Idete ulicom , nema nikoga , a nadjete podebeo novčanik pun love .Šta ćete uraditi-odneti ga u prvu policijsku stanicu da nadju vlasnika , ili uzeti lovu , i zahvaliti Bogu ? Da li ste imali nekada takvu situaciju ?
Printable View
Idete ulicom , nema nikoga , a nadjete podebeo novčanik pun love .Šta ćete uraditi-odneti ga u prvu policijsku stanicu da nadju vlasnika , ili uzeti lovu , i zahvaliti Bogu ? Da li ste imali nekada takvu situaciju ?
Ja sam mnogo poštena. :sojka:
I zato uvek nađem ono što izgubim.
Jako je teško i nezahvalno odgovarati na pitanja o nečemu što čovek nije prošao do sada... Zaista nisam siguran za odgovor...:g:
Nikada, al kad bi imo, ondak bi prvo pito forumase sta da radim:)
Hahahahahaaaaaa...
Bravo Tibi. :raz_067: Već si sve shvatio...
pa, verovatno bih odnela u policiju...ili bih kontaktirala osobu, ako su joj dokumenta u novčaniku...ne bih zadržala pa re za sebe....tuđe nećemo - svoje ne damo :)
Isto, saznala broj preko informacija... doneli kilo kafe, neke čokolade, došli iz Pančeva u ovu vujkojebinu isti dan... :lol:
Mada, da nije bilo ličnih dokumenata, teško da bih otišla u policiju, šta su oni kao pošteniji od mene? Bolje ja da zadržim nego oni. :mrgreen:
nikada nisam bila u takvoj situaciji ali vratila bi naravno
Tri puta sam našla novčanik:krsti:...sa finim svotama novca .Uvek je unutra bila lična karta,988 itd...zanimljivo,niko od njih se nije ni ni ni ni ponudio da časti nešto,samo hvala :)...msm,ne bih ni uzela da sam htela da uzmem ne bih ni vraćala,ali majku mu:lol:
Ja kakva sam budala te novčanike i sl bih vratio, mada tu postoji opasnost da vratiš novčanik koji je neko drugi već ispraznio od "nepotrebnih sitnica" ... pa još ti da budeš kriv ... :aha:
Kad bih našao neku lovu, bez imena i prezimena i sl ne znam šta bih uradio :aha:
Pokupio novac, dokumenta ostavio na stolu nekog kafića ili tako nešto pa nek se sledeći nalazač bakće ako 'oće..
e ja sam nadrljala.od tada ne diram nista,ne saginjem se i obilazim u sirokom krugu.u krugu bolnice ,na klupi,dok smo jele dorucak,koleginica i ja primetimo kesu,onako kao iz butika..pitali cija je,cekale a onda je pokupimo i odnesemo obezbedjenju...ooni pronadju vlasnike,unutra je bio i novcanik sa dokumentima,jedna gospodja koja je lezala u bolnici,zaboravila prilikom odlaska.e ali fale papuce,papuce nisu pronadjene ali smo se nas dve pravdale u nedogled..nikad vise..
To je teska odluka. Zavisi od situacije, verovatno. Sad bih napisala, da, vratila bih. Nalazila sam ja silene neke mobilne telefone, i uvek sam vracala. Kad bih nsala novac bez podataka o vlasniku, naravno da bih zadrzala. U drugoj situciji, sa dokumentima, uvek gleda, da se stavim u tu situacijiu, sta ako je samohrana majka, ili otac, sta ako je novac za neki lek...Mislim da bih vratila bez razmisljalanja, ali opet kazem, lako je teoretisati, aj da vidimo u praksi....
E da, ako su velike pare, uzeo bih, i čista savest, jer ko pošten ima velike pare :mrgreen: ukrasti od lopova nije greh..