Re: nova tema o nama starima
Mislim da ja te godine nećem doživeti, pa i ne razmišljam o njima.
Moj lekar smatra da mi je starost kontraindikovana. :)
Па ја заиÑта не видим ништа црно у ÑтароÑти.
Ваљда зато што Ñу ми још увек баба и деда живи и здрави у Ñвојим деведеÑетим и ниÑу ни напуштени ни уÑамљени.
Отац и мајка ми Ñа 60 изгледају ко да имају 50, баш ништа им не фали.
Само негде луњају. Мама понекад има кијавицу, тата ни то.
Тако да мене ÑтароÑÑ‚ нимало не плаши.
И замишљам да ћу живети баш као и они. :)
BoGce ima blokce-on radi svoj posao-ja svoj...Trece doba-pa mogu reci da posle pedesete i jeste trece doba...kako ga ko sebi organizuje tako mu i bude...a sto se tice usamljenosti-znam da ni na onom svetu necu biti usamljena-jer kako smo posijali tako i zanjemo-cak mi pomalo i smeta preterana briga svih kada se malo razbolim...aktivnosti puno...a bas se ne moze "kao nekada"sve i svugde ,uvek ko zapeta puska...Jedva cekam da ako Bog da, udam ,ozenim i da dobijem unucad pa posle ne marim bas ni zasta...
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
Da li nekad razmisljate o svojoj starosti i kako je zamisljate? Kako bi voleli da izgleda vas zivot nakon neke, ajde recimo, 60-65te? A, kako mislite da ce stvarno izgledati? Da li se plasite tog perioda svog zivota, da li mislite da cete biti usamljeni, bolesni, zatvoreni u cetiri zida, zaboravljeni, da li mislite da necete ni doziveti starost, da li se radujete "penziji"?
Ne razmišljam o tome, to je besciljno gubljenje vremena koje se može daleko kvalitetnije iskoristiti Ovde i Sada za činjenje konkretnih stvari, čiji će ishodi u većoj ili manjoj meri uticati na budućnost, tj starost kako je neki nazivaju.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
Da li nekad razmisljate o svojoj starosti i kako je zamisljate? Kako bi voleli da izgleda vas zivot nakon neke, ajde recimo, 60-65te? A, kako mislite da ce stvarno izgledati? Da li se plasite tog perioda svog zivota, da li mislite da cete biti usamljeni, bolesni, zatvoreni u cetiri zida, zaboravljeni, da li mislite da necete ni doziveti starost, da li se radujete "penziji"?
ne razmišljam o tome....bar ne mnogo...ponekad samo mislim o budućnostio svoje dece....a pod tim se pretpostavlja da ću biti stara, je l? mada, ne verujem da ću dožoveti neku duboku straost....ako bih je i dožeivela, mislim da ne bih bila nikome na teretu.
i danas se trudim da bude tako, da ne budem na teretu....a starost?
hm, ko zna? kako Bog da, tako će biti.
Ја Ñе надам да ћу живети као моји родитељи.
ИÑкрено, до пре неку годину Ñам миÑлила да не желим да живим преко 70, али Ñад кад видим како Ñу они витални и физички и ментално...да, желим да Ñлично живим!
Значи, миÑлим да ћу Ñе бавити неким пиÑанијем, унуцима, форумашењем..:)
pa sad....volela bih da budem vitalna i da živim negde, u nekoj kući van grada....i tako.
ali, lakše mi je da mislim da neću to dočekati.
Ми озбиљно планирамо кућу на Ñелу, Ð½Ð°Ñ Ð´Ð²Ð¾Ñ˜Ðµ, кад Ñе момци ожене..али, ко зна, можда ћу хтети да будем ближе унуцима...
Do tada cu da izmislim mašinu za podmladjivanje:raz_067:.Tako da kada razmišljam o starosti ustvari razmišljam na koje godine da se vratim(20-25).
Citiraj:
Prvobitno napisano od
konan
Do tada cu da izmislim mašinu za podmladjivanje:raz_067:.Tako da kada razmišljam o starosti ustvari razmišljam na koje godine da se vratim(20-25).
ja bih na 27....javi ako nešto uradiš...ili ako ti treba pomoć oko izrade.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
ja bih na 27....javi ako nešto uradiš...ili ako ti treba pomoć oko izrade.
Dogovorićemo se za jedno 30 još smo mladi.;).
Citiraj:
Prvobitno napisano od
konan
Dogovorićemo se za jedno 30 još smo mladi.;).
ti možda jesi...a meni se kraj primiče.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
ti možda jesi...a meni se kraj primiče.
Onda ću morati da se potrudim da u narednih 10 godina završim pronalazak.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
konan
Onda ću morati da se potrudim da u narednih 10 godina završim pronalazak.
e, to može.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
e, to može.
Dogovorili smo se ti samo nadji nekoga da je isproba pre tebe za svaki slučaj.........
Citiraj:
Prvobitno napisano od
konan
Dogovorili smo se ti samo nadji nekoga da je isproba pre tebe za svaki slučaj.........
ma, probaću je ja....za 10 godina i ovako ću da budem baba....šta mogu da izgubim?
Citiraj:
Prvobitno napisano od
konan
мене немој да подмлађиваш... :sad:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
trojica
мене немој да подмлађиваш... :sad:
pa šta će ti, kad si mlada....