-
Solarna energija
Ima li neko iskustva sa solarnim grejanjem?
na svim sajtovima informacija o fotonima koliko hoćeš...
šta da radim sa tom informacijom? :lol:
Evo šta me zanima:
Koliko bi koštalo da se uvede solarno grejanje
i ako staviš ovu skalameriju na krov šta te čeka?
http://www.solarpowerexposed.com/ima...ells_roof2.jpg
-
Re: Solarna energija
ZA KUĆU OD 100 KVADRATA OD 4000 DO 5000 EURA:eek:
-
A godišnje održavanje u visini računa za struju koja se potroši ako se na istu grejemo? :lol:
(isključi caps lock)
-
uuu bas mi je zao sto ova tema nije zazivela, bas me zanima to grejanje na solarnu energiju... odoh da trazim po netu.
-
Ovo je super, mada da se greješ zimi od sunca baš i nemaš vajde, :lol:
U nekoj državi u USA ima čini mi se ceo neki mini grad koji je sav na solarno grejanje, sve solarno, imaju tamo i vetrenjače, uživaju! :)
Mada, za naše prihode (više-manje) smatram da je preskupo. A i ja živim u kući od 350m2!
-
Topla voda da, 80-90% godisnje potrosnje moze da pokrije solarna energija. Za grejanje je vec problematicno, kod nase gradnje i izolacija, nemoguce:)
-
da... citala sam malo pre... bzvz... bas steta :)
-
Na sreću, više - manje svaka stara zgrada može da se obuče u jaftin stiropor i tako recimo prepolove troškovi grejanja. (I lađenja) :)
-
u sloveniji, još pre skoro 30 godina, korišćene su mogućnosti solarne energije na skoro svakoj kući....ne znam sad kako je (nisam dugo bila tamo), ali mi se dopalo što su ljudi praktični.
-
Odg: Solarna energija
ne znam koliko je ova tema još uvek aktuelna ali evo nadovezala bih se, možda se podigne pošto smo korisnici solarnih sistema. Sjajna stvar, prva i osnovna promena jeste na računima, ozbiljna promena.. kada smo ugradili dobili smo garanciju 25 godina, nema nekog posebnog održavanja i cimanja, samo je bitno da ih redovno čistite i servis na neke 3 godine (tako nam je majstor rekao, prvo smo radili prošle godine). što se tiče grejanja kad nema sunca sistem ima svoju bateriju koja ''skladišti'' energiju u danima kada ima sunca... ta energija uvek ostane sa strane da tako kažem, tako da kada je oblačno i nema sunca, energije nikad ne manjka.. nadam se da će ove informacije biti od pomoći nekom :)
-
Odg: Solarna energija
Može malo više tehničkih detalja :)