-
Re: Sta ste kuvali danas?
Citiraj:
Prvobitno napisano od
poverljiva
ahahahhah-stalkuje te:lol:
vid, mala na temi o kuvanju??? :lol:
-
ja upravo "skuvala" za sve u labu-zelenu salatu, rukolu, paradajz, ziv karfiol, bareno jaje, dresing od limunovog soka, majoneza i soja sosa i dvopek preko
to ce biti rucak
a, posle idem kuci da rucam stvarno kevine sarmice :lol:
-
Posle tog ručka će jedino taj karfiol živ ostati :)
-
sram te bilo! :lol:
samo da obavestim dusebriznike da smo svi zivi i zdravi, i na nogama :mv:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
ja upravo "skuvala" za sve u labu-zelenu salatu, rukolu, paradajz, ziv karfiol, bareno jaje, dresing od limunovog soka, majoneza i soja sosa i dvopek preko
to ce biti rucak
a, posle idem kuci da rucam stvarno kevine sarmice :lol:
Бар поведи и остале чланове породице :undecided:
-
Paradajz corbica,musaka od kupusa...
-
Ех, вечерас бих могла ћуфте у парадајз сосу...
-
I ja sam ćufte.Al' pileće.I sa spanaćem.:)
-
ne kuvam ništa dok ne pojedu sve ovo što sam kuvala 2 dana.
-
Špikovao sam govedinu,sos od pečuraka,zelena salata...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kovač
Špikovao sam govedinu,sos od pečuraka,zelena salata...
ček'.....a kako - govedinu, kovač? da nije tvrda, a?
-
Ma to je mesar prodao kao junetinu,al vidim da je matora :)
Nije tvrda,ja je pre pečenja u rerni,na brzinu ispržim na vrelom ulju tek da dobije koricu.
Onda sokovi ostanu unutra,ta korica ne da da izlaze i ne bude tvrda na kraju.
I naravno,prelivaš,dok se peče.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kovač
Ma to je mesar prodao kao junetinu,al vidim da je matora :)
Nije tvrda,ja je pre pečenja u rerni,na brzinu ispržim na vrelom ulju tek da dobije koricu.
Onda sokovi ostanu unutra,ta korica ne da da izlaze i ne bude tvrda na kraju.
I naravno,prelivaš,dok se peče.
a od koliko mesa si to napravio? kad špikujem teleći but, nikad ne uzmem manje od 3kg.
-
sinoć sam napravila salatu od pasulja. recept imate na salatama.
deca će uz nju da jedu neke teleće šnicle, a ja ću samo malo crnog hleba, jer volim uz tu salatu da jedem i feferone (u mojoj radinosti, a ljute u 3 lepe).
-
imam svašta nešto...od supe, preko ruske salate, opet sarme (ovi moji jedu sarmu umesto 'leba)....pohovane bukovače i šnicle...salata - ili iz zimnice ili zelena....šta im volja... a ostalo je i torte...
-
-
Ovi moji iz kafane pekli prase,a ja metnuo ispod u žar dve kile krompira pa za ručak taj krompir sa kiselim paprikama u pavlaci.
-
grasak s junetinom , salata: marula i krastavac
-
Danas kuvala supu i pohovala bukovače ,
pa dodala brokoli sa malo maslinovog ulja
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Bisernica
Danas kuvala supu i pohovala bukovače ,
pa dodala brokoli sa malo maslinovog ulja
i ja pohovala bukovače pre neki dan.
-
izvanredne su :)
i obožavam ih
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Bisernica
izvanredne su :)
i obožavam ih
da, ja ih volim i kao salatu.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kovač
Ovi moji iz kafane pekli prase,a ja metnuo ispod u žar dve kile krompira pa za ručak taj krompir sa kiselim paprikama u pavlaci.
:vodanausta: Što ja to volim komšijaaaaaaaaaaaa...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
G
:vodanausta: Što ja to volim komšijaaaaaaaaaaaa...
al ne smeeeeeeeeeešššššššššššššš :lol:
-
što ja volim supu od detlića :raz_068::lol:
da vam se ne sloši od toga :lol:
-
danas - šnicle od šarana i krompir salata.
-
prokelj i šampinjoni na maslinovom ulju sa salatom od kiselog kupusa.
-
Valter brani Sarajevo je izuzetan film. Ne zbog spektakularnih eksplozija, automobilskih trka, kaubojskih tuča i špijunskih strasti, već zbog činjenice da u njemu ne igra ni jedan jedini Sarajlija. Od Bate (većina vas će odmah pomisliti: a gde je malavelikina?) Životinje i Relje Bašića, preko Gidre Bojanića - Kondora i Jovana Janićijevića Burduša, do Faruka Begolija i Rolfa Römera - niko od glumaca nije znao ni da bekne bosanski. Izuzetak je bio samo mladi SKOJ-evac Emir Kusturica, ali on je imao tek epizodnu ulogu, pa se u filmu nije ni čuo.
Hleb i mleko "Šegrt Hlapić"
Sastojci:
Mleko
Hleb od juče
Priprema:
Uliti malo toplog mleka u duboki tanjir i udrobiti hleb.
Kada bi Momi Kaporu, koji je bio saradnik na scenariju, ponestalo ideja, on bi seo na terasu hotela "Beograd" i naručio flašu Žilavke. Tu, pored Miljacke, svašta bi mu palo napamet. Na primer, da u film, pored fotografa Ljubiše Samardžića Smokija, ubaci još jednog zanatliju - časovničara Radeta Markovića Sašu. Kapor, koji je u to vreme bio na strani partizana, smislio je da rade Marković vodi dvostruki život: preko dana je Rade popravljao satove, a noću je krio ilegalce. I to je tako funkcionisalo, sve dok ilegalci nisu počeli da mu dolaze i preko dana. Tada bi se Rade prvo okrenuo prema svom šegrtu, koji je sedeo u uglu i pravio se da nešto radi, i na čistom srpskom rekao: "Kemo, sine, idi doručkuj", na šta bi Kemo kao iz topa na čistom bosanskom odgovorio: "Oću, gazda!" i hitro izašao napolje. Rade bi zatim na miru krio ilegalce, a Kemo je doručkovao svoj uobičajeni hleb i mleko, ponekad i po dva-tri puta u toku jednog prepodneva. Da li je pri tom koristio i šećer, autoru nije poznato.
-
Paradajz corbica sa pirincem,Slozenac od krompira,kupus salata...
-
Samleo sam 800 grama oslića,dodao so,biber,beli luk,sojine ljuspice,napravio pljeske.Uz krompir salatu...onako...lagano.:lol:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojote
Valter brani Sarajevo je izuzetan film. Ne zbog spektakularnih eksplozija, automobilskih trka, kaubojskih tuča i špijunskih strasti, već zbog činjenice da u njemu ne igra ni jedan jedini Sarajlija. Od Bate (većina vas će odmah pomisliti: a gde je malavelikina?) Životinje i Relje Bašića, preko Gidre Bojanića - Kondora i Jovana Janićijevića Burduša, do Faruka Begolija i Rolfa Römera - niko od glumaca nije znao ni da bekne bosanski. Izuzetak je bio samo mladi SKOJ-evac Emir Kusturica, ali on je imao tek epizodnu ulogu, pa se u filmu nije ni čuo.
Hleb i mleko "Šegrt Hlapić"
Sastojci:
Mleko
Hleb od juče
Priprema:
Uliti malo toplog mleka u duboki tanjir i udrobiti hleb.
Kada bi Momi Kaporu, koji je bio saradnik na scenariju, ponestalo ideja, on bi seo na terasu hotela "Beograd" i naručio flašu Žilavke. Tu, pored Miljacke, svašta bi mu palo napamet. Na primer, da u film, pored fotografa Ljubiše Samardžića Smokija, ubaci još jednog zanatliju - časovničara Radeta Markovića Sašu. Kapor, koji je u to vreme bio na strani partizana, smislio je da rade Marković vodi dvostruki život: preko dana je Rade popravljao satove, a noću je krio ilegalce. I to je tako funkcionisalo, sve dok ilegalci nisu počeli da mu dolaze i preko dana. Tada bi se Rade prvo okrenuo prema svom šegrtu, koji je sedeo u uglu i pravio se da nešto radi, i na čistom srpskom rekao: "Kemo, sine, idi doručkuj", na šta bi Kemo kao iz topa na čistom bosanskom odgovorio: "Oću, gazda!" i hitro izašao napolje. Rade bi zatim na miru krio ilegalce, a Kemo je doručkovao svoj uobičajeni hleb i mleko, ponekad i po dva-tri puta u toku jednog prepodneva. Da li je pri tom koristio i šećer, autoru nije poznato.
:raz_114: ah, što nema reputacija na ovom forumu :raz_114:
-
spanać s kiselim mlekom i ćufte.
-
i dodaću supu, pileću, sa rezancima, a ne s knedlama.
-
supa, musaka, salata od brokolija..
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
supa, musaka, salata od brokolija..
gde si, zazi :lol:
-
ja sam spremila onak saletov gulas, mogu vam reci da je odlican... samo ne znam sta cu us to, imam dilemu, pire ili neku testeninu? mogla bih i njoke? i mislila sam kupus salatu...
-
pa, ako te ne mrzi - njoke....a ako te mrzi - pire.
a kupus salata baš ide uz to.
-
da, samo sam dzigericu koristila od iznutrica, ostalo je meso... nema bubaca i srdaca... ali je prste da pojedes...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
pa, ako te ne mrzi - njoke....a ako te mrzi - pire.
a kupus salata baš ide uz to.
pa da... ma mislila sam njoke iz maksija, ko ce sad da sprema njoke, a ne znma ni da li bih umela... jel ste to obaari krompir i umesi sa brasnom i jajetom?
-
Zaboravila si najvažniji sajstojak :eek: ili nisi :lol: