Pogledaj Punu Verziju : Čovek koji zna sve ?
Sagacity
28-03-2012, 09:23
Da li poznajete neku osobu koja misli da zna sve?
Ono tipa, nikada nije vozio brod, ali tačno zna kako se to radi. Nikada nije bio u Americi, ali odlično poznaje ulice Njujorka...U sve se razume....
Šta mislite, zašto to rade? Zašto im je neophodno da se tako ističu? Kakvi su to ljudi?
:hm:
Vecina prolaznika ovom planetom vuce tome:neutral:
Najvatreniji protivnici vina nisu ga nikada probali, kriticari ili pak pobornici idiologija najcesce nisu nikada ni shvatili sta kritikuju ili za sto se idealisu.
A svemu je naravno kriv nas ego, narcizam ili neki od cuvenih kompleksa koje cuvamo i pazimo da ostane nepovredjen:sad:
A odgovor na pitanje, poznajem samo take:sad: mada sam upoznao i ducend onih drugih:)
Sagacity
28-03-2012, 10:08
Da li si primetio da se takvi ljudi u sve drugo razumeju više, nego u ono čime se oni bave?
Obično ljudi koji se kao u sve razumeju, najmanje se razumeju u ono čime se oni bave ili su tu negde oko proseka...:hm:
Poznajem jednog baš takvog:g:..što je najgore,on je vrlo simpatičan lik,plijeni gdje god se pojavi i ljudi ga vole ,naravno dok ga ne upoznaju,a onda ih nervira beskrajno..
Zašto je to tako kod nekih ljudi..mišljenja sam da je u pitanju zaista sporan ego,zapravo sujeta koja je enormna:)
a možda je čovek stvarno multipraktik, širokih shvatanja uskog pogleda na svet.
Definitivno,on zaista zna "svašta "raditi..ali ima i slijedeće(da proširimo temu) : On to radi najbolje:dada:..niko ne kuha pasulj u kotliću kao on,niko ne peca kao on,niko ne igra šah kao on...poremećen osjećaj vrijednosti :)
a ako na kraju rečenice kaže ˝nije da se hvalim samo kažem˝
da li je svestan svoje nesvesti ili su mu skrenuli pažnju pa ˝umanjuje štetu˝?
a zar nismo svi ponekad takvi? kupi neko čizmice a ti kažeš jo da viš što sam ja kupla? jel to ista kategorija il nešto sasvim drugo?
sam si odgovorio na svoje pitanje..napisao si "ponekad":) svi smo ponekad takvi da skrećemo pažnju na nešto ..ali to nije ova tema..pokazuje,istina,neke naše male sujetne sklonosti i hvalisanja,ali samo "ponekad":lol:
znam ja jednog... a to je moj shef..
problem je u tome sto covek "sve" zna , i kada nije u pravu uvek okrene pricu... niko ga ne voli... njegov ego je veliki i veoma je sujetan.. tako da svi imamo problem.. a sa druge strane, hoce da pomogne, i pomaze (pozitivno)... neverovatno:huh:
znam ja jednog... a to je moj shef..
problem je u tome sto covek "sve" zna , i kada nije u pravu uvek okrene pricu... niko ga ne voli... njegov ego je veliki i veoma je sujetan.. tako da svi imamo problem.. a sa druge strane, hoce da pomogne, i pomaze (pozitivno)... neverovatno:huh:
Ma taj ima samo problem u komunikaciji nista drugo
veruj mi, nije... sujeta je velika..
recimo, mi radimo isti posao, ali on je shef, samim tim se postavlja tako a kada mu ja kazem da zaboravi da je shef i da prica sa mnom kao sa kolegom, on to nece, cak je vrlo kategorican.. jer "JA sam shef i ti ima da kazes "tako je" " ... mislim, neke stvari stvarno znam bolje od njega, ali on to nikako nece da prizna i uvek nipodastava bilo cije misljenje...
Čarapica
28-03-2012, 11:47
ja znam sve osim onog o cemu pojma nemam ali samo ne zelim da se isticem :g:
Ja znam sve... :drnd: jedino ko više zna od mene na ovom svetu je moja svekrva.. :drnd:
Ja znam sve... :drnd: jedino ko više zna od mene na ovom svetu je moja svekrva.. :drnd:
U gadnu svekrvu rastes Kojce:sad::pop:
znam.. :bela:
ma moja svekrva je zlatna.. dobar čovek i puno nam pomaže..
nije ona kriva što je i pametna.. :lol:
znam.. :bela:
ma moja svekrva je zlatna.. dobar čovek i puno nam pomaže..
nije ona kriva što je i pametna.. :lol:
Dobra ti ta taktika da dignes sebe ispred nje:pusi:
Ti nisi vise:zlo:, sad si samo...buduca svekrva:mrgreen:
ih sta je pametnica oko mene, srecem ih cim vrata otvorim...
Sagacity
28-03-2012, 20:53
Znači, nasmejala si me samo tako...sa ovim komentarom....:lol: :lol: :lol:
Ja imam koleginicu koja sve zna, ali sve..Toliko dobro sve zna da se razume čak i u gljive...I tako, jednom je ona lično otišla u selo da ubere retku vrstu pečuraka...Donela kući i spremila....i otrovala svoju porodicu. Nažalost, mlađi sin nije preživeo...
Koliko to ''sve zna čovek'' može ipak biti ozbiljno? :hm:
Čarapica
28-03-2012, 21:06
moja tetka zna vise od tvoje svekrve :g: ... ja je ponekad uzmem za ruku pa je izvedem iz kuce da nam ne nabija komplekse :mm: al majku ne mogu da izvedem pa tako cesto ucimo nesto novo :g:
Steppenwolf
28-03-2012, 21:19
Pametan covek zna da nista ne zna i da je njegovo znanjce cak i kad je strucnjak u nekoj oblasti samo kap u moru.
Sagacity
28-03-2012, 21:35
Pa u struci je nešto drugo....Tu mora da sam svesna svoga znanja.....Jer ako bih stalno sumnjala u sebe, postala bih nesiguna i razorio bi me osećaj...da ništa ne znam...
Ali u svemu ostalom čime se ne bavim, ne moram da znam...Mogu da imam predstavu o nečem...ali ne i da znam...Ja tu pravim razliku...
Pokreće vBulletin® verzija 4.2.0 Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.