Kako ćemo postati beskućnici u rođenoj zemlji?
''Banke su za tri meseca, od juna do septembra ove godine, dobile više od 3.000 novih
klijenata koji kasne s otplatom kredita. U izveštaju Kreditnog biroa u koji je “Blic” imao
uvid stoji da je svakog meseca broj problematičnih zajmova građana rastao za hiljadu i
da je u docnji dužoj od 90 dana sada tačno 91.663 građanina, 10.682 poljoprivrednika i
16.000 preduzeća. ''
Pored onog podatka od juče da svaki deseti u srbiji nema šta da jede, stiže i ova vest.
Do juna svaki četvrti zaduženi nije mogao da plati ratu za kredit, i ta cifra se povećava.
Naivni ljudi sa zadužili i stekli utisak da im je krenulo? Obezbedila im nova vlast da žive
bolje?
Re: Kako ćemo postati beskućnici u rođenoj zemlji?
krediti su velika muka...
imam devedesetak hiljada razloga da se sekiram svakog tridesetog u mesecu
ako preživim do maja, pričaću
imam uvek neku ratu da plaćam...do sada sam nekako gurala, ali jeste sve teže, jer školovanje dece zaista košta, kako rastu :hm: ne vredi mi da se sekiram....činjenica je da postoje ljudi koji su se zadužili, izgubili su posao i onda nemaju odakle da vraćaju kreditne obaveze :( to je stvarno strašno...
najmanje mi je strašno ako su digli kredit zbog kola...ali, ako su podigli kredit zbog stana i preti im da gube krov nad glavom.... :(
Ala ova tema boliiii i plasi :ququ: Krov mi nece uzeti to je sigurno, ali moze se desiti da postanemo gladni ukoliko se ne zaposlim uskoro. Ubijaju sa kamatama i ratama. Vise i ne znam kako je ziveti bez dugova, bez tog ruznog osecaja da ti legne plata i da nemas nista od toga... :hm:
I kod nas je slična situacija..ponuđeno nam je i mi smo sve uzeli kao na pladnju...slika "boljeg života" pa smo se svi zaletili u kredite da ispunimo snove stana,kuće,auta,zimovanja i ljetovanja..nerealan standard pokucao je na naša vrata i sad šta je tu je..
poznajem mnoge ljude koji su se zadužili u "švajcarcu" i to je tek muka..žiranti otplaćuju tuđe kredite i apsolutno su nezaštićeni..ljudi ostaju bez posla i ne mogu da plaćaju anuitete..nastaje haos i jedini izlaz je na globalnom privrednom nivou povećati potrošnju(a ne smanjiti) ..povećati je kroz nova ulaganja u privredu koja će omogućiti nova zapošljavanja..ali,svi "stručnjaci" samo stežu kajiš i okreću glavu pred armijom nezaposlenih..
neki ljudi koji su u kreditima, a ostali su bez posla očajno pokušavaju da nađu bilo kakav posao i teško im uspijeva..ugrožena egzistencija vodi rušenju porodičnih odnosa..nacija je na sedativima ..
mladost nam odlazi "trbuhom za kruhom"..sve bol do bola:(
Citiraj:
Prvobitno napisano od
katica
''Banke su za tri meseca, od juna do septembra ove godine, dobile više od 3.000 novih
klijenata koji kasne s otplatom kredita. U izveštaju Kreditnog biroa u koji je “Blic” imao
uvid stoji da je svakog meseca broj problematičnih zajmova građana rastao za hiljadu i
da je u docnji dužoj od 90 dana sada tačno 91.663 građanina, 10.682 poljoprivrednika i
16.000 preduzeća. ''
Pored onog podatka od juče da svaki deseti u srbiji nema šta da jede, stiže i ova vest.
Do juna svaki četvrti zaduženi nije mogao da plati ratu za kredit, i ta cifra se povećava.
Naivni ljudi sa zadužili i stekli utisak da im je krenulo? Obezbedila im nova vlast da žive
bolje?
Ma sve je to tako, al bankama i lizing kućama svakako nije u interesu da se zatrpavaju kućama, stanovima i kolima .... njima treba novac koji će da obrću ..... uz podatak da nam se i državica za samo DVE godine zadužila od 25 - 44,4 BDP-a ... i da smo sav taj novac pojeli, a ne investirali ...... sve izgleda kataklizmično‚ vrednost imovine će verovatno padati, a i tu i takvu neće imati ko da kupi :pada:
da...
tržište nekretnina je odavno mrtvo
osim u novim kreditnim navlakušama
Bankama i lizing kućama je u interesu da pljačkaju. Vlastima je u interesu da se održe na vlasti.
''Kupili'' su celih jedanaest godina, nakrali se za 111 i sada narod neka grca.
I nije me mnogo briga za one što su uzimali kredite za luksuz. Svi bi mi da imamo dobar auto,
da putujemo, imamo nov nameštaj i slično...
Žao mi je seljaka i ljudi koji su se zaduživali da bi pokrenuli neki posao, jer su oni, prema
mojim kriterijumima, imali ispravan razlog da uzmu kredit.
Plus to što od njih svi živimo.
Bankama jeste u interesu da pljačkaju ... ali gomila automobila na placevima, i sve više nekretnina koje aktiviranjem hipoteke postaju njihovo vlasništvo .... su za banke mrtav kapital ... to sam hteo da kažem.
Drzava ce morati ,pod pritiskom tih istih banaka,koje je dovela i dozvolila im da nas sisaju ogromnim kamatama,da uradi nesto..ne zato sto joj je stalo do nas..vec zato sto ce ih oni i pritisnuti,jer je bas takva situacija..seoska imanja koja su pod hipotekom i koja zaplene ne kupuje niko..pricao mi je brat da i po pet puta ide na prodaju i niko nije zainteresovan..
Citiraj:
Prvobitno napisano od
mikili
Drzava ce morati ,pod pritiskom tih istih banaka,koje je dovela i dozvolila im da nas sisaju ogromnim kamatama,da uradi nesto..ne zato sto joj je stalo do nas..vec zato sto ce ih oni i pritisnuti,jer je bas takva situacija..seoska imanja koja su pod hipotekom i koja zaplene ne kupuje niko..pricao mi je brat da i po pet puta ide na prodaju i niko nije zainteresovan..
To je ono što pričam ... neće biti kupaca ni za tu totalno obezvređenu imovinu ... a od Države ja ne očekujem ama baš ništa :aha:
Pa ljudi su naseli na ono, cim nam daju kredite, znaci da nam je monetarni fond stabilan i da nam je zivot, bolji. Cvrc.