Pogledaj Punu Verziju : Raj ili nesto drugo...?
Sta mislite da li bi se svet pretvorio u bolje mesto za zivot kada bi ga zene vodile?
tek bi onda nastao haos :mrgreen:
:nene: zbrkenzi totalni...
bolje dogovor zena i muskaraca :dada:
Sagacity
20-02-2012, 20:14
Sta mislite da li bi se svet pretvorio u bolje mesto za zivot kada bi ga zene vodile?
Radim i sa ženama i muškarcima i poznajem i jednu i drugu stranu. Sa muškarcima bolje funkcionišem, lakše se dogovorim, ne smeta mu moja nova garderoba, frizura, ne ogovara bar ne u tolikoj meri kao žene...Nisu toliko zavisni i ljubomorni kao što to žene znaju biti, nemaju toliko kompleksa za samopotvrđivanjem...i manje su umišljeni...U principu slažem se i sa jednom i drugom stranom, ali sa muškim svetom mi je lakše...
Ali ako pričamo o nekoj emotivnoj strani, niko te bolje neće razumeti kao žena i dati ti prave topline. Žena ume biti dobra podrška, može biti i mila i draga na način na koji to nijedan muškarac ne ume...Ali ipak ne mogu da zamislim kako bi to bilo da samo žene vladaju svetom...to me već podseća na amazonke...
A opet, kada bi samo muškarci vladali, bilo bi nekako surovo i hladno....Ipak se tu mora umešati i neke ''mekše'' energije...
I kada se sve smućka, zaključak je da su muškarac i žena neraskidiva veza koja deluje samo kada su udruženi.
burning violin
20-02-2012, 20:22
Sujetne smo mnooogo, ne znam kako bi to islo.
Uostalom, uloga vrata nije mala. :drnd:
kad se osvrnem i pogledam kako je to islo kroz istoriju interesantno je da su zene koje su bile na vlasti u sebi razvile svoju musku stranu, tj. skoro da su se identifikovale sa muskarcima... ne kazem da nisu bile zenstvene, vec da su im se pogledi i stavovi promenili, pa su vodile zemlju kojom su vladale u rat na primer..
moje pitanje se odnosilo bas na to, da li bi se propagirao mir u svetu, da li bi se glad iskorenila, da li bi svet postao humaniji ako bi zene imale vlast u svojim rukama.
burning violin
20-02-2012, 20:37
Mislim da ne, jer ne predstavlja vlast samo prvi covek/zena, vec i klika oko njih tako da bi i one prihvatile dosta tudjih stavova jer to naprosto tako ide, takav je 'pos'o'.
A drugo, nemaju zene tapiju na humanost, ljudskost. Primer jedna Katarina Medici.
da, ali ako je lider dovoljno cvrst u svojim stavovima, moze i da se izbori za nesto bolje. neke zene imaju tu cvrstinu, neke ne; one koje je imaju cim se dokopaju vlasti menjaju plocu i pocinju da pevaju diktatorsku pesmu... znaci od vizije boljeg sveta nista...
burning violin
20-02-2012, 20:47
Nebitno od pola, prozlili smo se. Meni vizija zazvuci gotovo nemoguce. Sorry, Cruzi
pa i meni, nego sam nesto citala, pa mi palo na pamet da pitam i vas..
Steppenwolf
20-02-2012, 21:22
Zavisi kakve zene, imas zenskih zlotvora koje su cak i gore od muskaraca a neka plemenita i humana tesko da bi na vlast mogla i doci.Takve obicno nisu vlastoljubive.
Ali jesam za to da zene mnogo vise ucestvuju u vlasti, kad bi odnos u vlasti sa muskrcima bio pola-pola to bi bilo fer.
Svakako bi se zene fokusirale na resavanje nekih pitanja koja muskarci zanemaruju.
da... a pitanje je koliko bi u tome uspele..
Ih bre, većina je žena je i ovako zakukuljena zamumuljena, umeju da smisle svakojake pakosti, još ako bi osetile malo moći ode sve u .....
Tako da je moj konačan odgovor NE :)...žene nikako ne bi trebale da vode svet ili štatijaznam šta već pitate...to bi bio opšti haos
gde god su vodile zemlju pokazale su se uspesne..pocev od indire gandi,golde meir, preko margaret tacer do sadasnje angele merkel..mislim da svet funkcionise po ustaljenim pravilima,njime vlada novac i interes i da ne bi bio ni gori ni bolji..
Prvi čovjek ili Prva žena:hm: nema tu neke velike razlike budući da on(a) sam po sebi ne rješava ništa jer su sistemi ti koji su sklopljeni bilo u demokatskim ili nekim drugim uređenjima na način da ne vlada Jedan.
Ukoliko se i dogodi da se Prvi(a) "otme" pa se svekolikoj javnosti čini da su posebni i drugačiji,da su nosioci samopregornih i revolucionarnih ideja,malo ko opstane sem ukoliko nije ipak samo nečija maroneta.
A da su žene suptilnije i emotivnije,jesu..samo takve obično ne izdrže na tronu:)
Prvi čovjek ili Prva žena:hm: nema tu neke velike razlike budući da on(a) sam po sebi ne rješava ništa jer su sistemi ti koji su sklopljeni bilo u demokatskim ili nekim drugim uređenjima na način da ne vlada Jedan.
Ukoliko se i dogodi da se Prvi(a) "otme" pa se svekolikoj javnosti čini da su posebni i drugačiji,da su nosioci samopregornih i revolucionarnih ideja,malo ko opstane sem ukoliko nije ipak samo nečija maroneta.
A da su žene suptilnije i emotivnije,jesu..samo takve obično ne izdrže na tronu:)
a one koje se i zadrze prihvataju celicna pravila koja vladaju, tako da zakljucujem da pol nema veze sa tim...
to zavisi od ličnosti ne od pola
A ko vam reko da žene ne vode svet. :kapa:
ljubičica
30-03-2012, 14:12
zene nisu stigle da vode svet, jer su imale pametnijeg posla.:zrika:
Dokle god žene vaspitavaju decu, one i vladaju svetom. :dada:
ljubičica
30-03-2012, 14:16
prilicno ocigledno:igrac:
причалица
14-05-2012, 20:40
čisto sumnjam.
žene koje imaju ambiciju da ''vode svet'' uopšte nisu ženskog senzibiliteta...nego su nešto boužemeoprosti :krsti: ....kao ona angela merkel...koja je propala na izborima kako nikad nije njena partija u poslednjih nekoliko decenija.
margaret tačer? pih.
i sve tako.
Pokreće vBulletin® verzija 4.2.0 Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.