Re: Ljubav i samopoštovanje
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Picola
Dobro to o cemu ti sad pises je vise sujeta, cak i ludost.
Naravno da ne treba "oduvati" coveka zbog greske.
Mislila sam na postovanje pred ljudima.
to je stvar vaspitanja, na prvom mestu.
sve svoje, u svojoj kuci..i dobro, i lose..
misim sta to znaci, obracunavanje pred drugima?
uzas.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Picola
Dobro to o cemu ti sad pises je vise sujeta, cak i ludost.
Naravno da ne treba "oduvati" coveka zbog greske.
Mislila sam na postovanje pred ljudima.
Ti si sad meni rekla da sam sujetna i luda, zbog zašto?
:hm:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Cruz
Sta je samopostovanje u ljubavi? Postavlja li granice u ponasanju i emocijama?
Ako se za nekog kaze da nema samopostovanje znaci li to da je za ljubav spreman sve da uradi? Mislim pre svega na to da svesno zatvara oci pred prevarama, lazima...
nisam baš sigurna da ovde postoji veza... ljubav - samopoštovanje.
ako voliš možda ćeš preći preko mnogih stvari, u većoj meri praštati i sl... a oči se zatvaraju iz koristi, ne iz ljubavi. :mrgreen:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
To je odbrana od povređivanja i to onda kada je za to već debelo kasno.
Možda bi se moglo nazvati osvetom? Ti si mene prevario, e sad ću ja tebe
da ostavim?
nije to osveta. ti si mene prevario, ja ću tebe da ostavim, prosto. nebitan je razlog. osveta bi bila da se vrati istom merom.
mada, jedna prevara, kontam da svakome može da se desi... samo, ja ne bi prešla preko toga, ostala bi sumnja, možda prebacivanje... a sebi bio se ogadila kada bi prelazila preko takvih stvari. dal je to samopoštovanje, nemam pojma. samo znam da poštovanja sa druge strane nema ič.
Kad volis mozes ponos da bacis pod noge da ti svaki princip postane bezvredan, mozes da oprostis sto nikad oprostio ne bi u ime ljubavi, mozes i da trcis i puzis za nekim dok se ne zgadis sam sebi, prestanes sebe da volis i tada shvatis da te takvog ni drugi ne moze voleti.
a možeš i da držiš do sebe i svojih principa toliko da oteraš tu osobu... pa na gađenje dodaj i žaljenje.
Nikad krajnosti ne valjaju.
Mozes da silujes sebe i svoju prirodu zbog ljubavi ali samo jedno vreme jer na kraju te i ta ljubav prodje kad se sam nadjes totalno porazen.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Steppenwolf
Mozes da silujes sebe i svoju prirodu zbog ljubavi ali samo jedno vreme jer na kraju te i ta ljubav prodje kad se sam nadjes totalno porazen.
pa ne siluješ sebe, to ide u skladu sa prirodom, samo istrči na površinu usled osećanja.
hoćeš da kažeš da su kajanje i poraz poraz epilog svake ljubavi?
ako sam se ponizila, znam sa kim sam i zbog čega sam... bar ja tako gledam na stvari. i neću da se kajem, svesno sam ispala pizda, neka sam.
to se desilo ionako samo jednom u životu... i neka je.
a poražena mogu da budem samo principima... i da žalim što nisam nešto uradila...
Silujes svoju prirodu kad svesno stalno radis nesto sto nikad ne bi radio samo zato da zadrzis nekog.
Taj kog na taj nacin moras zadrzavati da te voli ne bi te na to primoravao.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Steppenwolf
Silujes svoju prirodu kad svesno stalno radis nesto sto nikad ne bi radio samo zato da zadrzis nekog.
Taj kog na taj nacin moras zadrzavati da te voli ne bi te na to primoravao.
na takve stvari te niko ne primorava... ne pričamo o istom, očigledno... ili nismo doživeli isto.
Pricam o tome kad jos uvek volis nekog ali vise nikad ne bi zeleo da sa istom budes u vezi jer si se na kraju lose u toj vezi osecao izgubio samopostovanje i osecao se da je ta osoba iz tebe izvlacila ono najgore.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Steppenwolf
Pricam o tome kad jos uvek volis nekog ali vise nikad ne bi zeleo da sa istom budes u vezi jer si se na kraju lose u toj vezi osecao izgubio samopostovanje i osecao se da je ta osoba iz tebe izvlacila ono najgore.
ako je ta veza generalno loša, zar se nisi zapitao šta i zbog čega voliš? nego si dozvolio da izgubiš sebe? zbog čega? kakva budala bi trebalo da budeš da bi ulagao u nešto što ne da te ne ispunjava, nego te i dodatno deprimira?
to što ne želiš (više) to da trpiš ne umanjuje gore navedenu glupost... i iopet, koga si voleo i zbog čega si voleo?
ybg, ja ipak ne mogu da volim bilo koga.
Pa kad poludis za nekim ne pitas se zasto, znas samo da ludo volis.
Kad je strast u pitanju nema razuma.
Tek kasnije kad se pojave prve pukotine postavljas si pitanja.
Ma znas i sama, vatrena zenska kao sto si ti valjda zna sta pricam samo me malo zekis.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Steppenwolf
Pa kad poludis za nekim ne pitas se zasto, znas samo da ludo volis.
Kad je strast u pitanju nema razuma.
Tek kasnije kad se pojave prve pukotine postavljas si pitanja.
Ma znas i sama, vatrena zenska kao sto si ti valjda zna sta pricam samo me malo zekis.
ti onda nisi voleo, ti si samo želeo.
a pukotine se pojave čim sex (više) nije kako treba? ja sam znala da vi muški brkate ova dva pojma, al toliko... :lol:
Neozbiljna si, prekidam pricu a i nekorektno mi sto tvrdis nesto o cemu pojma nemas.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Steppenwolf
Neozbiljna si, prekidam pricu a i nekorektno mi sto tvrdis nesto o cemu pojma nemas.
samo čitam šta pišeš... nekorektno je reći 'pojma nemaš' umesto 'ne sviđa mi se tvoj zaključak'. :lol:
Tendeoncizna si i provokativna ali po svaku cenu, pausalno delis konstatacije i ides na licno a veoma povrsno tumacis napisano, ne mozes da postignes da ispadnes pametna na nekoliko tema u isto vreme, izgleda.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Steppenwolf
Tendeoncizna si i provokativna ali po svaku cenu, pausalno delis konstatacije i ides na licno a veoma povrsno tumacis napisano, ne mozes da postignes da ispadnes pametna na nekoliko tema u isto vreme, izgleda.
al sam postigla da te iznerviram... jer ličnije od ovih tvojih etiketa ne umem ni ja. :bela:
hvala na pažnji. :lol: