Ili je pre za religiju? :kolgejt:
Ne znam zašto misliš da jeste za LJiS? Mož to malo da pojasniš.
Printable View
kada sam isto rekla za relaciju vernik/ateista bila sm banovana... :lol:
oni koji se odupiru bilo kakvom nametnutom šablonu, pa bilo to usled vaspitanja, uticaja okoline, zakona ovih ili onih svakako imaju više potencijala. e sad kako će ga usmeriti, pitanje je...
OK je, tema je upravo na filozofiji da bi sve to obuhvatila...:lol: Ne brini, ja sam vernik ali po svojim pravilima...Nisam u ''šablonu'', pravim male korekcije, kako meni odgovara..Znači odupirem se konzervatizmu...:lol:
Mada je religija ze mene pre neko opredeljenje....i nekako je uopšte nisam posmatrala kao neku vrstu konzervatizma..Ljudi ne budu religiozni rođenjem, oni to opredeljenje mogu prihvatiti i kasnije.
Konzervativni stavovi uglavnom nastaju u toku odrastanja, pod uticajem okoline u kojoj žive.
ograničen ko konzerva. mislim da je tako i dobio naziv... :lol:
Konzervativan je neko ko se drzi strogo tradicionalnih vrednosti, navika i razmisljanja, ogranicen za nesto revolucionarno i...drugacije. Ja to vidim kao jedan vid cuvanja predrasuda o vec "utemeljenim" a ne proverenim pogledima, ili...istinama. Konzervativnost je u svakom periodu ljudske istorije imala zasluge za usporenost intelektualnog razvoja i napredka.
Konzervativni su nacesce pripadnici neke partije, religioznog pokreta, udruzenja za moralne vrednosti...
Ali...ima i to svojih cari i opravdanja, zasto napredovati ako nam je lepo i ovako:)
kad god se pomene konzervatizam, meni su prva asocijacija amisi i njihova zatvorena zajednica u kojoj zive slepo vezani za tradiciju i moralne principe koji se vekovima prenose sa generacije na generaciju. mozda gresim, ali eto, moje vidjenje konzervatizma je takvo...
Gledajući kud bi nas odvela Liberalno Demokratska stranka, i kud bi nas odvele Dveri,
ne znam šta me više plaši. I kako te partije nemaju baš previše pristalica, rekla bih
da se većina ljudi u Srbiji radije odlučuje za neki kompromis, nego za ekstrem.
Put u novo je put u nepoznato, pa je samim time i rizičan. Možda će se postići napredak
a možda će doći i do totalne katastrofe.
Konzervativac je onaj koji cuva i neguje stare vrednosti ispod cesto i moderne spoljasnjosti, a ne eksperimentise sa raznim novotarijama koje stete porodici, licnosti ili braku. To je onaj koji se ne povodi za modernim shvatanjima "bez filtera' i ne pravi od sebe pajaca.