Sad sam završio riblju čorbu.
I pržena riba naravno.:lol:
Printable View
I pržena riba naravno.:lol:
Riblje pljeskavice i kuvani krompir preko svega marinada od maslinovog ulja,limuna,belog luka i...mljac :lol:
A ja danas spremila samo pastetu od plavog patlidzana i tunjevine-prepecen hleb i puno caja-drma me temperatura:grip:
pasta od morskih plodova, slata od rukole i paradajza sa sitno sečenom ljutom paprikom
punim za sutra paprike i tikvice....volimo jedno i drugo.
Citiraj:
I pržena riba naravno
koga od vas dvojice da privedem u kuhinju...pitam se pitam:raz_088: kuma ili G...Citiraj:
Riblje pljeskavice i kuvani krompir preko svega marinada od maslinovog ulja,limuna,belog luka i...mljac
sinoć sam ispekla rolovanu piletinu i krompir sa krastavcima (recept ću da napišem na posnoj hrani, ako nekog zanima). deca samo neka iseku paradajz salatu.
pa dajte recepte za ta silna jela :onajede:
za ovo sa krompirom i krastavcima ću ostaviti na ''posnim jelima'', jer je uz salatu zgodno za osobe koje praktikuju post.
sutra sataraš...missim, večeras ću da ga ukrčkam.
musaku sa tikvicama, domaca supa sa knedlama od griza
a ja kad to pravim, moja mila majka kaže da ne idu musaka i supa....e, sad ću da joj kažem da idu.
Како не иду бре?
Ево ја данас правила мусаку а супу већ имам.
danas sam pravila gibanicu ...cetnjikusu...ali me kvini zamajavala i jos tu neki :raz_068: na chatu...pa je malo zagorela... i da zaboravih da kazem,zove se Niki gibanica :igrac:
niki gibanica
Potrebno je:
1/2 kg kora za gibanicu
300 gr masnijeg sira
150 gr kajmaka
4 jaja
200 ml kisele vode
200 ml ulja
1/2 kesece praška za pecivo
so
Sir dobro izgnječiti,dodati kajmak i dobro umućena jaja. Posoliti po potrebi.Dodati kiselu vodu,ulje,prašak za pecivo i sve dobro promešati. Podmazati tepsiju i na dno staviti jednu koru. Svaku koru umakati u fil, gužvati, malo ocediti i ređati u tepsiju. Tako potrošiti sve kore, a jednu ostaviti za vrh. Dve kašike od fila (koje smo odvojili) pomešati sa 2 kašike ulja i sa time premazati gibanicu pre pečenja. U slučaju da vam je ostalo višak fila,prelijte gibanicu pre nego što ste stavili poslednju koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C. Pri kraju, isključiti rernu, izvadite gibanicu, poprskajte je vodom i vratite još malo u rernu. Gotovu gibanicu, izvaditi iz tepsije i pokrijte čistom krpom da malo odstoji i omekša. ..i pazite da vam ipak ne zagoriiii....:sojka:
Ајој, ово морам да спремим ових дана.
Ја ћу да пазим да не загори. :sojka:
Odakle četnicima prašak za pecivo?:)