Re: Papirna ili plastična kesa?
lično mi je žao da srbiju prekrijemo plastikom, tako da je ovo ok solucija - jer i za paprine kese treba neko drvo da se seče :huh:, ili se ipak radi sa recikliranim papirom :hm:
cegeri su rešenje i ona kolica :) njih najčešće koristim kad idem na pijacu. kese mi nisu ni potrebne.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
lično mi je žao da srbiju prekrijemo plastikom, tako da je ovo ok solucija - jer i za paprine kese treba neko drvo da se seče :huh:, ili se ipak radi sa recikliranim papirom :hm:
cegeri su rešenje i ona kolica :) njih najčešće koristim kad idem na pijacu. kese mi nisu ni potrebne.
U Srbiji se ne reciklira gotovo ništa ,tako da sam protiv papirnih kesa bar do onog trenutka
dok ljudi ne shvate da prirodni resursi nisu neiscrpni - a to će se u našoj zemlji desiti ,predpostavljam
tek u nekom sledećem stoleću ,obzirom da u svemu kasnimo par hiljada godina :mirka:
Torba ,ceger, - zovi kako hoćeš je zakon ! Kolica i to je to .Sad bar ima da se nađe kolica svih oblika,
veličina i namena ,i nisu skupa ,tako da bih ja uvela zabranu korišćenja kesa uopšte !!
Zabrana kesa uopšte... :hm:
Recimo, na pijaci si i kese ne postoje. Zabranjene su. Kako ćeš kupiti sledeće artikle
(kako će ih prodavac izmeriti a ti upakovati za poneti):
Šarana, krompir, crni luk, hleb, kajmak, jaja, spanać i trešnje.
Imaš na raspolaganju samo torbu platnenu. ne, ne..puuuno platnenih torbi..
:hm:
slažem se kojice ,nije namenjeno rasutim namirnicama
već kupovini u mega marketima i radnjama - naravno da rasute
namirnice treba u nečem izmeriti.
Moj komentar je bio vezan generalno za hiperkorišćenje kesa kao
transportnih sredstava za kupljenu robu.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
Zabrana kesa uopšte... :hm:
Recimo, na pijaci si i kese ne postoje. Zabranjene su. Kako ćeš kupiti sledeće artikle
(kako će ih prodavac izmeriti a ti upakovati za poneti):
Šarana, krompir, crni luk, hleb, kajmak, jaja, spanać i trešnje.
Imaš na raspolaganju samo torbu platnenu. ne, ne..puuuno platnenih torbi..
:hm:
u novine,one sa olovom..kao nekad..a za kajmak nosimo serpicu od kuce..izgleda.....o tome jos nisu razmisljali:raz_125::lol:
ne treba ići u extrem i zabranjivati kese. mislim, dobro je što će se konačno (nadam se) uvesti kontrola proizvodnje kesa u odnosu na njihov sastav. to je sasvim dovoljno za početak...jer, ako se u srbiji ne reciklira papir (što je stvarno bezveze, zašto se onda uopšte papir skuplja kao sekundarna sirovina :hm:), onda potrošnja papirnih kesa znači uništavanje šuma :huh:
dakle, bolje je onda koristiti kese koje su biorazgradive.