Majke više ili manje prisutne u životu deteta
Razmišljam tako danas.. dok majke, skuvaju, operu, opeglaju, pomognu oko
domaćeg i oko spremanja njihove sobe, već se prilično umore..
A tu je i utisak da su nešto uradile za svoju decu. Međutim, to nije ono korisno
vreme provedeno sa decom. Nije druženje koje je deci potrebno.
Da li su očevi u povoljnijoj poziciji da se pokažu kao bolji roditelji?
Na koji način majka da obavi sve poslove, sedne na pod da se poigra sa decom
i nađe vremena i za sebe?
Re: Majke više ili manje prisutne u životu deteta
ma kakvi očevi...:lol: čast izuzecima.
mada, ne znam kako druge majke, znam za sebe da mi nikad nije teško da budem mama. nije mi bilo teško ni onda, kad su bile majušne, a nije mi teško ni sad, kad sam im potrebna na malo drugačiji način.
nađe se način da se sve uradi (bar sve bitno) i da se nekako odmori i počne novi dan ispočetka. kako se nađe način?
pa lepo. ljubav dece i njihov dobar izbor i dobro ponašanje daju snagu, energiju.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
A tu je i utisak da su nešto uradile za svoju decu. Međutim, to nije ono korisno
Sve se cesce isto pitam ...nemam resenje , ne prihvata zenu skoro pa za djaba dolazi , a ja se vrtim u zacarani krug, ne zelim da se i Jelena veze za mene kao i Stefan a znam da sam im potrebna, zasad najcesce zanemarim sebe jer nemogu da trpe ni kucni poslovi jer su tesno povezani s decom ...a sami smo po 18 sati dnevno , bukvalno ...
i ja sam bila mnogo sama kad su deca bila mala...i to je razlika između njih 2 godine. ipak, sve to nekako prođe, napor se isplati, a deca budu zadovoljna.
naravno da se isplati ali ja ne postizem iskrena sam ....jos i dvoriste unisti me ...:drnd: ...
btw mislim da imamo par slicnih tema ...
Mislim da ja posustajem. Dok su bili mali igrali smo neljuti se čoveče,
pravili lutkarska pozorišta, čitala sam im, pričala...
Sada ne mogu da postignem njihov tempo i onda to kompenzujem nekim
poslom u kući. Mada, da im sad kažem, hajde da mi pomognete oko nečega
(bilo kakvog posla u kući), pa ću sutra i ja sa vama na Adu da vozimo bicikle,
ili na pecanje, skakali bi do plafona.
Ali meni je to ili zamorno ili dosadno... i onda smišljam izgovore...
zamorno ti je da ideš na adu sa njima ili ja nisam nešto razumela?
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
zamorno ti je da ideš na adu sa njima ili ja nisam nešto razumela?
Zamorno mi je.. :dada:
Zapravo, nijhove aktivnosti na Adi su mi zamorne. Ne mogu oni da sede
sa mnom u ladovini i da me gledaju kako cevčim kafu dva sata. Oni bi
da budu u pokretu. Voze bicikle, rolere, plivaju, igraju odbojku..
Konan može sa njima, ali ja .. :nene:
pa ne ide da ti sa njima roleruješ sve vreme...nelogično mi je. ne vidim da bi to trebalo da bude tvoja preokupacija.
dobro, imam devojčice i u uzrastu tvoje dece smo često išle u pozorište, sve do nekih njihovih 14 godina...nisam imala ''problem'' oko fizičkih aktivnosti, stvarno.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Ciciban
Sve se cesce isto pitam ...nemam resenje , ne prihvata zenu skoro pa za djaba dolazi , a ja se vrtim u zacarani krug, ne zelim da se i Jelena veze za mene kao i Stefan a znam da sam im potrebna, zasad najcesce zanemarim sebe jer nemogu da trpe ni kucni poslovi jer su tesno povezani s decom ...a sami smo po 18 sati dnevno , bukvalno ...
Imamo sličnih tema, al ček da se malo ispričamo, pa ćemo da spajamo.. :lol:
Nezgodno je to što si u kući. Kako će ona onako mala da izabere da se druži
sa nekom nepoznatom tetom, kad si i ti tu. Kad ta žena dođe, a ti lepo u neki
park... tutanj...
a teta je u kući kad i cici? :huh: :qq: pa normalno je da dete neće sa tetom.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
pa ne ide da ti sa njima roleruješ sve vreme...nelogično mi je. ne vidim da bi to trebalo da bude tvoja preokupacija.
dobro, imam devojčice i u uzrastu tvoje dece smo često išle u pozorište, sve do nekih njihovih 14 godina...nisam imala ''problem'' oko fizičkih aktivnosti, stvarno.
I meni se nekako čini da bi mi bilo lakše da su devojčice. :sad:
Evo sad Konan igra napolju fudbal sa njima. Posle će da se vrate
kući crknuti i bar još sat vremena da prepričavaju taj događaj.
Da komentarišu ko je kako i kad šutnuo loptu.
I de sam tu ja?
Možda bih sad trebala da izađem da navijam? :kapa:
pa vidi šta im je potrebno....mislim da ne treba da se namećeš u tipično muškim aktivnostima, pogotovo ako nisi sportski tip.
sigurno postoje zanimacije koje nisu sportske a koje bi bile ok da zajedno provodite slobodno vreme :hm:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
a teta je u kući kad i cici? :huh: :qq: pa normalno je da dete neće sa tetom.
zatvorim se na spratu i ne vidja me , ali se valjda vec navikla da cim ona dodje mene nece biti i vristi cim je vidi ....navici ce se ...Kojice i ja tako planiram ali vec par dana vreme nije za u park tako da bice ...polako
inace ja sam Stefanom u odmaklom devetom mesecu ishla u pozoriste u Skoplju, u luna park ma svuda gde je vec bio navikao da ide samnom a ishao je svuda , nismo promasili nista sto se pozorista tice , sto decije predstave sto komedije , on je naviknut da sve radi samnom valjda jer mu tata nije bio tu 4 godine taman kad je osoznavao svet oko sebe , i dan danas je Stefa vezan za mene , mene pita kad cu da ga upisem u skolu za fudbal, mene pita sta da izabere, dali "mali glumci " ili sta vec ...samnom igra tenis ( i nesme da mi nestane vremena za njega )
i mislim da je organizacija kljuc svega , mada opet ne postignem sve :blenta: blentava li sam , sta li sam ko zna ....'
ove dve teme "nenormalna sam" i "koliko vam muskarci pomazu kuci " sam otvorila u ovom kontekstu ....
edit: i "On radi" ...u rudniku :namcor:...ali yebe vam se da pisete ...necu ni ja ovde :sizika:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
sa stariji sinom sam imala traume, kad sam dobila sut kartu.
to se desi, i tacka..cim udje u pubertet..
zato s malim prvodim vreme kad god oce..i plivam, i igram odbojku, i jurcam se..sve redje je to, jer mu je zabavije sa drugarima. ali ipak jos oce, i ja onda sve ostavim i idem sa njim na strand, napolje, itd..
on je jedini slavio rodjendan kuci, jer sam ja jedina mama koja nema frku od decaka..oni su meni super, i sve me slusaju:)
brzo to prodje, sve..
posle se sve svede na neki kraci razgovor, i to je to..
Ne mozete biti sveprisutne stalno u zivotu svog potomka, pomirite se s tim, njemu je neophodno da se u jednom momentu od vas udalji.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Steppenwolf
Ne mozete biti sveprisutne stalno u zivotu svog potomka, pomirite se s tim, njemu je neophodno da se u jednom momentu od vas udalji.
e, i tu si u pravu :bravo:
pa super.. onda ja i nemam problem.. :kapa:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Steppenwolf
udaljavam ga onoliko koliko je potrebno i koliko on trazi shodno njegovom uzrastu ....i ne trazim da sam uvek s njim hvala Bogu raste pa cu mu biti sve manje potrebna , ali pitanje je sad? kad im preko trebam i njemu i maloj a vremena cvrc ... a snaci cu se i izdrzace se ;)