Kolubara - prevara veka...
Da li ste gledali Insajder?
http://www.youtube.com/watch?v=IC3G8BLauMU
ako niste, evo ako vas ne mrzi pogledajte... ja sam i onako ocajna, posle ovoga sam jos ocajnija... tezak kriminal... I bas me zanima, da li ce vlada da reaguje posle ovoga i da li ce ipak skociti cena struje, koliko ce nas jos pljackati?
Re: Kolubara - prevara veka...
Nesam gledala, prepričao mi rođak danas. :lupko: Neću ni da gledam... kad ništa ne mogu da uradim...:sad:
ne mozes nista... ni ja, ni mnogi, mozemo samo da placamo sve skuplju i skuplju struju i da im punimo i dalje dzepove....
oko 130 miliona evra su privatnici uzeli iz Kolubare, poslednjih 8 godina...
Liluska, nije to "Srpski fenomen", niti pomaze uzbudjivati se, zivot tece dalje (uostalom, struja je u Srbiji osam puta jeftinija nego li npr. u Memackoj), a stedeti energiju...uci se kada dzep oseti:)
Ne moze to da bude normalno Tibi, mozda u Nemackoj gde je prosecna plata 10 puta veca nego u Srbiji, to znaci, da vam struja dodje jeftinija nego nasa... Kako moze biti normalno da neko krede toliko ocigledno i to godinama, sto kaze Velja Ilic, aj da kraduckate, pa da vam progledamo kroz prste, nego kradu i na boga ne misle... a ta ista Kolubara ih je dovela na vlast... i ajd sto oni kradu, al bogtemazo, pa valjda je za tih osam goddina usla bar jednom finanskijska kontrola, znaci i oni su oci zatvarali i verovatno debelo podmazani i sto je najgore od svega, sve to mucni narod placa, koji nema leba da jede... e vidis, u Nemackoj jos ne zive na ivici egzistencije, pa je valjda zato to tamo normalno ima jos sta da se "drpa"... al, bauk kruzi Evropom, bauk kapitalizma... :)
nigde to ne bi trebalo da bude normalno:neutral: samo sto se to kod nas sazna a ovde se...zna ali...tolerise. Dolazi globalna "nemastina" malog coveka, nije mimoisla ni Nemacku. Sigurno je da ce biti samo...gore. Posto smo skeptican narod i uz to kritican, ocekujem reakciju mase. Nije bilo tesko da se dodje do BG-a i "skloni" Milosevic a problem je promeniti sadasnju vladu. To mi je jako nelogicno.
Mislim da problem lezi u "nemastini" korektnih i rodoljubivih politicara, koji misle ne samo na sebe, vec i za svoj narod. Problem smo i mi sami, zeleli bi "privilegije" koje smo uvek imali nasim "mentalitetom" (veze, rodbina...) a i promene na bolje. Dokle god ne menjamo sebe, svoje "lose" navike i svoju tzv-u kulturu ophodjenja, nista se nece promeniti...na bolje.
Nije problem promeniti nesto ako se zeli, ali se stvarno mora i raditi na tome a ne samo zeleti.
pogledao sam malo snimak...ovaj...prvo.ovo mi je smisljeno i ciljno dovodjenje jedne firme do ruba propasti.naime...kada na skupstini neki poslanik ili ministar iznese predlog o investiciji u neku razvijenu firmu koja posluje sa dobitkom i kaze"aj da mi njima damo pare iz budzeta na kredit koje ce oni otplatiti u nekom vremenskom roku".daju pare,vreme prodje,***** pare ne vraca...medju prvima koje ce drzava goniti i sankcionisati su podnosici predloga.s druge strane...uzmimo za primer preduzece koje je gubitas,jedna rupa bez dna...pa dodje neki ministar i kaze aj da im damo pare...pa jos izadje da se slika za novine,televiziju i na sav glas povice "EVO POMAZEMO SLEPCE" i zbilja doniraju neku milionsku sumu...taj isti uzme pola,vd direktor i knjigovodja koji proknjize transakciju po cetvrtinu...a resto...slepcima...i naravno sutradan kad neko postavi pitanje o toj investiciji niko nije odgovoran...stavise...ispada narodni heroj.malo sam digresirao no...
vlast nece reagovati zbog teske upletenosti,cene ce i dalje skakati,a ja cu da nabavim agregat,bodljikavu ogradu i dva vucjaka.
hvala.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
slonce
a ja cu da nabavim agregat,bodljikavu ogradu i dva vucjaka.
hvala.
možda bolje šarplanince :)
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Man
možda bolje šarplanince :)
mislio sam da ih nazovem vuja i zuca...kako da krstim sarplanince :lol:
mnogo je unosljiva (jeftina, ekonomicna, nazovi kako oces) ta struja iz agregata:raz_067:), samo deset do petnaest puta skuplja od ove koju placas:)
najbolje je...imati dobru vladu i odgovorni stav, ali...ko to ima:cry:
Мене више занима шта се крије иза објављивања овога...
gledala sam i insajder i upitnik i muka mi je od ravnodušnosti ovog naroda.....
isti ovi su rušili režim 5.oktobra jer su pričali da su oni pljačkali...
kako se ovo zove?????
nama je DOSTA!!!!!!!!!!!!!!
mi smo krenuli u borbu....da li ste i vi spremni?????
ili ćete i dalje ćutke gledati kako nas upropaštavaju.....
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Tiberius
mnogo je unosljiva (jeftina, ekonomicna, nazovi kako oces) ta struja iz agregata:raz_067:), samo deset do petnaest puta skuplja od ove koju placas:)
najbolje je...imati dobru vladu i odgovorni sta, ali...ko to ima:cry:
napravio bih i solarnu...al banditi ce oporezuju :neutral:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Tiberius
najbolje je...imati dobru vladu i odgovorni sta, ali...ko to ima:cry:
Ал ми имамо јефтину тарифу ноћом. Е.
Тарифу струје, мислим...
vlada Srbije od 2002.godine nije podnela završni račun!!!!!!!!!!!!!
kome su odgovarali za to????????
i da li će?????
bole njih ona stvar za ovaj narod i ovu državu...njima su važne njihove guzice....
al postadoše brate,mnogo alave.....
Ako moze bez spamovanja, bilo bi super...
uostalom...evo jedan svetao primer porezovanja...elem...bio ja letos malo u banje(prolom) i tako pricam sa domorodackom populacim i sta cujem.naime...tamo nema gradskog vodovoda,kanalizacije,komunalnih usluga i sl.Bog je reko zbogom,a navodno turisticka lokacija.idem tamo opet.e pravili ljudi prirodni pad i tako uvodili vodu u domove.iskopaju,omaterishu bazen...pa cevi,sprovedu...i dosetila se zuta banda i to da oporezuje.pa se pitam ko je bre tu lud a ko zbunjen.aman.drzava ne udje ni sa dinar ucesca a vamo trazi zulum...pitao sam se ogresismo li se mi o slobu...danas se pitam...ogresismo li se o turke.
i dal cu se ista pitam dogodine...
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Zaga
gledala sam i insajder i upitnik i muka mi je od ravnodušnosti ovog naroda.....
isti ovi su rušili režim 5.oktobra jer su pričali da su oni pljačkali...
kako se ovo zove?????
nama je DOSTA!!!!!!!!!!!!!!
mi smo krenuli u borbu....da li ste i vi spremni?????
ili ćete i dalje ćutke gledati kako nas upropaštavaju.....
gledam veceras u vestima, covek u znak protesta zakucao sebi ruku za dasku... onaj pre par godina odsece prste, onaj se vezivao za most... missim... el to doslo krajnje vreme?
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Lilu
gledam veceras u vestima, covek u znak protesta zakucao sebi ruku za dasku... onaj pre par godina odsece prste, onaj se vezivao za most... missim... el to doslo krajnje vreme?
jeste...došlo...
koliko je nezaposlenih???
koliko ih ima po narodnim kuhinjama?????
koliko živi na ivici bede i siromaštva??????
to smo želeli u 21.veku?????
neka nam je svaka čast,ako ćemo to da mirno gledamo i kažemo "ja to nen mogu da promenim"....
a ko treba to da menja??????