Klub ljubitelja pozorišta
Pozoriste ili bioskop , pre bih odabrala pozorite :)
U teoriji pozorista razlikuju se 4 vrste pozorista: dramsko, muzicko, lutkarsko,plesno.
U dramsko spadaju tragedija i koedija, u muzicko opera, mjuzikl i opereta, plesno pozoriste i balet.
Koliko cesto idete u pozoriste, i sta volite da gledate ? Vasi omiljeni glumci ?
Prestave koje su vam se dopale i zasto i one koje nisu i zasto ? Kritike pozitivne i negativne.
Preporucite predstave :)
Re: Klub ljubitelja pozorišta
samo da se upisem u klub
povremeno idem u pozoriste.omiljeno mi je `zvezdara teatar`.
Obožavam predstave...
Zaboravila si napisati Studentsko pozorište, oni mi ostave najjači utisak
:roll:
obozavam pozoriste, bas mi je u planu da sledece nedelje odgledam seobe, ne mogu da docekam :jasenka:
inace, ne mogu da istaknem ni jednu predstavu, svaka je na svoj nacin dobra, bilo bi neukusno s moje strane da kao laik kritikujem.
Одг: Klub ljubitelja pozorišta
nisam gledala, ali moja majka jeste i oduševljena je tako da mi je u planu da je odgledam čim nađem društvo za to :)
http://www.buha.rs/thumbnail/Krcmari...ype=image/jpeg
MIRANDOLINA
„Mirandolina" je priča o neodoljivoj krčmarici, o ženi koja svojom harizmatičnošću osvaja muškarce, zavodi ih, sukobljava, dovodi ih do ruba egzistencije, do emotivnih slomova. Priča o dominantnom ženskom principu, o snazi ženske senzualnosti i erotike, o snazi ženskog uma i nepogrešivoj taktici u osvajanju i najtvrđih muških srca.
Mirandolina predstavlja prototip žene koja, koristeći svoje vrline, kako mentalne tako i telesne, koncipira svet oko sebe onako kako ona sama želi, određujući sudbine brojnih muškaraca koji za njom gube glavu. Priča o manipulaciji emocijama od strane racionalne i prema emotivnom muškom svetu surove i beskompromisne žene, sa ciljem da ženski princip nadvalda muški i da žena postane vladar naizgled jačem muškom principu.
Premijera 25. februar 2007.
Trajanje 100 min
| prevod |
Bogoboj Rucović |
| dramaturg |
Ivana Dimić |
| scenograf |
Aleksandar Denić |
| kostimograf |
Jelena Stokuća |
| kompozitor |
Kristina Kovač |