Pogledaj Punu Verziju : СМАК СВЈЕТА 2012
waterpolista
17-09-2012, 11:46
ДА ЛИ ВЈЕРУЈЕТЕ У СМАК СВЈЕТА ИЛИ НЕ!!
zar bi trebalo? mislis na onaj decembar, maje , kalendari...?
kod nas je odavno smak sveta..:hm:
waterpolista
17-09-2012, 11:50
Да на 21.12.2012
gledao sam silne emisije povodom toga, trebalo bi nesto da se desi , ne znam sta, ima toliko indirektnih dokaza da ce se desiti nesto, ali nikako fatalno opasno po planetu...
tako da, nece biti smak sveta, po meni
waterpolista
17-09-2012, 11:59
gledao sam silne emisije povodom toga, trebalo bi nesto da se desi , ne znam sta, ima toliko indirektnih dokaza da ce se desiti nesto, ali nikako fatalno opasno po planetu...
tako da, nece biti smak sveta, po meni
ђе си то гледао
mnogo gledam history kanal i nacionalnu geografiju, jbg, nekako mi se cini da potkrepljuju realnim dokazima (mislim, nisam kompetentan, ali sve sto pricaju , lepo zvuci, heheh)
trenutno ne pustaju te serijale emisija, ali ce verovatno poceti opet, kakao se blizi taj "sudbonosni dan" :g:
waterpolista
17-09-2012, 17:59
mnogo gledam history kanal i nacionalnu geografiju, jbg, nekako mi se cini da potkrepljuju realnim dokazima (mislim, nisam kompetentan, ali sve sto pricaju , lepo zvuci, heheh)
trenutno ne pustaju te serijale emisija, ali ce verovatno poceti opet, kakao se blizi taj "sudbonosni dan" :g:
ма све је то лаж
причалица
17-09-2012, 18:15
:facepalm:
da nisi omašio forum :misticlady:
waterpolista
17-09-2012, 18:25
:facepalm:
da nisi omašio forum :misticlady:
nijesam
kaže se "svijeta":(
ja verujem :dada::juhu:
waterpolista
17-09-2012, 19:44
http://www.economy.rs/zivot-i-stil/19389/slobodno-vreme/NASA--Ni-govora-o-smaku-sveta-.html (http://www.economy.rs/zivot-i-stil/19389/slobodno-vreme/NASA--Ni-govora-o-smaku-sveta-.html)
EVO DOKAZA DA NECE BITI SMAK SVIJETA 2012
http://www.dominomagazin.com/article/13806/gradski-zivot/nasa-ljudi-nema-smaka-sveta
to nije istina, naravno da će biti smak sveta
waterpolista
17-09-2012, 19:48
to nije istina, naravno da će biti smak sveta
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Đevojko NEMA ŠANSE,ako ga bude biće ga ali ne(da ceo svijet nestane) cela zemlja ce ostati bez struje
Bisernica
17-09-2012, 19:48
Smak se desio davnih sedamdesetih ,ako se ja dobro sećam :hm:
waterpolista
17-09-2012, 19:49
Smak se desio davnih sedamdesetih ,ako se ja dobro sećam :hm:
jeste, ali ne scenarijo da nestane ljudi
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Đevojko NEMA ŠANSE,ako ga bude biće ga ali ne(da ceo svijet nestane) cela zemlja ce ostati bez struje
:pada::pada::ququ:
:ququ:
pa el to nije smak sveta:eek:
waterpolista
17-09-2012, 19:52
:pada::pada::ququ:
:ququ:
pa el to nije smak sveta:eek:
Sarmice NASA tvrdi da NEPOSTOJI OPASNOST OD bilo kakvog smak svijeta
waterpolista
17-09-2012, 19:54
Šta je NASA?:lola:
Nacionalna Vazduhoplovna i Svemirska Administracija (NASA) je osnovana 1958 (http://sh.wikipedia.org/wiki/1958) godine i odgovorna je za civilni deo svemirskog programa SAD (http://sh.wikipedia.org/wiki/SAD). Agencija je takođe odgovorna za dugoročna civilna i vojna istrazivanja u oblasti vazduhoplovstva.
pa znala sam da su to američka posla:srbpla:
oni samo lažu:srbpla:
ima da nas nema:place:
waterpolista
17-09-2012, 19:57
pa znala sam da su to američka posla:srbpla:
oni samo lažu:srbpla:
ima da nas nema:place:
NASA,naši stručnjaci iz NS,BG tvrdi da nema ni jedne planete koja može da ugrzi zemlju!!!!
a el to treba neka druga planeta da udari u našu?:eek:
jaoooo:place:
waterpolista
17-09-2012, 20:00
a el to treba neka druga planeta da udari u našu?:eek:
jaoooo:place:
Nibaru planeta koja ne postoji je kao trebala da udari u nasu ali nje hvala bogu nema niti ce je biti za 2,3,4 godine već za miliona godina
nepostojeća planeta trebala da udari u našu:qq:ou maj gaaaad:lola:
waterpolista
17-09-2012, 20:04
nepostojeća planeta trebala da udari u našu:qq:ou maj gaaaad:lola:
ta planeta je udaljena oko 45miliona km od nase njen dolazak je moguc tek za milion godina
pa sasi reko da ne postoji:eek:
ništa ti više ne verujem:place:
waterpolista
17-09-2012, 20:17
pa sasi reko da ne postoji:eek:
ništa ti više ne verujem:place:
ta Nibaru planeta(koji neki meksikasni trucnjaci kažu da postoje,dok naši i NASA smatraju da nepostoji ali je moguće za milion godina da se pojavi)
za sada 2012,2013 itd nema nikakve opasnosti od smak svijeta ili nestanka struje(koja bi trajala cak 2 vijeka)
i tek nakon dva veka će doći struja?:srbpla:
pa kako ću izdržati toliko:srbpla:
waterpolista
17-09-2012, 20:27
i tek nakon dva veka će doći struja?:srbpla:
pa kako ću izdržati toliko:srbpla:
Smak sveta za nekoliko miliona godina?
Sudeći prema rezultatima stalnog „špijuniranja“ planeta, zvezda, kometa i asteroida, fatalni sudar tela iz svemira i Zemlje još nije verovatan. Međutim, moguće je da nas potrefi neki manje fatalan, ali ne potpuno bezazlen kamen.
Smak sveta sigurno će se dogoditi, ali teško da će to biti 21. decembra 2012. godine, kao u popularnom apokaliptičnom trileru 2012.
smak-sveta-2.jpg
Naučnici (uglavnom) veruju da Zemlju ta sudbina čeka za nekoliko miliona godina, a predviđanja najčešće temelje na zakonima verovatnoće - na osnovu kretanja nebeskih tela.
Fatalni sudar, dakle, još nije verovatan, ali je moguće, pa i verovatno, da bi Zemlju mogao da potrefi neki manje fatalan kamen iz svemira i da, baš kao u danima pred 21. decembar 2012. godine u filmu izazove potrese i cunamije.
Docent na predmetu Spektroskopija vasione na Matematičkom fakultetu u Novom Sadu Tijana Prodanović kaže da od veličine kamenja koje bi eventualno pogodilo Zemlju zavisi koliko bi takvi udari bili opasni.
Smak-sveta-tex-1.jpg
Zahvaljujući reditelju Ronaldu Emerihu i njegovom filmu „2012" videli smo kako bi smak sveta mogao da izgleda
„Naučnici su svesni opasnosti da može doći do sudara Zemlje i nekog drugog nebeskog tela i zbog toga postoje naučni programi koji prate šta se dešava u svemiru i kako se kreću tela u vasioni. Njihova putanja se računa godinama unapred da nas ne bi iznenadila", objasnila je profesorka Prodanović za Tanjug.
Vanzemaljce možda ne znamo da prepoznamo
Još nema dokaza da vanzemaljci (ne) postoje, a naučnici ne odustaju od traženja života van Zemlje i Sunčevog sistema.
„Kada se proučava da li ima života van Zemlje proučava se atmosfera planeta - da li liči na Zemljinu i da li ima obeležja života. Uvek polazimo od sebe kao indikatora istraživanja i podaci za sada pokazuju da nema oblika života van naše planete", navela je Tijana Prodanović.
NASA je, međutim, krajem 2010. godine pronašla bakterije u jednom jezeru u Kaliforniji, koje za izvor energije koriste arsenik, umesto fosfora, koji koriste sva druga (čoveku poznata) živa bića.
Problem je, možda, u tome što tražimo život nalik našem, pa nove organizme ne znamo da prepoznamo jer nam nije jasno šta predstavljaju, primetila je naučnica.
Prema njenim rečima, stalna „uhođenja" drugih planeta, zvezda, kometa i asteroida, pokazala su da ne postoji verovatnoća da bi u skorijoj budućnosti mogli da ugroze život na Zemlji.
Ako neka od njih, ipak, naglo i promene putanju, naučnici će to videti i na vreme reagovati, ističe Prodanović, koja je diplomirala Astrofiziku na Matematičkom fakultetu u Beogradu, a doktorirala u Sjedinjenim Američkim Državama.
Iako većina nebeskih tela koja „prete" Zemlji trenutno nije fatalna za njen opstanak, postoji mogućnost da neka od njih padnu na planetu i izazovu prirodne nepogode, kao što je cunami. Koliko će posledice pada biti velike zavisi od njihove veličine.
„Kada nebesko telo padne u okean, ono direktno ili indirektno može da utiče na život na Zemlji. Veća tela su dovoljna i da se podigne mnogo prašine u atmosferu, pa da planeta ostane bez sunčeve svetlosti i od toga bismo direktno nastradali. Bilo bi loše za floru, faunu, a moglo bi da dođe do masovnog odumiranja vrsta", istakla je naučnica iz Novog Sada.
Takav scenario, ipak, još se ni ne nazire. Čovek bi, kao adaptibilno i inteligentno biće, koje je preživelo i Ledeno doba, verovatno i u slučaju da se nešto slično desi opet opstao.
Priče o smaku sveta 2012. godine nisu realne i naučno opravdane, zaključila je Prodanovićeva, koja interesovanje ljudi za „nebeske pojave" objašnjava njihovom mističnošću.
Komentarišući večitu nepoznanicu da li smo sami u kosmosu, profesorka Prodanović je rekla da „ima nade da negde imamo prijatelje".
Prva planeta van Sunčevog sistema otkrivena je pre deset godina i u poslednje vreme broj otkrivenih planeta neprestano raste - do danas je pronađeno oko 700.
smak-sveta-box.jpg
Neki stručnjaci veruju da postoje i druge napredne civilizacije, neke da ih ima čak 50, a ima i onih koji uopšte ne veruju u priče o životu van Zemlje. Sve pretpostavke su nesigurne, a ljudi ne poznaju dovoljno ni svoju planetu, zaključila je Prodanovićeva.
Komentarišući snimke NLO i „malih zelenih" sa kojima se stanovnici Zemlje svakodnevno susreću, profesorka Prodanović je istakla da ne postoje konkretni i definitivni dokazi o njihovom postojanju, već samo mutne fotografije i različite
http://www.youtube.com/watch?v=wS3Ud02IcbY
Evo ti crvstog dokaza da nece biti smak svijeta 2012 godine
waterpolisto,nemoj da mi plasis sarmicu :sizika:, sarmica je nezna i krhka i mnogo voli struju :g:
:smeh:
i kod nas u kući, svakog vikenda... :lol:
waterpolista
18-09-2012, 08:56
waterpolisto,nemoj da mi plasis sarmicu :sizika:, sarmica je nezna i krhka i mnogo voli struju :g:
sto sam ja kriv jadan nebio,ona sama sebe plasi
"njima je smak sveta, mi smo svet smaka,
das nam daire i krece vasar"
marchelo
otkad smo se mi smaknuli:haha:
Sagacity
25-09-2012, 09:24
Ma sva sam se naježila :novine1:
Kak'ki ne verujem. Verujem i u Deda Mraza, a u smak sveta pogotovo. Jedva čekam kad će da bude pa da gledam...:g:
waterpolista
25-09-2012, 14:27
Ma sva sam se naježila :novine1:
Kak'ki ne verujem. Verujem i u Deda Mraza, a u smak sveta pogotovo. Jedva čekam kad će da bude pa da gledam...:g:
ееееееее Саги је права ђевојка
i oli bit tog smaka sveta al neće da znam dal da se spremam za novu godinu il jok?
Nežnicah
01-12-2012, 11:00
i mene zanima, da li da cuvam pare ili da dam sebi oduska :ljut: bar da nam nagoveste, nego nas ovako peku na tihoj vatri :namcor:
ja se bojim http://s9.rimg.info/dd5f48ab724b3ff62205b7b48c2ebb10.gif (http://smayliki.ru/smilie-692694087.html)
i treba da se bojiš :ljut:
waterpolista
14-12-2012, 22:11
Jedno je sigurno – sve emisije, sve „naučne“ studije, sva istraživanja i predviđanja zaobilaze Srbiju.
Da krenemo redom:
1. Neki naučnici kažu do smaka sveta doći će tako što će džinovski asteroid udariti u Zemlju. Kažu da znaju tačno gde – u američki kontinent. Verovatnoća velikog meteorskog udara koji bi zbrisao život na Zemlji prilično je mala, jer se tako nešto dešava možda jednom u 10.000 godina. Ako tome dodamo i da u Srbiji ne pevamo za džabe pesmu: „Daleko je Amerika….“, imamo dodatni razlog za radost – asteroid smrti će nas zaobići!
2. Pojedina predviđanja kažu da će svet prestati da postoji zbog udara mega- cunamija. Veliki zemljotres zatrešće obale Afrike, a voda će stići na istočnu obalu Amerike. Kilometri i kilometri u dužini i dubini kontinenta biće poplavljeni. Ukoliko dođe do ovakvog scenarija, opet nemamo razloga za paniku.
3.I za kraj - veliki zemljotres na srednjem Zapadu Amerike. Misuri ili Tenesi bi se bukvalno raspali usled zemljotresa!
Iz dubine planete izletale bi lava, para, gasovi, sve bi treslo i uništilo „srce“ američkog kontinenta. Uzimajući u obzir da je Srbija smeštena u najstabilnijem delu evropskog kontinenta i da je naše područje, geološki gledano, na „čvrstoj“ ploči, ova opasnost nama ne preti!
waterpolista
14-12-2012, 22:15
:nene:
Ви сте стварно луди ако вијерујете у те ГЛУПОСТИ.
waterpolista
14-12-2012, 22:18
неби казао да сам ја луд
Sagacity
14-12-2012, 22:20
Mislim da je već počeo smak....Stvari više nisu pod kontrolim....:jede: Obuzdajte se...to je samo za :tupan:7 dana...:dada:
waterpolista
14-12-2012, 22:21
[QUOTE=Sagacity;352198]Mislim da je već počeo smak....Stvari više nisu pod kontrolim....:jede: Obuzdajte se...to je samo za :tupan:7 dana...:dada:[/
МА КОЈИ СМАЈ СВИЈЕТА ШТО ПРИЧАТИ ЈАДНИ НЕБИЛИ!!!!!!! ИДЕМ ЈА ОКЛЕ(ОДАВДЕ) НЕЋУ СЕ ВРАЋАТ НА ОВАЈ ФОРУМ!!!!!
Na zahtev postavljača tema je zatvorena :ljut:
http://files.adme.ru/files/news/part_44/449955/avon.jpeg
pišeš na zaključanoj temi.. :qq: sad mora da se samokazniš
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/6090168_700b_v1.jpg
:fik:
Nežnicah
17-12-2012, 12:53
:prcko: I feel good :say:
Trojka - 13.12.2012 16:51
Hajde da vidimo kako bi određeni horoskopski znaci spasili planetu od smaka svijeta najavljenog za 21.12.2012.
Ovan, kao i uvijek spreman za akciju, momentalno bi se bacio na izgradnju nekog džinovskog svemirskog broda, u koji bi mogle da se sklone sve žive vrste od nestanka. Na žalost, pošto je Ovan poprilično neorganizovan, sve bi shvatio kao dobru zabavu i ne bi spasao Zemljane od sudbine klete.
Bikovi se ne bi mnogo nervirali, niti bi pokušavali da promjene mnogo toga. Više bi se koncentrisali na skupljanje zaliha i nalaženje mjesta gdje bi mogli da se sklone. Ne bismo vam preporučili da se držite plana jednog Bika, zato što bi oni gledali samo sebe!
Blizanci bi od svega pravili šalu. Vjerovatno će na dan kada je zakazan smak svijeta napraviti veliku žurku, gdje će uz velike količine alkohola dočekati sudnji dan. Ništa oni ne shvataju ozbiljno, tako da – zašto da se nerviraju oko ovoga?
Rak će kao pravi porodični tip sve učiniti da zaštiti sebe i svoje bližnje. Kao pravi zaštitnik, naći će neko zgodno mjesto, gdje će prvo smjestiti drage osobe, pa tek onda sebe. Ne bi se mnogo bavio ostatkom čovječanstva.
Lav – Pošto voli da u svemu bude glavni, apsolutno bi preuzeo inicijativu i vodio propagandu da svi odemo na Pik de Bugaraš i budemo spašeni od strane vanzemaljaca. Lavu je stalo da pomogne, ali bismo svi morali slijepo da ga slušamo.
Djevica bi se pridružila Ovnu u izgradnji svemirskog broda za opšti spas, ali bi usljed toga što je pretjerani detaljista, naravno – zakasnila. Da zavisimo od jedne Djevice, prosto bismo zakasnili sa polijetanjem sa planete Zemlje i dočekali bismo smak svijeta poluspremni.
Vaga bi prosto sjedjela i čekala da se desi čudo, a usput bi plakala nad svojom sudbinom i žalila za svim onim ljepotama koje će nestati. Nadaće se da će neka druga civilizacija pronaći Zlatnu ploču koju je NASA poslala 1977. godine u svemir, sa svim umjetničkim djelima, koja će valjda tako preživjeti smak svijeta. Za ljude mnogo ne mari.
Škorpije bi takođe učestvovale u izgradnji svemirskog broda, koji bi fanatično napravila za jednu noć. Bio bi brz, jak i ofarban u crveno. Međutim ujutru bi shvatila, prvo da joj se ne sviđa crvena boja, a drugo da smrt i nije tako strašna stvar, i popodne bi taj svoj crveni svemirski pleh bacila na đubrište.
Strijelcu bi samo bilo važno druženje, tako da bi bio srećan da se ljudi okupe i podijele zajedničku sudbinu. Dvoje su se tako smuvali.
Jarac ni ne vjeruje u smak svijeta. Vjerovatno bi ga kraj zatekao na putu za posao. U autobusu. Sa već kupljenom BusPlus dopunom za januar 2013.godine.
Vodolije bi bile oduševljene činjenicom da će prisustvovati smaku svijeta. Spašavanjem se ne bi ni bavile, sele bi na ivicu okeana i čekale da ih pokupi plimski talas, uz posljednji zalazak Sunca. Usput bi se bavile tračarenjem.
Riba – Da nam sudbina zavisi od bilo koga u znaku Ribe – ne bismo se baš dobro proveli. Sjetno bi razmišljale o sudbini koja ih je zatekla i uopšte se ne bi bavile drugim ljudima, osim svojim plakanjem. Jer jelte, uvijek se sve vrti oko njih.
Nežnicah
17-12-2012, 12:55
Strijelcu bi samo bilo važno druženje, tako da bi bio srećan da se ljudi okupe i podijele zajedničku sudbinu. Dvoje su se tako smuvali.
:jasenka:
a i za bika je tačno bar iz mog iskustva :haha:
Padalica
17-12-2012, 13:09
Vodolije bi bile oduševljene činjenicom da će prisustvovati smaku svijeta. Spašavanjem se ne bi ni bavile, sele bi na ivicu okeana i čekale da ih pokupi plimski talas, uz posljednji zalazak Sunca. Usput bi se bavile tračarenjem.
iiih kako sam romanticna :bisa: okean,zalazak sunca...
Nežnicah
17-12-2012, 13:13
seko :bisa: tračarenje na ivici okeana na sudnji dan :bisa:
:haha:
Padalica
17-12-2012, 13:18
:haha: jedva cekam smak :say:
Lav – Pošto voli da u svemu bude glavni, apsolutno bi preuzeo inicijativu i vodio propagandu da svi odemo na Pik de Bugaraš i budemo spašeni od strane vanzemaljaca. Lavu je stalo da pomogne, ali bismo svi morali slijepo da ga slušamo.
:blenta:
:dada: potpisuje lav lavu:b:
paculjkica
17-12-2012, 13:44
Pa vodje kad krećemo? :kapa:
:haha:
Strijelcu bi samo bilo važno druženje, tako da bi bio srećan da se ljudi okupe i podijele zajedničku sudbinu. Dvoje su se tako smuvali. :haha:
Spremite kofere! Znači,polazak u četvrtak u 18.30 okupljanje ispred četa :blenta:
Vodim vas u Bugarsku! :b:
paculjkica
17-12-2012, 13:50
Jupiii nisam bila tamo... :igrac:
Samo mogao je taj smak sveta malo da sačeka, htela sam da proputujem bar još pola sveta :namcor:
Padalica
17-12-2012, 14:05
Spremite kofere! Znači,polazak u četvrtak u 18.30 okupljanje ispred četa :blenta:
Vodim vas u Bugarsku! :b:
a gde ja u Bugarskoj da nadjem okean?:blenta:
meni ise da moram da budem na obali okeana i da tracarim :dada:
Nežnicah
17-12-2012, 14:39
meni će srce biti puno, samo kad smo svi na okupu :jasenka:
ja neću didem u bugarsku:sad:
paculjkica
17-12-2012, 15:18
Što nećeš:riki:, mislim da će biti dobro zezanje :jasenka:
Ajde opa opa opa :igra1:
http://www.youtube.com/watch?v=OLt8If39AjM
:jede:
Ma kakva Bugarska, vodim vas na Rtanj. :dada:
paculjkica
17-12-2012, 16:51
Jesi rezervisala na vreme? Tamo sad skočile cene... :qq:
Милан Ђурковић
17-12-2012, 23:10
Prelomni trenutak, kada će se odlučiti o sudbini Zemlje, najavljen je za 21. decembar 2012. Srećom, materija neće u potpunosti nestati. Smak sveta se neće dogoditi! Ali sudbinski dan označiće kraj vladavine materije i materijalnih vrednosti. Materija će se pravilno upotrebljavati za dobrobit ljudi, a ne više na njihovu štetu i na štetu čitave planete. Trenutno čitavo čovečanstvo kolektivno prolazi ciklus učenja pravih i istinitihvrednostijer su vladale iskrivljene i pogrešnevrednostikoje vode sve ljude u samouništenje.
Svi se pripremamo za 2013. i ulazak u novi svet ili, kako ga je nazvao ruski naučnik Vladimir Vernadski, psihozoik eru produhovljenog života.
• Senka Stojanov, najbolji majanski astrolog u Srbiji, vodi vas kroz sve dane
do početka nove ere
• Od 1. do 21. decembra budite u harmoniji sa energijom solarnih pečata starih Maja
• I to nije sve! Zavrtećemo za vas majansku kockicu sreće! Ona zna sudbinu svake vaše želje! I osvetljava put do ostvarenja.
Sagacity
18-12-2012, 08:28
Odgovor na histeriju: Sarajlije protestom "teraju" smak sveta
Na društvenoj mreži Fejsbuk otvorena je grupa na kojoj se za sredu u Sarajevu najavljuju mirni protesti zbog smaka sveta, koji će se navodno, na osnovu kalendara Maja, dogoditi 21. decembra.
http://www.24sata.rs/resources/img/17-12-2012/single_horizontal/596011-6.jpg
Priče o apokalipsi, zasnovane na majanskom proročanstvu, prerasle su poslednjih dana u kolektivnu histeriju
Grupi je za kratko vreme pristupilo najmanje 200 ljudi, njihov broj neprestano raste, a organizatori nameravaju da skup najave policiji.
"Ne želimo smak sveta u BiH, a pogotovo ne u Sarajevu! Šta će to nama.Ionako imamo previše problema, nema logike", stoji u najavi mirnih protesta.
Iako se verovatno radi o šaljivom odgovoru na histeriju vezanu za smak sveta, koja je zahvatila planetu, biće zanimljivo videti da li će se u sredu u 14 sati neko pojaviti pred BBI Centrom, tražeći da smak sveta zaobiđe Sarajevo, prenose mediji u BiH.
Izvor:24sata.com
Sagacity
19-12-2012, 08:55
Proročica iz devedesetih Kleopatra: Ništa od smaka sveta u petak!
http://www.nadlanu.com/upload/thumbs/images/articles/2012/12/18/kleopatra2_1355851442_420x0.jpg
Dok su neki u strahu da nas 21. decembra čeka smak sveta, većina, manje ili više, nazovi stručnjaka tvrdi da su Maje pogrešno protumačene. Poslednja u nizu da "opusti" planetu zemlju je "zvezda" devedesetih - proročica Kleopatra.
Kako Telegraf.rs prenosi izjavu proročice Kleopatre iz emisije "Granica" na TV “Hepi" izgleda od smaka sveta 21. decembra definitivno neće biti ništa, jer se mi ionako "dvadeset godina nalazimo u smaku sveta".
MEĐUTIM: Pojedini troše stotine hiljada dolara za pripremu za smak sveta
Kako bi se osećala apokalipsa na ovim prostorima, Kleopatra objašnjava vrlo direktno:
- Bila bi zbunjena, ne bi znala šta da radi. A znate zašto? Zato što su političari i i svi ostali koji su mogli nešto da smaknu, smakli sve, pa smo opustošeni. Apokalipsa bi pomislila da je kod nas već bila.
- Neće biti smaka sveta! Bez obzira što se mi dvadeset godina sukcesivno nalazimo u smaku sveta, ubeđena sam da 21. decembra ove godine neće biti smaka sveta! Propadamo kao i svi ostali. Cela zemaljska kugla je pod dejstvom neverovatnih cunamija,ratova, uragana, poplava – ispričala je Kleopatra koja ima i spreman odgovor šta bi se desilo ako apokalipsa ipak slučajno zadesi Srbiju.
Izvor:nadlanu.com
Милан Ђурковић
19-12-2012, 09:41
ма неће бити смак света
Sagacity
19-12-2012, 09:43
Pa i Kleopatra tako kaže...e sad da li joj verovati...Ume ona i da promaši...:blenta:
Милан Ђурковић
19-12-2012, 10:05
Зато сјутра гледај на првој емисију Жариште причају;стручњаци из НАСЕ,uključivati sa ekskluzivnim sagovornicima iz Meksika, centra majanske civilizacije. Gosti u studiju su dr Svetozar Radišić, penzionisani vojni stručnjak koji godinama istražuje manipulacije ljudskim umom, dr Miodrag Vuković, stručnjak za komparativnu religiju i Krešimir Mišak, autor emisije na Rubu znanosti.
Sagacity
19-12-2012, 10:06
Dobro :blenta:
Милан Ђурковић
19-12-2012, 10:09
небојте се
Nežnicah
19-12-2012, 11:43
ja sam se obojila u plavo :bisa:
Милан Ђурковић
19-12-2012, 12:00
са сигурношћу могу да кажем да неће бити смак свијета 2012 јер ту планету Нибару би смо виђели голим оком.
Predstavnici Maja pozvali su turističke poslanike da opozovu najavljenu "proslavu" sudnjeg dana jer vređa majansku kulturu, a navode da je ono što prestaje 21. decembra samo jedan od kalendarskih ciklusa
Narod Maja u Gvatemali optužio je danas vladu i turističke organizacije za širenje mita o smaku sveta iz čiste pohlepe.
- Dižemo glas protiv prevare, laži i izvrgavanja istine, i pretvaranja našeg folklora u izvor profita – izjavio je Felipe Gomes, predsednik udruženja Maja, prenosi AFP.
- Oni ne govore istinu o vremenskim ciklusima – naveo je on, aludirajući na brojne filmove i dokumentarce koji promovišu ideju da kalendar Maja predviđa smak sveta za 21. decembar.
Za “svaki slučaj”, ministarstvo kulture Gvatemale organizovalo je za taj dan masovnu manifestaciju na kojoj se očekuje prisustvo više od 90.000 ljudi.
Predstavnici Maja pozvali su turističke poslenike da opozovu tu proslavu koja vređa majansku kulturu.
Stručnjaci navode da za Maje ono što prestaje 21. decembra je samo jedan od kalendarskih ciklusa, ali ne i svet.
Novi ciklus “označava početak velikih promena na ličnom i porodičnom planu kao i na nivou zajednice kako bi između čovečanstva i prirode nastupili sklad i ravnoteža”, navodi se u saopštenju udruženja Maja.
Više od polovine od 15 miliona stanovnika Gvatemale je majanskog porekla.
Majanski kalendar počine 3114. godine p.n.e. i deli vreme na periode od oko 400. godine, poznate kao baktune. Maje su izbrojale 13 baktuna od kojih se poslednji završava 21. decembra 2012.
причалица
19-12-2012, 12:17
gde baš 13 izbrojaše :lol:
a vidi ovo:
http://www.njuz.net/covek-koji-je-otisao-na-rtanj-da-se-spase-od-smaka-sveta-ne-moze-da-veruje-koliko-tamo-ima-budala/
:raz_114:
rekose nasi stari doće i taj crni petak a ovo pada u petak ko je tu lud?
Милан Ђурковић
19-12-2012, 13:31
нема смак свијета
Милан Ђурковић
19-12-2012, 18:53
http://www.youtube.com/watch?v=CGhp8uT-JfI
Милан Ђурковић
19-12-2012, 19:34
хахахахахахахаххаа
Sagacity
19-12-2012, 21:46
Još jedan dan i dva sata...:drnd:
Ima dumesim i tortu...Ne čeka se smak svaki dan...
Милан Ђурковић
19-12-2012, 22:07
Međutim, na zidovima ruševina u Gvatemali otkriveni su novi zapisi koji pokazuju da Maje, ne da nisu predvidele apokalipsu ove godine, već su, naprotiv, predvedele novi vremenski ciklus.
Novi zapisi tako pokazuju da su Maje imale kalendare koji nadilaze 2012. godinu, za koju se dosad verovalo da je godina "smaka sveta".
Reč je o lunarnom kalendaru, koji bi mogao da bude prvi poznati zvanični zapis tog tipa iz doba te civilizacije.
"Toliko o navodnom kraju sveta", rekao je arheolog Vilijam Saturno sa Univerziteta Boston i autor studije u kojoj su predstavljeni novi zapisi iz Gvatemale.
"Maje su predvidele da svet nastavlja da postoji i da će ga biti i 7.000 godina od sada. Ne postoji nikakav dokaz o tom mitu o smaku sveta u 2012. godini. Ove godine se, prema Majama, završava samo kalendarski ciklus", rekao je koautor studije, profestor astronomije i antropoligije sa Univerziteta Kolgejt Entoni Ejveni.
Prema rečima stručnjaka, pronađeni brojevi ukazuju na veliku opsesiju Maja vremenskim ciklusima, od kojih su pojedini vrlo veliki.
"Maje su verovatno brojeve upisali u tu prostoriju, baš kao i u prostorije koje su pronašli i španski osvajači. Kalendar Maja ide hiljadama, milijardama godina unapred", rekao je Saturno.
Zapisi su pronađeni u mestu Sultun, za koji se veruje da je bio veliki centar majanske civilizacije i kulture.
Kalendari koji su pronađeni predstavljaju vremenske cikluse poput ceremonijalnog kalendara od 260 dana, standardni godišnji kalendar od 365 dana, kalendar Venere od 584 dana, kao i kalendar Marsa od 780 dana.
Među brojkama i datumima, pronađeni su i oni koji odgovaraju godinama iza 3500. godine, što je 1.500 godina daleko od sada, odnosno daleka budućnost.
Sagacity
20-12-2012, 07:52
10 stvari koje morate da uradite pre apokalipseNemojte umreti pre nego što vas Toma nauči engleski
Iako smo preživeli smak sveta 1999. i smak sveta 2000. godine, opšte je poznato da je treća sreća, tako da se možda univerzumu posreći ovaj put i ova vrlo dekadentna planeta postane opet samo ništa. Ili, ČAK ništa. Ništa bi možda bio i uspeh.
Ipak, mi koji ponekad volimo da živimo, mi kojima ponekad ne smeta da postojimo, bismo možda hteli da odradimo neke stvari pre nego što se poboljšaju stvari za Kosmos.
Morate, naravno, da napravite i svoj individualni spisak. Ipak, evo nekih naših predloga za tu finalnu to-do listu koja pomalo liči na švedski sto posle koje ti ne stigne račun.
Stignite u Maxi pre penzionera
Idite u obližnju prodavnicu i pokupujte sve moguće zalihe, od hleba i mleka do integranlnoh pirinča iz južnijih delova Indonezije klase B i smejte im se kada dođu histerično da traže namirnice, za slučaj da ima šanse da prežive. Nemojte da zaboravite brašno. Onda počnite da vozite najbrže što možete i gledajte ih u retrovizoru kako zadihano trče za vama (Molim vas bez komentara tipa: "Ja ne kupujem u Maxiju i ne dajem pare Miškoviću". Iskreno me zabole, a osim toga, svi znamo da kupujete.)
Plati račun za telefon
Kako zašto? Da bi imao wireless i tako prvi tvitnuo da je apokalipsa počela. Poslednja stvar koji će čovečanstvo učiniti pred istrabljenje je - kliknuće follow na tvoj profil.
Premlati Kineza koji već dvadesetu godinu za redom prodaje lampice
Znaš koje lampice. One lampice što sviraju "Merry Christmas" i time nam oštećuje sluh. Ionako će sada turneja ponovnog okupljanja "Grateful Dead"-a i sada najzad možeš to sebi da dozvoliš. Ali, nemoj da ga ubiješ. Pusti ga da uživa u apokalipsi.
Prodaj stan i plati Darku Rundeku da ti peva "Apokalipsu"
I gledaj ga što se nervira jer neće imati kada da potroši pare. Nemoj da puštaš žene, već neka peva tebi na uvce. Milioni žena će biti besne. Nemoj R.E.M. "The End Of The World" je dosadna pesma, a nisu baš graciozno ni ostarili.
Oženi nekoga koga organski ne podnosiš, po mogućstvu devicu
"Dok nas smrt ne rastavi"? Ne postoji osoba koju ne možeš da tolerišeš par sati. Nakon defloracije, smej joj se oko pola sata.
Probaj heroin i budi prvi koji je bio u pravu kada je rekao da se neće navući
Kakve veze ima, ne bi se ljudi navlačili da ne valja. Umrećeš kako god špricneš. Onda idi na autobusku stanicu i traži 80 dinara od svake osobe na stanici. Smak sveta je, sažaliće se. Idi kod mame i lepo joj reci da se nisi navukao uprkos njenim tvrdnjama.
Zovi Tomu Nikolića i javi se za časove engleskog
Pazi samo da te ne ispravi pri "Hello". Nemoj da ga ispališ. Usreći makar jednog čoveka - veruj u Tomu. Pitaj ga kako je bilo sa Obamom, zahvali mu se što je vodio Srbiju do kraja kako je i obećao, pitaj ga da li bi imao dance off sa Šeševom...
Kreni na dijetu
Ovaj put nećeš odustati.
Napravi veče isečaka iz filmova o Apokalipsi
Smej se režiserima kako su pogrešno prognozirali. Frensis Ford Kopola ne deluje tako pametno sad, a? Snimaj kamerom smak sveta i snimi bolji i istinitiji film o smaku sveta.
Dođi kući razočaran jer niko neće da se kresne sa tobom, iako je smak sveta
Ne vredi ni da se ubiješ jer ćeš svejedno da umreš sa ostatkom seksualno zadovljene planete. Na kraju, imaj seks sa dedinom frulom.
Sad, u svakoj šali ima malo i istine. Najzanimljiviji čovek kog znam mi je jednom objasnio da će se smak sveta zaista desiti. Naime, plebejci će biti ubeđeni da je to tako jer su Maje rekle da je to tako.
Onda će da ubiju svog šefa, pojebu strinu, ufiksaju, zaraze sidom, a kako je svako nečiji šef i svaki nečija strina ili sestra ili komšija, svi ćemo da pomremo.
Samo zato što smo paljevine. A paljevine će i biti.
Anđela Birkin
Izvor:trojka.rs
ja sam pisao sastav na slicnu temu u srednjoj skli... tema je obisla celu skolu... zakljucak teme je bio... zavalimo se u fotelju uz omiljene opijate... 5 do 20 piva uz omiljenu americku seriju i cekajmo da dodje dinosaurus da prdne i da oduva i nas... tako nesto...
sve u svemu ja imam plan, za one koji prezive :lol:
Sagacity
20-12-2012, 08:11
Sve u svemu, preživeću sigurno....Pa na miru da čekam NG i Božić..
I svi pričaju o smaku i zbijaju šale povodom toga, a šta ako se stvarno obistini...:eek:
Mada su za petak javili lepo vreme kao i u subotu isto...:lol:
samo se nadaj :lol:
buahahhahaha
Sagacity
20-12-2012, 08:36
Potomci Maja zapanjeni globalnom paranojom! (http://www.pravaprica.rs/ladovina/12/potomci-maja-zapanjeni-globalnom-paranojom/)
U Meksiku i Gvatemali se završavaju pripreme za proslavu novog perioda u kalendaru drevnih Maja, koji počinje 21. decembra.
Ne postoji pogodnije mesto za obeležavanje kraja vremena od gradića pod imenom „Kraj“ na jeziku Maja. Dok se hiljade pripremaju da proslave početak novog majanskog kalendara, 21. decembra, turisti hrle u zabačeni meksički grad Šui, da bi ušli u novu eru.
http://www.pravaprica.rs/wp-content/uploads/2012/12/maje.jpg (http://www.pravaprica.rs/wp-content/uploads/2012/12/maje.jpg)
Završetak sadašnjeg majanskog kalendara, koji obuhvata raspon od 5125 godina, podstakao je strahovanje da dolazi smak sveta. Ali mnogi potomci Maja, zapanjeni apokaliptičkom paranojom, kažu da je to potpuno pogrešno tumačenje njihovih verovanja.
„Mi verujemo da je to samo kraj ciklusa u majanskoj kulturi. Ne mislimo da će da nam se dogodi bilo šta tragično ili nesrećno,“ kaže predstavnik lokalnih Maja Pedro Uikab Maj.
Ali uz majanske pouke koje osvajaju naslove širom sveta, neki potomci Maja u Gvatemali kažu da je ta pažnja u potpunoj suprotnosti sa njihovom svakodnevnim životom.
„Uprkos tome što predstavljamo 70 odsto stanovništva Gvatemale, potpuno smo gurnuti u stranu zbog diskriminacije, isključivanja, rasizma i siromaštva,” ističe duhovni lider Huan Hoze Čiriz.
Civilizacija Maja je cvetala od 250. do 900. godine naše ere i protezala se od današnjeg Hondurasa do centralnih delova Meksika.
Prošlog maja, prema rezultatima ankete agencije „Rojters-Ipsos“, 15 odsto ljudi u svetu je verovalo da će doživeti smak sveta, dok je 10 odsto mislilo da bi Kalendar Maja mogao da bude znak da će se to dogoditi 2012.
Izvor:pravaprica.rs
da je bar bijo pre slave da se ne trošim :blenta:
Sagacity
20-12-2012, 09:16
Sarmice...:smeh: Šta te briga, bar imaš hrane da ''obaviš'' i smak....
mene zanima u koliko sati :cekam:
pa esu kazali na nejšnl džiografiku da će u šesnes i trideset zaći sunce i tada će početi i da se gasi:eek:
na mom teveju tako:dada:
Nežnicah
20-12-2012, 10:23
baš sam nestrpljiva, sve imam neke leptiriće u stomaku :palac:
ovde bila provala da će biti pomračenja 3 dana.NASA kao objavila to navodno
ljudi već neko vreme će izginu od kupovanja konzervi, sveća, namirnica, sijalica itd :haha:
Милан Ђурковић
20-12-2012, 10:57
НЕЋЕ БИТИ СМАК СВИЈЕТА СЈУТРА
Sagacity
20-12-2012, 11:00
Pa neće biti sutra...od večeras kreće...:dada:
Милан Ђурковић
20-12-2012, 11:06
Pa neće biti sutra...od večeras kreće...:dada:
креће за милион година
Милан Ђурковић
20-12-2012, 11:36
Psiholog je rekao da je potrebno voditi računa o društvenoj odgovornosti i izneo mišljenje da, što se medija tiče, treba da postoji razlika šta je vest i šta je istina, a sa druge strane šta je zabava i šala i da se to jasno naznači da će biti kraj sveta
BEOGRAD - Psiholog, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu Oliver Tošković izjavio je danas da ne postoji stručnjak za smak sveta i da treba voditi računa o društvenoj odgovornosti kada se priča o toj temi.
Tošković je ocenio da nema ničeg lošeg ukoliko je neka tema povod za dobru zabavu, pa i zaradu, ali uz uslov da se niko ne povredi i to isključivo u tom slučaju.
On je rekao da je potrebno voditi računa o društvenoj odgovornosti i izneo mišljenje da, što se medija tiče, treba da postoji razlika šta je vest i šta je istina, a sa druge strane šta je zabava i šala i da se to jasno naznači.
Tošković je naglasio da kod građana nije primetio neku paniku na ulicama i da se ona može osetiti više u medijima.
Prema njegovim rečima, o smaku sveta koji se najavljuje za 21. decembar većina ljudi priča kao o nekom filmu koji se dešava, ali se onda na jednom, drugom, trećem TV kanalu, novinama, radio stanicama o tome naveliko priča pa ljudi na to i pomisle.
Uvek je priča zašto neko u nešto veruje ili ne, dodao je Tošković, i podsetio na radio emisiju Orsona Velsa baziranu na delu "Rat svetova" koja je izazvala paniku kod jednog broja ljudi u SAD.
"Stoga mediji, kao značajan izvor informacija imaju odgovornost da povuku jasnu granicu između dokumentovanog izveštavanja i neke šaljive priče i teme koja treba da privuče gledanost, ali i da jasno pokažu da to nije istina", rekao je profesor Tošković.
Govoreći o fenomenu predskazivanja apokalipse Tošković je rekao da je po nekim podacima od kada se vodi pisani trag oko 183 puta prognoziran smak sveta u različitim vremenima i civilizacijama.
Prema njegovim rečima, ipak se ne može reći da li je to dominantna tema jer se ne zna koliko se često pojavljuje u glavama ljudi i koliko u odnosu na druge, ali da jeste tema koja se s vremena na vreme provlači.
Tošković je ocenio da smak sveta zaokuplja ljudsku pažnju verovatno što ima veze sa nestankom, sa smrću, te da apokalipsa zapravo asocira na nestanak svega što osoba poznaje pa i nje same.
"A to je nešto što prirodno nosi strah i to je jedan od opštih strahova kod ljudi, strah od smrti. To je sve posledica sposobnosti koje ljudi imaju...a to je apstraktno mišljenje", rekao je Tošković.
On je rekao i da ljudi mogu da razmišljaju u simbolima, za razliku od drugih živih bića, i da zamišljaju stvari koje ne postoje.
Prema njegovim rečima, zato možemo da imamo maštu da zamislimo ili pišemo o recimo Hobitima, ali isto tako i zamišljamo šta će biti u budućnosti i šta će se desiti pa i šta će biti kada nas više ne bude što povratno izaziva težak osećaj i nelagodu.
"Sve što izaziva tako jake osećaje je nešto što je jako važno i time se ljudi bave", naveo je Tošković.
On je podvukao i da od poznanika iz sveta nauke ne zna nikoga ko se bavi smakom sveta u smislu koji se sada pominje...
Tošković je ukazao da se, na primer, astronomi nekada bave velikim dešavanjima u svemiru koji možda mogu da ugroze život na našoj planeti, ali da se o nekoj apokalipsi u smislu kojom se ljudi bave ovih dana i koja im okupira pažnju niko u ozbiljnom naučnom svetu ne bavi.
Kako je naveo, iako nije arheolog, Maje nikada nisu govorile o kraju sveta već se radi o tome da su zapisale neki datum u budućnosti koji je tako daleko bio u odnosu na njih i da su tu stali.
On je to uporedio sa bakom koja bi danas u nekom crkvenom kalendaru obeležila crvenom olovkom za nju značajan datum, pa bi ga onda neko za koju hiljadu godina našao i video te brojeve sa crvenom tačkom koje bi mogao interpretirati na milion načina pa i na ovaj na koji pojedini danas interpretiraju kalendar Maja.
Za one koji će "spas" od smaka sveta naći na pojedinim mestima, a u Srbiji se kao takvo spominje planina Rtanj, Tošković je naveo da ima onih koji idu da se lepo provedu, onih kojima je dosadno pa će ići da vide šta se dešava, onih koji se oduševljavaju takvim socijalnim dešavanjima pa i onih koji stvarno misle da će se nešto desiti.
"Teško mi je da poverujem da će neko ko veruje u smak sveta otići na žurku već će pre da, u panici, skuplja potrebne namirnice ili ono što on smatra da mu treba", rekao je Tošković.
Upravo zato, kada se priča o takvim temama, mora postojati odgovornost jer je činjenica "da ne postoji stručnjak za kraj sveta", ističe on, napominjući da, samo po sebi, izaziva paniku kada psiholog priča nešto ozbiljno na tu temu.
Izgleda da si ti išao u Segedin u nabavku :lolan: spremaš se polako a :kicos:
milan se najviše boji:lola:
причалица
20-12-2012, 12:14
rekoh ja da on najviše cvika od smaka sveta :lola:
pito ga ja to juce odgovorio vidimo se posle 2013 :huh:
e sasmo sve doživeli:lupa:
Amerikanci proglasili Srbe krivcima za smak sveta: Nisu krive Maje, svet će nestati zbog Srba!
-Narode znajte, nisu krive Maje što će svet nestati već Srbi - tvrdi američki portal „Popular“. Srbi su, tvrdi ovaj portal, ispunili uslov iz Nostradamusovog proročanstva da do smaka sveta dođe.
http://www.smedia.rs/vesti/slike/01/news_104801.jpg
Kako se najavljena apokalipsa bliži, tako se sve neverovatnija tumačenjasmaka sveta mogu pročitati. Do sada najluđu verziju sudnjeg dana objavio je američki portal „Popular“.
Prema tvrdnjama ovog portala, za najavljeni smak sveta zakazan za 21. 12. 2012. nisu krive drevne Maje, po čijem kalendaru za taj datum je predviđena apokalipsa, već Srbi koji su, namerno ili ne, tek ispunili uslov izNostradamusovog proročanstva da do smaka sveta dođe.
Nostradamus u 86 katrenu svog proročanstva kaže: -I doći će godina sa đavoljim brojem u obrnutom smeru (1999. godina ima tri devetke koje su obrnute tri šestice, odnosno broj satane) i tada će đavo želeti da napravi svetski sukob da bi 13 godina kasnije i ceo svet bio uništen“.Jasno je da je te 1999. godine nastavlja dalje američki magazin, zaista i došlo do svetskog sukoba jer je 19 zemalja sveta, odnosno NATO pakta, ušlo u sukob sa Srbijom zbog Kosova, a ceo sukob su upravo pokrenuli Srbi odbijajući mirovni sporazum sa Albancima. Verovatno Srbi nisu čuli za Nostradamusovo proročanstvo, ali su, eto, ipak izazvali povod za smak sveta koji nas očekuje u petak, 21. decembra tako da narode znajte, nisu krive Maje što će svet nestati već Srbi, zaključuj portal,“Popular“.
uski predsednik Vladimir Putin tvrdi da sutra neće doći da apokalipse i da on zna kada će doći taj dan.
znači putin nam se prestavlja ko woodeni :facepalm:
Милан Ђурковић
20-12-2012, 15:22
znači putin nam se prestavlja ko woodeni :facepalm:
што то прича јадан ја небио
Milane:srbpla:el se ti bojiš:srbpla:
pa ti rece da znas kace smak sveta a i putin to reko pa reko da nije malo šenuo:rumenko:
Milan verovatno pravi bunker:hm:
Милан Ђурковић
20-12-2012, 21:01
http://www.kurir-info.rs/novi-zeland-preziveo-smak-sveta-clanak-569483
Sagacity
20-12-2012, 21:30
Meni nije jasno, da li je sutra ceo dan smak sveta ili ima neko određeno vreme...recimo od od 24 h -3 h ili od 14h -17 h...:blenta:
http://img16.imageshack.us/img16/7528/61080481811211886085494.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/16/61080481811211886085494.jpg/)
Nežnicah
20-12-2012, 21:58
Meni nije jasno, da li je sutra ceo dan smak sveta ili ima neko određeno vreme...recimo od od 24 h -3 h ili od 14h -17 h...:blenta:
ja mislim da će biti dvokratno, ne može da stigne svuda u isto vreme :blenta:
Sagacity
20-12-2012, 22:01
ja mislim da će biti dvokratno, ne može da stigne svuda u isto vreme :blenta:
E dobra si skroz...:haha:
Znači, taman ću imati dovoljno vremena da pogledam direktan prenos na TV-u kad smak ''trese'' Amere...dok ne stigne kod nas...Onda ću moći da gledam i bez TV-a...milsm kroz prozor..:blenta:
K´o Nova godina, počinje vatrometom u Melburnu :kapa:
Nežnicah
20-12-2012, 22:05
napraviću osmatračnicu na terasi :namcor: samo da ne bude kiše ili snega, ne bih da budem ko pufnica :lol:
Sagacity
20-12-2012, 22:05
Videh malopre na nekom kanalu TV-a, kad pitaju gance šta misle o smaku...Tek jedna kaže, ne znamo mi smak, pitajte u drugoj ulici...:kreza:
Nežnicah
20-12-2012, 22:10
:haha: :haha: našli koga će da pitaju, ovi nikad ništa ne znaju, skroz su naivni :lol:
причалица
20-12-2012, 22:12
Videh malopre na nekom kanalu TV-a, kad pitaju gance šta misle o smaku...Tek jedna kaže, ne znamo mi smak, pitajte u drugoj ulici...:kreza:
:raz_114:
Милан Ђурковић
20-12-2012, 22:27
21.12.2012 неће бити смак свијета
причалица
20-12-2012, 22:29
21.12.2012 неће бити смак свијета
a što si otvarao temu :sojka:
Милан Ђурковић
20-12-2012, 22:31
гријешка
Sagacity
20-12-2012, 23:15
Smak sveta UŽIVO!
http://www.nadlanu.com/upload/thumbs/images/articles/2012/12/20/kosmos_1356040805_420x0.jpg
Ukoliko verujete u smak sveta i želite da budete u toku sa apokalipsom možete da gledate svemirske kamere!
SMAK SVETA UŽIVO: KLIKNITE OVDE (http://events.slooh.com/)
Sajt Onlajn spejs kamera možete videti potencijalni asteroid, verovatno nekoliko desetina sekundi pre "udara", mada postoje teorije i o napadu solarnih oluja! Sajt prati kamere smeštene u astronomskim centrima u Arizoni i na Kanarskim ostrvima. Sve dok gledate ove kamere nema smaka sveta, saopštila je NASA!
Sve vreme praćenja, na sajtu će vam društvo praviti stručni konsultant Bob Berman, iz Astronomskog magazina.
Милан Ђурковић
20-12-2012, 23:24
Smak sveta UŽIVO!
http://www.nadlanu.com/upload/thumbs/images/articles/2012/12/20/kosmos_1356040805_420x0.jpg
Ukoliko verujete u smak sveta i želite da budete u toku sa apokalipsom možete da gledate svemirske kamere!
SMAK SVETA UŽIVO: KLIKNITE OVDE (http://events.slooh.com/)
Sajt Onlajn spejs kamera možete videti potencijalni asteroid, verovatno nekoliko desetina sekundi pre "udara", mada postoje teorije i o napadu solarnih oluja! Sajt prati kamere smeštene u astronomskim centrima u Arizoni i na Kanarskim ostrvima. Sve dok gledate ove kamere nema smaka sveta, saopštila je NASA!
Sve vreme praćenja, na sajtu će vam društvo praviti stručni konsultant Bob Berman, iz Astronomskog magazina.
смак свијета је прошао
Ma kakav smak sveta, vec smo skoro 3 sata u tom danu.
A i kako ne "nadjose" taj majanski kalendar ranije, nego je tek zadnjih godina aktuelizovan?
Sagacity
21-12-2012, 08:56
I jedan pozdrav za smak :lakat:
Милан Ђурковић
21-12-2012, 09:11
ПРЕЖИВЕЛИ СМО
nismo jos milance kad su maje u 6 veku pne nisu računale da će nekima tamo da dune u 16 veku nove ere da pomere kalendar za 10 dana , (zamisli ti neko tek tako uzne deset dana zivota) tako da tek treba da dodje
Милан Ђурковић
21-12-2012, 10:24
Доћиће свима нама бољи живот а не смак свијета
a priznaj sad da si se uprpio oko smaka i svega toga
Милан Ђурковић
21-12-2012, 10:55
a priznaj sad da si se uprpio oko smaka i svega toga
NE I NE
ma sta te briga priznaj ko ce da zna
Милан Ђурковић
21-12-2012, 11:58
НЕ И НЕ
sto se stidis? ta nije sramota
Милан Ђурковић
21-12-2012, 12:15
sto se stidis? ta nije sramota
не досађуј
ma nemam ja kad da dočekujem smak sveta, danas sam prepun obaveza
pogledaću reprizu :pusi:
priznaj pa cu prestanem :namcor:
Милан Ђурковић
21-12-2012, 12:26
пушти ме
Nežnicah
21-12-2012, 12:27
mrave kaki si ko da te štancovali u nikiti :haha:
sto u nikiti? :blenta: kad ga imadem :b:
Nežnicah
21-12-2012, 12:31
u odseku 1 da se preciznije ODrazim :namcor:
sta bre da odseku :huh: i mikron je mnogo a ne jedan
Nežnicah
21-12-2012, 12:33
sad znam kako je milančetu :namcor:
Милан Ђурковић
21-12-2012, 12:49
sad znam kako je milančetu :namcor:
ајде ајде маните ме се пуштите ме намиру
ma nemoj oćeš na Miru a oženjen varas trtudnu zenu e jeste doso smak
i nece da prizna da se plasi
Милан Ђурковић
21-12-2012, 16:52
i nece da prizna da se plasi
чега да се плашим чуш
pa da priznas da nemas misiće i da se plasis smaka :namcor:
Nežnicah
17-11-2013, 14:56
evo ga novi u najavi :jasenka:
http://www.kurir-info.rs/odbrojavanje-je-pocelo-sudnji-dan-stize-22-februara-2014-clanak-1088477
Милан Ђурковић
11-12-2014, 12:40
gluposti
Pokreće vBulletin® verzija 4.2.0 Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.