ono na sta prica uradi ovako :vodanausta:
Printable View
ono na sta prica uradi ovako :vodanausta:
aj napiši recept za te mekike....da vidim umem li ja to da napravim.
ma obicno testo za hleb, nema tu neka matematika :lol:
imam za one vasarske, ali mi to dodje mnogo slatko, pa ih ne pravim cesto...
ok hvala
kod nas na selu te mekike prave od ostataka tijesta za hljeb koje ostave u frižideru bar dan-dva:)
parce kukuruznog hleba, kulen, mileram... ako se zadrzim na jednom parcetu, bice dobro :lol:
malo hleba, paradajz i parče belog ćurećeg, obarenog.
opet malo hleba i belanca od dva jajeta, paradajz...eto.
Mekice ( ili mekike neznam kako ih zovete ) i bijeni sir
tikvica iseckana na komadice, nekoliko listova zelene salate, narendano jaje, malo mladog sira..i to sve smuckano..:)
svaki dan smislim neki novi recept:drnd:
pojela sam neku dimljenu kobasicu i popila solju jogurta, prijalo mi je s obzirom na to da sam juce slabo jela, a popila gomilu analgina...
paradajz, belance od jajeta, vruća pogača :onajede:
baget, šunka od ćuretine, paradajz i parče sira sa ljutom paprikom.
proja sa spanćem i malo sira, kefir.
prženice i kefir.
pohovala sam mlade tikvice :say:
poparica sa sirom i kiselim mlekom.
s prženim jajetom :huh: kako to?
napravim omlet i stavim preko popare, tako oduvek jedem, drugacije ne mogu :blenta:
omlet preko popare :ququ:
moraću jednom to samo sebi da napravim, pošto ovi moji bi mislili da skrnavim poparu :lol:
ahahaha probaj bas pa mi reci kako ti se dopada :)
nama je majka uvek tako spremala, pa ja ne mogu drugacije ni da zamislim da je pojedem, tako isto kad napravim kacamak, na stolu mora da bude i sir, przeno jaje sa alevom paprikom i sataras :lol: stvarno cete da pomislite da sam neki osobenjak :neutral:
kačamak i sataraš aaahahahaha...znači, kako jedeš kačamak zimi?
uprzim papriku i paradajz, ohladim, stavim u kese, pa u zamrzivac.. :kapa:
moram ja taj zamrzivač da kupim :hm:
ja sve sto mogu strpam u zamrzivac, tako preko cele godine imam sve sto mi treba
ma, meni je problem što ovi moji ne vole ništa odmrznuto...zato sam i sklonila zamrzivač - zvrjao je prazan.
ali, sad...nešto se razmišljam, videću :namcor:
ni ja ne volim kad se bilo kako zamrzne, zato i vodim racuna kako sve ostavljam...
2 malena sendvica (sitni al dinamitni :lol: ) i kakao
nije bio odavno,pa hajde jutros da se častim :lol:
zeljanica i kiselo mleko ,domaće :bisa:
musli sa mlekom.
omlet sa percima mladog luka i pršutom, čaša mleka.
Jaje u tortilji– „U zmajevom gnezdu“
Namirnice pronađite u Maxi supermarketima:
3 tortilje, 3 jaja, 100 g dimljenog kačkavalja, 30 g slanine, Iskon ulje, Začin C, C bosiljak, C biber, puter za kalupe
http://razbibriga.net/imported/2012/...ver=1271849882
PRIPREMA
Tortilje potopiti u hladnu vodu na nekoliko sekundi, pa njima obložiti tri keramičke činijice malog prečnika, prethodno obložene alu-folijom. Prebaciti činijice u Interprom Bosch rernu zagrejanu na 180°C, dok „gnezda“ ne budu reš i hrskava (oko 10 min). Ostaviti ih da se prohlade. Odvojiti jaje u tanjirić i posuti ga sa malo Začina C. U manjem teflonskom tiganju, na Iskon ulju, propržiti iseckanu slaninu i zatim dodati jaje. Kada je gotovo, staviti jaje u gnezdo od tortilje i držati na toplom. Isto ponavljati i sa ostalim jajima. Pred serviranje jaja garnirati tanko sečenim kačkavaljem, C bosiljkom i sa dosta C bibera.
musli sa voćnim jogurtom.
sardina sa paradajzom i jogurtom.
popara.. :igrac:
mladi kajmak, pršuta, paradajz, krastavac, vruća pogača i hladno mleko :)