednjih nekoliko meseci postala samo jedan ’Veliki’ jer je Novak toliko ispred svih, a u prilog tome ne ide samo plasman na ATP listi, već rezultati od početka sezone.

Sada je sigurno došlo vreme da izraz ‘Velika četvorka’ po pitanju tenisa postane istorija. Taj termin je počeo da se koristi krajem prošle decenije, pošto su Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Mari završili svaku sezonu od 2008. do 2012. kao najbolja četvorica na ATP listi i u tom periodu osvojili 19 od 20 Gren slemova.

Ali, od 2012. godine, jedine sezone tokom koje su Federer, Nadal, Mari i Đoković osvojili po Gren slem, on je počeo da gubi na značaju. U međuvremenu, odigrano je 12 Gren slemova i Mari je osvojio jedan, Nadal dva, Federer nijedan, a Đoković pet.

Kada se pogleda nešto bliža istorija, dobija se još jasnija slika o ponoru ‘Velike četvorke’ jer je od poslednjih šest Gren slemova, Đoković osvojio četiri, dok preostala četvorica nisu podigla nijedan jedini pehar.

Poslednji teniser iz ‘Velike četvorke’, a da nije Đoković, koji je došao do titule na Gren slemu bio je Nadal na prošlogodišnjem Rolan Garosu. A pošto je srpski teniser zahvaljujući trijumfu na Mastersu u Parizu procenat svojih pobeda tokom 2015. godine doveo do neverovatnih 94 odsto, jasno je da je tenisu ušao u novu eru ‘Velikog’.

Kada se realno pogleda, nijedan teniser nije ni prići Đokoviću u ovom trenutku. Mari, drugi reket sveta, nije odigrao loše protiv Đokovića u finalu u ‘gradu svetlosti’, ali je doživeo ubedljiv poraz sa 6:4, 6:2.

I to je nivo dominacije kakav je retko kada viđen u sportu. Bolji procenat od 94 odsto pobeda tokom godine su jedino nadmašili Džon Mekinro, Džimi Konors i Federer. Uz to, Đoković je trijumfovao na 27 od 28 Gren slem mečeva ove sezone, a ta statistika govori da je on u stvari bio bliži kalendarskom Gren slemu od Serene Vilijams.

Na svih pet mečeva koje je Đoković izgubio ove godine, njegovi protivnici su morali da daju više od svojih mogućnosti, posebno Stan Vavrinka u finalu Rolan Garosa. Švajcarski teniser je dobio taj duel manje ili više tako što je gađao linije pri svakom poene i ušao je u ritam kakav će teško ponoviti do kraja karijere.

Zbog toga, to je ključ ako želite da pobedite Đokovića na jednom od najvećih turnira na svetu – morate da podignete svoju igru na nivo koji niste ni sanjali da možete da dostignete tokom tri sete i nadate se da će vaš rival imati loš dan.

To je formula koja je izmicala ostalim članovima ‘Velike četvorke’ već neko vreme. Mari je poslednji put pobedio Đokovića u pet setova pre dve godine, Nadal je to učinio na prošlogodišnjem Rolan Garosu, a Federer to nije uspeo još od vimbldonskog finala 2012. godine.

Glavni argument protiv toga da je tenis postao monopol je to da Đoković mora da zadrži sadašnji nivo igre duže od jedne sezone da bi to bila era ‘Velikog’.

Definitivno postoji istina u tome, jer poslednji put da je Đoković osvojio tri Gren slema u kalendarskoj godini (2011), nije nastavio u istom ritmu i između 2012. i 2014. godine je osvojio po samo jednu titulu na najvećim turnirima. Ali, u to vreme, imao je velike rivale u Nadalu i Mariju i donekle Federeru, a u ovom trenutku je teško pomisliti ko bi mogao da ga ugrozi.

Istina je da igrači kao što su Vavrinka ili Kei Nišikori mogu da iznenade Đokovića na jednom meču, isto kao i Federer, Nadal ili Mari. Ali, teško je zamisliti da bi mogli da osvoje dovoljno Gren slemova da bi zaista mogli da priprete Novakovoj nadmoći.

Naravno, nije moguće reći da niko neće izazvati srpskog tenisera u bliskoj budućnosti. Tenis se toliko brzo menja da bi u ovo doba naredne godine Đoković mogao da se muči, a neko drugi bi mogao da bude apsolutno dominantan, ili bi jedan od članova ‘Velike četvorke’ mogao da se vrati u centar pažnje.

Ali, u ovom trenutku, Đoković je liga za sebe, a od četvorice ostao je jedan…

причалица
11-11-2015, 07:35
http://www.b92.net/news/pics/2015/11/10/3065675655641b55982d0d493909128_w640.jpg

причалица
19-11-2015, 18:32
http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/343443/i/1/novak468.jpg

Новак Ђоковић проглашен је за играча године у избору Асоцијације тениских професионалаца (АТП).
Ђоковић је ову награду освојио четврти пут у каријери, а другу годину заредом.
Он је ове сезоне освојио три грен слема - Аустралијан опен, Вимблдон и УС опен, као и шест турнира из мастерс категроије - Идијан Велс, Мајами, Монте Карло, Рим, Шангај и Париз.
На првом месту АТП листе налази од 7. јула прошле године.
Поред Ђоковића, награђени су Швајцарац Роџер Федерер и америчка браћа Боб и Мајк Брајан.
Федерер је 11. пут у каријери добио признање „Стефан Едберг” за фер и спортско понашање, док је 13. пут узастопно осваја награду „Фаворит навијача”, као најпопуларнији тенисер света.
Најбољем дублу света, браћи Брајан из САД припала је награда „Артур Еш” за хуманитарце године.

причалица
21-11-2015, 17:37
Novak Đoković potvrdio je u subotu još jednom dominaciju u svetskom tenisu, a nije zaboravio ni da čestita Aranđelovdan svima koji ga slave.

http://www.b92.net/news/pics/2015/11/21/51601125565096d6ed1f8656204386_w640.jpg

Đoković je u polufinalu završnog turnira u Londonu bio ubedljiv protiv Rafaela Nadala – 6:3, 6:3, a umesto svog potpisa na kameri posle duela je napisao „Srećna slava“ i to na ćirilici.

причалица
21-11-2015, 17:37
https://pbs.twimg.com/media/CUWJgT-WUAAih1a.jpg

причалица
23-11-2015, 16:54
https://www.youtube.com/watch?v=bA8XBLQN7HU

причалица
23-11-2015, 16:58
http://www.b92.net/news/pics/2015/11/22/83126334565223d37461b450141305_w640.jpg

причалица
23-11-2015, 17:05
Mark Peči, nekadašnji britanski teniser i kolumnista „Sky sport“ smatra da dominacija Novaka Đokovića zaslužuje veće poštovanje.

Srpski teniser iza sebe ima verovatno najuspešniju sezonu u istoriji tenisa. Osvojio je tri od četiri Gren slema, rekordnih šest titula Masters serije i završni turnir u Londonu.

Uz to je ostvario rekordnu 31 pobedu protiv Top10 igrača, a sezonu je završio sa rekordnim brojem poena - 16.585.

„Previše sam članaka pročitao u kojima se piše o nekakvim robotima, mašinama, ovome i onome. To nikada nismo imali kada je Nadal dominirao ili kada je Federer dominirao. To niko tada nije pisao. Svako ko piše na taj način pokazuje ogromno nepoštovanje prema Novaku. Taj momak je ljudsko biće koje slika remek-dela na najvećim terenima na svetu. Ljudi moraju da počnu da cene to i uvide koliko je teško to što on radi. On čini da to deluje tako lako“, smatra Peči.

Pečijev kolega Piter Fleming smatra da Đoković ne dobija dovoljno zasluga za svoju briljantnost jer su Federer i Nadal popularniji kod navijača.

„Sa time je Novak suočen. Nadam se da će to shvatiti i prihvatiti to, kioliko god da je to teško progutati. U mojoj eri imali smo Džimija Konorsa i Džona Mekinroa koji su bili ’ozloglašeni’. Pogledajte ih sada. Džoni Mek kao da hoda na vodi. Imam osećaj da će ti dani doći i za Novaka. Mora da ostane strpljiv“, rekao je Fleming pred start završnog turnira.

причалица
23-11-2015, 17:15
http://www.b92.net/news/pics/2015/11/23/14946319455652d2d5a7001375692779_w640.jpg

причалица
30-11-2015, 18:50
Novak Đoković osvojio je četvrti put u poslednjih pet godina nagradu ’Zlatni krompir’ koju dobija igrač sa najviše osvojenih setova rezultatom 6:0.

http://www.b92.net/news/pics/2015/11/30/765886166565c850cb8aa3641762906_w640.jpg

Novak je u 2015. godini dominirao, a dobio je čak 12 setova bez izgubljenog gema, četiri više od drugoplasiranog Endija Marija.
Posebno je impresivna lista igrača kojima Đoković nije prepustio ni gem ove godine. Po dva puta je to bilo u duelima sa Endijem Marijem, Stanom Vavrinkom i Marinom Čilićem, a ’žrtve’ su još bili Kuznjecov, Berdih, Kližan, Darsis, Dolgopolov i Hajder-Maurer.

Takođe, srpski teniser je bio ubedljiv i kada su u pitanju ’krompirići’, odnosno setovi dobijeni rezultatom 6:1. Novak je ove godine dobio čak 31 set tim rezultatom, a drugoplasirani Endi Mari 22.

Ova nagrada ustanovljena je 2004. godine, a Đoković je postao prvi teniser koji je četiri puta osvojio. Nadal je tri puta bio najbolji, Ferer i Federer po dva, a jednom Robin Soderling.

Rekord u jednoj godini drži Rodžer Federer koji je 2006. godine dobio čak 19 setova rezultatom 6:0. Postoje dva načina da se igrač kvalifikuje za ovu nagradu. Prvi je da bude među osam najboljih tenisera sveta, a drugi da igra na završnom Masters turniru.

Pobednik je onaj teniser koji ima najviše ’krompira’ od prvog januara pa do početka završnog Mastersa na ATP turnirima. Od 2007. godine kada je rezultat u ’krompirima’ nerešen, pobednika određuje broj osvojenih setova rezultatom 6:1.

Zlatni krompir 2015:

1. Novak Đoković 12
2. Endi Mari 8
3. David Ferer 7
4. Tomaš Berdih 6
5. Rafael Nadal 5
6. Rodžer Federer 3
7. Kei Nišikori 1
8. Stan Vavrinka 1

причалица
30-11-2015, 18:53
http://www.b92.net/news/pics/2015/11/28/17143300035659bbcea49eb086588902_w640.jpg

причалица
28-12-2015, 17:01
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtl1/v/t1.0-9/12316552_663490053793981_177219826373106431_n.jpg? oh=41f500eefe6eb675a7b13630001578ab&oe=5711D14D

причалица
23-01-2016, 08:28
http://i.imgur.com/xRxlN7z.jpg?1

причалица
24-01-2016, 20:08
http://i.imgur.com/VERChRc.jpg?1

причалица
24-01-2016, 20:09
http://i.imgur.com/ZtVe2Ni.jpg?1

причалица
24-01-2016, 21:30
http://i.imgur.com/cOw5a9X.jpg?1

причалица
31-01-2016, 16:08
http://i.imgur.com/ISNZjg9.jpg?1

причалица
21-04-2016, 06:27
http://i.imgur.com/X0rEIPh.jpg?1

salel
24-04-2016, 21:19
http://slobodnimediji.com/sport/3257-kontrira-mu-zena-mirka-federer-bez-obzira-sta-rodzer-kaze-dokovic-je-najbolji-teniser-na-planeti

Padalica
05-06-2016, 21:09
TO JE TO Novak Đoković osvojio Rolan Garos!http://ocdn.eu/images/pulscms/M2Q7MDMsMzE0LDAsMCwxOzAzLDFkNiwwLDAsMTswYywxZDc0Y2 I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNiwxLDAsNiww/ef261a832ab58ae877ec5f0e604cb3bf.jpeg

Za sva vremena ostaće upamćeno: Novak Đoković je vladar teniske planete. Prvi posle 46 godina za koga može da se kaže: On je aktuelni šampion Vimbldona, aktuelni šampion US Opena, aktuelni šampion Australijan opena i - aktuelni šampion Rolan Garosa.
Novak Đoković, najbolji!

причалица
25-06-2016, 07:05
http://i.imgur.com/Fl8m4HP.jpg?1

причалица
20-04-2020, 07:24
https://i.imgur.com/2oNBfst.jpg

причалица
https://i.imgur.com/Ls2hI0Z.jpg

причалица
https://i.imgur.com/35FTUvT.jpg

Ciciban
08-09-2020, 09:36
https://www.dodaj.rs/images/novak.jpg

Justina
08-09-2020, 16:21
https://www.dodaj.rs/images/novak.jpg

:hahaha: upravo tako, došlo mu glave svo ono lomljenje reketa, besno lupanje loptice....

Ciciban
21-09-2020, 18:25
Samo da pozdravim Justinu :srce: :)
https://www.dodaj.rs/images/FB_IMG_1600708993836.jpg

Justina
21-09-2020, 19:09
Samo da pozdravim Justinu :srce: :)
https://www.dodaj.rs/images/FB_IMG_1600708993836.jpg

Hvala draga :hahaha:

a GS? :lol:

Ciciban
21-09-2020, 19:18