a koja je to slava danas :neznam:
Printable View
nije slava...ovo prvo je ručkić za danas, a ono drugo je za sutra :dada: i eventualno subotu
mislim da ću napraviti špagete :pardon:
krem čorba od bundeve, ćufte iz rerne sa pečurkama i brokolijem, cvekla za salatu.
smuđ sa blitvom i barenim krompirom
пилетина у сосу од шампињона, са белим вином, павлаком и спанаћем.
samo musaka :lola: klasična skroz.
svinjski kare sa rižotom od pečuraka, zelena salata, mladi luk.
Paradajz ćorbica sa taranom
pohovala šnicle, napravila pire krompir, salatu od zelene boranije i ima još cvekla...a u rerni one francuske palačinke od sinoć :kreza:
ma ništa....samo lazanju :dosada: kao da je to neko jelo :lol: al ovi moji 'oće pa oće...
na tiganju za grill sam ispekla belo pileće i pečurke, posebno sam napravila spanać, pire krompir. predveče pravim neki kolač od jabuka :drnd:
boranija za lelemooda i mene, sa đumbirom i šargrepom, a ćere pravile špagete u sosu od gorgonzole i pavlake sa slaninicom...sad se krčka gulaš za sutra :drnd:
mislila sam da spremim sarmice od zelja, ali nisam našla lepo zelje na pijaci.
kupila sam suve paprike, šampinjone... rolovanu piletinu...dakle biće celer supa, restovan krompir, punjene suve paprike pirinčom i šampinjonima, pečena rolovana piletina za devojke, kupus salata sa mladim lukom....a pita od bundeve je upravo gotova :drnd:
piletina u voku sa povrćem - praziluk, tikvice, brokoli, šampinjoni, šargarepa, đumbir, kari, beli lukac :hm:....crvena paprika....i krem čorba od krompira za lelemooda.
svinjski kare sa graškom i krompirom, salata - zelena plus rotkvice
skuvala pileću supu, ispekla krompir u rerni, obarila zelenu boraniju za salatu (sa belim lukom), ispržila decama gril kobasice i ćevape :aha:
evo, spremam belu vešalicu...grilujem povrće - tikvice, patlidžan i dodajem zelenu salatu sa mladim lukom.
bistra supa od celera za lelemooda, spanać sa ćuftama, dinstane pečurke sa prazilukom i alevom paprikom na puteru....to oće ova mlađa, nešto joj se to sviđa ...po podne pravim pitu od jabuka :aha: