Re: smrt kućnih ljubimaca
Najbolje da nabaviš novog, bar će te okupirati.
Niko ne može ničije mesto da zameni :( ali će svakako pomoći...
čekam da prođe neko vreme...oteglo se i ovih 24 sata :( da mi je neko pričao da ću ovako da se osećam, ne bih verovala.
ali, stvarno mi nije palo na pamet da njemu može nešto da se desi :place:
Pričo, je l' bio bolestan? :(
Mislim da ne bi bilo dobro da tražiš istog po izgledu :aha: daj priliku nekom mačetu da bude svoj, nezavisno kako izgleda...
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sarmica
Pričo, je l' bio bolestan? :(
joj...preksinoć, kad sam došla kući, čekao me je kod vrata, onako nešto tunjav :( uzela sam ga u naručje i mazila ga, kao što to radim svaki put kad dođem s posla.
kad sam ga spustila na tepih, potapšala sam ga po donjem delu leđa, a on je ispustio neki jako čudan i bolan zvuk. legao je onda na leđa i raširio potpuno zadnje noge i ostao tako da leži neko vreme :(
mislim, kad sam otišla na posao, normalno se ponašao. jedino što sam primetila da je izlazio 3-4 puta na terasu, u pesak, i da nije piškio.
onda sam rekla da neću sutradan na posao, nego da ću ga odvesti kod veta. kad sam ga odnela tamo, veterinar ga je pregledao i rekao da mu je bešika baš ogromna.
pokušao je da stavi kateter, ali nije mogao zbog kamenčića :( koji su se već naslagali u mokraćnoj cevi.
onda ga je anestezirao, pa punktirao bešiku. urin je bio krvav.
rekao je da je životno ugrožen, da ima uremiju i da je pitanje sata kad će umreti.
i tako :place:
niko nije primetio, do tog jutra, do on ne urinira bar 24h. niti se žalio, moj mali mučenik...pošto taj pesak koristi i ova matora mačka, nismo uopšte mislili da on ne može da piški. eto :place:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Man
Mislim da ne bi bilo dobro da tražiš istog po izgledu :aha: daj priliku nekom mačetu da bude svoj, nezavisno kako izgleda...
ne treba mi onda ni jedno :place:
i čitala sam danas i juče o uremiji kod mačaka...i kaže da se češće javlja kod mačora nego kod mačaka, da su faktori genetika, rana kastracija i neadekvatna ishrana.
mnogo me grize savest što sam ga sterilisala sa 6 meseci :(
jer, hranio se adekvatnom hranom, za svoj uzrast, i davala sam mu prečišćenu vodu da pije.
kažu da se uremija najčešće javlja kod mačora oko 5. godine...a ovaj moj nije bio navršio ni 11 meseci :place:
koliko sam kriva?
Niko nije bre kriv pričo :ljut: sudbina mu takva :(
Uostalom, i to koliko je bio kod tebe je uživao... neko ni za ceo život ne bi toliko ljubavi i pažnje dobio.
pa što mu je takva sudbina :( nije dosta što su ga bacili da umre kad je bio bebica...nego još ovakav kraj da ima :place:
Takva mu bila sudbina :( ti si mu produžila život ...
a što plačem onda kad sam tako dobra :place:
Bolje da se isplačeš, nemoj da to zadržavaš u sebi :(
plačem, pa me sramota....tamo neko mi prigovara :place: što plačem za životinjom toliko
ako ga nagazim ima da plače ko dete kad se upiki :ljut:
pa da otvaram novu temu...esi ti normalan
a i manje bi plakala :kreza:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
plačem, pa me sramota....tamo neko mi prigovara :place: što plačem za životinjom toliko
:raz_082::raz_082::raz_082::raz_082::raz_082:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Man
a i manje bi plakala :kreza:
to i on prigovara. ne razume ništa.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
to i on prigovara. ne razume ništa.
pakanje je dokaz da imas dusu draga moja.