Pogledaj Punu Verziju : Autosugestija
Kako je koristite? U kojim situacijama? Da li deluje?
Kakva su vaša iskustva?
sve mi je teze da na sebe uticem, ma koliko se trudila da pozitivno razmisljam i bodrim sebe. autosugestija ume da pomogne u nekim stresnim situacijama, neko cak pominje da i u bolesti pomaze, nemam takvo iskustvo, Bogu hvala...
Nežnicah
04-04-2012, 09:33
Nisam ovladala autosugestijom :( A bilo bi lepo da mogu sebe da ubedim kad mi prsti na nogama otpadaju od hladnoce da je napolju zapravo pakleno vruce i da onda osetim kako se siri neka toplota po telETu... al nece...
Kako je koristite? U kojim situacijama? Da li deluje?
Kakva su vaša iskustva?
Ohohohohoooo vidi vidi, autosugestijom mogu čuda da se stvore:dada::raz_013:
Bez sve šale, koristim autosugestiju...vodim se onom kakve su mi misli takav mi je život...za sad guram nekako :)
ljubičica
04-04-2012, 10:56
ne, ne pali to kod mene.
ali, veruujem da vazi ono"kakve su ti misli takav ti je zivot", pa je to jedino sto primenjujem..izbacujem svesno iz sebe negativnu energiju, i lose misli teram do sebe.
A protiv čega se to autosugestijom treba boriti? To je neki glas u glavi koji govori suprotno?
Jel to isto autosugestija, samo negativna i odakle ona dolazi? :hm:
Autosugestija treba da ima pozitivan predznak ukoliko je pravilno usmjerena..nije to nikakav glas u glavi već više stav koji stvorimo da bismo sebi pomogli.
pitam protiv čega je usmerena.. :dada:
..:hm: protiv čega..protiv destruktivnog ,protiv fobičnog..najbolje se usklađuje sa meditacijom,ovo pišem naravno samo kad je riječ o svjesnom stanju u kom osoba želi da sama sebi pomogne...a ne o nametnutom ili izvitoperenom poimanju ovih stvari
..:hm: protiv čega..protiv destruktivnog ,protiv fobičnog..
protiv gubitka samopouzdanja, ja bih rekla da je to na prvom mestu..
protiv gubitka samopouzdanja, ja bih rekla da je to na prvom mestu..
jeste..i protiv gubitka vjere u sebe i svoje vrijednosti,kad klonemo i kad nam se čini da više nemamo snage da se uspravimo..
Kod mene to preventivno:tupan:
Pokreće vBulletin® verzija 4.2.0 Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.