Da li je ok da devojka zaprosi dečka?
Istraživanje je pokazalo da nije, a u tome se slažu i žene i muškarci…
Iako žene nastavljaju da se bore za svoja prava i rodnu ravnopravnost, neke stvari i dalje ostaju rezervisane samo za mušku sferu.
U istraživanju sa Univerziteta u Kaliforniji, inače fakultetu veoma liberalnih shvatanja, naučnici su došli do veoma iznenađujućih podataka. Ni jedan od anketiranih muškaraca, a ni žena nisu bili oduševljeni idejom prosidbe od strane žena!
U razgovoru sa oko 300 studenata, zaključeno je da definitivno ni jedan frajer ne želi da se nađe u situaciji da ga devojka zaprosi, a jedva tri odsto žena se izjasnilo da imaju neku vrstu želje da sama postavi „veliko pitanje“.
Podaci ukazuju i na zadržavanje nekih oblika karakteristično tradicionalnih vrednosti, posebno kada je u pitanju preuzimanje partnerovog prezimena. Tako se, 60 posto žena izjasnilo voljnim da preuzmu muževljevo prezime, a 64 odsto muškaraca je istaklo da nikada ne bi preuzeli prezime svoje žene.
Ostaje otvoreno pitanje u čemu je problem? Da li možda sama situacija u kojoj bi žena prosila svog muškarca, izgleda manje romantično?
Izvor:cosmopolitan.com
Šta vi mislite?
Re: Da li je ok da devojka zaprosi dečka?
mogu samo da kažem da ja to ne bih mogla da uradim i ne bi ni preporučila svojim ćerkama to da rade :lol:
statistike me ne zanimaju, tako da mi nije bitno da li se uklapam u statistički rezultat svojim mišljenjem.
što se tiče prezimena, mogu samo da kažem da posle 23 godine braka mislim da ipak treba uzeti muževljevo prezime ili dodati ga svom devojačkom i da ne treba ''siliti'' budućeg supruga da nosi ženino prezime.
ako pristane ne to - onda mislim da ima neke probleme, majke mi :sojka:
obavezno..i sa buketom ruža :b: naravno pištoljče sa desne strane i kaubojski šešir :b:
Ma to je fenomenalno...I obavezno da klekne na kolena...:lol: zbog efekta i jedinstvenog doživljaja :kreza:
Mada su neke devojke zaprosile svoje sadašnje muževe, jer se oni toga ne bi setili...:lol: Tako mi je bar preneto...:lol:
nekako uopste ne verujem u te prosidbe... to viđam samo na filmu... :lol: sve nešto mislim da je prosidba stvar zajedničkih razgovora i planiranja... :g: ili sam ja uskraćena za nešto :ljuta:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Fajf
nekako uopste ne verujem u te prosidbe... to viđam samo na filmu... :lol: sve nešto mislim da je prosidba stvar zajedničkih razgovora i planiranja... :g: ili sam ja uskraćena za nešto :ljuta:
ma, samo si ljuta još uvek :lol:
ako neka bidne raspoložena da me zaprosi :cekam:
ti si reko da ti lilu ne da da se ženiš :ljuta:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Fajf
stvarno :pada:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Fajf
ne da zlotvorka :( al to nije razlog da me nijedna ne zaprosi :blenta:
pa da nam srce slomiš kad nas odbiješ :kk:
Eto, to je još jedan dokaz, da nije OK da devojka zaprosi dečka :kreza:
Naravno da nije u redu. Nikad nije ni bilo.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Fajf
pa da nam srce slomiš kad nas odbiješ :kk:
aaaahahahaha, fajf :)))
generalno nisam za tu instituciju zvanu brak...ali nekako mi je ok da ipak muskarac zaprosi devojku....
Ej, ali pazi...Neke devojke su mi pričale, da se oni nikad ne bi setili da ih zaprose da one to nisu učinile...:lol: Da li to znači, da su muškarci rekli ''da'' pod pritiskom...:lol: ?
По мени није ОК
Момак треба ђевојку да запроси
Po običaju, oni se nikad ne sete sami nečega, dok im ne staviš prst u oko, tako se neki možda ne sete ni da treba zaprositi devojku:qq: a je l te prošlo je već dosta vremena i to je logičan sled stvari, ako se ne varam, a on ništa pa ništa...pa ko voli nek izvoli i koja žena može da prevali to preko usta slobodno
Ja sam poprilično sigurna da to nikad ne bih mogla a i sigurna sam da ne bih imala šta da tražim s takvim "muškarcem"
Slažem se....
Kakav je onda taj muškarac ako ne sme ili ako se ne seti da zaprosi devojku, sa kojom je već u vezi ?
pa ako ne sme, stvarno ne znam kakav je to muškarac...msm, verovatno ni ne treba da se ženi:ljut:
a ako se ne seti, to može biti sasvim klasičan muškarac, možda on razmišlja u smeru "ma dobro nam je i ovako, zašto išta menjati"
možda čeka, kao jedan moj drugar, da baba umre da oslobodi sobu:haha:
ko će ih znati šta se muva po tim šupljinama:tupan:
:kreza: