Re: Ko je šarmer i pričalica?
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Vragolanka
tu je, uvek u blizini sunca... :lol:
pa nemo' me zezaš....e sad ću baš da je pitam :mirka:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Vragolanka
u znaku u kom si rođen.. tebi je u lavu, znači da je i merkur tu negde na par stepeni... retko ode u drugi znak, sem ako je i sunce negde na početku ili kraju znaka...
hvala...
Citiraj:
Merkur u znaku Lava daje izuzetno jaku volju, sposobnost da se odabere cilj i do njega
stigne. Snaga govora i dramatizacije je pojačana, a tom veštinom se vrlo dobro služe i
koriste je (glumci). U lošem horoskopu može se raditi o arogantnim i oholim osobama,
neretko i površnim, koje odbacuju stvari koje smatraju nepotrebnim. Bilo kako bilo,
Merkur ovde naglašava veliko samopouzdanje, koje pomaže da se problemi na odabranom
putu reše ili prevaziđu. Osoba sa dobro postavljenom Merkurom u Lavu u stanju je da
dobro isplanira život i da se drži plana do ostvarenja cilja.
U što je ovo dobro.. :lol:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Ometač
.......
Kada se nađe u znaku Riba, Merkur je maštar i iluzionista. Ribe su znak Merkurovog
izgona, gde je uticaj ove planete nešto slabiji, ali u dobrom horoskopu ukazaće na
sposobnost izuzetnog pamćenja i vizuelizacije (fotografsko pamćenje). Na ove ljude lako
se može uticati sugestijom. Osobe sa Merkurom u ovom znaku uskraćene su za logično
razmišljanje i većinu odluka donose oslanjajući se na intuiciju. Nisu disciplinovani u učenju
na klasičan način, ali će upijati sve što vide ili čuju. U lošem horoskopu, naglašen je rizik od
neurotičnih stanja, a postoji i opasnost od narkomanije, šizofrenije, manije gonjenja. U
dobrom horoskopu daje umetnike, pesnike, slikare. Osoba je saosećajna, što je
neophodna osobina za bavljenje medicinom ili religijom. Loš horoskop može dovesti do
kolebljivosti, rasejanosti i preteranog sanjarenja, kao i povučenosti i stidljivosti.
Čekaj ako se ja razumem u ton film onda ti se u 99 % slučajeva znak slaže sa onim gde ti je i Merkur (zbog blizine suMca) ...
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Ometač
Kada se ova planeta nađe u znaku Bika, radi se o osobama koje su u najvećem procentu
materijalistički nastrojene. Novac je “stavka broj jedan”, a osoba je i sposobna da dođe do
njega. Za finansijsko poslovanje ovo je najbolji položaj Merkura. Merkur vlada procesom
mišljenja, brz je i okretan, a Bik je trom znak, što, zajedno, donosi dobru osobinu da se
mišljenje i stavovi formiraju sporije, ali na duže staze. Merkur ovde daje i dobru
koncentraciju, koja služi kao zaštita od upliva sa strane, pa ove osobe teško mogu pasti
pod tuđ uticaj. Ovo može biti i smetnja, jer se često dešava da ne prihvate ni dobre
savete. U lošem horoskopu, ovakav Merkur daje nerazumevanje i nerazumnost,
tvrdoglavost i pohlepu.
e, merkur mi je u biku i retrogradan je :jezik:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
e, merkur mi je u biku i retrogradan je :jezik:
bolje nego u blizancima... :lol:
al ne valja što je retro... :jezik:
Citiraj: