Re: Agencije za zapošljavanje – ogranizovani kriminal
Citiraj:
Prvobitno napisano od
supermen*prvi
Mozete vi da dodjete ovde kod mene pa da radite kao sezonci na branju jabuka, bresaka, bezinki (ovo siblje ne znam kako se kod nas zove)...........
i ne treba vam radna dozvola. A placanje kolko naberes. Lova na licu mesta odmah kod vage. I tako okrenes dnevno tri, cetiri ture.
može.. a koliko se plaća?
E da. Moze i berba jagoda. Moj drugar ima plantazu i radis kod njega direktno, bez posrednika. :lol:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
mare
može.. a koliko se plaća?
Zavisi od sezone. Kako rodi. Jabuka se krece od 1 krune do 4. Breskve 5 kruna, bezinke 4 a jagode 10 kruna.
Dnevno mozes da zaradis od 50 do 100 eura. Kako kad.
Re: Branje jabuke u Češkoj
Jel plaćate prevoz i smeštaj? :palac:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
Jel plaćate prevoz i smeštaj? :palac:
Ko jel placa? :lol:
Ja samo mogu da vam sredim da radite. A placate sve sami. Doduse, mogu i da vam sredim jevtino smestaj i hranu. To mogu bas jevtino da vam obezbedim. Ako radite preko "agencije" nema od para nista. Sve vam uzmu i imas samo da kupis kartu za nazad. :lol:
Pa otvori ti agenciju za braću srbe.. :kapa:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
Pa otvori ti agenciju za braću srbe.. :kapa:
Jes, pa da placam porez i vama da ova drzava uzme 15% od zarade. Ma rad na crno bre. Tri meseca moze. Ako ste kod mene nema da vas ganja ni policija ni kontrola sa biroa rada. Sve moji ljudi. :lol:
Pa da. Kažeš da smo tvoji rođaci sa sela. :kapa:
Eto mene tamo sledeće sezone.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
Pa da. Kažeš da smo tvoji rođaci sa sela. :kapa:
Eto mene tamo sledeće sezone.
Svi moji rodjaci? Mogu da prodju dvoje troje. Al ako vas dodje dvaes? :haha:
Sto sledece sezone? Ako neko hoce d aradi mogu da mu nadjem ovde posao i preko zime. Al vi svi samo pricate. Niko da se usudi da krene. Od sedmoro forumasa koji su bili kod mene samo je jedna dosla da radi. I steta sto je radila samo 10 dana.
što nisi ranije rekao, sad moram da čekam sledeću sezonu a ova tek što se završila..
Citiraj:
Prvobitno napisano od
mare
što nisi ranije rekao, sad moram da čekam sledeću sezonu a ova tek što se završila..
Sta nisam rekao? Pa svake godine to pricam. Gde ti gledas? :haha:
Bili vec ljudi kod mene.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
supermen*prvi
Svi moji rodjaci? Mogu da prodju dvoje troje. Al ako vas dodje dvaes? :haha:
Sto sledece sezone? Ako neko hoce d aradi mogu da mu nadjem ovde posao i preko zime. Al vi svi samo pricate. Niko da se usudi da krene. Od sedmoro forumasa koji su bili kod mene samo je jedna dosla da radi. I steta sto je radila samo 10 dana.
Ti upiši na spisak Mareta i mene. :palac: Mi smo se prvi javili.
A šta se radi zimi?
Citiraj:
Prvobitno napisano od
supermen*prvi
Sta nisam rekao? Pa svake godine to pricam. Gde ti gledas? :haha:
Bili vec ljudi kod mene.
dobro, očekuj me onda :kojica:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
Ti upiši na spisak Mareta i mene. :palac: Mi smo se prvi javili.
A šta se radi zimi?
Mogu u nekoliko firmi da ubacim po nekoga. Najsigurnije u restoran neki. Tu pored para ima i klopa dzabe. A moze i na jos neka mesta. Da ne tupim po dvestapedeseti put javno. :lol:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
mare
dobro, očekuj me onda :kojica:
Ti da povedes onu curicu. Da mi ovde ne juris za cehinjama. Onda nista od love. Sve ce ti uzmu. :haha:
Hocu i ja, stavi i mene na spisak, taman da overim novi pasos, jos nisam makla nigde s njim, od tih sezonskih `skills` znam da cepam drva :mrgreen:
Kojice, promeni temu u Sezonski rad u Ceskoj. Nema samo jabuke. :lol:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Fajf
Hocu i ja, stavi i mene na spisak, taman da overim novi pasos, jos nisam makla nigde s njim, od tih sezonskih `skills` znam da cepam drva :mrgreen:
Moze i rad u sumi. To ima i zimi. Ali ne preporucujem. Tesko bre da djavo nosi. :sad:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
supermen*prvi
Jes, pa da placam porez i vama da ova drzava uzme 15% od zarade. Ma rad na crno bre. Tri meseca moze. Ako ste kod mene nema da vas ganja ni policija ni kontrola sa biroa rada. Sve moji ljudi. :lol:
Celih 15% :qq:
Pa ovde ti uznu 150%. Prvih godinu dana radiš da nadoknadiš to što si ''častio'' da te zaposle. :aha: