Govedja supa
Junece snicle u sosu od sargarepe
pire od krompira
kupus salata
sitni kolaci..*iz Univera :lol:
Printable View
Govedja supa
Junece snicle u sosu od sargarepe
pire od krompira
kupus salata
sitni kolaci..*iz Univera :lol:
ništa, deca mi odoše kod keve na ručak :srbin:
pasulj gust :prcko
kupus salata il po zelji paradajz (jos uvek ga ima) :raz_058:
rafaelo kocke :jede:
domacica ja :srbin:
Danas kuvala za sutra
Vojvodjanski preliv za spagete :lol:
500 g nekog mlevenog mesa
sok od paradajza, 1/2l
2 jaja
pavlaka, koliko je ostalo u frizideru
belo vino
crni i beli luk
ulje i zacini
Prvo se na luku izdinsta meso, nalije paradajzom, isecka se beli luk, pa dodaju zacini po zelji.., belo vino obavezno..i na kraju jaja i pavlaka! :trci:
Ovim se mogu preliti spagete, ili one spiralice..i sve moze, moze i krompir.
danas bile šnicle u kari sosu, pire krompir...i salata od cvekle...nisu je ni
pogledale...kažu neće da kvare ukus šnicli....a baš su bile dobre..i brzo
se spremi, sve za čas gotovo..... :)
Danas govedja supica,spanac,pohovana piletina,pire :)
supica bistra od kokoske....
sarme...
princes krofne...
kupus....sas rebarca.... :srbin:
krofne...
puslice...
supa izostala.... :razzz
boraniju.........sas piletinu.........
pita sas jabukeeeeeee.........
dosta......... :trci:
ma, samo sam napravila čorbu od praziluka i celera, sa sojinim mlekom i kimom...ukusna je, a nema mrve masnoće (osim ovog mleka) :p
sad vi meni objasnite nesto svi koristite taj prazni luk al bre on ima crve...i kako aman da ga jedem...ima li on negde da se kupi da nema crve...a vide se majke mi beli su al ki luk...zagledajte bolje...
inace kod mene
kisele paprike punjene
jes al prvo supica iz kesice sa knedlicama magiiii
pita sa jabukama
pa voce...mandarine...jabuke...banane...
+ cokoladne bombonice... :razzz
Bela čorba,
gulaš,
krompir pire,
kupus salata
picu i palacinke sa orasima...nisam stigla vise sredjivala kucu...
sutra cu skuvam belu corbicu.... :deda_mraz4:
ja sam danas kilava i bangava pa samo supu da zakuvam od juce,bataci u sosu od mirodjije,cvekla salata a za dezert nek se strpe,ne moraju svaku rupu popuniti. :)
imam đuveč koji sam nekako juče skuvala ... danas ništa ne kuvam, odoh u kadu :deda_mraz4:
jel bre Sibi jel moze taj djuvec bez mesa :dash2:
[quote author=Dusala link=topic=720.msg17264#msg17264 date=1262040228]
jel bre Sibi jel moze taj djuvec bez mesa :dash2:
[/quote]
naravno, ja ga i pravim bez mesa ... dogovorim se sa decom da li hoće po šniclu, ako se desi da u kući nema mesa, tad nema ni šnicle.
kako aj pisi idem pawam pozuri... :hulahop:
sve isto, samo što ne dinstaš meso :)
izdinstaš luk, zatim stavljaš sve redom (trenutno koristim đuveč iz zamrzivača) ... to dinstam dok ne omekša, dodam krompir, pirinač .... zatim onih par smrznutih paradajza iz iste kese, tomatino (pošto volimo kiseliji đuveč), začin C, malo mlevenog bibera, peršun ... pustim da malo ključa na ringli, a zatim preselim u rernu.
:raz_083:
ništa jede se podvarak od juče.... :jede:
Paradajz čorba, piletina, bareni krompir sos od pečuraka .. brzo i jednostavno
Punjene paprike danas...
pljeskavice i pire.... :trci:
Danas supica,spanac ,pire i i ljute kobaje :)
Zlatna mešavina iz zamrzivača ... i ostaci od juče.
:raz_059: nista nemam ideju jeli smo ustipci...
ne znam šta ću sutra :raz_088:
danas - krompir zapečen u rerni, preliven jajima i mlekom...tj. kilogram krompira, oljuštenog, isečem na listove, naređam u gleđosanu posudu, nauljim, posolim i prelijem mešavinom 6 jaja i jedne šolje mleka. to se peče na 180 stepeni oko sat i po.
uz to smo jeli salatu od kiselog kupsa, sa ljutom tucanom paprikom.
Sutra pocinje Uskrsnji post -mislite i o tome:smiley:,ja nemam dilemu sta cu jesti????
kromprir čorba - oko pola kg krompira oljuštim, isečem na krupnije kocke, nalijem vodom. začinim sa 2 kašike začina c i dodam 2 kašike kukurznog griza. kada bude skoro gotovo ubacim alevu papriku (kašičiu) i seckani peršun.
danas sam punila lignje gamborima i ispekla ih na roštilju...i pripremila sam krompir salatau, ali sa prailukom, a ne crnim lukom kako se obično sprema.
recept:
kupite kilo očišćenih lignji (poželjno je da budu mlade, manje). isecite im pipke, tako da ostanu kao kapice. zatim pipke propržite sa glavicom crnog sitno sečenog luka, i 2 rendane šargarepe (to mi se zateklo u frižideru, inače ubacim 150 g šampinjona, sitno sečenih) i vezom peršuna. na kraju ubacim presovana 3 čena belog luka i pakovanje gambora - oni su extra brzo gotovi, tako da ih stavim na kraju.
onda punim lignjice i zatvorim ih čačkalicom (kao mali štep napravim) i stavim na roštilj. 15 minuta jedna strana, 10 minuta druga i budu super.
krompir salata - to svi znate kako se pravi.
sinoć sam napravila prebrnac od pola kilograma pasulja. skuvala sam ga sa glavicom crnog luka, nekoliko češnjeva belog, ljutom alevom paprikom i zaprškom na kraju. onda sam izdinstala 4 glavice crnog luka isečenog na rebaraca i u gleđosanu posudu sam poređala red pasulja, pa onda taj dinstani luk (začinjen začinom c), pa onda opet pasulj. nalila sam vodom u kojoj se pasulj kuvao i krčkala u rerni oko 2 sata.
za to vreme sam deci ispohovala belo meso, tako da je današnji ručak bio sinoć gotov.
salata - paprika iz turšije.
čorba od graška na vodi - ali je baš gusta.
jedna kesa smrznutog graška, 2 paškanata srednje velićine, 3 struka praziluka, jdna šargarepa, pola veze mirožije, začin c, čaša soka od paradajza, malo aleve paprike i kašika kukuruznog griza.
priprema: prosta. sve se stavi u šerpu, iseckano naravno i nalije se vodom da samo malo prekrije to povrće. krčka se dok ne omekša...meni je ukusno uz kiseli kupus.
nista nisam kuvala... przimo jaja danas...
spagete....tajac...nema vise...:raz_013:
Још ништа, али данас ће бити риба и кромпир салата.
tri struka praziluka, sečena na krugove sam propržila sa jednom srednjom šargarepom, pola kilograma šampinjona...u to se ubaci crvena paprika sečena na rezance (može i smrznuta, ali ne preporučujem). kad ispari vodica od šampinjona, dodam šolju pirinča. podrazumeva se da tu ima zejtina kako valja....dodam začin c, origano biber i krčkam...ne mnogo.
uz to ide lepo zelena salta sa maslinovim uljem.