Pogledaj Punu Verziju : Kud plovi ovaj brod- gej parada
nego sta cemo nego analizirati..:eek:
ne mislis valjda da se toliko pricalo o toj paradi i sad da cutimo kad sve prodje!? :lol:
a ja vise nikog ne zaokruzujem..nema me na izborima! Dosta mi je sto vec deset godina slusam tatu.." eto vam demokratije..":mirka:
a kopala sam oci za promene:rumenko:..alaj se zaebah!:lupko: Boli me bre i za vlast i ko je na vlasti i sta rade..ko god da dodje svirace pod diregentskom palicom vladara Novog Svetskog poretka.
e pa sad mi ostaje da laprdam i ladim jezik i da znam da nicim, ama bas nicim promeniti nista .i ne mogu sto se ove Srbije tice.
A ja cu da 'ranim decu i stene... i mrmotu da trazim posao :undecided:
ps..zbog sutra mi samo zao ,sto ti kazes ,ovih sto su naseli pa idu u fizicki obracun sa pederima (ali ne mislim da su zbog toga primitivni).
Jok, nego će rešiti pitanje LBGT sa par šamara i razbijenih lobanja ? pa LBGT organizacije to i hoće jer im to daje prostor na medijima za kukanje i promociju svojih sklonosti i stvaranje slike o sebi kao ugroženom delu populacije...Posle treba danima da slušamo na medijima o tome...Pun mi je paradiranja veće mesecima se priča i piše o toj minornoj grupi ljudi (po broju) A uticaj imaju...U svim strukturama su i pomažu se kao oni iz pasivnih krajeva od mora ka ovamo jbt...
Jok, nego će rešiti pitanje LBGT sa par šamara i razbijenih lobanja ? pa LBGT organizacije to i hoće jer im to daje prostor na medijima za kukanje i promociju svojih sklonosti i stvaranje slike o sebi kao ugroženom delu populacije...
Znam bre da LGBT to hoce, aman..
Nece resiti naravno ...znaju i mnogi oni sto zele u fizicki obracun da nece..
Mr.OneTwo
09-10-2010, 14:35
da ima pameti u ovom narodu, sutra bi im bacali ruze pod noge. tako bi im uterali kurcinu do balcaka. ne bi mogli da kukaju kako su im ugrozena prava (btw koja su bre prava njima ugrozena? sta, ne mogu da se uhvate za rucice i prosetaju kalisom? mrs bre!), ne bi bilo lamentiranja raznoraznih jajara i prestalo bi finansiranje tih organizacija. nasiljem se nista ne resava. ovo je borba u kojoj se treba boriti mozgom, a ne bejzbolkama i prackama.
licno, nemam nista protiv gej osoba. jbg to je poremecaj (zabole me sta kenja szo, pederastija jeste bolest) i bolesne ljude ne treba tuci. naravno, jesam protiv parade, ali nikome ne bih preporucio da sutra ucestvuje u tzv razbijanju parade. samo ce bezveze da na**** - prebice ga murija i jos ce da fasuje krivicnu prijavu.
da ima pameti u ovom narodu, sutra bi im bacali ruze pod noge. tako bi im uterali kurcinu do balcaka. ne bi mogli da kukaju kako su im ugrozena prava (btw koja su bre prava njima ugrozena? sta, ne mogu da se uhvate za rucice i prosetaju kalisom? mrs bre!), ne bi bilo lamentiranja raznoraznih jajara i prestalo bi finansiranje tih organizacija. nasiljem se nista ne resava. ovo je borba u kojoj se treba boriti mozgom, a ne bejzbolkama i prackama.
licno, nemam nista protiv gej osoba. jbg to je poremecaj (zabole me sta kenja szo, pederastija jeste bolest) i bolesne ljude ne treba tuci. naravno, jesam protiv parade, ali nikome ne bih preporucio da sutra ucestvuje u tzv razbijanju parade. samo ce bezveze da na**** - prebice ga murija i jos ce da fasuje krivicnu prijavu.
hahahha..ovo sa ruzama je sjajno! :igrac:
http://www.youtube.com/watch?v=mub_nUyiN7g&NR=1 toliko...:raz_067:
hahahha..ovo sa ruzama je sjajno! :igrac:
ima onaj vic kad je peder doso kod urologa a ovaj poco da mu pregleda misaoni otvor i napipa nesto i kad izvuce a ono ruza.. tek ce pedercina sav snishodljiv....poklon za vas doqtore :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=Fyektxr8Fsk
причалица
10-10-2010, 09:05
jaooo...gde iskopa ovog krmka :raz_114:
Danas "Parada ponosa" u Beogradu
10. oktobar 2010. | 09:46 -> 10:47 | Izvor: B92, FoNet, Beta, Tanjug
Beograd -- Uz velike bezbednosne mere u centru Beograda, na lokaciji parka "Manjež" počelo je okupljanje učesnika "Parade ponosa"
http://razbibriga.net/imported/2010/10/21035799644c8dc15324847717008722_orig-1.jpg http://razbibriga.net/imported/2010/10/9390359934cb18bc93dd85477306259_246x195x-1.jpg
Jake policijske snage zaposele su centar Beograda oko Predsedništva Srbije i parka Manjež u kojem je okupljanje učesnika Parade ponosa.
Novinsarkim ekipama je, nakon niza provera, dozvoljen pristup u park "Manjež" nešto posle 10 sati. Predsedništvo Srbije je ograđeno živim štitom specijalne policije opremljene za razbijanje demonstracija.
Takođe su zatvoreni svi prilazi parku Manjež u koji se propuštaju samo učesnici parade i gosti sa specijalnim propusnicama.
Taj deo grada nadleću helikopteri, dok su u prvom prstenu oko parka sve poprečne ulice zatvorene za saobraćaj od Višegradske do Kralja Aleksandara, odnosno od Slavije do Londona.
Ulicom kralja Milana viđena je policjska konjica i policajci sa psima.
Pojačano prisustvo policije i žandarmerije je uočljivo i na obodima dela grada koji od sinoć zatvoren za saobraćaj.
Učesnici parade će se u parku "Manjež" okupljati do 11 sati kada će, kako se očekuje, početi šetnja ulicama Nemanjinom, Ulicom kneza Miloša i Masarikovom do Studentskog kulturnog centra.
Skup će, kako je najavljeno, biti zatvoren i tokom šetnje i na "žurci" u Studentskom kulturnom centru, tako da niko neće moći naknadno da se priključi paradi.
Kako je saopštio MUP, policija će učiniti sve da događaj prođe bez incidenata, a na pokušaje ugrožavanja učesnika parade silom, policija će energično reagovati.
Novinarske ekipe iz mnogih zemalja u okruženju pristižu na događaj, a biće posebno zaštićene, obećala je policija.
Na skupu bi trebalo da govore ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, zaštitnik građana Saša Janković, poverenik za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić i predstavnici međunarodne zajednice Vensan Dežer, Dimitrios Kipreos i Kontstantin Jerokostopulos.
Organizatori Parade ponosa nadaju se da se neće ponoviti scene nasilja iz 2001, ali da neće doći ni do otkazivanja u poslednji čas, što se dogodilo 2009.
Boban Jovanović iz Kvirije veruje će današnja Parada ponosa biti prva uspešna borba za prava građana Srbije, koji se razlikuju po seksualnom i rodnom osnovu.
"Verujem da će danas Beograd ostaviti drugačiju sliku, da ćemo postati deo sveta, i da nećemo mi koji smo deo aktivizma ići okolo i pričati da Prajd nije moguć", kaže Stojanović.
Zatvorene centralne gradske ulice
Zbog održavanja "Parade ponosa" za saobraćaj su zatvorene centralne ulice u Beogradu a gradski saobraćaj će se u tom delu grada do 17 sati obavljati prema izmenjenom režimu.
Od četiri sata ujutro za saobraćaj su zatvorene centralne ulice: Kneza Miloša - od Bulevara kralja Aleksandra do Višegradske, Kralja Milana - od Trga Slavija do Trga Nikole Pašića i Nemanjina - od Trga Slavija do Balkanske.
Zatvorene su i ulice Admirala Geprata, Kraljice Natalije (od Balkanske do Kneza Miloša), Resavska (od Krunske do Vojvode Milenka), Mišarska, Kralja Milutina (od Tiršove do Krunske), Svetozara Markovića (od Krunske do Vojvode Milenka).
Biće zatvorene i Njegoševa ulica (od Beogradske do Kralja Milana), Dobrinjska, Birčaninova (od Sarajevske do Deligradske) i Vojvode Milenka (od Resavske do Kneza Miloša).
Sinoć u 20 časova su prema izmenjenom režimu saobraćaja već zatvorene ulice - Masarikova, Svetozara Markovića i Resavska, od Kralja Milana do Nemanjine.
U tim ulicama je zabranjeno parkiranje, a neće raditi ni garaža u Masarikovoj. Zabranjeno je i parkiranje u Nemanjinoj, od Ulice kneza Miloša do Svetozara Markovića.
Završetak parade i izmena režima saobraćaja predviđa se danas u 17 časova.
10.45. Probijen kordon kod Skupštine: Sukob navijača i policije kod zgrade parlamenta, jedan policajac povređen
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/136287/Parada+ponosa%3A+Suzavac,+kamenice+i+po
Prosto je neverovatno šta je sve aktuelna vlast spremna da žrtvuje da bi se uvukla u guzicu Evropskoj Uniji i njihovom gej rukovodstvu i lobistima. Zbog minorne grupe od 300 ljudi zatvoriti glavni grad i provocirati svoje građane kakvi god oni bili je tragično. Očigledno je da da slovenski mentalitet i Srpska nacija ne prihvataju Gej filozofiju koju "zapad" nameće preko svojih pulena iz stranaka na vlasti i NVO koje finansiraju. Razmislite dame i gospodo iz vlasti jel vredelo isterati gej kaprice zapada uz ovolike žrtve??? Ako je guzičarenje uslov za EU jebo vas EU...Guido Westerwelle i gej bratija će biti zadovoljni vama ali 99,99% vaših građana neće!!! Toliko...:evoti:
причалица
10-10-2010, 12:28
dži, neće srbijom pederi da se šetaju :lol:
misticlady
10-10-2010, 17:41
Tadić: Uhapsićemo izgrednike i organizatore nasilja
Predsednik Srbije Boris Tadić najoštrije je danas osudio rušilačko nasilje, vandalizam na ulicama Beograda i napade na pripadnike policije i potvrdio odlučnost države u zaštiti prava svih građana Srbije bez obzira na njihovu različitost.
"Izgrednici i organizatori nasilja biće uhapšeni i privedeni pravdi", poručio je predsednik Tadić.
On je istakao da je pravo na slobodno izražavanje zagarantovano Ustavom Srbije i da napad na pripadnike policije predstavlja napad na državu Srbiju.
"Država je potpuno spremna da se obračuna sa vandalima i huliganima koji ugrožavaju bezbednost gradjana Srbije", poručio je predsednik Tadić.
"Srbija će obezbediti ostvarivanje ljudskih prava za sve gradjane bez obzira na njihovu različitost i nikakvi pokušaji da im se sloboda uskrati nasiljem neće proći", zaključio je predsednik Tadić, saopštila je njegova Pres služba.
Jovanović: Tadić je danas mogao da bude peder
Lider LDP-a Čedomir Jovanović, rekao je da je ovo jedan od najnesrećnijih dana u njegovom životu ističući da nikada nije prošao kroz Beograd koji je tako prazan i pod kordonima policije.
"Nikog mi danas ovde ne možemo da pobedimo osim samih sebe. Ja sam ovde došao kao beograđanin i kao čovek koji želi da živi u Srbiji u kome su razlike među ljudima same po sebi deo načina života, koji nas čini samo drugačijim, a ne protivnicima."
Prema njegovim rečima, najmanje su krivi oni koji danas u hordama po ulicama hvataju učesnike parade, već je krivo društvo koje nema institucije sposobne za davanje onog odgovora koji je Srbiji danas potreban.
"Ovako se ne ide u Evropu. Ja nisam došao ovde da bi ispunili evropsku normu. Ovo je pokušaj da skrenemo pažnju na te paradokse koji nas uništavaju. Nikada Beograd nije bio tužan kao što je ovoga jutra" rekao je Jovanović.
"Ako predsednik Republike može da bude i premijer i poslanik i sudija i tužilac onda je mogao danas da dođe, kao mi, i jedan dan bude i peder" - dodao je Jovanović.
izvor Blic
http://razbibriga.net/imported/2010/10/80690_102fonetfonetnenadorevi_sg-1.jpg
Zazijavalo
10-10-2010, 17:50
[COLOR="blue"]
"Izgrednici i organizatori nasilja biće uhapšeni i privedeni pravdi", poručio je predsednik Tadić.
On je istakao da je [B]pravo na slobodno izražavanje zagarantovano Ustavom Srbije...
Cenim da će ubuduće da ga biraju i svi pedofili, nekrofili i zoofili, a ne samo pederi. :mrgreen:
Cenim da će ubuduće da ga biraju i svi pedofili, nekrofili i zoofili, a ne samo pederi. :mrgreen:
Ovo je bre zdrava zemlja sa zdrav narod, nema toga u nas. PredCednik puca od autoriteta, zato ga i bira: zdravlje na usta ulazi :pusi:
причалица
10-10-2010, 18:01
onda neće biti izabran...jedino ako ne računaš i na one koji su pederi u duši.
Zazijavalo
10-10-2010, 18:03
Pa... kako je izabran prošli put? :lol:
(Samo pitam, ja nisam odavde :raz_128:)
причалица
10-10-2010, 18:07
pa demokraCki.
Uz pomoć N. Krstića i dobrog marketinga:raz_128:))
http://razbibriga.net/imported/2010/10/krsticx-1.jpg
Vidi kako su lepi (a školski drugari):pusi:
Zazijavalo
10-10-2010, 18:10
Pa kad vam marketing bira precednika, ondak ste već u Jevropi. :lol:
Jesmo sad smo i mi deo Evrope sjebali smo grad a 300 pešovana imalo žurku u SKC :raz_128:
причалица
10-10-2010, 18:17
al će olji večeras da klizi bala niz usta....
http://www.youtube.com/watch?v=n3vdOUGnquc&feature=player_embedded :facepalm:
причалица
10-10-2010, 18:20
e, ja ovde neću više ništa da pišem do sledeće parade gejova.
Zazijavalo
10-10-2010, 18:20
Meni je samo žao što vidim da nestaje smisao za humor.
Nema ti ništa smešnije nego ti nesrećnici kada se tako javno šepure.
Beograd kojeg se ja sećam dočekao bi ih smehom.
e, ja ovde neću više ništa da pišem do sledeće parade gejova.
Važi pričo, ali nikad ne reci nikad....:mirka:
причалица
10-10-2010, 18:22
Važi pričo, ali nikad ne reci nikad....:mirka:
nisam rekla nikad, nego da neću više do sledeće parade....ebote, dži, čitaj pažljivo....jer, sledeće će parade biti, u to budi siguran.
nisam rekla nikad, nego da neću više do sledeće parade....ebote, dži, čitaj pažljivo....jer, sledeće će parade biti, u to budi siguran.
hehe namernim lapsusom sam te naveo da postuješ ponovo ovde :raz_067:
misticlady
10-10-2010, 18:36
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs061.snc4/34405_152691264768486_100000828407092_207091_13781 31_n.jpg
treba li nam ovo za koju godinu
причалица
10-10-2010, 18:37
http://razbibriga.net/
očigledno je mir na ulicama :raz_114:
http://razbibriga.net/
treba:lol:
Zazijavalo
10-10-2010, 18:47
Što za koju godinu? :mrgreen:
http://razbibriga.net/imported/2010/10/gejfudbal0092139-1.jpg
misticlady
10-10-2010, 19:26
prvo ce biti malo vise ovakvih,pa tek onda ovo dvoje florescentnih gore
http://razbibriga.net/imported/2010/10/beogradparadanaslovna625-1.jpg
misticlady
10-10-2010, 19:28
qq mene Zazi pa ovi fudbaleri se bas vacare i ljubu...
Zazijavalo
10-10-2010, 19:32
to su oni... drugi, da ne kažem suprotni. :mrgreen:
misticlady
10-10-2010, 19:33
Beograde, budi ponosan!
10. 10. 2010. nakon 10 godina čekanja i pokušaja, kako sada stvari stoje, ulicama Beograda proći će po prvi puta Parada ponosa. Nema sumnje da je najavljena parada jedan od najvećih događaja u regiji ove godine vezan uz prava seksualnih i rodnih manjina. Pride u Beogradu iznimno je važan za Srbiju, koju već dugi niz godina percipiramo kao zemlju sa vrlo vitalnom LGBTIQ scenom, sa Beogradom kao gradom u kojem postoji izbor gay klubova ali istovremeno sa zemljom u kojoj svaka javna i politička vidljivost seksualnog identiteta nailazi na brutalne reakcije javnosti.
Analizirajući kako su tekle pripreme za ovogodišnji Pride, vidljivo je kako su beogađani/ke puno detaljnije krenuli u pripremu samog događaja, tražeći prvenstveno širu političku podršku, koju su barem deklerativno i dobili. Zato je važno da se sutra ponovi recept (standard) kojeg je u Hrvatskoj nametnuo tadašnji ministar unutarnjih poslova Šime Lučin koji se je pridružio šetnji u prvoj zagrebačkoj povorci ponosa 2002. godine i time sprječio izgledan scenarij ekspolzije nasilja koje je obilježilo pokušaj prvog Prida na Balkanu, 2001. godine u Beogradu.
U zakazanoj povorci ponosa u Beogradu trebao bi koračati srpski ministar za manjinska i ljudska prava Svetozar Čiplić, ali i dio parlamentarnih zastupnika/ca, te brojni strani diplomati. Istovremeno, dan prije same Parade u Beogradu je održana „Porodična šetnja protiv parade“ koja je, kako javljanu srpski portali, okupila do 5.000 sudionika. Iz perspektive Zagreba i 100-injak opskurnih protu-prajdovaca, ova brojka izgleda ozbiljno. Ali krajnje neozbiljno zvuče poruke koje su se slale s tog skupa, a koje smo sve imali prililku slušati i oko pripreme zagrebačkih pridova - bolest, grijeh, sotonizam, sramota... Ne zna se koliko će ljudi sutra koračati u Povorci ponosa (organizatori najavljuju do 1.000), a na kraju krajeve broj nije ni važan. I da samo jedan čovjek sutra pronese zastavu duginih boja ulicama Beograda, napravljena je velika stvar. Markiran je još jedan prostor za koji će se trebati izboriti sloboda. Beogradska Parada ponosa početak je otvorene borbe za slobodu, za ljudska prava za novu stranicu LGBTIQ stvarnosti u Srbiji i regiji. Hrabrost i ponos naših kolega i kolegica u Beogradu velika je inspiracija za sve nas.
Ekipa Queer.hr- a biti će u beogradskoj Paradi ponosa i prema mogućnostima izvještavati vas o tijeku događaja. Najavljene su iznimne mjere sigurnosti čak i za novinarske ekipe, tako da ćemo vijesti osvježavati sukladno dostupnosti protoka informacija iz Povorke ponosa i tehničkim mogućnostima sa mjesta same povorke.
Beograde sretno i ponosno!
izvor Queer.hr
http://razbibriga.net/imported/2010/10/beograd_495_300-1.jpg
Zazijavalo
10-10-2010, 19:36
Ta skraćenica im postaje sve duža. Više nemam pojma šta znači.
mislim da bi ds trebao da zafali saj jedinicima jer da nisu danas odradile poso kako treba ko zna sta bi bilo.... najveci problem u svemu je sto debilchine na vlasti koji su totalno pogubili qompas nisu jos svesni sta je narodni gnev...ako je ovo 1000 qlinaca danas napravilo pored najboljeg dela policije sta ce raditi kad izadje na ulice 50 puta toliko...a izaci ce budite uvereni jer je svima dogorelo...
http://www.youtube.com/watch?v=B_HJU2w7Ea4&feature=related
:lol:
evo rezimea:
najveca kuknjava je za pokretnim B92 mamografom .
mislim da bi ds trebao da zafali saj jedinicima jer da nisu danas odradile poso kako treba ko zna sta bi bilo.... najveci problem u svemu je sto debilchine na vlasti koji su totalno pogubili qompas nisu jos svesni sta je narodni gnev...ako je ovo 1000 qlinaca danas napravilo pored najboljeg dela policije sta ce raditi kad izadje na ulice 50 puta toliko...a izaci ce budite uvereni jer je svima dogorelo...
Bilo bi sjajno da moze da bude tako..bojim se botice da tesko moze narod da se samoorganizuje da sruse ove debilcine sa vlasti..
Seti se rusenja SM..ne bi svega bilo da nije dirigovano iz inostranstva, sve dobro osmisljeno i organizovano.
Ovce trebaju cobane, sto vise ovaca, sve vise cobana. E sad, kad nema gazde, cobani rade sta oce, nasi cobani mLogo piju, mozda u tom grmu lezi zec, a mozda su i ovce...samo ovce :raz_088:
Ovce trebaju cobane, sto vise ovaca, sve vise cobana. E sad, kad nema gazde, cobani rade sta oce, nasi cobani mLogo piju, mozda u tom grmu lezi zec, a mozda su i ovce...samo ovce :raz_088:
ne ja nisam ovca, ja sam klerofasistkinja :lol:
Evo sta su ponosni nosili danas..u kojoj to drzavi moze!???
http://img839.imageshack.us/img839/4928/22773.jpg
ne ja nisam ovca, ja sam klerofasistkinja :lol:
Na diku i ponos otečestva ... :facepalm:
Evo sta su ponosni nosili danas..u kojoj to drzavi moze!???
Eto kod nas u Srbiji...Glasali ste gledajte...:)
Eto kod nas u Srbiji...Glasali ste gledajte...:)
transparent "SMRT DRZAVI" sve u prisustvu minstra...ccccc
stvarno smo debilana..
stvarno smo debilana..
To bre poziv ovcama, al ovce su ovce, los...coban :raz_088:
stvarno smo debilana..
Kakva država, takva i vlast..Kakva vlast, takvi i ministri...Kakvi ministri, takvi i oni koji su glasali za njegovu stranku...Toliko :)
Kakva država takva i vlast..Kakva vlast takvi i ministri...Kakvi ministri takvi i oni koji su glasali za njegovu stranku...Toliko :)
Jok..oni su pederi.
Jok..oni su pederi.
Ministri ili glasači sani? :)
Ministri ili glasači sani? :)
pa ministri bre..ne mislis valjda da sam ja pederKA :lol:..
al jesam guska sto sam glasala
pa ministri bre..ne mislis valjda da sam ja pederKA :lol:..
al jesam guska sto sam glasala
A tako znači ... :lol:
Jok..oni su pederi.
sani jedino srpske zene mogu spasiti srbiju... kao i uveq
komentar dana - Miloš Garić
Defloracija pendrekom
Ništa nije fantastičnije od same stvarnosti, rekao je davno Dostojevski. Genije je to shvatio i mnogo pre nego što su se desile neke kolosalne stvari, poput Teslinog paljenja sijalice, na primer, monstruoznog razaranja Hirošime „litl bojem" ili Armstrongove šetnje površinom Meseca
Ipak, nisam siguran da je i imaginacija velikog pisca mogla da dosegne da će se, ne tako dugo posle njegove smrti, na ulicama mnogih gradova Evrope, sasvim javno i ponosno, odigravati pravi pravcati pederbalovi. Svečano i uz podršku nekoliko hiljada tvrdih državnih pendreka...
Od juče možemo da se „pohvalimo" da smo na zvaničnoj gej listi. Homoseksualci su udarili novu recku. I to kakvu. „Skinuli su mrak" Srbiji. Defloracija je obavljena, očekivano, pendrecima i štanglama.
Nevinost smo, dakle, izgubili bolno, kako to obično i biva kada jedan od partnera ne ulazi dobrovoljno u snošaj. U našem slučaju, može se reći, radilo se o klasičnom silovanju. Razdevičeni smo uz batine, krv i suze. I sada ne vredi da raspravljamo o tome zašto su se navijači (da ih tako uslovno nazovemo, jer bilo je tu raznog mladog sveta) juče u Beogradu krvnički tukli sa policijskim kordonima, unajmljenim da omoguće homoseksualizaciju Srbije. Ne vredi nam da iznova postavljamo pitanja zašto ti ljudi nisu ostali kod kuća i zbog čega nisu ignorisali skup, koji u vremenu gladi kao prioritetnu vrednost promoviše analnu penetraciju. Ova država je očigledno primorana da učini protivprirodni blud nad samom sobom i tu je Bejrut na ulicama srpske prestonice potpuno trebalo očekivati.
Jer sasvim je jasno da 90 odsto Srba ne želi da gleda pederske parade na svojim ulicama. Iako se mnogi ne izjašnjavaju o tome javno. Ne čine to ili iz čiste pristojnosti, da ne bi psovali, ili se ustručavaju i plaše, jer je sada strah veliki. Može neko da im zameri zbog toga i da im prikači homofobiju. Nije politički korektno govoriti loše o tim visokim evropskim postulatima, kao što su prava seksualnih manjina. Šio mi ga Đura! Pa onda doživiš da ti kamenice i pendreci zuje oko ušiju usred sunčanog nedeljnog prepodneva.
Kažu da je učesnika parade bilo toliko da su ih u najstrožoj tajnosti sve razvezli kućama u policijskim maricama. Država je odradila domaći zadatak. Otišli smo u dupe na vašar.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/komentar_dana/story/136345/Defloracija+pendrekom.html
cuo sam da je cvijanovic napisao negde sjajnu analizu dogadjaja od juce...
a u petaq ja trazio od jedne vojchice tange da mi pozajmi na par dana a ona reche perverznjaqu jedan... a ja ma joqqq dushooo..... ja to zbog pratjqe treba mi... :lol:
fina analiza...
http://www.nspm.rs/politicki-zivot/reakcija-drzave-ce-biti-jezivaq.html
dr.Kadžija
12-10-2010, 11:39
odličan je txt cvijanović napisao
http://standard.rs/vesti/49-kolumne/5620-eljko-cvijanovi-krvava-nedelja-dan-posle-koga-u-srbiji-nita-vie-nee-biti-isto-.html
Možemo da pričamo šta hoćemo, i da sve ovo nazivamo kako nam god padne na pamet, ali ovo je definitivno početak kraja...
Klinci su imali mooda i svaka im čast!
Srećom da je bar vrh policije imao hrabrosti da se suprostavi željama političkog vrha, bilo bi krvi do kolena...
paz..ja niqad ali niqad ne podrazavam nasilje jer to je motqa sa dva qraja..ali najzaebanije je kad ljudi nemaju sta da izgube... tis vido mnogo toga ali kad ti qlinac dodje u stane ispred tebe i kaze pucaj **** mi se... e onda brate tu nesto nije debelo u redu..a povrh svega ta deca su deca onih koji su pre 10 godina radili isto...
sad se priseti sta smo pisali jos 2005 na onom forumu veksla ja mita zaratustra ras i jos mnogi..a zuti se smejali i govorili da lupamo i da ocemo pravoslavnu dzamahiriju... sad svi pametni ... ybg...
da...sreca da policija nije bila qaqa ume da bude... i njima je vec puqo film...
jbga osetio sam na svojoj koži bes ovih dana,ali ne mogu i neću da ih krivim...
deca bar imaju mooda, za razliku od ostalih...
da... i ne bih voleo da budem u kozhi ovih debila qoji su pogubili vishe qontaqt sa narodom.. ma nisu ga niqad ni imali...
meni nije vrh to vec oslobajanje onog smrada zbog tuzlansqe kolone.. veruj da je to najnize sto su mogli da urade... ameri jednostavno oce gradjanski rat u srbiji i sve ce da urade da do njega dodje... na nama je da budemo mudri i zavrsimo posao qaqo treba i ne dozvolimo nova qrvoprolica
Možemo da pričamo šta hoćemo, i da sve ovo nazivamo kako nam god padne na pamet, ali ovo je definitivno početak kraja...
Klinci su imali mooda i svaka im čast!
Srećom da je bar vrh policije imao hrabrosti da se suprostavi željama političkog vrha, bilo bi krvi do kolena...
i sad pored svega gej populacija salje u svet poruku-Pobedili smo! Preko krvi policijskih glava-Opet su nam odrzali lekciju-znaci:"hebite se svi kad niste istrajni kao mi"!!!
i sad pored svega gej populacija salje u svet poruku-Pobedili smo! Preko krvi policijskih glava-Opet su nam odrzali lekciju-znaci:"hebite se svi kad niste istrajni kao mi"!!!
ma bre prqos kaki gejevi.. grupica bolesniqa koji su pusteni od one dve nvo da drkaju i prave pizdrarije... pravi normalni homosi koji zive svoj zivot i niqo ih niqad ne dira se groze od ovoga... znam neqoliqo njih i okrece im se zeludac od svega...
U ovom trenutku su oni nebitni, mene više boli što je vlast rekla da hoće istim putem bez obzira na žrtve i posledice...
Ovde je i policija ispala žrtveno jagnje da primi na sebe sav bes, i da ovi na vlasti dobiju povod i razlog da zavedu diktaturu...
ma oce da zavedu q :lol: bice tri dana kolateralne stete ko ne bude pametan i posle su nahebali... samo slusaj komentare ljudi po ulicama... staro mlado...svi govore isto
dr.Kadžija
12-10-2010, 12:05
da... i ne bih voleo da budem u kozhi ovih debila qoji su pogubili vishe qontaqt sa narodom.. ma nisu ga niqad ni imali...
meni nije vrh to vec oslobajanje onog smrada zbog tuzlansqe kolone.. veruj da je to najnize sto su mogli da urade... ameri jednostavno oce gradjanski rat u srbiji i sve ce da urade da do njega dodje... na nama je da budemo mudri i zavrsimo posao qaqo treba i ne dozvolimo nova qrvoprolica
neće građanski rat, već su očekivali burnu reakciju javnosti na ''huligane'', a sve to kako bi se uvele neke nove represivne mere koje će biti uvedene ili ovako ili onako...
nove kamere su već postavili u određenim delovima grada, tamo gde je bila parada...to je početak, cilj im je što se nadzora tiče da se ceo grad pokrije kamerama, da i bgd bude kao i sve evropske metropole...
seti se sta su trazili da sloba potpise sto on nije 'teo u loodilu iaqo je bio sqroz lud... da postanemo protektorat i da udju ovde beli slemovi... a to ce da se desi sto bi mita reqo qad na qurtzu niqne nokat...a i ako se desi ja ti kazem vako istorisjki iskusan da bi se zakopo u dzamahiriji ispod nekog mravinjaka 3 metra no bio i sedeo ovde a bio njihov posilni...
neće građanski rat, već su očekivali burnu reakciju javnosti na ''huligane'', a sve to kako bi se uvele neke nove represivne mere koje će biti uvedene ili ovako ili onako...
nove kamere su već postavili u određenim delovima grada, tamo gde je bila parada...to je početak, cilj im je što se nadzora tiče da se ceo grad pokrije kamerama, da i bgd bude kao i sve evropske metropole...
mgu da postave i snajpere... dzaba im.. kad ljudi nemaju sta da izgube dzaba represija... 10 ce neki batimas u uniformi da sqenja 11 ce da ga oladi...kazem ti seti se ovih reci samo li se jedan policajac kad bud sledeci put ovako, dohvati revolvera i puca na nekoga videces sta ce biti... narod je puqo yebace mater svima ... i to sam reqao da ce posle ovih licemernih sqotova qad budu trebali da odu ostati cista anarhija u zemlji... al' bne vredi pricati niqom vise nista
ma bre prqos kaki gejevi.. grupica bolesniqa koji su pusteni od one dve nvo da drkaju i prave pizdrarije... pravi normalni homosi koji zive svoj zivot i niqo ih niqad ne dira se groze od ovoga... znam neqoliqo njih i okrece im se zeludac od svega...
Znam boti-veruj i ja znam mladica za koga znam da je gej i grozi se svega...i kaze sta ima da paradiraju-ja im ne bih nikada dao zastitu policije vec kad oce dao bi i gejevima i ljuima na ulici kamenice i nek se poubijaju..jebiga 1000 izopacenika porobilo dvomilionski grad -pa to nema nigde na ovom svetu...Neko je ovo dobro smislio-a ja mislim da je ova vlast da bi opravdala ne ulazak u EU u koju ce uci na sveti kurovdan...
grad je već pokriven,ranije je CUO imao oko 36 kamera, preuzete su i kamere bk, i dodato još na kritičnim mestima. Taj sistem video nadzora uveliko funkcioniše...
Za samu paradu je postavljen mobilni sistem...
i sta ce da urade?... si cuo sta su rekli ovi iz obraza... aj poapsite nas sve i opet napravite gej paradu pa da vidite kolko ce ljudi opet da izadje... ne razumem se u policijsku logistiku i nit me zanima ali znam da kad neko nema sta da izgubi sa njim se nije zaebavati...mogao bi i ja iz samog srca bg-a da pricam kako je u mojoj bransi i da nemam ljudski posao na filmu 2 godine ali me zabole q... kad ti deca izadju na ulice a ti represiju iskazes nanjima znaj da ce doci njihovi roditelji a nece doci praznih ruku...
dr.Kadžija
12-10-2010, 12:15
Znam boti-veruj i ja znam mladica za koga znam da je gej i grozi se svega...i kaze sta ima da paradiraju-ja im ne bih nikada dao zastitu policije vec kad oce dao bi i gejevima i ljuima na ulici kamenice i nek se poubijaju..jebiga 1000 izopacenika porobilo dvomilionski grad -pa to nema nigde na ovom svetu...Neko je ovo dobro smislio-a ja mislim da je ova vlast da bi opravdala ne ulazak u EU u koju ce uci na sveti kurovdan...
mi u EU moramo, hteli to ili ne....sve ostalo je predstava. Mi smo potrebni EU, ne zbog Srbije ili nas samih, već zbog ostvarivanja nekih krupnijih planova.
Sad dolazi hilari da obavesti vladajuće političare kako treba da se naguze i natrte :lol:...a možda i dolazi da saopšti borisu da je vreme da se skloni kako narod ne bi potpuno odlepio i poremetio dugoročne planove (mada, ne sumnjam da i za tu varijantu imaju već pripremljen scenario)
a onaj debil homen se slika sa pedercicima koji drze plakat smrt drzavi... :lol:
dr.Kadžija
12-10-2010, 12:16
grad je već pokriven,ranije je CUO imao oko 36 kamera, preuzete su i kamere bk, i dodato još na kritičnim mestima. Taj sistem video nadzora uveliko funkcioniše...
Za samu paradu je postavljen mobilni sistem...
ne pričam o tome, već o ozbiljnijim radovima, poput onih u Londonu, gde ima 4 miliona uličnih kamera, u gradu koji ima 8 miliona ljudi. Svakome se lice snimi u proseku oko 300 puta dnevno. Ka tome se ide...
mi u EU moramo, hteli to ili ne....sve ostalo je predstava. Mi smo potrebni EU, ne zbog Srbije ili nas samih, već zbog ostvarivanja nekih krupnijih planova.
Sad dolazi hilari da obavesti vladajuće političare kako treba da se naguze i natrte :lol:...a možda i dolazi da saopšti borisu da je vreme da se skloni kako narod ne bi potpuno odlepio i poremetio dugoročne planove (mada, ne sumnjam da i za tu varijantu imaju već pripremljen scenario)
jel ti zaebavas? :lol:
aj bre idem da jedem nesh ..kaka eu kaki bakrachi... tamo nece niko vise da udje, izhebali su se sa turskom pola malih zemalja bi da izadje jer su shvatili u koja su se gowna ubachili...imam klinca jednog bio 5 dana u italiji i doneo 1000 fotqi..bolonja firenca treviso prazzno sve preko dana kafei prazni nema ljudi na ulicama... kriza u italiji je poprimila taqe razmere da je to za neverovati..u sloveniji demonstracije oce da izadju... a mi ocemo in :lol:
ne pričam o tome, već o ozbiljnijim radovima, poput onih u Londonu, gde ima 4 miliona uličnih kamera, u gradu koji ima 8 miliona ljudi. Svakome se lice snimi u proseku oko 300 puta dnevno. Ka tome se ide...
jel i sta?... kad igra west hem mogu da stave 10000000 kamera al ima milion pubova koji blokiraju sve dosljcak kvrtove jer hooligani sa motqama idu da ebu mater idijcim apaqijima i kome sve ne... treba da idem tamo...i stalno odlazem...pun mi q vise belog i ovog naseg sveta
Ej, al kakve veze ima ovo sa paradom ljudi? :facepalm: Završena je parada a posledice analizirajmo na drugim temama od !Spoljne politike do Srbija me ubija, Vlada R Srbije i ostalih. Od svake teme napravite chat temu a imate i za to adekvatnu temu. Zove se "Politički "chit-chat" debatni klub". Ajde pomozite mi malo da pokrenemo celi PDF "Politika" i napravimo sebi prijatno okruženje za iznošenje misljenja i stavova. :)
Mr.OneTwo
12-10-2010, 13:23
ne bih rekao da su muda u pitanju nego psihologija mase. kada te povuce masa, ne mozes da razmisljas racionalno niti si svestan svih rizika. jednostavno pratis rulju i u tebi se bude svi animalni instikti. odlicno znam o cemu pricam jer sam i sam milion puta potpadao pod uticaj mase.
sve ovo, naravno, nikako ne opravdava one koji su ponovo rusili nas grad. nista ne moze da opravda jedne obicne vandale. kao sto rece ovaj car od pandura, totalno smekerski:
http://www.youtube.com/watch?v=tevNVjw6wfw
a 5 oktobra kad su rusili bilo bravo momci samo rushite da ode tiranin.... a danas dolazi ona koja je bombardovala bg izmedju ostalog pa joj svi titraju trule yayniqe.... :lol:
neq rushe.. doq ne porushe poal bg-a nece da nam svane... jedino taqo dodje neqima iz doopeta u glavu
...
Hoćeš da kažeš da ja ne znam o čemu pričam :)
retko ko ima priliku da sagleda kompletnu sliku i hronologiju događaja...
vandalizam je sporadična pojava, sasvim normalna u takvim situacijama... ali ona ne bi trebala da utiče na mišljenje o događanjima.
Bilo je dovoljno da se isprazne ulice pre te ebene parade i time pokažemo šta mislimo o tome... To nije moglo jer bi svakako bilo bar jedne grupe ljudi, instruisane i plaćene (možda) koja bi pokrenula bar privid nereda...
Organizatori su znali da niko neće prići samoj paradi, tako da ova dva događaja i ne mogu da se dovode u vezu...
dr.Kadžija
12-10-2010, 14:14
baš to što kažeš mane :)...nasilje je bilo potrebno, jer ono rađa novo nasilje, i tako u krug...to je ono što vlastima odgovara. Izostanak bilo kakve reakcije na gej paradu bi bio poraz za njih, i zato se moralo obezbediti da frke bude po svaku cenu
pa normalno...qonfliqt navijacaha i zandarmerije imas posle svaqe utaqmice u manjoj ili vecoj meri...ovde chaq nije bitno dal je neqo ozbiljno organizovao ili ne vec je bitan naboj zla medju qlincima a on nije doshao od gudre belog ili sho su dobili po 20 evra da razbijaju vec zbog toga shto su svedoci lazhi i licemerja kojim vlast truje narod ovih 10 godina..a deca to najbolje osecaju .... sledece geneeracije ce biti josh gore aqo ovima ne stavimo qamen oko vrata milom ili silom..i ovo govorim ko intelektualac koji poznaje istoriju i misli na spas ovog naroda i drzhave za koju ove na vlasti zabole qrasni quratz qad mogu da se sliqaju iza transparenta smrt drzhavi... to vishe nije qiqs to je bolest a boesno tqivo samo mozhesh da otfiqarish jer zna se sha bude ako to ne uradish...
Mr.OneTwo
12-10-2010, 14:31
Hoćeš da kažeš da ja ne znam o čemu pričam :)
retko ko ima priliku da sagleda kompletnu sliku i hronologiju događaja...
vandalizam je sporadična pojava, sasvim normalna u takvim situacijama... ali ona ne bi trebala da utiče na mišljenje o događanjima.
naravno da necu. :) izneo sam samo neko licno iskustvo. razularena gomila je vrlo zajebana stvar, i oni koji nemaju nikakvu meru i granicu bi trebalo da se klone iste.
e sada, misljenja sam da je sve ovo bilo odlicno organizovano. takodje mislim da obraz, 1389 i slicne organizacije ne mogu da uspesno organizuju ni komplikovane akcije kao sto su vezivanje pertli i brisanje slinavog nosa. sigurno ima politicke pozadine i ocigledno je da je organizaciju svih ovih nereda odradio neko ko odlicno zna svoj posao. poturili su maloletnu decu u prve redove a iza su isli oni stariji i opasniji. onoliki broj kamenica sigurno ne moze da se nadje u centru i to je dopremljeno sa strane. cuh i da su pronasli vatreno oruzje... takticki udari na kordone murije sigurno nisu nasumicni. molotovljevi kokteli na ds i napad na prostorije sps-a sigurno nemaju bas puno veze sa paradom pedera... policija je maltene predstavljala glinene golubove na ulicama. reagovali su neocekivano blago, mozda i najblaze ikada. ali svejedno su odradili dobar posao na ulicama. ostaje da se vidi i ko je zabranio policiji da sprovede preventivne mere, jer meni neverovatno zvuci da oni nisu znali sta se sprema i da nisu mogli da umanje sve ove incidente nekim hapsenjima i slicnim stvarima. dakle, ko je sve ovo organizovao i koji je cilj svega, ostaje posao za policiju. : )
Mr.OneTwo
12-10-2010, 14:33
sta rusi?
:afro: Bravo
rusi
sta rusi?
pa to
:afro: Bravo
:facepalm: Umorili ste se od kucanja o gej paradi jelda?
причалица
12-10-2010, 19:26
obećala sam da neću ništa da pišem ovde, ali moram.
danas me spopao kolega, koji inače živi u mekenzijevoj, kako je sve super što su klinci razvalili i tako, jer je on ''sve to gledao svojim očima i baš su pokazali onim pederima''.
gledam ga i ne mogu da verujem šta priča...rekoh mu da mi više ne pominje paradu, jer će sve to onda da se desi svake sledeće godine i neću da živim u beogradu koji je svaki čas razbijen...neću, bre, niko da divlja po ulici.
rekoh mu da su ovde najdeblji kraj izvukl policajci i da je dobro kako su prošli....jadni ljudi, moraju da tuku sopstvene klince.
ali, plaćeni su za to, pa neka tuku....nije to lako, je l da?
još nešto - kod mene na fakultetu radi jedan r. lj. koji je iz 1389. to je neviđeni debil. ali neviđeni....i sad je mene sramota što ga vidim na tv da nosi tamo neke ikone ispred pedera ili ka pederima, svejedno...šta su sve sveci videli očima svojim kroz te ikone, to samo sveti Bog zna.
ali, eto, svako ima slobodnu volju....pa i budale.
a tis ko neki obersturm... jelda? da mi je znati sta izigravash ovde qad nas pishe samo 3-4 ybt...
a i ministar vam je do yaya.. kazhe strashno je vi ne znate shta su oni uradili poqupovali su pratjqe pod qineza ljudi pratqeeeee...a on izveo hamere na decu...ko ona matora svinja micun sto vice u squpshtini to su fashisti i ubice...pichqa im materina debilna...
:facepalm: Umorili ste se od kucanja o gej paradi jelda?
:) nismo
QueenOfClubs
12-10-2010, 21:06
Ја јесам :neutral:
obećala sam da neću ništa da pišem ovde, ali moram.
danas me spopao kolega, koji inače živi u mekenzijevoj, kako je sve super što su klinci razvalili i tako, jer je on ''sve to gledao svojim očima i baš su pokazali onim pederima''.
gledam ga i ne mogu da verujem šta priča...rekoh mu da mi više ne pominje paradu, jer će sve to onda da se desi svake sledeće godine i neću da živim u beogradu koji je svaki čas razbijen...neću, bre, niko da divlja po ulici.
rekoh mu da su ovde najdeblji kraj izvukl policajci i da je dobro kako su prošli....jadni ljudi, moraju da tuku sopstvene klince.
ali, plaćeni su za to, pa neka tuku....nije to lako, je l da?
još nešto - kod mene na fakultetu radi jedan r. lj. koji je iz 1389. to je neviđeni debil. ali neviđeni....i sad je mene sramota što ga vidim na tv da nosi tamo neke ikone ispred pedera ili ka pederima, svejedno...šta su sve sveci videli očima svojim kroz te ikone, to samo sveti Bog zna.
ali, eto, svako ima slobodnu volju....pa i budale.
Ne mislis li prico da je vlast mogla ocekivati i ocekivala ovo razbijanje (koje ne opravdavam, naravno)? Zasto je uopste bila potrebna ova sramna parada ( medju njima cujem bio i osvedoceni pedofil)?
al ko sto neko rece.. kao sto je " Prozor morao pasti", tako je i Parade "ponosa" moralo biti po svaku cenu!
Jos jedna paralela: Nato bombardovanje RTS-a.., znalo se da je zgrada meta, a ipak ostavili ljude u njoj da rade.
Tako i ovo, znalo se da ce biti razbijanja i d aje 95% gradjana Srbije protiv paradiranja gejeva . Al ko shisha misljenje gradjana...
причалица
13-10-2010, 09:39
očigledno je da je sve rađeno pod pritiskom.
zašto? pa ne znam, ja ne mogu da sagledam kako političari razmišljaju, uglavnom su mi odvratni....ali, rešili su da naprave paradu. oni su rešili, a ''mi'' ih birali da rešavaju svakakve stvari, pa i te. paradu ne odobravam, ali kad s već dešava, mogu da je ignorišem, a ne da šaljem klince na ulicu.
ali, zašto mora da se sve razbije, jbt? zašto?
po koji put?
po koji put u ovih 20 godina ne mogu da izađem na ulicu, a deci kažem - ne smete da izlazite napolje danas! kakav to signal daje mojoj deci?
znaš kakav?
ovakav - ok, ne smem napolje. ovde stalno neka sranja. mama radi kao kreten, a jedva krpimo kraj s krajem. ma, ebeš ovu srbiju, odoh ja.
причалица
13-10-2010, 10:44
a zatim...ovo što se sinoć dešavalo u đenovi nema veze sa nekom paradom...ne znam da li ste gledali one divljake (njih nekoliko desetina, doduše) koji su uspeli da urade sve da ne bude utakmice.
što se mene tiče, to su pederi prve klase...ovo ostalo je sića.
jer i takav jedan opasno nedozreli majmun, pod etiketom da je strejt, će vaspitavati još goreg od sebe.
dakle, naša ''buna'' protiv parade jeste opravdana, ali ''naša'' buna nije ono što se desilo u nedelju u beogradu....to što se desilo 10. oktobra (a i sinoć, 12. oktobra) je nešto potpuno deseto, iščašeno i bez mozga....po mom mišeljenju.
viva italia...
http://www.youtube.com/watch?v=Q4P06U_pPV4
http://www.youtube.com/watch?v=n-OQ5qVchD4
http://www.youtube.com/watch?v=i0UoGiyzaf8
http://www.youtube.com/watch?v=Aq6y2t-uBow
http://www.youtube.com/watch?v=k4RFdBF3WK0
http://www.youtube.com/watch?v=9C-pgvLeXE0
http://www.youtube.com/watch?v=Uww3H1u6rJM
http://www.youtube.com/watch?v=eX8HTsmOjj4
http://www.youtube.com/watch?v=S9pjGIFNYhY
http://www.youtube.com/watch?v=0l1GkaoqDZg
http://www.youtube.com/watch?v=gIfgEwL2QMo&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=2--bs4OEiIg
Ne mislis li prico da je vlast mogla ocekivati i ocekivala ovo razbijanje (koje ne opravdavam, naravno)? Zasto je uopste bila potrebna ova sramna parada ( medju njima cujem bio i osvedoceni pedofil)?
al ko sto neko rece.. kao sto je " Prozor morao pasti", tako je i Parade "ponosa" moralo biti po svaku cenu!
Jos jedna paralela: Nato bombardovanje RTS-a.., znalo se da je zgrada meta, a ipak ostavili ljude u njoj da rade.
Tako i ovo, znalo se da ce biti razbijanja i d aje 95% gradjana Srbije protiv paradiranja gejeva . Al ko shisha misljenje gradjana...
qomunjare... i proshli i ovi...
Zazijavalo
13-10-2010, 12:43
Komunjare su imale zakone i protiv pedera i protiv onih koji kamenuju policiju...
Komunjare su imale zakone i protiv pedera i protiv onih koji kamenuju policiju...
jasta zazi
al' ovu su im deca...a znas qaqa su deca.. uveq gora od roditelja
Zazijavalo
13-10-2010, 12:45
Kak'a deca, bre. Ja sam deca komunjara. :pusi:
Ovi su neki... podmetnula ih neka kukavica. Sa zapada. :lol:
Kak'a deca, bre. Ja sam deca komunjara. :pusi:
Ovi su neki... podmetnula ih neka kukavica. Sa zapada. :lol:
pa tis dobLo dete... ovo su oni koji su bezhali sa chasova.. al' sad najozbiljnije.
imam u familiji neqe taqe.... ceo zhivot se izvlachili na nob i wwii... pusti zazi lep dan.. nec se nerviram
причалица
13-10-2010, 21:30
Deda: Je li sine, jel' si iš'o ti da biješ one pedere?
Ja: Ma nisam deda, šta me briga za njih.
Deda: Ih, treb'o si da ideš! Kak'i pederi, to su sve Amerikanci izmislili, jeb'o ih vasiona u dupe.
:raz_114:
Геј права после „параде поноса”
Предраг Аздејковић: Незапосленост није оправдање за насиље. – Др Јован Марић: Смањите потребу за егзибиционизмом
http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/152862/i/1/azd,mar.jpg
Прва одржана „Парада поноса” у Србији, која је 10. октобра ове године окупила око хиљаду ЛГБТ особа и грађана који се залажу за промоцију људских права, протекла је у знаку жестоких немира на улицама Београда. Ни недељу дана после овог скупа не стишавају се полемике да ли је, имајући у виду безбедносни ризик и преовлађујући менталитет по том питању, требало организовати ову манифестацију.
Саговорници „Политике” су др Јован Марић, неуропсихијатар и потпредседник Нове Србије, партије која се противила одржавању параде, и Предраг Аздејковић, председник Геј-лезбијског инфо-центра (ГЛИЦ).
Политика: Да ли је данас положај ЛГБТ популације бољи или лошији у односу на период пре „Параде поноса”?
Аздејковић: Оно што је добро јесте чињеница да се држава по први пут ставила на страну учесника параде и на страну владавине људских права. Ја раздвајам дешавања на паради од онога што се дешавало у другим деловима града, јер организатори параде нису организовали оно што се дешавало на београдским улицама. Лично сам био изненађен што је паради присуствовао толики број људи – преко хиљаду њих, али морам да кажем да се доста људи из страха вратило кући. Ипак, треба рећи да је на „Паради поноса” било више хетеросексуалних људи. Ја сам видео и доста старијих људи, па и један стрејт пар са дететом, који је дошао да подржи идеју слободе. Дакле, није било хиљаду, већ од 300 до 400 ЛГБТ особа, али за прву „параду поноса” то је фантастична цифра, с обзиром на то да је у околним земљама знатно мањи број људи први пут присуствовао оваквој манифестацији.
Међутим, мене не охрабрује цифра од 6.000 полицајаца која је чувала учеснике „Параде поноса”. То није слобода, на томе мора да се ради.
Марић: Мислим да је ситуација лошија после поворке, коју ја зовем поворком хомосексуално оријентисаних особа, а не „парадом поноса”. Ми, странка Нова Србија, сматрамо да је то била пародија поноса. Поворка није прошла центром Београда, већ кроз пуст град који је практично био опасан полицајцима. Мислим да је на тој паради било много више особа које нису хомосексуалне оријентације, већ су ту дошли да би се додворили ЕУ својом подршком ЛГБТ популацији. Иако је полиција маестрално одрадила свој посао и обезбедила све учеснике параде, мислим да ова манифестација није постигла свој циљ. Зашто то мислим? Зато што је у општој популацији између три и пет процената људи хомосексуално оријентисано, а то значи да у Београду и околини живи између 60.000 и 100.000 ЛГБТ особа. Нисам сигуран да су организатори задовољни што је на улицу изашло само 300 њих.
Аздејковић: Оно што је битно јесте да ја, после одржане „Параде поноса”, више немам осећање личне слободе. Сваки пут када сам изашао из куће после недеље, ја у сваком мушкарцу гледам потенцијалног убицу и плашим се да иза сваког ћошка може да изађе неки хулиган са мотком.
Политика: Да ли то осећање страха деле и остали припадници „Параде поноса”?
Аздејковић: Не, занимљиво је да су учесници „Параде поноса” веома поносни што су присуствовали овој манифестацији, јер сматрају да је то историјски догађај који се први пут десио у Србији и тврде да немају тај страх. Али, тај страх имају они геј активисти који су стално у медијима.
Политика: Пред одлазак на параду сте написали тестамент, да ли сте заиста веровали да постоји могућност да тог дана изгубите живот или сте хтели да скренете пажњу на угрожена права геј популације?
Аздејковић: Месец дана пре параде одлучио сам да ћу присуствовати, иако ми се баш и не допада. Много обавеза је на мени, па сам сва упутства оставио најближима у случају да ми се нешто догоди. Један мој колега је давно рекао да свако ко се бави геј активностима мора бити спреман и на то да се може десити да буде убијен.
Политика: У ком правцу мислите да ће се мењати мишљење и осећање јавног мњења после поворке?
Аздејковић: Поворка поноса као активистички израз није најсрећније решење за промоцију права ЛГБТ особа у Србији. Ја сам прошле године био против одржавања „Параде поноса”, али морамо натерати државу да нешто уради када је у питању ЛГБТ популација. Мене нервира чињеница да држава почиње да реагује тек на иницијативу ЕУ. Државу треба натерати да почне да ради на едукацији младих, јер су виновници ових нереда били и клинци од 15, 16 година… Ја се сећам свог професора из средње школе који нас је „учио” како су хомосексуалци зле чике које искачу из жбуња и силују децу у парку. Учесници поворке су показали да то баш није тако и демантовали приче да ће поворка бити повод за јавни секс на улицама. Видећемо шта ће показати резултати Цесидовог истраживања које се ради сваке друге године. Ове године забележен је пораст хомофобије у односу на 2008. годину.
Марић: Добили сте гето, били сте опкољени полицијом и носили сте жуте траке око руке. Ако анализирате побуну младих на улицама, ја дубоко верујем да је прорадио српски инат. Млади су вероватно читали да је 80-90 одсто грађана Србије било против параде и имали су доживљај да заступају тих 90 одсто становништва ако се буне против параде. Зашто је нападнуто седиште ДС и СПС, зашто је демолиран мамограф? То је заједнички бунт против институција система и свега што је споља наметнуто. Да резимирам, мислим да ће после ових догађаја бити мање симпатије према ЛГБТ популацији, али исто тако сматрам да дуготрајан процес едукације мора да почне. Чињеница је да вас у једном срећном друштву, у коме сви раде и имају вишак пара, неће нервирати нечија парада, али ако ви живите у друштву у коме немате млеко за дете, у коме млади уче а не могу да се запосле, морате знати да је вредносни систем потпуно поремећен и то иритира младе.
Аздејковић: Ја себи не бих дозволио тај луксуз да се стављам на страну насилника.
Марић: Ја сам против насиља. Правите разлике између објашњења и оправдања. Да ли су они сви садисти и манијаци?
Аздејковић: Јесу.
Марић: Па, ја мислим да нису. Не можете младића од 16 година тако посматрати. Морате га посматрати у ширем контексту, гледати у каквом друштву се развија, какав му је систем вредности…
Политика: НС начелно нема ништа против европских стандарда, али има против геј параде која је на неки начин европски стандард. Да ли је то контрадикторно?
Марић: Ја сам објаснио зашто сам против такве манифестације. Права се свакако морају поштовати, али мора се пронаћи начин који није иритантан, с обзиром на наш менталитет. Очигледан пример су догађаји у Ђенови, које тумачим као инат на најаву забране екстремних навијачких група.
Аздејковић: Али, држава мора бити јача од тога.
Марић: Држава и јесте јача, то је и показала, али мора се кренути од вредносног система, што је веома озбиљна тема. Морају се афирмисати нематеријалне вредности, као што су пријатељство, образовање, љубав… То је дуготрајан процес, али власт на томе мора да ради, уместо свакодневног разметања јахтама, скупоценим сатовима и слично.
Аздејковић: Геј популација је део овог друштва и дели све његове проблеме. И нас, као и друге брине сиромаштво и незапосленост. Ја јесам бесан, али никада не бих узео палицу и кренуо да бијем некога због тога. Због тога не могу да оправдам овакве поступке, јер онда фразом „изиритирана деца” можемо оправдати свако насиље, што је недопустиво. Мене брине што је у целој причи око геј параде најмање било речи о геј правима. Политичке партије су пронашле свој интерес повезан са ЕУ, навијачке групе и десничарске организације су желеле да се профилишу на јавној сцени као њени противници, полиција је желела да покаже како је професионална и може да се избори са тим, а сва одговорност сваљује се на геј популацију која је наводно изазивала. Ти људи који су у недељу изашли на улице, желели су да се осећају јачим тиме што ће тући неког другог, све се држећи за „српски национални идентитет”.
Политика: Да ли је „Парада поноса” најбоља идеја у борби за права ЛГБТ особа?
Аздејковић: По мом мишљењу у параду је уложено сувише енергије, а мало је позитивних резултата. Мислим да постоји много бољих начина да се схвати да гејеви и лезбијке живе у овој држави. Рецимо, уколико би они лично обилазили школе, деца би могла да виде да нису чудовишта.
Марић: Нисам сигуран да је добра идеја да се едукација спроводи да такав начин, јер су млади у том периоду веома осетљиви.
Политика: НС је тражила да се тужилаштво позабави вашом реченицом објављеном на Интернету која гласи „Шетали смо – цркните!”?
Аздејковић: Оно што мене нервира јесте то што су многобројне групе на „Фејсбуку” шириле мржњу, а тужилаштво није урадило ништа. Ми смо тражили хапшење Младена Обрадовића из „Образа” још прошле године, али он је ухапшен тек на дан параде. На самој паради се могло чути да је држава одговорна за све што се догодило, јер је политика која преовлађује то направила и слажем се са тим. Вредности које су неговане довеле су до тога да клинци изађу на улице и разбијају град и то мора да се мења.
Политика: Да ли је реченица, препуцавање на Интернету, разлог због кога би требало да реагује тужилаштво? О томе је на РТС-у говорила Дубравка Филиповски.
Марић: Нисам упознат са том изјавом. Не верујем да је ово друштво у коме ћете моћи да се држите за руке и љубите са својим дечком на улици. Ја нисам за то ни да се хетеросексуални парови љубе насред улице. Ипак су то интимне ствари. Слажем са градоначелником Београда Драганом Ђиласом који је рекао да треба размислити да ли у будућности треба организовати скупове тако великог безбедносног ризика. На свему томе се мора дуготрајно радити – са једне стране друштво мора постати толерантније, али и геј популација мора да смањи ту потребу за егзибиционизмом.
Аздејковић: Не слажем се са изјавом градоначелника Драгана Ђиласа, мислим да се ради о замени теза. Та изјава је скандалозна.
Политика: Ако јавно мњење буде на истим позицијама следеће године, да ли мислите да би требало организовати параду?
Аздејковић: Мислим да организатори треба да прате ситуацију и да размисле да ли се то уопште исплати. Плашим се да држава не заузме став да је парада одржана, да је то довољно и да се на томе заврши. Парада треба да буде почетак рада на томе да једног дана све то постане досадан догађај који никога не узнемирава.
Политика: Да је НС на власти, да ли би забранила параду?
Марић: То су одлуке које доноси председништво странке, а моје лично мишљење је да то није добар начин борбе, иако сматрам да дискриминација не сме да постоји. Додатни проблем ствара и то што се те вредности намећу споља, а нису све вредности примењиве на овдашњи менталитет. Треба усвајати позитивне вредности које је могуће имплементирати, а препознати оне које ће бити прихватљиве за десет година и на њима радити.
Катарина Ђорђевић
Бранка Малиш
објављено: 18/10/2010 Извор : ПОЛИТИКА
На славији испред кордона декица са шеширом је, питао полицију зашто стоје ту и бране педере?Изговор који полиција наводи јесте тај да морају да зареде за хлеб.На тај одговор декица је из своје торбе извадио векну хлеба и да полицајцу уз речи „Ево ти хлеба ако ти треба, немој да те ПЕДЕРИ ХРАНЕ ЛЕБОМ“
На то је уследио смех и аплауз свих присутних.
http://razbibriga.net/ (http://www.srbijazemljaheroja.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/10/qwqw.jpg)
Dakle deka je oličenje zdravog duha, humora i razuma u Srba ! Bravo Deda ! :deka:
причалица
27-10-2010, 18:06
Dakle deka je oličenje zdravog duha, humora i razuma u Srba ! Bravo Deda ! :deka:
jadan deka....dobar deka.
i to malo 'leba što ima, hoće da da...bole njega za paradu.
Prva presuda za nerede tokom Parade
12. novembar 2010. | 16:29 | Izvor: Tanjug, b92 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=11&dd=12&nav_category=16&nav_id=471926
Beograd -- Izrečena prva presuda za nerede tokom Parade ponosa. Dve osobe osuđene zbog ometanja policajaca u obavljanju dužnosti.
http://razbibriga.net/imported/2010/11/5672051124cdd5d4bf114c602143710_orig-1.jpg
Milan Vacić (19) i Milan Rus (19) osuđeni su u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na 6 meseci zatvora, uslovno na 2 godine, zbog ometanja službenog lica u obavljanju službene dužnosti tokom Parade ponosa.
Sud je ukinuo pritvor Vaciću i Rusu, koji su psovali policajce koji su obezbeđivali tu manifestaciju.
Ovo je prva presuda koja je izrečena izgrednicima koji su tokom Parade ponosa pravili nerede po Beogradu.
Milan Vacić je, inače, rođeni brat Miloša Vacića, vođe Srpskog narodnog pokreta "1389".
Posle izricanja presude, sud im je ukinuo pritvor u kojem su proveli nešto više od mesec dana. Zbog prebukiranosti beogradskog Okružnog zatvora Vacić i Rus bili su u pritvoru u Požarevcu.
Moj komentar :
A sad osim zakona o sprečavanju izloženosti građana duvanskom dimu (zakona protiv pušenja) još malo o LBGT populaciji i huliganima...Bitno da se puši (dimi) i da se sklone okice sa kursa evra i potrošačke korp(ic)e...:g:
Pa da se podsetimo kako je bilo ... http://www.b92.net/info/vesti/index.php?dd=10&mm=10&nav_category=16&nav_id=464314&yyyy=2010
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/259415/Prekinuta-Parada-ponosa-u-Splitu
pa nismo najgori..:hm:
причалица
12-06-2011, 12:09
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/259415/Prekinuta-Parada-ponosa-u-Splitu
pa nismo najgori..:hm:
pa ako ćemo sa krvatima da se poredimo, onda da ide sve u tri lepe....missim, ne bih sa njima da se poredim ni u čemu.
http://razbibriga.net/clear.gif
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/173229/Parada+ponosa+2.+oktobra.html
Iako je vest, definitivno i žešće skretanje sa vruće teme Kosovo gde se , po svemu do sada viđenom, u najskorije vreme očekuje čudo !!,,... (nije debela, nemačka mečka bila u BG da
samnom popije kafu !) ...
A ko će da plati štetu ? ? ?
„bravo“ !,,.. samo treba ispoštovati tradiciju …...........5 Oktobar bi bio pravi datum !!!!!!
http://razbibriga.net/imported/2011/08/305744-1.gif
причалица
27-08-2011, 09:59
ovo je na granici govora mržnje.
E, baš mi je drago... da ti se toliko sviđa :igrac:
Sandokan
30-09-2011, 13:01
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=09&dd=30&nav_id=545889
Mslm da će priča sa paradom tek sad da se zahukta :aha: .... samo da nam neki slon neopaženo ne proleti u medjuvremenu :hm:
dublja je to pricha nego sto se plasira u javnost..
причалица
30-09-2011, 21:30
i, hoće li je biti? ovo je pitanje u minut do ponoć.
причалица
30-09-2011, 21:35
e, sad mi lakše :)
причалица
30-09-2011, 21:41
ovo moš da se spoji sa već postojećom temom :sojka:
причалица
30-09-2011, 21:46
ima Boga....
pa kakve sad to veze ima :pada:
Kratak protest LGBT aktivista
BEOGRAD, 1. oktobar 2011. (Beta) - Članovi organizacionog odbora Parade ponosa na kratko su u subotu posle konferencije za novinare u Medija centru, izašli na ulicu i zaustavili saobraćaj na Terazijama.
Konferencija za novinare održana je povodom zabrane održavanja Parade ponosa.
Tridesetak aktivista LGBT organizacija na Terazijama je zaustavilo saobraćaj držeći transparent na kome je pisalo "Ljubav. Normalno", na iznenadjenje vozača koji su se zaustavljali i malobrojne policije koja je stajala na uzlazu u Medija centar.
Akcija je završena mirno, a ubrzo je na Terazije pristigao i veći broj policajaca. Saobraćaj na Terazijama je posle nekoliko minuta normalizovan.
Sad bi policija trebala da postupi po zakonu i podnese prijave protiv svih koji su organizovali okupljanje uprkos striktnoj zabrani okupljanja :ljut:
treba zabraniti nasilje :mirka:
em su gejevi em hoće da paradiraju :smeh:
i ko ce sad da cisti farbu sa ulica? :mirka:
Kakvi su to huligani :eek: obustavili saobraćaj, vređali i još isprljali pola grada :kk:
rile_nezni_oblak
01-10-2011, 15:14
misljenja sam da su ovi na vlasti zabranili paradu jer se plase naroda, ne mare oni previse za ucesnike i ostale... to okupljanje onih koji nisu zeleli da se gej parada odrzi je vrlo lako moglo da se pretvori u jedan veliki bunt naroda protiv vlasti zbog skroz lose situacije u koju su doveli ovu zemlju... tu im ne bi pomogli ni svi policajci u srbiji... zato su se verovatno vodili logikom - bolje spreciti... iskusan je dacic, on je vec pros'o kroz sve to jednom, ne tako davno...
Potpuno licemerno sa Daciceve strane. Nije trebao ni onu prvu da dozvoli, onda. Mada, tad je skontao da nije u stanju nikog da zastiti, ni svoju policiju, a kamoli narod. Sad, neka nam se smeje cela medjunarodna zajednica, ma ceo svet. Ako si vec otvorio pandurinu kutiju, onda idi napred, a ne vodi se politikom - ocu kakim, necu kakim. Uzas.
I ne treba spremano je nasilje i krvoprolice :kk:
i koliko cujem ipak je danas odrzana u manjem obimu :aha:
supermen*prvi
01-10-2011, 20:33
I ne treba spremano je nasilje i krvoprolice :kk:
i koliko cujem ipak je danas odrzana u manjem obimu :aha:Nije odrzana. Par peskira nesto nacrtala na asfaltu i uvatili maglu.
:aha:
http://razbibriga.net/imported/2011/10/nekacelasrbijasada-1.jpg?1317505026
Beograd
Izvor: Beta
05.10.2010
POZADINA GEJ PARADE ......
http://razbibriga.net/clear.gif
- Komentar : S. Marjanović
Ne verujem da je Parada ponosa otkazana da bi se sprečili sukobi homoseksualaca i onih koji bi da im polupaju glave zato što vole drugačije od njih. I ne verujem da je političar sa najvećim brojem državnih funkcija, Ivica Dačić, kako tvrdi, sam odlučio da u Beogradu zabrani okupljanje i šetnju onih što vole samo one istog pola
Verujem da je gej paradu zabranio predsednik Srbije Boris Tadić, ali i da njegova odluka nema veze ni sa homoseksualcima, njihovim pravima, sprečavanjem novog ruženja Beograda i sličnim objašnjenjima koje smo slušali prethodnih dana. Verujem da je stvar malo ozbiljnija.
Stvari u Srbiji i oko nje danas, 11 godina posle 5. oktobra, ogromnom brzinom se zgušnjavaju na našu štetu: Kfor i Euleks napadaju Srbe na severu Kosova; Albanci počinju da ubijaju Srbe u enklavama; muftija Zukorlić huška Bošnjake protiv Srba; ambasador Konuzin nam usred Beograda očitava patriotske priče pisane u Moskvi; Mađari tuku Srbe u Temerinu; vlada u Budimpešti preti da će u EU blokirati Srbiju zbog Zakona o restituciji; Zagreb poništava sudske odluke Beograda o ratnim zločincima; Tadić neslavno prolazi u razgovorima sa čelnicima SAD i EU tokom Generalne skupštine UN... Nažalost, ovo nije kraj i niko ne zna kako će se završiti.
Sve se ovo dešava dok čekamo da li će nam EU dodeliti status kandidata i datum pregovora, na početku predizborne kampanje u Srbiji, i sve ovo se dešava zemlji koju vodi predsednik Tadić, koji je u odnosu na Zapad do sada bio najkooperativniji lider u regionu. Ali, ma koliko bio kooperativan, Tadić je morao da reaguje iako gotovo da i nema čime. Posle odbijanja da ukine Srbiju na severu Kosova i nepristajanja na medijski spin da su Srbi na severu kriminalci, ukidanjem gej parade on je poručio najmoćnijim zemljama čiji su ambasadori žarko želeli da šetaju sa gejevima da neće mirno gledati kako ga precrtavaju i umesto njega dovode neke svoje nove prijatelje.
Blaga reakcija SAD i EU na zabranu parade pokazuje da je poruka shvaćena i čeka se njihov odgovor koji možda stigne već 12. oktobra. A od tog odgovora će zavisiti da li Tadić biti prinuđen na modifikaciju dosadašnje politike „I Kosovo i Evropa", ili će biti kasno za svaku promenu politike.
Upravo tako, do poslednje reči ali onaj skakavac Đelić još uvek svira po naučenim notama kako su Srbiji bliska samo dva prioriteta : (naravno, prvo) EU.... i Kosovo ?!! On i BOTA .... jedna misao = dva bolida !!
Pitanje : " Ko je treći na vidiku - posle izbora ? " http://razbibriga.net/imported/2011/10/piljci10-1.gif
Ne podrzavam nikakvo nasilje ali isto tako ne podrzavam homoseksualnost i kod zena i kod muskaraca.To je jednostavno neprirodno i nenormalno jer ako je normalno zasto onda postoje uopste dva pola?Kako je krenulo plasim se da mi heteroseksualci ne postanemo na kraju manjina.Zar nije za svakog muskarca dodir zenske ruke i zenski poljubac nesto posebno i isto tako za zenu dodir muske ruke i muski poljubac.Kako nekome moze da bude simpaticno ili nesto vise kada vidi dve zene ili dva muskarca da se ljube?Sada ce verovatno da pocne pljuvacina po meni zbog komentara ali nadam se da ovde ima osoba oba pola koji misle kao ja.E gde ide i na sta ce da lici ovaj svet...
причалица
13-09-2012, 15:27
Do održavanja „Parade ponosa”, manifestacije koja okuplja predstavnike gej, lezbijske, biseksualne i transseksualne orijentacije, ostalo je nepunih mesec dana, a prebijanja gej aktivista i zakazivanja paralelne šetnje neodoljivo podsećaju na već viđeni scenario ove manifestacije, koja je u poslednje tri godine – dva puta bila otkazivana. Naime, prošlog vikenda je u Fruškogorskoj ulici u Beogradu pretučen gej mladić V. M. (25). Savez ratnih veterana Srbije najavio je juče da će 6. oktobra u Beogradu održati „Paradu srama”, sa ciljem da pažnju javnosti skrene na problem ratnih veterana koji su, kako se ocenjuje, najmarginalizovanija grupa ljudi u Srbiji.
Član organizacionog odbora „Prajda” Boban Stojanović kaže da je „Parada ponosa” prijavljena policiji još u maju i da se organizatori ove manifestacije trenutno nalaze u fazi prikupljanja nekih komunalnih dozvola, jer će parada istovremeno biti i skup u pokretu i skup na zelenoj površini. On podseća da je ove godine promenjen koncept „Prajda”, pa će samoj „Paradi ponosa” prethoditi festival koji će trajati od 30. septembra do 7. oktobra – u okviru festivala biće organizovane žurke, izložbe, javne debate i čitanje poezije.
– Koncept smo promenili jer smo uvažili glas javnosti – rečeno nam je da je potrebna edukacija javnosti i javni dijalog o problemima sa kojima se susreću predstavnici LGBT populacije. Sama „Parada ponosa” biće organizovana na istom mestu i u isto vreme kao i prethodnih godina, da policija ne bi bila u situaciji da pravi novi plan zaštite učesnika – ističe Boban Stojanović.
On, međutim, dodaje da iskustvo iz prethodnih godina govori da je moguće otkazivanje prajda u poslednjem momentu, ali konstatuje da od njih ne zavisi da li će ovaj skup biti zabranjen.
Stojanović kaže da organizacioni odbor „Beograd prajda 2012” smatra „potpuno neprihvatljivim ocenu ministra policije Ivice Dačića da je sloboda mirnog okupljanja građana zavisna od procene bezbednosnih službi”.
– Ovakva izjava je u suprotnosti sa Ustavom Srbije i standardima koji jasno obavezuju Srbiju kao članicu Saveta Evrope, a komentar ministra policije shvatamo kao pokušaj opstrukcije i demotivacije organizatora „Prajda” i kao jedan od načina da se digne tenzija u društvu i da se debata o prajdu prebaci na politički nivo, što predstavlja i ideološku opstrukciju ove manifestacije. Naime, prajd je prilika da se ukaže na položaj LGBT populacije i probleme sa kojima se ona suočava, a nije povod za politička prepucavanja. Ako država tri godine nije u stanju da zaštiti pripadnike „Parade ponosa”, onda to govori o moći i nemoći države, a ne o učesnicima prajda – kaže Boban Stojanović.
On takođe podseća da nijedna osoba koja je pretila učesnicima „Prajda” prošle godine nije procesuirana, a javnost nije dobila odgovor – ko su ti ljudi, šta su planirali i zbog čega nisu uhapšeni. Direktor policije Milorad Veljović je kratko za „Politiku” rekao da ćemo narednih dana dobiti odgovor policije o njihovim pripremama za „Paradu ponosa”.
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Protest-veterana-i-Parada-ponosa-istog-dana.lt.html
* (http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Protest-veterana-i-Parada-ponosa-istog-dana.lt.html)****
samo nam još ovo nedostaje na ovu vrućinu :facepalm:
http://textanim.com/t-a377-no-5/63/74-%2010-1-134755439916bLDa.gif
Што не отворе неки кафић и тамо нека се скупљају?
Мислећи да је страница доступна само регистрованим члановима, неко из Квирија
центра објавио је текст пун увреда на рачун полиције, а у склопу текста се чак и
позива на ширење лажи и лоших гласина о суграђанима.
Текст можете прочитати на њиховом сајту ОВДЕ. (http://www.queeriacentar.org/index.php?view=entry&year=2012&month=07&day=01&id=12%3Atest&option=com_lyftenbloggie&Itemid=18)
Dragi i drage,
Ukoliko čitate ovaj tekst znači da ste ulogovani i da se nalazite na privatnom delu našeg sajta. Kao i obično, molimo vas da informacije koje su vam ovde dostupne ne objavljujete javno.
Kao organizatori ovogodišnje Parade ponosa, GSA i Kvirija centar preuzeli su na sebe veliku odgovornost i imaju veoma važan zadatak da spreče ponavljanje scenarija iz 2011. i 2009. godine. Nova vlast u Srbiji (baš kao i stara) u svakom smislu ignoriše prava GLBT populacije i ne želi da omogući održavanje Parade ponosa, a u to smo se svi mogli uveriti prošle godine. Jasno je da ne možemo da računamo na podršku političara koje zanimaju isključivo fotelje, a još manje na zaštitu bezbednosnih organa, tj. neorganizovane horde masnih provinicijskih “policajaca” koje će Ministar Ivica, ukoliko nije u toku neki novi štrajk, da dopremi do Beograda kako bi se oni (sve sa smradom paštete ipraziluka iz usta) da nas “zašite” na ulicama našeg grada. Videli smo kako nas “policija” štiti sve ove godine… znamo da bi ti nazovi policajci najrađe stajali s druge strane kordona i mlatili učesnike Parade zajedno sa svojim jednako masnim i smrdljivim istomišljenicima, huliganima i besposlenim probisvetima, “patriJotama”.
Ukoliko želimo suštinski promeniti status GLBT populacije u Srbiji, moramo prvenstveno da radimo na reformi celokupnog društva – od političara i njihove privatne policije GLBT populacija ne može mnogo da očekuje. Prazna obećnja koje od vlade povremeno izdejstvuju zvaničnici Evropske unije ništa ne znače – ta obećanja nisu sprečila ni jedan jedini čin nasilja nad GLBT osobama na ulicama Beograda i Srbije. Vreme je da mi, GLBT aktivisti, aktivno primenimo strategiju koja se već decenijama uspešno primenjuje u Zapadnim zemljama gde je, zahvaljujući upravo ovoj strategiji, status GLBT osoba neuporedivo bolji od onog u Srbiji.
Strategija je jednostavna: da bi reformisali društvo, morate promeniti mišljenje većine građana. Jedan deo te borbe je promovisanje manifestacija kao što je Parada ponosa, ali drugi (možda čak i važniji) deo te borbe je diskreditovanje protivinika GLBT prava, tj. homofoba svih vrsta, od fašista i huligana do verskih fundamentalista i njihovih ideoloških “otaca” u mantijama.
Ali kako diskreditovati homofobe u zemlji u kojoj ti isti homofobi čine većinu populacije?
Odgovor je polako, postepeno, i počevši od pojedinca. Baš kao što to rade GLBT aktivisti iz Severne Amerike i Zapadne Evrope, GLBT aktivisti u Srbiji moraju da deluju na lokalu i da u svojoj ulici i u svom komšiluku utiču na diskreditovanje homofoba. To se postiže direktnim diskreditovanjem svakog poznatog homofoba iz vašeg kraja širenjem loših glasina o tom pojedincu. Cilj je da se homofobija u društvu poistoveti sa nasilništvom, primitivizmom, rasizmom, antisemitizmom, i slično. Ukoliko znate nekoga ko je homofob, religijski fundamentalista ili homofobni sveštenik, član desničarske organizacije, ili član jedne od nacionalističkih političkih partija kao što su Dveri, SRS, i DSS, širite glasine o njima – optužite ih za nasilje nad ženom i decom, za alkoholizam, za rasizam i mržju prema Jevrejima i nacionalnim manjinama. Ne morate to činiti direktno, ali kroz glasine (“priča se po naselju”) možete ostvariti cilj relativno brzo i efektivno. Ne oklevajte zbog neosnovanog osećaja grižnje savesti prema tim ljudima – u većini slučaja vaše optužbe neće biti daleko od istine, a kada su u pitanju prava GLBT populacije cilj uvek opravdava sredstvo.
Ova strategija možda zvuči esktremno, ali ona je već oprobana na Zapadu i njen efekat je veliki. Kada se homofobija i protivljenje održavanju Parade ponosa poistoveti sa agresijom, mržnjom, i primitivizmom, većina će polako početi da se srami sopstvene homofobije i da menja svoje mišljenje. Čak i oni koji ne promene mišljenje neće smeti svoj stav da iznesu u javnost iz straha da će ih neko optužiti za rasizam, primitivzam, itd. I mediji će prepoznati novu realnost i prestati da objavljuju sve što ne ide u korist promocije GLBT prava – nijedan medij ne želi da se dovede u vezu sa rasizmom i primitivizmom. Dakle, primenom ove strategije status GLBT populacije u Srbiji će se zaista i suštinski poboljšati, a na nama je da je primenimo. Nikakvih reforma neće biti ukoliko se uzdamo u vlast i policiju da zaštite naša prava. Vreme je da se sami izborimo za svoja prava i za prava naših najmilijih, za evropske vrednosti i demokratsku Srbiju.
Pozivamo sve aktiviste i simpatizere da ovu strategiju primene na lokalu, u svojim naseljima, polako, postepeno, i diskretno. Motivišite vašu rodbinu i prijatelje da vam pomognu i tako doprinesu borbi za prava GLBT osoba u Srbiji. Ostalo nam je još samo nekoliko meseci do ovogodišnje Parade ponosa, ali ovde je reč o strategiji koja se primenjuje na duže staze i koja će, sigurni smo, već iduće godine imati značajan efekat.
Kao i uvek, molimo vas da budete diskretni i da ovaj tekst ne širite dalje od odabranih krugova.
Zahvaljujemo,
Queeria centar
http://www.dodaj.rs/f/2E/9z/ok4uKZE/queerija.jpg
izem ti strategiju... :blenta:
Ovo je govor mržnje-sa njihove strane.
širite glasine o njima – optužite ih za nasilje nad ženom i decom, za alkoholizam, za rasizam i mržju prema Jevrejima i nacionalnim manjinama. Ne morate to činiti direktno, ali kroz glasine (“priča se po naselju”)
Strašno.
Они заиста нису нормални -мислим на учеснике и организаторе Геј Параде.
Перформанс против Исуса Христа и перформанс "венчање Вере и Наде" вређају све нас који верујемо у Бога.
Не знам да ли је коришћењем ленте са државним симболима Србије приликом "венчања" прекршен Закон и Устав.
Погледајте
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/257897/Vencale-se-devojke-u-centru-Beograda
и прочитајте реакције
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/257956/Dacicu-necemo-da-trpimo-teror-poput-lezbejskog-vencanja
http://www.pressonline.rs/public/photos/4/4287/615x318_4287-RADOVCI.jpg
Da..evo gledam Utisak nedelje...
definitivno lik koji zagovara gej paradu , nije uopste dao odgovor na pitanje zasto provociraju ako zele da skrenu paznju na probleme homoseksualaca?
Konkretno cemu onaj performans protiv Isusa Hrista? Tako cemo shvatiti probleme sa kojima se suocava gej populacija!? Bljuje mi se.....Ljudi moji..stvarno odosmo u ....
По уставу свако има право на своје сексуално опредељење али то не значи да мора да га пропагира на улицама тероришући остале грађане.
Педери овим сликама и спотовима поново провоцирају вернике као пре две године а сви одлично знамо шта се тада дешавало.
Sagacity
30-09-2012, 21:21
Da baš tako.....Neka se vole, maze...itd. ali ne moram to da gledam. Nemam ništa protiv njih. I ljubav prema istom polu je bolest. Neki se sa tim rode. Ali nam na pogrešan način to prezentiraju.
Zašto hendikepirani nemaju svoju paradu? Zašto i invalidi ne dobiju toliki značaj kao gay populacija...?
Приказивање изложбе фотографија на којима је Исус Христ у загрљају у штиклама, у друштву транссексуалаца,у најмању руку заслужује психијатријско вешташење и доживотно затварање у Установу за ментално оболеле.
Па добро, геј и лез популацијо, шта ви у ствари желите? Ви свесно навлачите на себе бес народа! Да ли је ово ваша борба за демократију? Да ли је ово демократија? Ви оно најсветије сваком вернику изврћете руглу и при томе очекујете толеранцију и мир?
О којим угроженим вашим правима причате?
ГДЕ СУ НАША ПРАВА, ПРАВА ВЕРНИКА И СРБА У СВОЈОЈ СОПСТВЕНОЈ ДРЖАВИ???
Сви који су другачији од вас не смеју попреко да вас погледају, док ви несметано можете да пљујете и блатите СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО СВЕ ШТО ЈЕ ПРАВОСЛАВНО!!! Запитајте се куда и где вас води тај ваш Пут…. Против државе – јер да имате имало образа не бисте излагали опасности Полицију, Државу и ваше неистомишљенике на улици.
Да имате образа признали бисте да ВИ ПОЗИВАТЕ НА УЛИЧНИ РАТ ОБЈАВЉИВАЊЕМ ОВАКВИХ ИЗЛОЖБИ…
Муслимани за много мање увреде њиховог пророка Мухамеда убијају по амбасадама и улицама.
Шта ви очекујете да постигнете са овим сем бес, револт и општи хаос? Ви свесно изазивате својим поступцима мржњу, изазивате нереде и ВАС ТРЕБА ПОХАПСИТИ ЗБОГ ИЗАЗИВАЊА НЕМИРА У СРБИЈИ!!!
Надам се најискреније да ће неки адвокат, судија, јавни тужилац обратити пажњу на ово и позвати вас на одговорност поводом изазивања немира, тешких провокација упућених на рачун државе, народа, верника и СПЦ.
Бобан Стојановић, један од организатора ове “манифестације” својим образложењем само изазива још већи револт верника и СПЦ, каже да “Христ показује своју љубав према одбаченима и прогнанима”.
Рећи ћу вам нешто: Ви нисте ни прогнани ни одбачени у том смислу. Прогнани и одбачени су данас Срби у Србији, а ви сте јеретици - ви немате право да се позивате на Милост Господњу јер тог истог Бога извргавате сраму и руглу на најгори могући начин.
Прекините да нас вређате и понижавате!!! Опозовите ово ђубре од изложбе зарад добробити свих нас. И вас.
Иначе, плашим се, изазваћете општу побуну у којој ћете да извучете најдебљи крај.
И није ми вас жао. Жао ми је добрих и поштених људи који могу страдати, а у данашње време хаос, расуло и побуна не могу донети никоме добро.
То је ваш циљ – распад државе. И за ово треба да одговарате и пред Законом и пред Господом.
MUP zabranio Paradu ponosa
:raz_017::nn::nn::nn::nn::nn: Tooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!
Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je Paradu ponosa koja je najavljena za subotu, 6. oktobra u Beogradu.
"Zabranjena je šetanja ali ne i manifestacija koja traje šest dana. Dosadašnje bezbednosne procene govore da je to skup viskokog rizika", kaže dobro obavešten izvor "Blica".
MUP još nije zvanično saopštio da se Parada zabranjuje. Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije danas da vlada neće odlučivati o održavanju Parade ponosa i ponovio da je MUP taj koji će doneti odluku.
S druge strane, organizatori su danas naveli da veruju da će se Parada desiti. Za njih je kako kažu, Parada ponosa zvanično već počela u nedelju uveče žurkom otvaranja i trajaće uz različite programe LGTB aktivnosti i kulture sve do 6. oktobra kada će biti završena šetnjom kroz centar Beograda.
Parada ponosa prošle godine je zabranjena uoči najavljene šetnje. MUP je tada saopštio da je to učinio na osnovu Zakona o okupljanju građana.
Inače, pomenuti zakon predviđa zabranu održavanja javnog skupa radi, kako se navodi, ometanja javnog saobraćaja, ugrožavanja zdravlja, javnog morala ili bezbednosti ljudi i imovine.
причалица
02-10-2012, 06:59
eh, kad bi se tako nekom odlukom mogla ukinuti svaka nepodopština u ovoj srbijici :dosada:
Sagacity
18-02-2013, 09:42
Brisel traži Paradu ponosa u Srbiji (http://www.pravaprica.rs/info/02/brisel-trazi-paradu-ponosa-u-srbiji/)
http://www.pravaprica.rs/wp-content/uploads/2013/02/255x160_32000-parada_ponosa.jpg (http://www.pravaprica.rs/wp-content/uploads/2013/02/255x160_32000-parada_ponosa.jpg)
Predstavnici Evropske komisije koji su nedavno boravili u Beogradu naglasili su da će u narednim mesecima velika pažnja biti posvećena praćenju poštovanja prava seksualnih manjina, što bi podrazumevalo i održavanje Parade ponosa ove godine.
„EU smatra da je postojeća zakonska regulativa u domenu prava LGBT populacije u Srbiji adekvatna, ali da je neophodno pojačati napore kako bi u praksi bila sprovedena proklamovana načela“, navode sagovornici dnevnika Danas.
Prema rečima izvora, održavanje Parade ponosa, uz odgovarajuću policijsku zaštitu, donelo bi veoma pozitivne poene Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji, a s takvim ocenama slažu se i stručnjaci za evropske integracije.
Johan van Merienboer, holandski ekspert za Zapadni Balkan, kaže da je ta tema „od ključne važnosti ne samo za Holandiju, već i za Nemačku i Švedsku“.
„Evropska komisija zna da holandski parlament neće pristati da se Uniji pridruži nijedna država koja ne poštuje prava seksualnih manjina. Takve činjenice svesna je i Srbija, budući da je tokom svoje posete Holandiji pre dva meseca potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić opsežno razmatrala navedeno pitanje sa uticajnom parlamentarnom Komisijom za evropske poslove“, objašnjava Van Merienboer.
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ocenio je u oktobru prošle godine nakon što je u Beogradu iz bezbednosnih razloga otkazana Parada ponosa da je „Srbija propustila da pošalje snažnu poruku EU da se u državi nešto promenilo“.
Istovremeno, komesarka EU za unutrašnja pitanja Sesilija Malmstrom istakla je da „policija mora da garantuje slobodu okupljanja“.
Izvor: Danas/Novi magazin
jbes pozitivne poene od nijh nema nista, jbes evropu takvu kakva jeste
kad budemo punopravni clanovi evropske unije onda mogu da nam nesto pricaju , a sada im svaka stavka ( pa makar to bilo i nesto nakaradno) sluzi za ucenjivanje za ulazak u EU.
ali , mi nismo clanovi EU, pa ja licno smatram da me njihovi zakoni nesto i ne tangiraju, i samim tim ne vidim zasto bi grupa lgbt populacije setala gradom i dokazivala ne znam ni ja sta (verovatno zato sto bi to mnoooogo znacilo (ok kljucne vaznosti) holandiji, nemackoj a bogami i svedskoj:blenta: )
jbem ti kad je "od kljucne vaznosti" to, a ne da li ljudi imaju posao, sredstva za zivot, mir..
Sagacity
18-02-2013, 23:16
Bato, mLogo pcuješ :saga: :lol:
Ma vrlo je važno da se šeta neka grupa tamo...i da nam nameće njihovu različitost. Ispade da nam od toga zavisi budućnost...Zemljo Srbijo...:facepalm:
sudjenik
24-04-2013, 15:31
lepo im reko kusta.. i dobro kacavenda je peder, kako sad gej parada moze a on ne moze, a a napadaju ga sto je peder bas oni iz gej alijanse :lol:
kad bi ovi ljudi u srbiji samo znali kako su debilno smesni sa svojim politickim delovanjem, sa svojim protokolarnim glupostima, sa dubiozma za koje misle da su plod zrelog razmisljanja i aktuelnog sagledavnaja trenutnih snaga u svetu... verujem da bi se sakrili u misju rupu.... ovo nije ni treca liga politicara sa petorazrednim trikovima koje se vide na kilometar kao sto je satro vulinova ostavka iz ljudskih razloga :lol:
kolko je dana proslo vec juce i danas nas siptari hebu u sportu da moraju da igraju u nasoj ligi i da neki ne mogu da igraju kod njih jer igraju na teritoriji koja nija njina :lol: ali ako... kad ne budu dobri nece ih lemati nato no ovi iz bg-a jer su i to kako kazu "implementirali" samo se to vidi izmedju redova ko ume da gleda.
причалица
20-09-2014, 11:35
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/1451546_288160351392459_4743045373979914488_n.jpg? oh=30d35ea421cb92e8182d9f3f2e97595b&oe=54C26F56
http://srbin.info/wp-content/uploads/2014/09/patrijarh-irinej-o-gej-paradi-.jpg
http://srbin.info/wp-content/uploads/2014/09/patrijarh-irinej-o-gej-paradi2-1.jpg
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0WJJBg15tvI
Beograd: Prajd po planu, blokiran grad
Šetnja u okviru Parade ponosa centralnim gradskim ulicama biće održana u 12.30h. Zatvorene ulice u centru Beograda, zasad nema incidenata.
http://www.6yka.com/img/s/656x350/upload/images/11%20Aseptembar%202014/prajdd.jpg (http://www.6yka.com/upload/images/11%20Aseptembar%202014/prajdd.jpg)Kako javljaju reporteri B92, na ulicama je uglavnom potpuno mirno, građani se okupljaju u Nemanjinoj, a jake policijske snage obezbjeđuju širi centar grada.
Šetnja bi trebalo da počne u 12:30, sat vremena kasnije od ranije najavljivanog termina.
Izveštači B92 su zabilježili nekoliko manjih incidenata - intervenciju policije u blizini Slavije gdje je uhapšeno pet mladića, kao i zastoj na autoputu kod Arene jer su u jednoj traci ka gradu postavljene i zapaljene gume. Manji incidenti su zabeleženi i na Banjici.
Očekuje se da kolona oko 13:30 stigne do platoa ispred Gradske skupštine gdje će se okupljenima obratiti strani zvaničnici i LGBT aktivisti iz regiona i Srbije.
Na ulicama su jake policijske snage pod punom opremom, tu su i oklopna vozila, veliki broj pripadnika žandarmerije, a helikopteri i jedan cepelin nadlijeću grad.
http://www.b92.net/news/pics/2014/09/28/14742268145427d0bcb7669907810841_v4%20big.jpgPovor ka treba da se kreće ulicom Kneza Miloša, do Skupštine Srbije gdje će skrenuti na Trg Nikole Pašića, a kod Gradske skupštine biće završeno okupljanje, Prema informacijama B92, očekuje se dolazak oko 2.000 ljudi.
Među okupljenima će biti i gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je pozvao sve građane da pokažu da srpska prestonica poštuje različitost i da je kosmopolitski i svjetski grad.
Objavljeno: 28.09.2014. - 12:06
Pokreće vBulletin® verzija 4.2.0 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.