Cogito ergo sum - moja životna filozofija
Cogito ergo sum.....misao je jedino što istinski posedujemo i što se ne može oduzeti.Koje misli vas navedu da razmišljate i kakva su vam razmišljanja,da li nakon toga promenite nešto u sopstvenom načinu mišljenja,života ,ponašanja ?Jednostavno,koja misao bi se mogla nazvati vašom vodiljom .....i zašto ?
Re: Cogito ergo sum - moja životna filozofija
Prebrz stiže jednako kasno kao i prespor !
Ti si kralj uz svoje ognjište isto toliko kao i kralj uz svoj tron.
Ko se tudjem zlu raduje,neka se svom nada.
Uvek je najtamnije pred svitanje !!
Usuditi se: to je cena napretka.
Oni koji se preterano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvrijedna je u bilo kakvom poduhvatu.
Pametni ljudi dopuštaju svojoj deci da ponekad i pogreeše.
Ništa nije ni dobro ni loše samo po sebi, naravno, i onde gde smo slabi skloni smo to proglasiti lošim. Zbog čega nas neke specifične stvari uopšte dotiču? Dotiču nas zato što smo osećajna bića, ali posebno nas dotiču znane i neznane stvari koje nosimo u sebi i projiciramo prema nekome, bila to želja za ljubavlju ili upiranje prstom u nekoga zbog njegovih loših osobina. Upiranje prstom znači da nas nešto gadno smeta kod nekoga, ali i da smo istovremeno uspeli videli sebe u ogledalu istine. Kada nas stvari koje su nas nekad smetale više ne smetaju, to znači da smo se izdigli iznad njih, transendirali svoju slabost, pročistili svoje srce. Svako ustrajavanje u borbi s onim što nas smeta je besmisleno. Najbolja reakcija jest ne obraćanje pažnje - ignorisanje.
Izgradnja zida izmedju sebe i izvora uznemirenja je u svakom slučaju dobar početak. Ponekad to može izgledati kao poraz ili beg, ali zapravo je velika pobeda.
Poprimi duh trave- kad te zgaze ispravi se !!!
Hristos Voskrese !