Vrh ! :lol:
Printable View
Ja sam se igrao "Rata" i "Doktora" I "Blejkove sedmorke"...Kasnije sam voleo da se igram "inspektora":lol: Onda sam se igrao sa ženom i dobio troje dece:lol:
Lastisa,piljaka,Starog cike,masne fote,razmenjivali salvete...i jos mnogo toga...
Interesantno da nije bilo nikakve skupe zabave.. ili to nije bilo dostupno kao ni sada?
Zapravo ne znam šta ovim klincima nije dostupno..:lol:
Baš taj model lutke ili auta, koji koštaju sto put više nego obični?
:palac:
Doktora sam se igrao,pregledao sam stariju sestru od tetke,al su nam posle branili da se igramo...tako.
Ahahahah.. ne verujem.. isti odgovori... :raz_067:
I onda novoj deci ne kupuješ gomilu igračaka i zabraniš i rođacima i prijateljima da im kupuju?
Milim da ni to ne valja. Ne valja ih toliko izdvajati od vršnjaka zar ne?
partizana i nemaca....mame i tate....
volela sam da se igram u pesku.
sećam se da su, kad su menjali kaldrmu u asfalt u zemunu, bile ogromne gomile peska u kraju kod bake. danima smo pravili svašta od peska...a onda se poređamo ispred garaže i prskamo se crevom, dok se dobro ne oepremo, na kraju dana.
Viktorije :lol:
fudbal na male goliće
care ,koliko je sati
onda jedno vreme bila manija lastiša,
u kojoj sam samo povremeno učestvovala,
nešto se ne sećam da sam se igrala nekih
igara za devojčice :lol:
Biću u opisu malo opširnija ... :raz_068:
Pošto imadoh (hvala dragom Bogu i danas) straijeg brata, mrzeo je da me svuda vuca
k'o mačka mačiće... a ja njega... kad' to nije :cry:!Atribut toga beše...da nisu svi znali da je
frizura > bubikopf< samo modni krik a da naši roditelji nisu imali dva sina:lol:!Drugim rečima,
lutkice,krpice, mašnice,šerpice i ostale rekvizite svih onih maminih cmizdri...
notorno sam mrzela a te vlasnice ...redovno tabala.Sa svim' dečacima u ulici bila sam
najbolji pajtos i rame - uz- rame u svim formama igre …
Kikerima
fuljanju sličica (iz čokoladica“šivotinjsko carstvo“ ili sličica fudbalera sa šibica
koje smo skidali na pari)
„fuci“ … na male goliće
gađanju vrabaca iz praćke ili rašljama sa žičanom ,,municijom,, (qq…..nesmem
ni da kažem koga u noge :stidljiva:) ...
između dve vatre (Bože, koje je to bilo „odvaljivanje“ bubrega)
letnje „krađe“ kukuruza (preko iz Crvenke) i ringlova ili kada se predveče... uz
ulicu7 Jula vuče kamion prepun lubenica ...najstariji se popne među njih i baca
dole svakom po jednu koje posle ,,tresnemo,, o klupu u parkiću i ortodoksno se
osladimo a kući ... voća na tone ...samo...ipak ono nije bilo tako slatko ..?! :namigusa:
spuštanjem istom ulicom „trokolicom sa pravim kuglagerima“ (ručni rad našeg oca)
uz obaveznu dreku : „ Čuvaj dole ide odozgore „ … :lol:
- itd. …..
A ondaK, jednog doglednog dana....da neveruješ !!! Prestalo je da se bude „čudo ulice“-
šta više...iako je bilo daleko …zbog tamo >nekog< se moralo otići baš u IX Beogradsku
...samo tako...!!....ili je to ipak bilo zbog onog > čuda < ….. kome svi znamo ime … !! :raz_068:
Kakav hajduk? A ja sam mislio da sam bio zločest...:huh:
:raz_076: ma, bila sam ja dobro dete :raz_076: samo se to nije uvek videlo na prvi pogled :lol:
Имала много лутака, шишала их, шминкала и шила им хаљине. Имала Ñам и дивну ÑеÑтру (још је имам, и још је дивна), па Ñмо Ñе много играле заједно. Играле Ñмо Ñе ,,Позоришта у кући'', Ñ Ñ‚Ð¸Ð¼ што Ñам ја увек бирала улогу Тине, а она је била Олга, иако Ñад пакоÑно твдри да Ñам је терала да буде ташта! :)
jupice boce....