Pogledaj Punu Verziju : Smrtna kazna?
Da se vi pitate..
Da li bi smrtna kazna postojala ili ne
i zašto?
причалица
10-10-2011, 06:56
pa ne...ali bi postojala doživotna robija....a ne ovo kao sad - 40 godina pa da izađe....ne treba nikad da izađe ako se dokaže da je oduzeo(la) život.
jutros čitam u novinama kako je majka 12 puta izbola novorođenu bebu....pa misslim...i takva žena će opet da rađa kad jednom izađe iz zatvor :srbpla:..ne bih je pustila iz zatvora dok ne uđe u menoapuzu, eto.
I ja sam videla taj naslov u novinama. Sve mi se želudac okrenuo. :kk:
Ni ja nisam za smrtnu kaznu. Veća je kazna da žive sa onim što su uradili.
gledajuci procenat greski koje su nacinjene pri sudjenju ljudima osudjenim na smrtne kazne ,uvek kazem ne..bolje je da i deset krivih zavrsi na slobodi nego jednom nevinom oduzeti zivot..
A jok kakva smrtna kazna:nono:..treba uvesti neko mučenje:hm:...neka španska čizma ili sl:hm:
A jok kakva smrtna kazna:nono:..treba uvesti neko mučenje:hm:...neka španska čizma ili sl:hm:
u potpunosti se slažem, samo za neke slučajeve je i španska inkvizicija slaba
Smrtna kazna je blaga i brza ,treba osuđenika pustiti da živi i to tako da svakog sekunda žali što je živ.
Sandokan
10-10-2011, 12:21
Evropska unija i Savet Evrope istakli su danas svoje protivljenje smrtnoj kazni i opredeljenje za ukidanje te najstrože kazne, povodom međunarodnog dana borbe protiv smrtne kazne - 10. oktobra.
http://razbibriga.net/imported/2011/10/48733_smrtnakaznastolicareuters_kf-1.jpg?ver=1318238067 http://razbibriga.net/imported/2011/10/8372_iranobeseniapvahidsalemi_kf-1.jpg?ver=1318238044 "Smatramo da je smrtna kazna nehumana, da predstavlja kršenje ljudskog dostojanstva", navodi se u zajedničkoj izjavi šefice diplomatije EU Ketrin Ešton i generalnog sekretara SE Torbjorna Jaglanda.
Iskustva u Evropi su pokazala da smrtna kazna ne sprečava povećanje nasilnog zločina, niti donosi pravdu žrtvama takvog zločina, navodi se u saopštenju.
Smrtna kazna, izrečena zbog pravosudne greške, od koje niti jedan pravni sistem ne može biti imun, predstavlja nepovratni gubitak ljudskog života, upozoravaju Ešton i Jagland, podsećajući da od 1997. na teritoriji zemalja članice ove dve organizacije nije izvršena nijedna smrtna kazna.http://razbibriga.net/imported/2011/10/167251_1014smrtfotoap_kf-1.jpg?ver=1318237985
"Nastavljamo da osuđujemo korišćene smrtne kazne u Belorusiji, jedinoj zemlji u Evropi koja primenjuje ovakvo kažnjavanje, i pozivamo beloruske vlasti da proglase moratorijum na izvršenje smrtnih kazni sa poglednom na potpuno ukidanje", ističe se u saopštenju.
Istovremeno, EU i SE pozdravljanju rezoluciju UN o globalnom moratorijumu na smrtnu kaznu, koju je podržala široka koalicija država svih regiona sveta.
Uz podsećanje da je sve veći broj zemalja ukinuo smrtnu kaznu, u saopštenju se navodi da se ta vrsta kažnjavanja i dalje izriče u 58 zemalja sveta.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/282267/EU-Smrtna-kazna-nehumana
Protiv sam smrtne kazne, kao što sam i protiv ograničavanja vremenskih kazni, doživotna robija to treba i da bude :aha:
supermen*prvi
10-10-2011, 16:57
Za pojedine slucajeve, prvo malo mucenje pa onda dozivotna kazna. Kad se oladi od mucenja onda jos jedan tretman.
supermen*prvi
10-10-2011, 17:02
Evropska unija i Savet Evrope istakli su danas svoje protivljenje smrtnoj kazni i opredeljenje za ukidanje te najstrože kazne, povodom međunarodnog dana borbe protiv smrtne kazne - 10. oktobra.
http://razbibriga.net/imported/2011/10/48733_smrtnakaznastolicareuters_kf-1.jpg?ver=1318238067 http://razbibriga.net/imported/2011/10/8372_iranobeseniapvahidsalemi_kf-1.jpg?ver=1318238044 "Smatramo da je smrtna kazna nehumana, da predstavlja kršenje ljudskog dostojanstva", navodi se u zajedničkoj izjavi šefice diplomatije EU Ketrin Ešton i generalnog sekretara SE Torbjorna Jaglanda. Iskustva u Evropi su pokazala da smrtna kazna ne sprečava povećanje nasilnog zločina, niti donosi pravdu žrtvama takvog zločina, navodi se u saopštenju.
Smrtna kazna, izrečena zbog pravosudne greške, od koje niti jedan pravni sistem ne može biti imun, predstavlja nepovratni gubitak ljudskog života, upozoravaju Ešton i Jagland, podsećajući da od 1997. na teritoriji zemalja članice ove dve organizacije nije izvršena nijedna smrtna kazna.http://razbibriga.net/imported/2011/10/167251_1014smrtfotoap_kf-1.jpg?ver=1318237985
"Nastavljamo da osuđujemo korišćene smrtne kazne u Belorusiji, jedinoj zemlji u Evropi koja primenjuje ovakvo kažnjavanje, i pozivamo beloruske vlasti da proglase moratorijum na izvršenje smrtnih kazni sa poglednom na potpuno ukidanje", ističe se u saopštenju.
Istovremeno, EU i SE pozdravljanju rezoluciju UN o globalnom moratorijumu na smrtnu kaznu, koju je podržala široka koalicija država svih regiona sveta.
Uz podsećanje da je sve veći broj zemalja ukinuo smrtnu kaznu, u saopštenju se navodi da se ta vrsta kažnjavanja i dalje izriče u 58 zemalja sveta.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/282267/EU-Smrtna-kazna-nehumana
Protiv sam smrtne kazne, kao što sam i protiv ograničavanja vremenskih kazni, doživotna robija to treba i da bude :aha: Ali zato cutite ko *izde kad je u pitanju smrtna kazna koja je jos uvek u Americi na snazi i uveliko se primenjuje. Niko da kaze da je Amerika No 1 po broju izvrsenih smrtnih kazni nad nevinim osudjenicima.
E ovi evropski licemeri nikad da prestanu sa demagodijom.
причалица
10-10-2011, 17:37
Za pojedine slucajeve, prvo malo mucenje pa onda dozivotna kazna. Kad se oladi od mucenja onda jos jedan tretman.
kolega i ja mislimo isto :)
Sagacity
18-02-2012, 22:56
Da se vi pitate..
Da li bi smrtna kazna postojala ili ne
i zašto?
Smrtna kazna za monstruozna bića, koja iza sebe imaju nekoliko ubistava, je isuviše blaga kazna. Oni su tim činom pomognuti. Ostavila bi ih u samici doživotno na parčetu hleba i malo vode. Bez sunca i meseca. Za takve je to najadekvatnija kazna.
Smrtna kazna je za takve olakšanje...
ljubičica
18-02-2012, 23:00
da.
za pedofile, i decoubice.
Prava pravcata tamnica?
Meni je nejasno čemu služi kazna koja glasi ''dve doživotne robije''.
Skoro sam čula da je neko osuđen na četiri doživotne.. :hm: A kad
će da ih odsluži?
причалица
18-02-2012, 23:01
to valjda znači da nema šanse na pomilovanje. da se ne nada.
Steppenwolf
18-02-2012, 23:03
Najpravednije bi bilo onom koji je monstruozno ubio na isti nacin oduzeti zivot, ali sta ako je oduzeo vise zivota a moze samo jednom da umre.
Sagacity
18-02-2012, 23:06
Mislim da nema veće muke, kada živiš bez života...Ništa bez tamnice...
A to, da se ubije na način kako je i sam ubio..to je za takvog kompliment..Mora da prođe veću muku, jer je on zadao prvi udarac..
:ljut:ko u stara vremena ...kamenovanje do smrti i gotovo...
Steppenwolf
18-02-2012, 23:11
Ehhh, zlotvori se naviknu i na tamnicu, samo da im je ziveti.
A ima takvih monstruma gde ces tesko naci vecu muku od one koju su priredili svojim zrtvama.
Gledala sam pre neki dan emisiju o dva zatovenika u amerikama. Jedan je osuđen na
doživotnu a drugi na smrtnu kaznu. Zamerili se javnom tužiocu koji je muljao sa oružjem
i drogom pa im je namestio ubistvo. Ukratko. Nakon dve decenije borbe, dokazali su da
su nevini i oslobođeni su. Osuđenik na smrt je stoti po redu koji je oslobođen.
Koliko ih je onda nevinih ubijeno?
Sagacity
18-02-2012, 23:15
Da u pravu si Wolf.
To su takvi mozgovi sa idejama, nepojmljive običnom čoveku.
Ali u svakom slučaju za njih nije ništa brzo. Mislim da bi takvima to olakšalo.
Ne znam psihologiju takvih ljudi i da li im je mnogo stalo do života. Kada bih procenila da im je življenje baš bitno pa kakvo god da je, smislila bih nešto drugo..Ja kao da je to šahovska tabla..:lol:
Koliko ih je onda nevinih ubijeno?
Uh sad je to već neka druga tema...:qq:
Ja sam komentare davala pod uslovom da su 100% krivi.
Da li ti hoćeš da kažeš, da smrtna kazna ipak nije rešenje, jer se daje više prostora za istragu ukoliko se ipak na kraju otkrije nečija nevinost..:hm:
Steppenwolf
18-02-2012, 23:23
Ma ja isto pricam o dokazanim monstrumima.
Pokreće vBulletin® verzija 4.2.0 Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.