Klizanje - na ledu ,naravno
Klizanje na ledu je umeće kretanja po zaleđenim površinama korištenjem klizaljki. Kliže se po ledu koji može biti prirodno zaleđena površina jezera ili reke, ali i po veštački zaleđenim klizalištima. Klizanje na ledu je raširen oblik rekreacije ali i osnova mnogobrojnih sportova i sportskih disciplina na ledu.
Tehnika klizanja na ledu
Klizaljke svojim oštrim rubom prilikom dodira s ledenom površinom ostvaruju vrlo malo trenje koje omogućava glatko kretanje. Klizač može zakretanjem klizaljki promeniti ugao pod kojim klizaljka 'reže' led, te time uticati na smer i brzinu kretanja.
Sportovi koji uključuju klizanje na ledu
umetničko klizanje
sinhronizovano klizanje
brzo klizanje
brzo klizanje na kratkim stazama (short track)
hokej na ledu
Moj omiljeni sport je umetničko klizanje - počela je zimska Olimpijada u Vankuveru i sportska rapsodija koja se zove
umetničko klizanje.....uživanje za oči :smiley:
http://razbibriga.net/imported/2010/...e_skates-1.jpg
Re: Klizanje - na ledu ,naravno
Ja obozavam klizanje,ali samo da gledam,posto sam ja totalni antitalenat :huh:
Par puta sam isla ali sve su to bili neuspesni pokusaji da od sebe napravim Karatinu Vit broj II. :raz_117:
Kada sam zelela da se zaustavim na ledu jednostavno nisam znala kako to da uradim,pa sam od svega samo savladala tehniku kocenja tako sto se ''zaletim i udarim u ogradu'' ... :bela:
nisam nikad ni probao, a i kad vidim muskarca u onom kretenskom odelcu postidim se muskog roda
Citiraj:
Prvobitno napisano od
milan11
nisam nikad ni probao, a i kad vidim muskarca u onom kretenskom odelcu postidim se muskog roda
e a hokej ... brzo klizanje ... pa i nisu loša odelca :raz_095:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sibi
e a hokej ... brzo klizanje ... pa i nisu loša odelca :raz_095:
I meni se bash dopadaju ta odelca :raz_095:
http://razbibriga.net/imported/2011/10/klizanje-1.jpg
Počela sezona klizanja u Pioniru
Iako nam zbog toplih jesenjih dana zima deluje daleko, malo zimske zabave