Najbolji članak koji sam pronašao na ovu temu je pred vama. Interesuje me komentar ali i sve drugo što je vezano za ovu temu.
Šest tipova privlačnosti
Između seksualne veze i prijateljstva, ljudi osjećaju čitav niz različitih vrsta privlačnosti jedni prema drugima, koje u njima izazivaju potrebu sa stvaranjem različitih vrsta veza.
http://www.dodaj.rs/f/u/1n/s1qRJm1/privlacnost.jpg
SEKSUALNA PRIVLAČNOST
Seksualna privlačnost je osjećanje koje kod ljudi izaziva želju za seksualnim kontaktom sa određenom drugom osobom.
ROMANTIČNA PRIVLAČNOST
Romantična privlačnost je osjećanje koje kod ljudi izaziva želju za romantičnom vezom sa određenom drugom osobom.
ZALJUBLJENOST
Zaljubljenost je romantična privlačnost prema nekome, želja za nekom vrstom romantične veze. Ta želja može biti privremena po prirodi i ne mora da znači da će se djelovati u skladu sa njom.
PLATONSKA VEZA
Platonsku vezu imaju oni koji osjećaju duboku povezanost i međusobno se sviđaju, cijene i dive se jedno dugom, ali bez želje da postanu romantičan par ili imaju seksualnu vezu.
SENZUALNA PRIVLAČNOST
Želja da radite senzualne (ali ne i seksualne) stvari sa određenim drugim ljudima, posebno se odnosi na taktilnu senzualnost kao što je grljenje.
ESTETSKA PRIVLAČNOST
Privlačnost prema drugim ljudima koja nije povezana sa željom da bilo šta radite sa njima, bilo seksualno ili romantično. Jednostavno se divite njihovoj pojavi.
cdm.me