Одг: Nije zgoreg znati
Svi mi to sve znamo, a opet većina od nas, ja sam u toj većini, u nedostatku ideje ili vremena za pripremu doručka ili večere, pribegavamo upravo nečemu ovakvom...
морам да кажем да ми није јасно зашто би ова тема била овде, а не на нутриционизму :pusi2:
Baš tako Sago :dada: kad se samo setim viršli iz crvenih kioska, pa to je bilo nešto najukusnije iako su zemičke bile uvek bajate :lol: Pa carnexov mesni narezak... njam njam... odrasla sam na takvoj hrani, ne bih rekla da mi je zdravlje baš ugroženo, mislim jeste, ali od nekih drugih stvari, ne od viršli i paštete...
Nisam neko ko pati od zdrave hrane a ni sa ovom nezdravom ne preterujem, uvek zlatna sredina, trudim se da bude zdravo ali mora biti ukusno po cenu da dodam nešto nezdravo u jelo... :palac:
и база за већину густих сокова је меласа од струлог кромпира, па ником ништа...сви пију сокове ненормално.
Одг: Odg: Nije zgoreg znati
:
izvini pričalice, moram se malo umešati "и база за већину густих сокова је меласа од струлог кромпира, па ником ништа...сви пију сокове ненормално." pošto sam blizak toj proizvodnji, osnova je muskatna tikva. u svim baš svim "prirodnim" sokovima
драго ми је да то чујем :) извињавам се ако нисам у току.
појасни мало та мускатна ткива .
muskatna tikva a ne tkiva, to sigurno znaš šta je :)
а то..знам шта је, ал сам убеђена ду ту иде последњи крш од те тикве....зато и не пијем сокове. смучило ми се кад сам 90их видела како један још увек реномирани произвођач прави сокове...од тад - фуј.
тог у кадама се сећам и ја, из некаквих репортажа...али, ово нису биле каде, него базени у којима се припрема смеса за сокове...ал добро, да на шиљим даље...:lol:
дакле, сокови - фуј.
такође ми је фуј пециво по пекарама - нема више здравог и нормалног теста...све је препуно адитива...од обичних кифли, преко пита, па до оних парчади проје, лазања, канелона....све је накркано адитивима, осети се...
као кад једете куповне колаче, па сви имају исти укус...е тако и ово, мајке ми.
зато одавно месим хлеб...скоро 20 година. бар знам шта деца конзумирају у тој намирници која је најчешће на столу.