Re: Neprežaljenje ljubavi
Postoji. Ja se, ponekad hvalim kako sam je prebolela, pa se busam u grudi kako mi nije vise stalo. A, onda, zaavoni telefon u nekom trenutku i ja vidim njeno ime na displeju. Ako se javim, poremetice me. Ako se ne javim, poremetice me. Kad se javim i cujem njeno:"Hej", i dalje mi zaklecaju kolena. Znam da nije slobodna a i da jeste, nikad ne bih opet bila sa njom. Upravo zato sto jedva idem ka tome, da je prebolim.
Šta znači neprežaljena ljubav..ljubav koju nikako ne mogu da zaboravim i još žalim jer se nije ostvarila?
E,takve nema jer su se sve,na ovaj ili onaj način ostvarile u vremenu u kom su živjele..neka duže,neka kraće..za neke htjedoh da ostanu,ali odoše i svaka ima neku svoju malu istoriju zapakovanu u veliki kofer prošlosti koji ostaje tamo gdje mu je i mjesto..u prošlosti...
I nikad ne pomislim šta bi bilo da je bilo(jer Bilo je).. Bilo je taman da ostavi mjesta nekim drugim ljubavima..
A da zna da zaboli,zna.
Pa mozes da je definises kako god, zelis. Ljubav koja nije mogla da potrraje iz nekog razloga ali emocije i dalje postoje? Tiha patnja za nekim?
Citiraj:
Prvobitno napisano od
mica
Pa mozes da je definises kako god, zelis. Ljubav koja nije mogla da potrraje iz nekog razloga ali emocije i dalje postoje? Tiha patnja za nekim?
postoje ljubavi koje nisu mogle da traju..slažem se..postoje i emocije koje nisu stigle da se ugase jer su prekinute..ali,nisu li te emocije više sjećanja,draga i mila,a ne patnja..možda su patnja u početku kad se otkinu,kad shvatimo da nismo uspjeli..a poslije dobiju neku patinu vrste žal za izgubljenim..
ja ne mogu da plačem nad mlijekom koje sam ja čuvala,a neko drugi ga je prosuo..odbijam da to ponesem kao patnju iako znam da mora da boli.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
DirkaSta
postoje ljubavi koje nisu mogle da traju..slažem se..postoje i emocije koje nisu stigle da se ugase jer su prekinute..ali,nisu li te emocije više sjećanja,draga i mila,a ne patnja..možda su patnja u početku kad se otkinu,kad shvatimo da nismo uspjeli..a poslije dobiju neku patinu vrste žal za izgubljenim..
ja ne mogu da plačem nad mlijekom koje sam ja čuvala,a neko drugi ga je prosuo..odbijam da to ponesem kao patnju iako znam da mora da boli.
Pa da, tako je. Ne patim ja vise, recimo. Ali me i dalje presece secanje. Dobro, jos uvek je sveze. Vremenom ce da prestane da izaziva takvu reakciju. Ja ne zelim da placem ni za cim, da je moglo, trajalo bi...
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Bledoliki_Vrach
Problem je u tome što su nas ubile okolnosti.
ma jok, ubili ste se sami.
tako se i ja vadim na okolnosti, krivim i pravdam na konto njih, po potrebi...
inače, znala sam da si iz ovako neke priče, ludačke. :lol:
valjda smo svi nekad u životu odživeli nešto slično. ali ja neću da se kajem posle svega, neću da prelazim te neke granice. a ima se i materijala i potencijala...
takve priče prosto ne mogu da opstanu. previše je intenzivno, ma previše svega...
Sve prodje, sve se prezali, vreme nemilosrdno mrvi i najludju ljubav, na kraju ostaju samo secanja.
Sve je u nasoj glavi, iluzija u koju se zaljubljujemo, mi mislimo da bez nekog ne mozemo da zivimo a probudimo se jednog jutra i gle, vise nam taj neko nije potreban.
uvek imam jednu neprezaljenu ljubav.
to je ona-poslednja.
a sto kolega kaze, probudis se jednog jutra..i proslo je..
kad novi muskarac udje u moje srce, svi prosli su-proslost.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Steppenwolf
Sve prodje, sve se prezali, vreme nemilosrdno mrvi i najludju ljubav, na kraju ostaju samo secanja.
Sve je u nasoj glavi, iluzija u koju se zaljubljujemo, mi mislimo da bez nekog ne mozemo da zivimo a probudimo se jednog jutra i gle, vise nam taj neko nije potreban.
ovo je istina :dada: samo odjednom klik... i to je to :dosada:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
koto
uvek imam jednu neprezaljenu ljubav.
to je ona-poslednja.
a sto kolega kaze, probudis se jednog jutra..i proslo je..
kad novi muskarac udje u moje srce, svi prosli su-proslost.
kolega mislio na onu staru recenicu: "klin se klinom izbija" :lol:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
naki
ja i moja drugarica imammo modifikaciju te stare mudrosti
klin se klincem izbija:namcor:
samo ne upali uvek majku mu imperijalisticiku:sojka:
ili makar ne upali odmah..
aliii
strpljen spasen...:jasenka:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
koto
ja i moja drugarica imammo modifikaciju te stare mudrosti
klin se klincem izbija:namcor:
samo ne upali uvek majku mu imperijalisticiku:sojka:
ili makar ne upali odmah..
aliii
strpljen spasen...:jasenka:
slazem se :dada:
svako moze sebi prilagoditi...
sustina je jedna :lol:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
naki
Ako mislis na to da se jedna muka zamenjuje drugom, kolega nije na to mislio. Klin se klinom izbija je kratkorocno povrsno resenje koje moze jos vise da ti iskomplikuje zivot.
ako mislimo na iste klinove, zasto bi to bila muka? :hm:
Pa ko jos koristi iste klinove za zamenu?
ahahaha :) , nisam na to mislila...
dakleM, nijedan klin nije isti... to je lepota zivota...
a ako je i povrsno , kao sto ti kazes, i to moze da ima svoju svrhu... :dosada:
Moze ako je ne potcenis, moze da se desi da se probudis i klik, klin ti postane neophodan, zulja te al ne mozes bez njega.
takooooeee naki
samo plivaj
prsno, ledjno..kraull..pa malo lezanje na ledijma..da udje voda u usi:drnd:
ps. nema nista bez cega se ne moze..osim vazduha i vode:)
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Steppenwolf
Moze ako je ne potcenis, moze da se desi da se probudis i klik, klin ti postane neophodan, zulja te al ne mozes bez njega.
moze, i to sam prosla :dosada: ... no svaka nepohodnost ima rok trajanja...
slican klik ucini da taj klin izgubi na vrednosti... :dosada:
Pobedile ste me, priznajem, nemam vise argumenata.
Klin je zakon.