Najbolji ljudi to su oni koji su prema sebi najstroži, i koji oproste drugom i ono što ne bi nikad oprostili samom sebi...
Jovan Dučić
Printable View
Najbolji ljudi to su oni koji su prema sebi najstroži, i koji oproste drugom i ono što ne bi nikad oprostili samom sebi...
Jovan Dučić
Još sam davno morao birati između iskrene arogancije i licemjerne poniznosti.
Odabrao sam iskrenu aroganciju i niti jednom nisam požalio izbor !!
Frank Lloyd Wright
Šta je onda sreća? Malo je takvih koji mogu da odgovore, a niko od njih ne ume to izraziti rečima.
Jer, sreća ne može da se iskaže. Da li biste mogli da opišete svetlost ljudima koji su čitav život proveli
u mraku? Ili da opišete stvarnost nekome ko samo sanja? Spoznajte svoj mrak i on će nestati - tada
ćete saznati šta je svetlost. Spoznajte svoje košmare onakve kakvi zaista jesu i oni će iščeznuti, a vi
ćete se probuditi u stvarnosti.
Spoznajte svoje strahove i ne bežite od njih - samo na taj način okusićete šta je sreća.
Antoni De Melo
Čovjeka primaju u društvo prema odjeći koju nosi, a ispraćaju ga prema duhu koji je pokazao.
Šolohov
“Ljudi odlaze stalno”, rekla je mama,”neko ode na nebo, neko te napusti još dok ste ovde na Zemlji,
ali svi napuštaju, kad tad. I ti napuštaš dosta njih, samo što ne primećuješ.”
“I još nešto.. Plači, pati, muči se, lomi, udaraj, ne spavaj noćima, ali kad izađeš kroz ova vrata niko
to ne sme da vidi. Napolju si srećna.”
“Je l mora tako?”, upitah.
“Mora.”
Još samo to da konačno shvatim :ceka:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...91907163_n.jpg
Ne težite ka tome da uz vaše ime stoji titula, težite ka tome da vaše ime bude titula.
Biti čovek, rođen bez svog znanja i bez svoje volje, bačen u okean postojanja. Morati plivati.
Postojati. Nositi identitet. Izdržati atmosferski pritisak svega oko sebe, sve sudare, nepredvidljive
i nepredviđene postupke svoje i tuđe, koji ponajčešće nisu po meri naših snaga. A povrh svega,
treba još izdržati svoju misao o svemu tome.
Ukratko: biti čovek...
Andrić
Duša nije jabuka: ne možeš je razdijeliti.
Ivan Sergejevič Turgenjev
Hiljade svijeća se mogu zapaliti od jedne, a život te svijeće se neće umanjiti.
Sreća nikada nije umanjena kada je podijeljena sa drugima.
Buddha
Tražiti ono što je istinito ne znači tražiti ono što je poželjno.
Albert Camus
Ljudi koji ne mogu vladati svojim srcem,
još manje mogu vladati svojim jezikom.
Ljudi koji ne mogu stvoriti mir u srcu svom,
još manje mogu stvoriti mir u državi.
Ljudi koji ne mogu vidjeti svijet u sebi,
još manje mogu vidjeti sebe u svijetu.
Ljudi koji ne mogu sudjelovati u tuđem bolu,
još manje mogu sudjelovati u tuđoj radosti.
Sv. vladika Nikolaj Velimirović
Čovjek koji ne čita dobre knjige nema nikakvu prednosti pred čovjekom koji ih uopće ne zna čitati.
Mark Twain
"Suze mi teku od smeha. Ako prestanem da se smejem, ostaće samo suze."
Meša Selimović
http://www.dodaj.rs/f/2a/10J/42RXE68...7072035281.jpg
''Машта ме је упропастила . Увек сам људе замишљао бољим него што јесу.''
Ђорђе Балашевић
''Najbolji ljudi su oni koji su prema sebi najstroži i koji oproste drugom ono što nikada ne bi oprostili samom sebi.''
Jovan Dučić
Никад не расправљај са будалом: Прво ће да те спусти на свој ниво, а онда ће да те добије на искуство!
Ili ćeš ponavljati konvencionalne doktrine koje svi izgovaraju
ili ćeš reći nešto što je istina i pri tome zvučati kao da si sa Neptuna.
Noam Čomski
Svanuće novi dan bez obzira ustao ti ili ne.
John Ciardi
Miroslav Mika Antić
"Ne pitaj me kako sam saznao šta misliš.
Možda sam nekada bio: ti.
Možda si i ti pomalo bio: ja.
Možda smo zajedno bili ceo svet."
Lud je onaj koji se želi odreći onoga što ima, nadajući se da će dobiti ono što nema.
Ezop
Nikad nemoj odustati od onoga što zaista želiš. Čovek sa velikim snovima je moćniji od onoga sa svim činjenicama.
~ Albert Ajnštajn
I zauvijek sam ostao gladan ljubavi i pažnje: niko me u životu nije mogao iznenaditi grubošću i uvjek sam je očekivao, a svako me mogao pridobiti pa i prevariti pitomošću, nježnošću, prijateljstvom, pa i kad bih se prevario, opet sam uvijek bio spreman da naletim na isti mamac.” - Meša Selimović
Moramo se na ovo navići: na najvažnijim
raskrsnicama života, ne nalazimo znakove.
Ernest Hemingvej
"Zar te ne uplaši pomisao s kim luta tvoja svest kad zaspiš?
S kim se izležava tvoj san sad, dok si budan?
Gde je sve ono što si zaboravio da si bio?
Gde je sve ono što si sad, a ne znaš da to jesi?
Gde je sve tvoje svaki put kada tražiš?"
Živeti u strahu, u kajanju, u stalnom strahu od straha, ne moći oka sklopiti i ne moći dušom danuti, i pri svemu tome raditi i smejati se i razgovarati, to znači za ljude kao ja živeti i uspevati među svetom.
Ivo Andric
Lukavost još nije dokaz pameti. Ima glupana pa čak i luđaka koji su izvanredno lukavi.
Aleksandar Sergejevič Puškin
" Prijatelju, to što si rekao da nemaš vremena da poboljšaš svoje postupke i misli, to je kao da si rekao da nemaš vremena da se zaustaviš da kupiš benzin, jer si previše zauzet vožnjom. Na kraju će te to stići."
R. Šarma