Odg: Stare teme - nove reakcije
ja se još uvek menjam... :jasenka:
Odg: Re: Stare teme - nove reakcije
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
A mogu i ja nešto da kažem, bez da me je neko nešto pitao.. :lol:
Naše mišljenje je ono što nas određuje. Nešto zbog čega nas drugi ljudi poštuju ili ne.
Tu je, naravno, i izgled. Ali prijatelj nam neće zameriti ako smo dobili koju boru ili
promenili frizuru. Smatraće da smo to i dalje mi. Olakšavajuća nam je okolnost to što
se takve promene dešavaju i bez naše volje.
Dok sa mišljenjem nije tako. Recimo, imli ste drugaricu koja je volela da izlazi na bučna
mesta i da se zabavlja; da satima obilazi butike i isprobava garderobu; da pre izlaska
prepričava događaje od sinoć i smeje se ponašanju nekih ljudi. Sve to volite i vi. Vi se
ne promenite ni malo, ali ona se menja. Počne da provodi sate gledajući tv ili čitajući
knjige, ili šta god. Da li tada gubite prijatelja?
ne:nene: pa,nismo prijatelji po ponašajnom već u nekom suštinskom odnosu.
...ali,podsjetila si me na nešto malo teže..prije puno godina odselila sam se iz jedne varoši u BL.
i sad..već godinama,kad odem tamo,pa sretnem drugarice iz gimnazije..one kao da su ostale na onom istom mjestu gdje smo sam ih ostavila..tapkaju,bez pomaka..još uvijek su na nekim davno prevaziđenim temama..i ja te stare teme osjećam kao lanjski snijeg..kao da im je stalo vrijeme i kao da ih promjene nisu dotakle..
stoga sam mišljenja da stare teme u ovom ii onom svijetu,moraju da dožive promjene,napredak..