Bolje i crna istina, nego ružičasta laž.
Printable View
Bolje i crna istina, nego ružičasta laž.
Površne tuge i površne ljubavi nastavljaju živeti.
One ljubavi i tuge koje su velike, uništava vlastita punoća.
Oskar Vajld
Neko je rodjen za sreću,neko za belaj.
Meša Selimović
Ljudi kažu da postoji mudrost glave i mudrost srca.
Charles Dikens
Dok zapisujem svoju misao,ona mi ponekad umakne.To me podsjeti na moju slabost,koju svaki cas zaboravljam.
Paskal...
U ljubavi samo su počeci privlačni. Ne čudim se što ljudi nalaze zadovoljstvo da često počinju iznova.
Charles Joseph de Ligne
Kad imaš sve ne vidiš ništa, progledaš tek kad nemaš ništa.
Naposletku, suština saznavanja nije u tome gubimo li igru, već kako gubimo, šta time spoznajemo,
čemu nas je poraz naučio i kako nas to menja. Gubiti na određeni način znači – pobeđivati.
Ričard Bah
Ljubav je dovoljno strpljiva da izdrži mane koje ne možemo izlečiti.
J. Jelinek
“Ne čudim se ja njima - što su nam ga zavukli,
nego nama – što smo im se naguzili”
" Svoju snagu prepoznaćeš po tome koliko si u stanju da prevaziđeš trenutak, jer trenutak je duži i strašniji od vremena i večnosti. M. Antic "
" Život je komedija onima koji misle, a tragedija onima koji osećaju. Pikaso "
" Svako od nas je samo čovek, samo pokušaj, samo neko na proputovanju. Ali treba da putuje onamo gde je savršenstvo, treba da teži ka središtu, a ne ka periferiji. Herman Hese "
" Moralnost je instinkt krda u pojedincu. NIETZCHE "
" Ne volim ljude koji se izvlače iz svega kao kišne gliste. Bez ožiljka i bez ogrebotine. Komedijaši.Danilo Kiš "
Najlepše što čovek ima je život.
On ti se daje samo jednom i treba ga proživeti tako,da vas ne bi pekla rana zbog uzalud provedenih godina.
M.Selimović
Ne zaboravljamo dobročinstva sve dok in ne uzvratimo, ni uvrede ni poniženja dok in ne osvetimo - Tagore
Niko nije obavezan da drugog voli više nego sebe sama.
Ante Starčević
Tvoja prošlost krije se u tvom ćutanju, tvoja sadašnjost u tvom govoru, a tvoja budućnost u tvojim pogrešnim koracima.
~ Milorad Pavić
Ako si strpljiv u trenutku besa, izbeći ćeš stotinu dana tuge.
~ Kineska poslovica