Mladi krompirici i kupus salata :igrac:
Printable View
Mladi krompirici i kupus salata :igrac:
pita od krompira, paradajz čorba, krompirići, lignje, salata od pečenih paprika.
ako odem na pijacu, onda ću da kupim pastrmke i sve što ide uz ribu i tako...izroštiljaću ih.
a možda napravim i riblju čorbu? a?
za sutra krčkam sataraš, a deci ću da dodam batake sa kajmakom.
danas cu pirinac sa spanacem ili paprikas... videcu ...
naravno i salatu :sojka:
kupus sa flekicama, a deci dodajem roštilj kobaje....koje će same da spreme. salata je od paradajza i crnog luka.
čajniz fast fud za moje, a ja idem na ručak sa ovima iz laboratorije.
salatu od lignji i kolac sa makom i visnjama..
roštilj je bio extra, jer smo ga sami pravili...sa sve špricerom i tako.
nisam ja ništa, majke mi....mm pravio krompiriće, mešanu salatu i rolovanu piletinu (koju je kupio na pijaci, samo je metn'o u pleh i ispekao).
Pileći paprikaš.
[COLOR="rgb(139, 0, 0)"]Bela čorba, pohovano belo i pomfrit. [/COLOR]
danas boraniju sa teletinom zato smo morali napolju na rucak sa stefanom ( mama pa znas da ovo ne jedem ) ...a sutra cu pomfrit s necim, smislicu vec
Danas junetina u sosu od mirodjije,juneca supa i kupus salatica,a da se zaslade kolac sa visnjama-dostaaaaaaaaaa im je....
fileti od soma na roštilju, sa limunom i prelivom od maslinovog ulja i belog luka...krompirići i mešana salata...
Ćureća supica, pečeni krompir, ćureće i jegnjeće meso, Srpska salata i paprika u belom luku, za dezert čokoladna torta...Drugi spremali, za promenu. :)
za sutra deci pravim punjene paprike...uz pavlaku, a mm i ja ćemo da srčemo boraniju.
mm je odlučio da više ne posti, pa će deci i sebi da spremi krompiriće sa rolovanom piletinom i salatom, a ja ću neke lignje da jedem u ''fish&bar'' kod mog faxa.
Kada je Nikola Tesla bio mali, užasavale su ga dve stvari: grmljavina i seljaci. Kad počne nevreme mali Tesla bi brzinom munje zbrisao u podrum, nagurao vatu u uši i očajnički bubao fiziku. Isto je radio kad bi seljaci sa isukanim noževima krenuli u tzv. "svinjokolju" da kasape jadne, a nakon višečasovne termičke obrade, veoma ukusne životinje. Pošto je u brdima oko rodnog Smiljana često grmelo, i pošto su meštani voleli dobro da pojedu, Tesla je na kraju postao tata-mata za fiziku i dobio stipendiju na Berkley. Kad je odlazio, zarekao se da će u Americi uraditi dve stvari: ukrotiti munju i postati vegetarijanac. Tako je i bilo.
Tesla je u Americi, pored boljeg života, pronašao i trofaznu struju, kablove za akumulator i električnu stolicu. Uskoro se proslavio i obogatio, ali svaki put kada bi počela da pada kiša, u njemu se budio onaj mali, preplašeni dečak iz Smiljana. Tako je bilo i ovog kišnog popodneva u Colorado Springsu. Iz daljine je dopirala potmula grmljavina, nalik na mrzovoljno gunđanje paganskih bogova. Veliki naučnik se za svaki slučaj spustio u podrum. Tu se, osluškujući zvuke spolja i češljajući se već sedmi put zaredom, prisetio svog detinjstva i grubih rođaka kako oštre noževe i lože vatre, i kako im lica titraju u crvenom odsjaju plamena. Pomislio je kako bi sve to moglo da se radi bolje, lepše i čovečnije. Onda je prestao da se češlja i na brzinu napravio skicu u svom notesu. Tako je rođen električni roštilj.
Elem, neizmerno poštujem Teslu i sve što je učinio za sve nas pasionirane ljubitelje leskovačko-srpskog roštilja i dobre pivčuge (Beck's rules!) koja uz to ide ko nenormalna, ali još uvek osećam kako iz mene lagano, osim alkohola isparava miris roštilja, u neljudskim količinama do maločas gotivljenog na starom, dobro užarenom domaćem ćumuru.