Одг: Mikrotalasna kuhinja
meni se jako sviđa tema i baš bih i ja volela da saznam nešto što nisam do sad isprobala i praktikovala :) moje korišćenje mikrotalasne se zasniva uglavnom na pogrejavanju jela, odmrzavanju zaleđenih namirnica, kuvanju krompira i pirinča :pardon:
Odg: Mikrotalasna kuhinja
Ja pročitah malopre ,na temi šta kuvate danas da je čalica pržila slaninicu ,pa me je to iskreno rečeno i inspirisalo da otvorim temu :lol:
Slaninica pržena u mikrotalasnoj je izvanredna ,nema prskanja po šporetu ,naknadnog čišćenja ,nema dima ,ako se prži na roštilju ,i nije ništa manje ukusna ,čak bih rekla da je i ukusnija ,jedino je mana što se mora pržiti svaki list slaninice posebno ...ali ,ako se uzme u obzir da je priprema kratka ,i to se može tolerisati
Slaninicu staviti u posudu koja može da ide u mikrotalasnu.Pre toga posudu obložiti vlažnom kuhinjskom krpom ili navlaženim ubrusima.
Peći slaninicu dva minuta dok ne postane hrskava....fantastičan ukus :)
ovo moram isprobati :dada: i znači namestim na grill i pečem 2 minuta? dobila sam uz mikrotalasnu neku rešetkicu na tri nogice, za roštilj ali je nikad nisam koristila niti sam pekla meso u njoj.
nemo se ljutite, a kako može da se reče dva minuta, tri minuta, kad je neka mikrotalasna npr 800w jačine a neka 1200w:raz_047:
nemo' se ljutite,ali ja to čudo nemam..i nisam pobornik te kuhinje..al rado ću pročitati kako to ide kod vas:dada:
pa ,ako je neka mikrotalasna jača ,onda se peče kraće ,ili se podesi snaga na niži nivo
ovo je stvar iskustva u korišćenju ...podesiš na jedan minut i najjaču snagu ,pa pogledaš kako izgleda
okreneš još jedan minut ..isprobaš
ja sam sinoć ispekla mafin u šolji za čaj ,pekla sam ga 4 minuta na high
bio je izvanredan ,ali sam skapirala da sam mogla da ga dobijem i za tri minuta :lol:
mikrotalasna nudi mnogo mogućnosti ,samo je treba isprobavati ,ili kako ja kažem
igraj se sa njom :)
Napraviš samoj sebi kolačić - tortu očas posla ,a ako je unučica tu ,merica ima taman za obe :lol:
Vrlo je jednostavno ,ukusno neodoljivo,prosto kao pasulj i za čas gotovo ,pogotovo ako se pojave iznenadni
gosti ,a torta se pojela :lol:
Sve sastojke pomešaš i podeliš u dve šolje.Svaku posebno ispečeš u mikrotalsnoj,a pečenje traje 1,5 minut.
Izvadiš iz rerne i ukrasiš šlagom ili čokoladnim ili voćnim prelivom ,čokoladnim mrvicama ili pečenim lešnikom
..ma kako već hoćeš ili šta ti se zadesi pod rukom :)
treba ti : 4 kašike brašna,4 kašike šećera,3 kašike ulja,3 kašike mleka,1 jaje,3 kašike nutella krema ili eurokrema
i kašičica praška za pecivo .
ovo će već danas nakon ručka biti isprobano, hvala :)
izvanrednog je ukusa ,a kad nemam mleka ,pravila sam ga i sa jogurtom ,nikakve
razlike nema ..samo neka šolje budu dovoljno duboke ,ili široke ,jer pri pečenju raste,pa da ne prelije :)
ako želiš ,možeš da dodaš i tanke kriške jabuke ,jer je pečeno solidne konzistencije,ili dodaš neku malinu
ili kupinu iz friza ...ma,možeš da kombinuješ sama kako želiš :)