Pogledaj Punu Verziju : I tako...
Nežnicah
21-03-2012, 22:33
Da li još nekoga te tri tačke toliko nerviraju sem mene? :ljut:
I sama ih često koristim, a ni sama ne znam zapravo zbog čega. Jednostavno kad ne znam kako da završim rečenicu ja tako lupim tri male crne i sad kao ja sam neku svoju misao privela kraju ... ovako nekako :lol: I koristim ih samo u postovima.
A najgore mi je kada mi neko odgovori na neko moje pitanje, ili molbu, ili ostavi komentar tipa Sve je ok... ili samo Ok... Ili mi posalje sms, e tu te tri tačke dobiju sasvim novi smisao. Nekako mi govore da onaj ko ih je upotrebio u nekom odgovoru meni, želi da mi stavi do znanja da ga smaram, da sam dosadna, da je apsolutno nezainteresovan za nešto, ili mi deluje nadureno, ma svašta mi padne na pamet zbog tih tačkica.
Nadam se da će neko nešto napisati ovde da ne ispadnem sad psihopata koji ima problem sa tačkama :lol:
Koliko sam čitao, tri tačke često označavaju (iako se prilično koriste) nedorečenost. Ne samo napisanog već i samog autora, tj. njegove ličnosti. Nemoj me shvatiti pogrešno, Mire takođe, to je samo neki tekst koji sam pročitao i ko zna koliko je i da li tačan.
Nežnicah
21-03-2012, 22:44
Neću te shvatiti pogrešno... kao što vidiš :) Ali ta nedorečenost nekako ima različite boje, da tako kažem. Nekad mi zaista tačke ne smetaju, prosto legnu na neku rečenicu, a nekad bodu oči koliko mi nabijaju na nos neko skriveno značenje, ili je to samo do mene i mojih trenutnih osećanja, pa zavisi kako ih doživim i protumačim :hm:
burning violin
21-03-2012, 23:25
Babs, ne projektuj se u te tri tacke i bice sve ok... :drnd:
Inace, pomenute imaju i svoje mesto u gramatici i nisu ni tako lose.
Steppenwolf
21-03-2012, 23:27
Bezveze je ako se cesto koristi inace video sam da neko pocinje recenicu sa 3 tacke, tek to mi nije jasno sta znaci.
burning violin
21-03-2012, 23:34
Pojavu iznedrili tzv. chat forumi.
Steppenwolf
21-03-2012, 23:41
Ovde ja to nisam video.
Pitanje je sta to znaci, ja kontam da neko nije sabrao misli ali zuri da pocne da kucka.
ja to obavezno kad pišem više rečenica:qq:..mislim, ovde na forumu, bezveznih rečenica:lol:
kad pišem neke ozbiljne stvari kontrolišem se:lol:
ne znam zašto to radim, navika valjda:hm:
ja obavezno stavljam tri tacke na kraju, a to bi znacilo, recimo, da sam raspolozen za dalji tok razgovora ili da mi misao nije zavrsena...
Imaju smisao samo kad smo ostavili nešto nedorečeno,ili kad ciljno ostavljamo"prostora" da onaj kom su upućene misli "Šta je pisao htio da kaže".
Najčešće su nastavak kao ove...:igra1:
da, da.... bas tako...:g:
pa kod mene te tačke nemaju nikakvo značenje:sad:
dok jedna tačka ima značenje:)
jedna tacka znaci da si zavrsio misao, ili ako sa nekim hoces da prekines razgovor ili ako eventualno zelis da tvoja rec bude poslednja.
I tacka. :haha:
Tačka je tačka, svuda i kod svakog ima isto značenje:dada:
Btw, na forumu ću se totalno raspismenit:sad:
a koje znacenje po tebi ima tacka na kraju recenice?
:ququ:
pa to što si ti kazo, samo nemoj da vičeš:sad:
KO VICE??? :haha:
... nego, gde sam stao... :haha:
Neću te shvatiti pogrešno... kao što vidiš :) Ali ta nedorečenost nekako ima različite boje, da tako kažem. Nekad mi zaista tačke ne smetaju, prosto legnu na neku rečenicu, a nekad bodu oči koliko mi nabijaju na nos neko skriveno značenje, ili je to samo do mene i mojih trenutnih osećanja, pa zavisi kako ih doživim i protumačim :hm:
babs, kada ti neko napise ono "sve je ok..." ili "ma pusti...", verovatno ne zeli da ulazi vise u temu, ali ako ti neko napise "volim te...", "kako te zelim ..." to je vec mozda mnogo vise od tri tacke..
Sagacity
23-03-2012, 21:57
ja to obavezno kad pišem više rečenica:qq:..mislim, ovde na forumu, bezveznih rečenica:lol:
kad pišem neke ozbiljne stvari kontrolišem se:lol:
Pa tako nekako i ja. :lol:
Sad neki dan ulovih sebe kako na nekom važnom dokumentu ''pljesnuh'' tri tačke tek tako...:eek: Odmah sam se ispravila...
I meni tri tačke služe kao prikaz neke nedovršene misli...itd..tako nekako...
super su te tri tačke.. kad nisi siguran de rečenica počinje.. de se završava..
dal treba zarez il ne treba.. samo lupiš tačke i rešen problem...:haha:
Nežnicah
14-06-2013, 22:04
tako je... a kad ne znam šta bih rekla da samo istačkam red........ :hahaha:
причалица
15-06-2013, 06:32
mene ne nerviraju tri tačkice....često ih koristim i ne smeta mi ako to i neko drugi radi...ako osećam nedorečenost, obično se usudim da pitam za nejasnoće.
Pokreće vBulletin® verzija 4.2.0 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.