hoćeš da kažeš da su svi muškarci nasilnici koji misle da tako treba?
Printable View
ono sto sam ja htela da kazem je dovoljno jasno izreceno..
Naravno da osuđujem bilo kakvo nasilje i više puta sam to na raznim mestima i rekao, ali najčešće se na ovim i ovakvim temama sve svodi na generalno pljuvanje po muškom rodu, a ne do bog da izjaviš bilo šta što nije na "liniji" automatski bivaš proglašen i gorim od svih onih muških i ženskih osoba koje su porodični nasilnici!
Nisam rekao da si ti to uradila samo sam se nadovezao na post .... :aha:
Nekoć sam kao dijete znala u selu kod bake čuti slijedeće:" Tuci ženu,ako ti ne znaš -ona zna zašto je tučeš"..eh,nažalost takvih primjera ima i danas i sveprisutni su neovisno da li su ruralne ili urbane sredine u pitanju..
Nasilje je problem današnjice,ne samo u porodici nego i u društvu..postoje uglavnim dvije osobe: Ona koja vrši nasilje i ona nad kojom se vrši..
pitam se uvijek kako je moguće da neko trpi nasilje(osim ako nije sadomazo veza ili patološka veza )
..neobičan primjer bračnog para koji poznajem:
u braku su mnogo godina..divni su i obrazovani ljudi,imaju djecu i žive pristojno..on je izuzetno zgodan i mnogo se "švalera"..ali nikad nije podigao ruku na nju..ona je pitoma i blaga,upoznata sa njegovim nevjerstvima na način trpljenja..
prije mjesec dana razbila mu je glavu flašom piva..iz čista mira..a on se branio pa je odgurnuo i ona je pala te povrijedila glavu..oboje tako krvavi završe znate gdje..On u zatvoru,a ona u bolnici..
žene su postale nasilne..
nasilničko ponašanje ne bira ni pol,ni obrazovanje,ni socijalna sredina..
nasilje ne bi smjelo da bude tabu tema nikad i ni u kojem društvu..najopasnije je kao noj zagnjuriti glavu u pijesak.
Žrtve nasilja su one koje trebaju da budu glasne,da otvore procese,ali najčešće su uplašene i nemaju hrabrosti da to prijave..ili se boje osude društvene malograđanštine,pa ih je sramota te umjesto toga biraju same i trpe..nažalost
Kad sam govorila o nasilju u porodici onda mislim sveobuhvatno na svaku vrstu nasilja,nasilje prema bracnom drugu,roditeljima,deci,sestrama,braci..bilo kome..nijedno ne treba da ima opravdanje niti razloga za precutkivanje.Najcesci i najvise opravdavani,neosudjujuci akt nasilja je prema zeni,takodje najrasprostranjeniji.ja sam se najezila od samog maretovog opisa brutalnosti kojoj je bio svedok i za mene nema opravdanja za takav postupak.
Necemo se prebrojavati ,ali zene napadaju u afektu,kada osete da su zivotno ugrozene i kada brane decu.to je dokazano u praksi,a iz dirkinog posta se vidi koliko smo mi zene miroljubive,nenasilne,spremne da osudimo bilo koju vrstu nasilja.
kakva generalizacija... :lol:
žene napadaju i iz hira... da su fizički jače, doduše pojedine jesu, mogu da potpišem da bi bilo i fizičkog nasilja. što se tiče verbalno/mentanog aspekta, nema tog muškarca koji bi mogao da im parira.
ja prva nisam miroljubiva i nenasilna.
a da smo spremne da osudimo, to uvek.
nije generalizacija,to su podaci iz sudske prakse...o zvocanju nisam govorila.svako ko ne moze da izdrzi ima izbor,razvod.
ne moze vragolanko...nekome je za -pucanje-filma potrebno i pitanje-zasto kasnis- da bi nekoga prebio.u sustini,ja ne znam sta ti u stvari zelis da kazes?da je opravdano prebiti zenu ako je ,po necijim merilima previse pricala-?
po mojim merilima ne opravdavam nikakvo nasilje.ni prema kome.
u tome smo se slozile..