Pogledaj Punu Verziju : Čega ste se igrali? :)
kada ste bili mali.. ili se možda još uvek igrate... :) :lol:
ja sam igrala lastiš..:raz_067:
lažu dušmani.. em sam bila u pantalonama, em potpuno sama..
vežem lastiš od drveta do drveta i igram se...
a najvolela sam da se igram u šljaci..
kad naspu svežu šljaku na put, prvo prođu ciganci da pokupe
neki zalutali veći metalni predmet, a onda nastupam ja sa šerpicama...:lol:
paculjkica
17-08-2010, 10:40
Nemam pojma sta ti je ta sljaka , gde si se ti to igrala crna kojice... cuti ti si se igrala sama , nisu te tukle mladje devojcice :lupko: Mora da sam negde cula ono sto je valjda Isus reko ko tebi samar ti podmetni i drugi obraz :raz_117:
Ince igrala sam se izmedju dve vatre, zmurke i naravno lastis
ti si se tetovirala flomasterima po čitav dan.. papir ti nije trebao...:lol:
eee.. ja sam tukla starije dečake.. al nešto ne vidim da mi je to pomoglo u životu...:raz_067:
futbal,žmurke,zakopanog blaga,oduzimanja zemlje,a i lastiž kad sam morao i preskakanje konopca što je bilo lepo zbog onog rozle...:rumenko::raz_014::ljubimruke:............ ......a i sad uživam da se igram ionako mi svi kažu da sam veliko dete:)
Paaaa krali smo automobileeeeeee..... i takooooo
misticlady
17-08-2010, 11:59
Paaaa krali smo automobileeeeeee..... i takooooo
:raz_114: da niste vi iz bgd?
Zazijavalo
17-08-2010, 12:09
Igrali smo se Srba i Turaka. I trule kobile. :pusi:
Klikere..lastish...piljke...fuzbal..
lopova i žace..žmurke...
zuce..( to dečki obicno)...e da...masne fote ;):sojka:
http://razbibriga.net/imported/2010/08/klikeri_zabava-1.gif
причалица
18-08-2010, 07:30
jeste, klikeri...imala sam pun kofer ispod kreveta...troperci, rezanci, mermerci...bila sam strah i trepet kad stanem pred crtu...onda smo se igrali loptom, uglavnom odbojka i badminton...ali, to je išlo uvek kao turnir.
posle pobednik dobija žvake (one u obliku cigarete) i strip ''tom i džeri''.
Svega...
Na primer lastis, klikerima... loptom razne igre... skolice ...
Igrackama... raznih igara oko zgrade i u kraju oko skole ... podelimo se u dve grupe jedna drugu trazi...
itd...
Svega...
Na primer lastis, klikerima... loptom razne igre... skolice ...
Igrackama... raznih igara oko zgrade i u kraju oko skole ... podelimo se u dve grupe jedna drugu trazi...
itd...
Pa ti si imala pripreme od malih nogu :lol:
Grupe po dvoje?:lol:
Vragolanka
20-08-2010, 20:09
kada ste bili mali.. ili se možda još uvek igrate... :) :lol:
ja sam igrala lastiš..:raz_067:
lažu dušmani.. em sam bila u pantalonama, em potpuno sama..
vežem lastiš od drveta do drveta i igram se...
a najvolela sam da se igram u šljaci..
kad naspu svežu šljaku na put, prvo prođu ciganci da pokupe
neki zalutali veći metalni predmet, a onda nastupam ja sa šerpicama...:lol:
Kauboja i indijanaca, rata; partizana i nemaca, fudbal, klikeri... i tako... :lol:
QueenOfClubs
22-08-2010, 08:32
Из неког мени непознатог разлога нисам имала много лутака.
Али знам да се прва звала Слађана и да је свака имала име.
Имала сам пуно аутомобила, коцкица, кликера.
Био је ту и неки сет за докторе и воз и некакве шерпице.
Папир, бојанке и све врсте бојица, али се с тим више играла моја мама.
И пуно сликовница.
Волела сам те аутомобиле и коцкице.
А у парку смо имали некакву ракету, љуљашке и клацкалице.
Када смо се преселили у други крај града, видела сам да постоје лутке са сисама, игрице и најке.
Ништа од тога нисам добила, и није ми жао.
e igrala sam se i skrivalice..
kad god vidim da neko nailazi ulcom, ja pobegnem u kuću i sakrijem se
:huh:
Pa ti si imala pripreme od malih nogu :lol:
Grupe po dvoje?:lol:
a ti nisi :huh:
a ti nisi :huh:
Jesam,jesam.
Igrali smo se Srba i Turaka. I trule kobile. :pusi:
:raz_114: ajduka...
e missim, igrala sam se uglavnom sto i ostala deca, lutkice, lastis, serpice, kuvanje rucka od blata i travki, rata, pantomime, pevaca, pozorista i tako to... ali nas je jedno vreme uhvatila manija da se igramo stranaca. i onda tako kao mi pricamo na stranom jeziku a svi nesto bzvz mrndzamo i pokazujemo rukama, e sad kad bas nesto bitno hocemo da kazemo, mi lepo kazemo: aj sad ti kao meni kazes to i to, i ovaj drugi to lepo kaze na tom izmisljenom jeziku i mi ga kao sve razumemo...
missim, odatle mi ostalo valjda da pisem na mandarinskom :bela:
aha.. tako si dakle ti naučila mandarinski... :raz_067:
причалица
29-12-2010, 07:21
e igrala sam se i skrivalice..
kad god vidim da neko nailazi ulcom, ja pobegnem u kuću i sakrijem se
:huh:
je l to kao ''žmurke''? e, to sam volela da se igram :)
Jok.. to je kao asocijalno dete iz predgrađa... :raz_067:
Jok.. to je kao asocijalno dete iz predgrađa... :raz_067:
Vrh ! :lol:
Ja sam se igrao "Rata" i "Doktora" I "Blejkove sedmorke"...Kasnije sam voleo da se igram "inspektora":lol: Onda sam se igrao sa ženom i dobio troje dece:lol:
Lastisa,piljaka,Starog cike,masne fote,razmenjivali salvete...i jos mnogo toga...
Interesantno da nije bilo nikakve skupe zabave.. ili to nije bilo dostupno kao ni sada?
Zapravo ne znam šta ovim klincima nije dostupno..:lol:
Baš taj model lutke ili auta, koji koštaju sto put više nego obični?
:palac:
Interesantno da nije bilo nikakve skupe zabave.. ili to nije bilo dostupno kao ni sada?
Zapravo ne znam šta ovim klincima nije dostupno..:lol:
Baš taj model lutke ili auta, koji koštaju sto put više nego obični?
:palac:
Zato smo kreativni a oni nisu...Ako nije složeno između dve kriške hleba gledati će u suvo meso i majonez satima i ostati gladni...Karikiram ali mislim da su daleko manje maštoviti i inovativni od nas...:lol:
Doktora sam se igrao,pregledao sam stariju sestru od tetke,al su nam posle branili da se igramo...tako.
Zato smo kreativni a oni nisu...Ako nije složeno između dve kriške hleba gledati će u suvo meso i majonez satima i ostati gladni...Karikiram ali mislim da su daleko manje maštoviti i inovativni od nas...:lol:
Hoćeš da kažeš da samo upropastili rođenu decu?
Kako to da popravimo sad?
Doktora sam se igrao,pregledao sam stariju sestru od tetke,al su nam posle branili da se igramo...tako.
Kovač legendo... :raz_067::raz_067::raz_067:
Pravićemo novu.
Rodis novu decu i ondak ih...pravilno vaspitas:pusi:, bar to je lako:)
Ahahahah.. ne verujem.. isti odgovori... :raz_067:
I onda novoj deci ne kupuješ gomilu igračaka i zabraniš i rođacima i prijateljima da im kupuju?
Milim da ni to ne valja. Ne valja ih toliko izdvajati od vršnjaka zar ne?
причалица
02-01-2011, 09:43
Pravićemo novu.
:mirka:....:raz_114:
jadna naša deca.
partizana i nemaca....mame i tate....
причалица
02-01-2011, 18:47
volela sam da se igram u pesku.
sećam se da su, kad su menjali kaldrmu u asfalt u zemunu, bile ogromne gomile peska u kraju kod bake. danima smo pravili svašta od peska...a onda se poređamo ispred garaže i prskamo se crevom, dok se dobro ne oepremo, na kraju dana.
Bisernica
03-01-2011, 10:15
Viktorije :lol:
fudbal na male goliće
care ,koliko je sati
onda jedno vreme bila manija lastiša,
u kojoj sam samo povremeno učestvovala,
nešto se ne sećam da sam se igrala nekih
igara za devojčice :lol:
Biću u opisu malo opširnija ... :raz_068:
Pošto imadoh (hvala dragom Bogu i danas) straijeg brata, mrzeo je da me svuda vuca
k'o mačka mačiće... a ja njega... kad' to nije :cry:!Atribut toga beše...da nisu svi znali da je
frizura > bubikopf< samo modni krik a da naši roditelji nisu imali dva sina:lol:!Drugim rečima,
lutkice,krpice, mašnice,šerpice i ostale rekvizite svih onih maminih cmizdri...
notorno sam mrzela a te vlasnice ...redovno tabala.Sa svim' dečacima u ulici bila sam
najbolji pajtos i rame - uz- rame u svim formama igre …
Kikerima
fuljanju sličica (iz čokoladica“šivotinjsko carstvo“ ili sličica fudbalera sa šibica
koje smo skidali na pari)
„fuci“ … na male goliće
gađanju vrabaca iz praćke ili rašljama sa žičanom ,,municijom,, (qq…..nesmem
ni da kažem koga u noge :stidljiva:) ...
između dve vatre (Bože, koje je to bilo „odvaljivanje“ bubrega)
letnje „krađe“ kukuruza (preko iz Crvenke) i ringlova ili kada se predveče... uz
ulicu7 Jula vuče kamion prepun lubenica ...najstariji se popne među njih i baca
dole svakom po jednu koje posle ,,tresnemo,, o klupu u parkiću i ortodoksno se
osladimo a kući ... voća na tone ...samo...ipak ono nije bilo tako slatko ..?! :namigusa:
spuštanjem istom ulicom „trokolicom sa pravim kuglagerima“ (ručni rad našeg oca)
uz obaveznu dreku : „ Čuvaj dole ide odozgore „ … :lol:
- itd. …..
A ondaK, jednog doglednog dana....da neveruješ !!! Prestalo je da se bude „čudo ulice“-
šta više...iako je bilo daleko …zbog tamo >nekog< se moralo otići baš u IX Beogradsku
...samo tako...!!....ili je to ipak bilo zbog onog > čuda < ….. kome svi znamo ime … !! :raz_068:
Kakav hajduk? A ja sam mislio da sam bio zločest...:huh:
:raz_076: ma, bila sam ja dobro dete :raz_076: samo se to nije uvek videlo na prvi pogled :lol:
Имала много лутака, шишала их, шминкала и шила им хаљине. Имала сам и дивну сестру (још је имам, и још је дивна), па смо се много играле заједно. Играле смо се ,,Позоришта у кући'', с тим што сам ја увек бирала улогу Тине, а она је била Олга, иако сад пакосно твдри да сам је терала да буде ташта! :)
Са друштвом се играла жмуре и ,,лопова и жандара'', играла ластиш и школице, између две ватре, али и фудбал, и то прилично... Чак сам била председник локалног фК из насеља, једино женско.
vanda iz fk banat...
oce li blekburn da drkne liverpul veceras?
причалица
05-01-2011, 18:42
vanda iz fk banat...
oce li blekburn da drkne liverpul veceras?
naravno da neće.:lol:
si sigurna.. ne bi ja bas bio tolko ubedjen...
klikera..partizana i nemaca :) arackinje barackinje..zmurke naravno :)) a najvise smo voleli da iznesemo velike krpare napolju i da pravimo satore :)) pa kao neke proodavnice,itd..ma mi smo znali da se igramo..ova nasa deca,jok..nista
причалица
09-01-2011, 09:35
volela sam ''između 2 vatre'' :)....a trule kobile su mi bile grozne.
p.s. današnja deca se uopšte ne igraju :(
Nežnicah
23-10-2011, 08:11
Volela sam da igram skolice, da preskacem lastis, zmurke, drugarice i ja smo cesto umele da se igramo mame i dece, pa bi jedna bila mama druga dete, i onda sve sto ide uz to napravimo u dvoristu, decija masta moze svasta :) organizovale smo turnire u badmingtonu, i tako... bilo je lepo i bezbrizno.
причалица
23-10-2011, 08:32
setila sam se jedne igre ''deset devet'' se zove...kada se sistematski smanjuje broj udaraca lopte u zid na različite načine....baš sam volela tu igru, jer je takmičarska a i neka vrste arkadne igrice je u realu :lol:
rile_nezni_oblak
23-10-2011, 08:52
mi smo isto igrali 10-9... al' smo to zvali kad igramo fudbal na jedan gol, partizanski.. pa ko prvi stigne do 0, onaj drugi mora da se istavi, tj. natrti, a pobednik ga gadja lotom u zadnjicu sa jedno 10 metara... znaci, vrlo bitno - snaga + preciznost... :) a isto smo igrali i igru sa sutiranjem lopte u zid... i lopta se sutira istim redosledom, ali je fazon da mora da se sutne dok se jos uvek krece... ako stane, a ti ne stignes da je sutnes i tako tri puta - opet istavljanje... :eek: igrali smo zmurke, kile na visoko (jedan juri, 10 nas bezi na malom prostoru, i samo jedna klupa na koju moze da se popne samo jedan, ko prvi u'vati, i tu ovaj ne moze da mu da 'kile'. al' ne moze tamo ni da bude sve vreme.. nego par sekundi... :))... kad je zima, nas cetvorica iz zgrade smo 'ratovali' protiv ostatka ulice (rivalstvo je bilo veliko) :) i sankanje i skijanje na 'slicugama' koje smo pravili od plasticnih gajbi koje smo krali iz samoposluge... protiv tih ostalih iz ulice smo igrali i fudbal stalno... i koje god prvenstvo sportstko da je bilo u pitanju, taj je sport bio aktuelan u tom trenutku... nema veze i da je hokej na travi... :) isli smo stalno u sumu tad... zezali se tamo.... i isto nas tad jedna komsinica, jedina sto je bila nasa generacija u zgradi, stalno terala da igramo lastis... znaci, keve mi, jos uvek se secam onoga kad se broji i kako se postavljaju noge... :)))
i volela sam da se igram preturanja po fijokama i ćoškovima.. :namcor:
Moji su uvek imali bar dve krš fijoke u koje su odlagali sve i svašta. I onda
bi ja tu rondala satima.
A kad odem u garažu ili na tavan, bog me zaboravi.
a što sam volela kolače od blata da pravim:pada:pa blata svuda ima, i po kosi, i po gaćama:shocked::hm:
i kad dođe sneg, sam celu zimu pravila kolače od tog "šlaga":lol:
u prvom razredu me tata naučio da igram šah, pošto je bio bolestan, ne može ništa da radi, dokon čovek a ko će drugi sedeti s njim po ceo dan i ajd jasenka će, naravno...svaki dan smo, godinama, igrali šah:aha: nisam još zaboravila:deka:
a od tih dečijih igara sam samo volela žmurke da sigram, a nisam volela između dve vatre:srbpla:kad dečaci nako jako bace loptu:srbpla:
ljubičica
12-04-2012, 18:08
jee, kakva lepa tema:)
do seste godine sam imala najboljeg druga, i sa njim sam pravila samo pizdarije..:sojka:
brali voce na groblju, isli u mrtvacnicu da gledamo mrtvace, igrali se mame i tate:stidljiva:
posle smo se preseili, i tu su bile dve zgrade sa ogromnim dvoristem i buljukom dece raznih uzrasta..
kad mos e igrale samo mi smizle, to su bile kuhinje, cebenca, lastis, obruc..o boze koliko smo to vrtele do besvesti:)
kad smo bili u gomili, leti je bila zmurke, nas 20 se skupi, ili izmedju dve vatre, ili se podelimo u dve ekipe, pa kapiten, pa plan, pa trazenje..joj zaboravila sm kako zvala ta igra..
bajs naravno, kupanje leti, sankanje zimi, dok nam se kosti ne smrznu:)
lepo bilo..bas lepo.
igracaka je bilo, ali..ne secam se kojih..znam da sam imala najbolje sanke, jer se tata bojao da se ne ubijem:igrac:
a drugo..pojam nemam.
moja deca vole grupne igre..povremno podlegnu nekoj maniji za nesto, pa to mora da se kupi..al te skupe igracke uglavnom stoje
kad sam sama--lastiš sam igrala tako što sam razapela između 2 stolice ili 3 drveta
ma sama sam se igrala kako ja oću i niko mi nije smetao
u društvu---lastiš, između 2 vatre...i još štošta
waterpolista
12-10-2012, 22:38
када сам би мали играо сам се саоб.полицајаца,специјалца
a joooj bilo je tu mnogo toga :jasenka:... najpre svega i svaceg sa loptom, lastisa, okretali onaj obruc... pilcicke :hm: to vam je lokalna igra (ogranicena iskljucivo na moju ulicu :kreza:) sa velikim stapom i malenim koji je bio zasiljen sa oba kraja ... paaaa npr. kada bi nasli neki stari cement, e onda smo bili moleri i zidari...danima smo zapusavali sve rupe po komsiluku sa tim :kapa:
badminton, odbojka, bejzbol, izmedju dve vatre, sankanje na dooopetu i nekim gumama :eek: u veeeeelikoj rupi koja je ostala posle ciglane...
i naravno rata :puca: ako je napolju hladno, a mi poredjamo sve stolice po kuci, prekrijemo ih sa cebadi i onda se razvijaju strategije (vucemo po tepihu :kreza:), osvaja deo po deo teritorije i tako :aha:
lastiš, između dve vatre, školice, klikeri, vijače
Pokreće vBulletin® verzija 4.2.0 Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.