Vredi li imati hiljadu dana zalosti za jedan casak radosti?
tamoBas me zanimaju misljenja posetilaca Foruma na ovu temu....sto vise misljena procitamo bicemo bogatiji,zar ne?!Kada nam se lose stvari dese uvek se pitamo :''Boze,zasto se to meni desava?'' To je samo jedno veliko iskusenje koliko smo jaki i kako i na koji nacin cemo istrajati,jer sve sto se desava,desava se sa nekim razlogom....Bozija Volja te nikada nece odvesti tamo gde te Bozija Milost nece zastiti...Da,bas me zanimaju vasa misljenja....:mm:
Re: Vredi li imati hiljadu dana zalosti za jedan casak radosti?
zavisi..čime mjerimo korake koje činimo...
ne vredi...:raz_088:
mozda nekada davno, dok jos zivot nije poceo da siba...dok nisam pravila kompromise i dok sam zelela sve il nista :raz_088:
tada...kada je bio bitan samo casak radosti pa makar bio potop sutra...tada je mozda vredelo
sada... zelim samo ravnotezu, umerenost..:kojote:
jedan pametan čovjek reče jednom...Nije li dovoljan čak i samo privid da se razveseli srce što izbjegava stvarnost..Baudelaire ,mislim
Vredi, ako je radost takva da poništava svaku tugu zauvek, ako ne, pitanje......možda i ne vredi, zavisi o čemu se radi tačno....
očigledno vredi..
da ne vredi ne bi se svi krčkali u ovom loncu.. :hm:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
padalica
zelim samo ravnotezu, umerenost..:kojote:
Baš tako...:dada:
Kaže se obično...da posle ekstremne radosti dolazi tuga...A posle tuge, ne dolazi uvek radost. I ja sam uvek za neki balans. Kakav je to život ako provedeš sve vreme u tuzi, a onda te negde oko 80-te god, ''drmne'' neka radost..Život je tada ionako već prošao.
Tačno je, da se sva muka brzo zaboravi, kada nam se desi nešto mnogo dobro. Ali prethodna dešavanja ipak ostavljaju trag u nama i na nama...tako da..ne vredi imati hiljadu dana žalosti za jedan časak radosti.
Ne vredi, definitivno :nene: Slazem se sa Padalicom i Sagom...
1000 dana tuge... ma 10 dana tuge me nekad tako psihicki slome i smrve da doza radosti mora da bude bas jaka da bi mogla da me trgne i vrati u normalu... najbolje je umereno...
odavno se više ne pitam ''zašto se to baš meni dešava?''....jer sam shvatila da se nikad takve stvari ne pitam kad je nešto lepo u toku.
dakle, moj skromni zaključak je da sam ja jedna gorda i neskromna osoba koja misli da ne zaslužuje ništa loše da joj se desi u životu....a grešim, naravno i to - debelo.
svaka tuga i nesreća ima svoj razlog.
kao i svaka sreća.
dakle, ćuti i plivaj, uživaj u životu i maltretiraj manijaka ako ti se nađe pri ruci :lol:
Odg: Re: Vredi li imati hiljadu dana zalosti za jedan casak radosti?
vredi,da se ne bi kasnije pitala zasto a nisam iskoristila
Odg: Vredi li imati hiljadu dana zalosti za jedan casak radosti?
Ne može se tako olako o žalosti pa čak ni o seti. Previše je za časak radosti.
Život ne nudi ovakvu opciju i hvala mu za to.
Neko je pisao kako je najbolja umerenost pa pitam: da li to znači da čovek treba želeti umerenu tugu i umerenu radost, ili da se umereno smenjuju? Ja ne želim tugu i želim puno trenutaka radosti, i to je umerenost.
Ako si zlopamtilo, ništa ne vredi:mm:
Ne,ne vrijedi....ali,ma kako to da spoznajemo,to nas ,nažalost,ne oslobađa tlapnje kojom samo pronalazimo način da se opravdamo pred sobom
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sarmica
Ako si zlopamtilo, ništa ne vredi:mm:
Po tebi, kakvo može biti zlo koje se pamti?